LCD vs. Plasma TVs

Εμένα θα μου απαντήσει κανείς στις ερωτήσεις που έχω κάνει ποιο πάνω?

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

(a) Contrast και μαυρο σε μια καλη LCD ειναι παρομοιο με μια πλασμα. Πχ. Sony W4000 ,μαυρο οσο καλο οσο η Panasonic PX80.
(b) Tα 16 bit δεν ειναι true ομως αλλα επιτυγχανονται μεσω dithering (γνωστο και ως "μυρμηγκιασμα")
(c) Ειδικα το sharpness ειναι απο τα πλεονεκτηματα των LCD, εκει που ακομη και σε Full HD πλασμα νομιζεις οτι βλεπεις DVD λογω της τασεως των πλασμα να κανουν soft την εικονα στις LCD βλεπεις πεντακαθαρη 1080p εικονα.
(d) Oυσιαστικα στις πλασμα δεν οριζεται response time αφου τα pixel αναβοσβηνουν αλλα γενικα η κινηση ειναι απο τα πλεονεκτηματα της τεχνολογιας πλασμα που οι LCD δεν εχουν φτασει ακομη
(e) Για μια καλη LCD ουσιαστικο προβλημα δεν υπαρχει

Απο εκει και περα μην ξεχναμε προβληματα οπως phosfor trails , καταναλωση , ανακλασεις , ανεμιστηρες , buzzing κτλ. τα οποια δεν εχουν ακομη λυθει σε πολλες πλασμα.

Τωρα αυτο με τους "ψαγμενους" ειναι γενικολογο και στερειται βασης κατα την γνωμη μου. Δεν νομιζω πχ. οτι ολοι οι ιδιοκτητες καφε μπαρ που παιρνουν πλασμα λογω χαμηλου κοστους οτι ειναι και τοσο "ψαγμενοι".

Δοκιμασε να κλεισεις τα φωτα και να παιξεις καποιο game για μιση ωρα η να δεις καποιο demo στο μισο μετρο στην lcd σου στη μιση ωρα θα πας στον οφθαλμιατρο :smash: ,στη plasma δεν γινεται αυτο
Ghosting δεν υπαρχει στην lcd? και μαλιστα εντονο για δες ποδοσφαιρικο αγωνα.
Η καλυτερη lcd δεν φτανει τα επιπεδα μια μεσης Plasma στο μαυρο ουτε κατα διανοια.

1080p δεν υφισταται σε μικρους διαγωνιους μια βολτα να πας στα περισσοτερα μαγαζια που εχουν πολλες τηλεορασεις να παιζουνε hd υλικο δεν ξεχωριζεις καθαροτητα μεταξυ hd ready tv και full hd στο μισο μετρο ποσο μαλλον απο 3 μετρα που ειναι η κανονικη αποσταση θεασης.

Μια απορια εχω γιατι δεν βαζουνε στα μαγαζια διπλα διπλα μισες plasma μισες lcd να παιζουνε hd υλικο ,γιατι αραγε μηπως το κανουνε εσκεμενα?

Μια φτηνη kuro μονο να βαλεις διπλα στις ακριβοτερες lcd για συγκριση φτανει και περισευει να βγαλει ο αλλος συμπερασμα περι εικονας:idea:

Burn in υπαρχει με σωστη χρηση δεν υφισταται , καταναλωση ρευματος σιγα , 170 w παραπανω το κοστος ανα χρονο ειναι αμελλητεο.
Οσο για θορυβο παιζει αναλογως τι μοντελο Plasma διαλεξεις.
Παντως μια πολυ καλη lcd εχω δει ειναι bravia 40Χ3500 αλλα ειναι πολυ ακριβη

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Δοκιμασε να κλεισεις τα φωτα και να παιξεις καποιο game για μιση ωρα η να δεις καποιο demo στο μισο μετρο στην lcd σου στη μιση ωρα θα πας στον οφθαλμιατρο :smash: ,στη plasma δεν γινεται αυτο

Αφου οι πλασμα εχουν flicker ενω οι LCD δεν εχουν. Αν φημιζονται για κατι οι LCD ειναι η ξεκουραστη εικονα τους.

Μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Αφου οι πλασμα εχουν flicker ενω οι LCD δεν εχουν. Αν φημιζονται για κατι οι LCD ειναι η ξεκουραστη εικονα τους.

Μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα.

