LCD vs. Plasma TVs

Η υψηλότερη ανάλυση μετράει στα θετικά των LCD κι ας έχουν κατασκευαστεί αρκετές plasma με 1080 γραμμές πλέον. Υποθέτω πως όταν θα πάμε σε υψηλότερες αναλύσεις πάλι σε LCD θα γίνει αρχικά. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η εικόνα δεν είναι στατική αλλά κινείται ?

Ο συμπαθής HDguru μέτρησε πάνελ ανάλυσης 1080p και από τις δύο τεχνολογίες για να δει ποια είναι η πραγματική τους ανάλυση όταν η εικόνα δεν παραμένει στατική. Οι plasma κατάφεραν να απεικονίσουν 830-880 γραμμές χάνοντας περίπου το 15% της στατικής τους ανάλυσης. Οι LCD χάνουν 40%+ της στατικής τους ανάλυσης και δείχνουν μάξιμουμ 600 γραμμές.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

http://hdguru.com/?p=187

Last edited:
??????????

??????????????

χανουν αναλυση οταν υπαρχει κινηση στην ταινια? γιατι? δηλαδη πως?

τωρα μπερδευτηκα εντελως. δηλαδη δε βλεπω
1080p? τι λεμε τωρα?

ο ανθρωπος στην ουσια δηλαδη λεει οτι το
1080p δεν υπαρχει?

Παίδες στα παρακάτω links, 3 από τους κατασκευαστές plasma panel, μας δίνουν τα φώτα τους με πολύ κατανοητό και χαλαρό τρόπο.

Καλώς ήρθες στο forum.

Τα links είναι χρήσιμα αλλά μην ξεχνάς πως είναι οι απόψεις της μίας πλευράς και υποθέτω πως αναφέρονται μόνο τα θετικά της τεχνολογίας. Αν έχεις υπόψη σου και τα αρνητικά και δεν σε ενοχλούν προχώρα άφοβα. Κι εγώ μαζί σου είμαι:D

Tωρα δινετε λινκ απο ενα σιτε που εχει φτιαξει η Panasonic με την Pioneer και περιμενετε να ειναι αντικειμενικο?

Αυτα που λεει ο HD Gury ειναι αληθεια αλλα δεν μας λεει ποσο γρηγορη ηταν η κινηση στην οθονη.

Hitachi, Panasonic & Pioneer φτιάχνουν και LCD οθόνες. Απλά την τεχνολογία LCD την χρησιμοποιούν για πάνελ κάτω των 40' δεν είναι απέναντι από τις LCD. Βέβαια πάνελ άνω των 40' φτιάχνουν οι Sharp, Samsung, και η LG παρέα με την Philips.

Αυτό το link λέει κάτι πραγματάκια για το with one is better and when...
http://www.hdtvexpert.com/pages_b/shopping.html

Άντε να πεις τους DVD fun (including me) να αφήσουν την μεγαλύτερη χρωματική παλέτα και τα απόλυτα μαύρο των plasma.

Αυτό που πραγματικά με έχει βάλει σε σκέψεις κατά πόσο αξίζει τα λεφτά του είναι το Full HD σε 42' στην απόσταση άνω του 1,7μ ~ 2,5μ

οπως εχουν τα πραγματα αυτην την στιγμη,εγω δεν θα επαιρνα full-hd σε 42"για sd και μαλιστα σε αυτη την αποσταση,νομιζω οτι ειναι πεταμενα λεφτα τα εχτρα χρηματα που ζητανε.

συνδεμενη παντα με εναν καλο σχετικα dvd player

Last edited:
Αυτα που λεει ο HD Gury ειναι αληθεια αλλα δεν μας λεει ποσο γρηγορη ηταν η κινηση στην οθονη.

