Lcd vs led vs plasma tv and why???

...
ΥΓ. Το παρον νημα ειναι αχρηστο κατα την γνωμη μου εφοσον υπαρχουν νηματα για burn in , για plasma vs LCD και τοσα ακομη....

και συμμετέχεις σε αυτό διότι ...?...?...

Γιατι βλεπω οτι πολυς κοσμος ασχολειται με τα ιδια θεματα που εχουν ξανασυζητηθει ηδη.

Και για να διαβαζω ανεκδοτα οπως αυτο με μια edge LED (τεχνολογια γνωστη απο τις οθονες των κινητων εδω και 10 χρονια) στις 40" και με 1,000 ευρω τιμη να θεωρειται best value for money.

Γιατι βλεπω οτι πολυς κοσμος ασχολειται με τα ιδια θεματα που εχουν ξανασυζητηθει ηδη.

Και για να διαβαζω ανεκδοτα οπως αυτο με μια edge LED (τεχνολογια γνωστη απο τις οθονες των κινητων εδω και 10 χρονια) στις 40" και με 1,000 ευρω τιμη να θεωρειται best value for money.

Άρα αφού διασκεδάζεις, γιατί παραπονιέσαι;
Όσο για το value for money, τι να κάνουμε, αυτή είναι η γνώμη του Ήχου και των άλλων περιοδικών που ψηφίζουν...

Ξερω καλα πως ψηφιζουν σε αναλογους διαγωνισμους.

Στο Ευρωπαικο αυτοκινητο της χρονιας πχ. ψηφιζουν οι Γαλλοι-Βελγοι-Ισπανοι τα Γαλλικα αμαξια , Γερμανοι-Ολλανδοι-Αυστριακοι τα Γερμανικα κτλ κτλ.

Στις τηλεορασεις τα Γαλλο-Βελγο-Ολλανδικα περιοδικα ψηφιζουν Philips και οι υπολοιποι ψηφιζουν τηλεορασεις με πολυ καλο value for money οχι για τους καταναλωτες αλλα για τους κατασκευαστες ωστε να περισσευει και τιποτα για τις "χορηγιες" και την διαφημιστικη δαπανη.

Στο Ευρωπαικο αυτοκινητο της χρονιας πχ. ψηφιζουν οι Γαλλοι-Βελγοι-Ισπανοι τα Γαλλικα αμαξια , Γερμανοι-Ολλανδοι-Αυστριακοι τα Γερμανικα κτλ κτλ.

Στις τηλεορασεις τα Γαλλο-Βελγο-Ολλανδικα περιοδικα ψηφιζουν Philips και οι υπολοιποι ψηφιζουν τηλεορασεις με πολυ καλο value for money οχι για τους καταναλωτες αλλα για τους κατασκευαστες ωστε να περισσευει και τιποτα για τις "χορηγιες" και την διαφημιστικη δαπανη.

Όπως στη Eurovision δηλαδή!

Κάθε ψηφοφορία έχει τα προβλήματά της...

Οι διαγωνισμοί και τα βραβεία δε μετράνε διότι οι ψηφοφορίες είναι κατευθυνόμενες από συμφέροντα.
Τα ματάκια μας δε μετράνε (όταν βλέπουν καλή εικόνα σε LCD στα καταστήματα ή σε σπίτια) διότι ... δεν είμαστε μυημένοι στην καλή εικόνα.
Ο τεράστιος αριθμός πωλήσεων των LCD σε σχέση με τις plasma δε μετράει διότι ο κόσμος είναι πρόβατα και αγοράζει ότι του σερβίρουν.
Οι δοκιμές δε μετράνε (όταν βγάζουν καλά αποτελέσματα για τις LCD - βλέπε π.χ. ΗΧ920) διότι... είναι πονηρές.

Το μόνο που μετράει στον κόσμο ούλο .... Yperion.
Δεν πειράζει, εμείς πάντα θα σε αγαπάμε

Οι διαγωνισμοί και τα βραβεία δε μετράνε διότι οι ψηφοφορίες είναι κατευθυνόμενες από συμφέροντα.
Τα ματάκια μας δε μετράνε (όταν βλέπουν καλή εικόνα σε LCD στα καταστήματα ή σε σπίτια) διότι ... δεν είμαστε μυημένοι στην καλή εικόνα.
Ο τεράστιος αριθμός πωλήσεων των LCD σε σχέση με τις plasma δε μετράει διότι ο κόσμος είναι πρόβατα και αγοράζει ότι του σερβίρουν.
Οι δοκιμές δε μετράνε (όταν βγάζουν καλά αποτελέσματα για τις LCD - βλέπε π.χ. ΗΧ920) διότι... είναι πονηρές.

Το μόνο που μετράει στον κόσμο ούλο .... Yperion.
Δεν πειράζει, εμείς πάντα θα σε αγαπάμε

Αν και συμπαθώ τον Yperion...:worshippy:

Πρωτον δεν εχω πει ποτε οτι δεν υπαρχουν LCD με καλη εικονα. Toshiba Cell , Sony EX920 , LG nano LED κτλ. αλλα και πιο φτηνες οπως Sony EX720 , ακομη και η Samsung D6510 που βραβευτηκε (χωρις βεβαια να ειναι value for money).

Με τα ιδια λεφτα ομως που παιρνεις LCD με καλη εικονα παιρνεις πλασμα με καλυτερη εως πολυ καλυτερη.

Μια και μιλας παντως για την αποψη του καθενος προσωπικα ειχε γινει και συγκριτικο εικονας απο το AVclub περυσι και προπερσυ και τα αποτελεσματα για τις LCD δεν ηταν και πολυ θετικα.