Πολυ ξεκουραστη :BDBDG54: γιαυτο εχουνε χαρακτηριστει οι Lcd για Sunrooms και δωματια γενικα με πολυ φωτισμο να τις βλεπεις
ενω οι Πλασμα το εντελως αντιθετο για dark rooms.
Φωτεινοτητα υπερβολικη που κουραζει τα ματια εχουν οι lcd χωρια το ghosting με τους μεγαλους χρονους αποκρισης που εχουν.
Κανε το παραπανω πειραμα μεταξυ plasma Και lcd και πες μου εντυπωσεις .

αν ηταν ετσι θα ειχαν πλασμα για οθονες στα pc και οχι lcd

δε νομιζω οτι πρεπει να θεωρουμε μειονεκτημα την πολυ φωτεινοτητα των lcd σε σχεση με τη σκοτεινη θολουρα των πλασμα που πρεπει να εχεις συσκοτιση για να δεις αξιοπρεπως
αλλωστε υπαρχει και το κουμπακι του brightness αν μας ενοχλει τοσο

το οτι ειναι πιο ακριβες οι lcd δε νομιζω οτι ειναι τυχαιο

δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι κατοχοι πλασμα ειναι τοσο φανατικοι και βγαινουν και θαβουν συνεχεια τις lcd εκτος και μετανιωσαν για την επιλογη τους

fits79 υπαρχεις !
πηγαινε μια βολτα σε mediamarket κωτσοοβολο πλαισιο να δεις απο κοντα διπλα διπλα και τις 2 και θα αποφασισεις απο μονος σου

Last edited:
το οτι σε καποιες πλασμα βλεπουμε καλυτερο σημα απο τα Ελληνικα καναλια ειναι κυριως γιατι ειναι hd ready και οχι fullHd
ή κανω λαθος?

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Οι πλασμα εχουν πολλα θετικα και λιγα αρνητικα. Το ιδιο και οι LCD.

Τα εχουμε πει νομιζω τοσες πολλες φορες στις προηγουμενες σελιδες που δεν χρειαζεται να λεμε τα ιδια συνεχεια.

Στο κατω κατω αν σε καποιον δεν αρεσει η εικονα των LCD αγοραζει πλασμα και καθαρισε.

Το ιδιο ισχυει και αντιστροφα.

Στο κατω κατω δεν υπαρχουν καλες και κακες τεχνολογιες αλλα καλες και κακες τηλεορασεις.

το οτι σε καποιες πλασμα βλεπουμε καλυτερο σημα απο τα Ελληνικα καναλια ειναι κυριως γιατι ειναι hd ready και οχι fullHd
ή κανω λαθος?

Πολυ πιο ευκολο και οικονομικο απο αποψη υλοποιησης να γινει upscale το τηλεοπτικο σημα σε 1024x768 παρα σε 1920x1080.

Συν βεβαια η "αναλογικοτητα" που εχουν στην εικονα τους οι πλασμα λογω του φωσφόρου σε αντιθεση με την "ψηφιακιλα" των LCD που ξεσκεπαζει καθε μικροατελεια του σηματος.

Last edited:
Εντέλει η απόφαση για την αγορα TV προκύπτει απο τις ανάγκες και τα χρήματα του καθένα.
Προσωπικά δεν δίνω 1700+ για τηλεόραση. Πήρα την 42PX80 με 934 ευρώ (για τηλεοπτικό σήμα) και με τα υπόλοιπα χρήματα που εξοικονόμησα (700 -750 ευρώ ) συν 200 και κάτι (; ) προχωράω για προβολέα (TW700).

....με τη σκοτεινη θολουρα των πλασμα που πρεπει να εχεις συσκοτιση για να δεις αξιοπρεπως

Έχω βαρεθεί να το ακούω....επειδή λοιπόν εγώ δεν βλέπω καμία σκοτεινή θολούρα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ..αν μένεις Αθήνα, στείλε pm να κεράσω καφεδάκι.....-bye-

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Εντέλει η απόφαση για την αγορα TV προκύπτει απο τις ανάγκες και τα χρήματα του καθένα.
Προσωπικά δεν δίνω 1700+ για τηλεόραση. Πήρα την 42PX80 με 934 ευρώ (για τηλεοπτικό σήμα) και με τα υπόλοιπα χρήματα που εξοικονόμησα (700 -750 ευρώ ) συν 200 και κάτι (; ) προχωράω για προβολέα (TW700).