Οι συγκεκριμένες μετρήσεις έγιναν για λογαριασμό του περιοδικού Home Theater Mag στο οποίο γράφει και για ευνόητους λόγους (πωλήσεις) δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες όπως τις τηλεοράσεις που συμμετείχαν και τι επίδοση είχε η κάθε μία. Δεν νομίζω πως θα χρησιμοποίησε εξωπραγματικές ταχύτητες αφού θα ήταν ανούσιο.

χανουν αναλυση οταν υπαρχει κινηση στην ταινια? γιατι? δηλαδη πως?

τωρα μπερδευτηκα εντελως. δηλαδη δε βλεπω
1080p? τι λεμε τωρα?

ο ανθρωπος στην ουσια δηλαδη λεει οτι το
1080p δεν υπαρχει?

Όταν μετακινείς τον κέρσορα στην οθόνη του PC δεν βλέπεις ότι το σχήμα του θολώνει ?

Για videogames απο PS3 Ή XBOX τι λενε οι πλασμα?

Μετά τις πρώτες 200 ώρες και αν γίνεται με μέτρο είναι ΟΚ.

Προσωπικά θα απέφευγα παιχνίδι πάνω από 2 ώρες συνεχόμενες αν υπάρχουν στατικές εικόνες στην οθόνη.

Οι συγκεκριμένες μετρήσεις έγιναν για λογαριασμό του περιοδικού Home Theater Mag στο οποίο γράφει και για ευνόητους λόγους (πωλήσεις) δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες όπως τις τηλεοράσεις που συμμετείχαν και τι επίδοση είχε η κάθε μία. Δεν νομίζω πως θα χρησιμοποίησε εξωπραγματικές ταχύτητες αφού θα ήταν ανούσιο.

Αυτο θεωρειται πτωση στην αναλυση η οχι?

Ειναι γνωστο ως Green Ghosting και ειναι ενα φαινομενο που εμφανιζεται στις περισσοτερες (αν οχι ολες) τις πλασμα.

Αυτο θεωρειται πτωση στην αναλυση η οχι?

Ειναι γνωστο ως Green Ghosting και ειναι ενα φαινομενο που εμφανιζεται στις περισσοτερες (αν οχι ολες) τις πλασμα.

Προσωπικά δεν το θεωρώ πτώση ανάλυσης, αλλά το αποτέλεσμα είναι χειρότερο.

Υπό ποιές προυποθέσεις συμβαίνει ? Η μόνη plasma στην οποία έχω δει αρκετές ταινίες είναι η 427 και δεν είδα καμία φορά κάτι παρόμοιο.

Προσωπικά δεν το θεωρώ πτώση ανάλυσης, αλλά το αποτέλεσμα είναι χειρότερο.

Υπό ποιές προυποθέσεις συμβαίνει ? Η μόνη plasma στην οποία έχω δει αρκετές ταινίες είναι η 427 και δεν είδα καμία φορά κάτι παρόμοιο.

Συμβαινει οπου υπαρχει υψηλη αντιθεση (συνηθως συνορα μαυρου με λευκο).

Κυριως γινεται φανερο σε ασπρομαυρες ταινιες και βιντεοπαιχνιδια.

Το ανεφερα μονο και μονο για να μην ακουμε μονο για τα θετικα καθε τεχνολογιας αλλα και για τα αρνητικα.-bye-

Ότι οι τηλεοράσεις της είναι κάτι σαν την VW στα αυτοκίνητα.
Καλοπληρωμένες διαφημίσεις,βραβεία EISA αλλά από εικόνα,άστα να πάνε.

Σοβαρομιλάς; Τώρα με ρίχνεις από τα σύννεφα. Ε καλά εκείνη που τριπλάρει και σκοράρει; Πως και έχει τους περισσότερους οπαδούς τουλάχιστον σε αυτό το foroum; Γιατί από όσο έχω καταλάβει είναι ίσως η καλύτερη plasma για τα λεφτά της τώρα στην αγορά (από τα λεγόμενα των συμφορουμιτών). Δεν ισχύει τελικά αυτό;