Στο περυσινο 57 ατομα ειχαν ψηφισει πλασμα και 3 LCD εκ των οποιων μονο ο 1 μετραει γιατι οι αλλοι δυο δεν ειχαν δει καν το συγκριτικο.

Απο οτι καταλαβαινεις η διαφορα για τα μελη του Avclub (και οχι τον μεσο ανθρωπο) ειναι συντριπτικη.

Μπορεί να μου προτείνει κάποιος μια panasonic plasma tv μεχρι 800 ευρώ και να μου εγγυηθεί ότι αν την αφήσω για 10-12 ώρες σε μια στατική εικόνα δεν θα μου παρουσιάσει πρόβλημα(Ναι φοβάμαι απίστευτα αυτό το γαμώ burn in)?

Μην μου συγκρίνετε το clouding των lcd tv με το burn in των plasma tv γιατί εχω είδη πει σε προηγούμενα ποστ μου ότι στο ένα(Clouding) μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση της τηλεόρασης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο(Βλέπε γ.γ.κ.) και το άλλο(Burn in) αν στο παρουσιάσει απλά κλαις τα λεφτά που έδωσες για την plasma tv.

Δεν υπαρχει τετοια εγγυηση απο κανεναν.

Αν την αφησεις 12 ωρες στις 0 ωρες μπορει να παθει και burn in , αν την αφησεις στις 200 ωρες το πιθανοτερο ειναι να μην παθει και αν την αφησεις στις 2000 ωρες σχεδον σιγουρο οτι δεν θα παθει.

Η πιθανοτητα burn in μειωνεται με το χρονο και εξαρταται τοσο απο την εικονα που θα αφησεις (αν εχει πολυ λευκο τοσο χειροτερα) και απο τις ρυθμισεις της τηλεορασης (αν ειναι σε κανα "δυναμικο" κινδυνευει πολυ περισσοτερο).

Για εξήγησε λίγο περισσοτερο τα παραπάνω που λες σε παρακαλώ πολύ.
Π.χ. όταν λες δυναμικό τι εννοείς?
Όπως επίσης γιατί όσες περισσότερες ώρες δουλέψει μια plasma tv τόσο δυσκολότερο είναι πλέον να βγάλει burn in?

Απο οτι καταλαβαινεις η διαφορα για τα μελη του Avclub (και οχι τον μεσο ανθρωπο) ειναι συντριπτικη.

Έχουν κάτι το ιδιαίτερο τα "μέλη", ώστε η ψήφος τους είναι πιο σημαντική;

Έχεις υπερ-εκθειάσει τα αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του συγκριτικού νομίζω.
Και εγώ μπορώ να σου πω ότι τουλάχιστον ένας ψήφισε VT30, αλλά όταν ήρθε η ώρα να αγοράσει (με τα ωραία του τα ευρουλάκια), αγόρασε 920. Λέει κάτι αυτό;

Συγνώμη αλλά λίγο περίεργο πρώτο post. :P

Αν ενδιαφέρεσαι για παιχνίδια η Plasma δεν έχει Lag,Ghosting,και τα άλλα που οφείλονται στην τεχνολογία LCD και τα ΚΡΑΖΟΥΝ οι Gamers,επίσης σε ποιότητα οποιαδήποτε Plasma τρώει οποιαδήποτε LCD έχοντας ταχύτατα Panel που είναι γύρο στα 8-10" μεγαλύτερα απ'τις αντίστοιχες LCD.

Όσο για το ρεύμα,η ΔΕΗ το πάει στα σύνεφα και όντως πρέπει να ενδιαφερόμαστε,αλλά σε πληροφορώ αν είσαι Καπνιστής ή πίνεις Καφέ ή Αναψυκτηκά,εκτός ότι κάνεις σπατάλη βλέποντας μόνο την κατανάλωση της Plasma,αλλά κόβοντας 4 πακέτα τσιγγάρα τον χρόνο,ή γύρο στα 5 κουτιά καφέ,ή γύρο στα 20 αναψυκτηκά,την ουσιαστική διαφορά κατανάλωσης που θα έχεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ με μια Plasma έναντι μιας αντίστοιχης LCD,θα την βγάλεις έως και διπλάσια απ'τον περιορισμό σπατάλης κόβοντας αυτά τα αστεία πράγματα που προανέφερα.

Re: Απάντηση: Lcd vs led vs plasma tv and why???

Όπως επίσης γιατί όσες περισσότερες ώρες δουλέψει μια plasma tv τόσο δυσκολότερο είναι πλέον να βγάλει burn in?

Η απάντηση σε αυτό, έχει δοθεί στο σύνδεσμο του post #96...

ΥΓ: Το μέλος SOLD OUT, μπορεί να μπει με τον κανονικό του λογαριασμό, αν επιθυμεί να συμμετέχει στη συζήτηση.
Όροι χρήσης του φόρουμ του AVCLUB

2.6.στ) Η εγγραφή του ίδιου χρήστη με πολλαπλούς λογαριασμούς απαγορεύεται. Η διεύθυνση ΙΡ καταγράφεται. Δεύτεροι και τρίτοι λογαριασμοί θα διαγράφονται μόλις γίνονται αντιληπτοί, με ενδεχόμενη διαγραφή και του αρχικού λογαριασμού ή απαγόρευση πρόσβασης.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Πρέπει να αγοράσω άμεσα τηλεόραση γιατί χάλασε η προηγούμενη. Έχω καταλήξει στα εξής μοντέλα:
1) LG 37LV5500 LED 37''
2) Panasonic TX-L37E30E LED TV 37"
Μπορείτε να με βοηθήσετε είτε να προτείνετε κάτι άλλο. Παρακολουθώ κυρίως αθλητικά γεγονότα.