(a) Contrast και μαυρο σε μια καλη LCD ειναι παρομοιο με μια πλασμα. Πχ. Sony W4000 ,μαυρο οσο καλο οσο η Panasonic PX80.
(b) Tα 16 bit δεν ειναι true ομως αλλα επιτυγχανονται μεσω dithering (γνωστο και ως "μυρμηγκιασμα")
(c) Ειδικα το sharpness ειναι απο τα πλεονεκτηματα των LCD, εκει που ακομη και σε Full HD πλασμα νομιζεις οτι βλεπεις DVD λογω της τασεως των πλασμα να κανουν soft την εικονα στις LCD βλεπεις πεντακαθαρη 1080p εικονα.
(d) Oυσιαστικα στις πλασμα δεν οριζεται response time αφου τα pixel αναβοσβηνουν αλλα γενικα η κινηση ειναι απο τα πλεονεκτηματα της τεχνολογιας πλασμα που οι LCD δεν εχουν φτασει ακομη
(e) Για μια καλη LCD ουσιαστικο προβλημα δεν υπαρχει
Απο εκει και περα μην ξεχναμε προβληματα οπως phosfor trails , καταναλωση , ανακλασεις , ανεμιστηρες , buzzing κτλ. τα οποια δεν εχουν ακομη λυθει σε πολλες πλασμα.
Τωρα αυτο με τους "ψαγμενους" ειναι γενικολογο και στερειται βασης κατα την γνωμη μου. Δεν νομιζω πχ. οτι ολοι οι ιδιοκτητες καφε μπαρ που παιρνουν πλασμα λογω χαμηλου κοστους οτι ειναι και τοσο "ψαγμενοι".
Δοκιμασε να κλεισεις τα φωτα και να παιξεις καποιο game για μιση ωρα η να δεις καποιο demo στο μισο μετρο στην lcd σου στη μιση ωρα θα πας στον οφθαλμιατρο :smash: ,στη plasma δεν γινεται αυτο
Αφου οι πλασμα εχουν flicker ενω οι LCD δεν εχουν. Αν φημιζονται για κατι οι LCD ειναι η ξεκουραστη εικονα τους.
Μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα.
το οτι σε καποιες πλασμα βλεπουμε καλυτερο σημα απο τα Ελληνικα καναλια ειναι κυριως γιατι ειναι hd ready και οχι fullHd
ή κανω λαθος?
....με τη σκοτεινη θολουρα των πλασμα που πρεπει να εχεις συσκοτιση για να δεις αξιοπρεπως
Εντέλει η απόφαση για την αγορα TV προκύπτει απο τις ανάγκες και τα χρήματα του καθένα.
Προσωπικά δεν δίνω 1700+ για τηλεόραση. Πήρα την 42PX80 με 934 ευρώ (για τηλεοπτικό σήμα) και με τα υπόλοιπα χρήματα που εξοικονόμησα (700 -750 ευρώ ) συν 200 και κάτι (; ) προχωράω για προβολέα (TW700).
Φίλε eNeRGy........συμπεραίνω ότι μετάνιωσες με την αγορά της ΡΧ80.
Οχι καθολου!... Δεν ειχα TV... ηθελα να εχω μια για να βλεπω την λιγοστη ωρα που βλεπω καποια παλαια divx και λιγο ελληνικη TV (κανα motoGP, λιγο ειδησεις, κανενα MAD για να υπαρχει λιγο φως στο δωματιο... κλπ)... Δε θα πληρωνα με τιποτα τα διπλα λεφτα για μια καλη 37αρα LCD (πχ 656, 9603) και ουτε ηθελα πιο μικρη ή πιο μεγαλη!
Για ολα τα αλλα εχω projector και μονο HD ταινιες...
Ομως το οτι εχω μεινει απολυτα ευχαριστιμενος εξαφανιζει τα οποια προβληματα ωστε να τα αναφερω? Δεν εχω μαθει να εκθειαζω οτι εχω, ουτε να θαβω οτι δεν εχω... εκθειαζω οτι αξιζει και θαβω οτι δεν αξιζει... Ετσι το οτι εχω την PX80 και μου κανει τελεια τη δουλεια της, δεν την κανει καλυτερη απο την Α656 ή την 9603 που εχουν (για μενα) διπλασια καλυτερη εικονα απο κακο SD μεχρι 1080 ΗD...
Αν καναμε ολοι το ιδιο θα βοηθουσαμε οσους πραγματικα θελουν μια καλη TV και θα ειναι το μονο μεσο που θα βλεπουν... γιατι πολοι πηραν μια ΡΧ80 και νομιζουν οτι εκαναν την αγορα του αιωνα και δεν κοιτουν διπλα τους! Το οτι δε φτανει το πορτοφολι για ολους να παρουν μια 52αρα 9703 δεν κανει την τεχνολογια κακη... αλλα το πορτοφολι τους μικρο! Οποιος θελει να δωσει ομως 3000ευρω... μην ακουω να του προτεινουν plasma των 1200ευρω... αφου μπορουν να παρουν το καλυτερο... τι φθονος τους κυριευει να τους προτεινουν το ημιμετρο...?
Αυτα!
Εγω συγχαιρω τον Energy που λεει την αληθεια και δεν κρύβεται πισω απο το δακτυλο του.
Έχω βαρεθεί να το ακούω....επειδή λοιπόν εγώ δεν βλέπω καμία σκοτεινή θολούρα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ..αν μένεις Αθήνα, στείλε pm να κεράσω καφεδάκι.....![]()
Καλημέρα Χρήστο
Έναν μπορώ να σου βρω σίγουρα, ομολογώ πάντως πως θα δυσκολευτώ να βρω δεύτερο. Δεν αξίζει πάντως να κολλάμε σε πρόσωπα και να γενικεύουμε.
Φίλε Underdog αυτό που γράφεις ισχύει γενικώς και για αυτό κάποιες τηλεοράσεις θεωρούνται value for money και άλλες όχι. Το θέμα είναι να μην απαξιώνουμε τις επιλογές αυτών που δίνουν τα διπλάσια χρήματα για να πάρουν ένα 10% παραπάνω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.