Βρε Δημήτρη...τι μου θυμίζεις...τι μου θυμίζεις ...-bye-.με μια αλλαγή στο τέλος από TW700 σε HD65....:flipout:

Φίλε eNeRGy...-bye-.....συμπεραίνω ότι μετάνιωσες με την αγορά της ΡΧ80.

Οχι καθολου!... Δεν ειχα TV... ηθελα να εχω μια για να βλεπω την λιγοστη ωρα που βλεπω καποια παλαια divx και λιγο ελληνικη TV (κανα motoGP, λιγο ειδησεις, κανενα MAD για να υπαρχει λιγο φως στο δωματιο... κλπ)... Δε θα πληρωνα με τιποτα τα διπλα λεφτα για μια καλη 37αρα LCD (πχ 656, 9603) και ουτε ηθελα πιο μικρη ή πιο μεγαλη!
Για ολα τα αλλα εχω projector και μονο HD ταινιες...

Ομως το οτι εχω μεινει απολυτα ευχαριστιμενος εξαφανιζει τα οποια προβληματα ωστε να τα αναφερω? Δεν εχω μαθει να εκθειαζω οτι εχω, ουτε να θαβω οτι δεν εχω... εκθειαζω οτι αξιζει και θαβω οτι δεν αξιζει... Ετσι το οτι εχω την PX80 και μου κανει τελεια τη δουλεια της, δεν την κανει καλυτερη απο την Α656 ή την 9603 που εχουν (για μενα) διπλασια καλυτερη εικονα απο κακο SD μεχρι 1080 ΗD...

Αν καναμε ολοι το ιδιο θα βοηθουσαμε οσους πραγματικα θελουν μια καλη TV και θα ειναι το μονο μεσο που θα βλεπουν... γιατι πολοι πηραν μια ΡΧ80 και νομιζουν οτι εκαναν την αγορα του αιωνα και δεν κοιτουν διπλα τους! Το οτι δε φτανει το πορτοφολι για ολους να παρουν μια 52αρα 9703 δεν κανει την τεχνολογια κακη... αλλα το πορτοφολι τους μικρο! Οποιος θελει να δωσει ομως 3000ευρω... μην ακουω να του προτεινουν plasma των 1200ευρω... αφου μπορουν να παρουν το καλυτερο... τι φθονος τους κυριευει να τους προτεινουν το ημιμετρο...?
Αυτα!

Εγω συγχαιρω τον Energy που λεει την αληθεια και δεν κρύβεται πισω απο το δακτυλο του.

Δυστυχως για το μεγαλυτερο ποσοστο αγοραστων (βαζω και τον εαυτο μου μεσα) πρεπει να γινουν συμβιβασμοί σε οτιδηποτε αγοραζουμε γιατι πρεπει να σκεφτομαστε παντα και τον οικονομικο παραγοντα.

Αλλιως θα ειχαμε παρει Sony 70X3500 και Pioneer 608XD ολοι και δεν θα ειχαμε κανενα προβλημα.

Δεν ειναι ομως τοσο απλα τα πραγματα οποτε πρεπει να σταθμιζουμε τα συν και τα πλην.

Οχι καθολου!... Δεν ειχα TV... ηθελα να εχω μια για να βλεπω την λιγοστη ωρα που βλεπω καποια παλαια divx και λιγο ελληνικη TV (κανα motoGP, λιγο ειδησεις, κανενα MAD για να υπαρχει λιγο φως στο δωματιο... κλπ)... Δε θα πληρωνα με τιποτα τα διπλα λεφτα για μια καλη 37αρα LCD (πχ 656, 9603) και ουτε ηθελα πιο μικρη ή πιο μεγαλη!
Για ολα τα αλλα εχω projector και μονο HD ταινιες...

Ομως το οτι εχω μεινει απολυτα ευχαριστιμενος εξαφανιζει τα οποια προβληματα ωστε να τα αναφερω? Δεν εχω μαθει να εκθειαζω οτι εχω, ουτε να θαβω οτι δεν εχω... εκθειαζω οτι αξιζει και θαβω οτι δεν αξιζει... Ετσι το οτι εχω την PX80 και μου κανει τελεια τη δουλεια της, δεν την κανει καλυτερη απο την Α656 ή την 9603 που εχουν (για μενα) διπλασια καλυτερη εικονα απο κακο SD μεχρι 1080 ΗD...

Αν καναμε ολοι το ιδιο θα βοηθουσαμε οσους πραγματικα θελουν μια καλη TV και θα ειναι το μονο μεσο που θα βλεπουν... γιατι πολοι πηραν μια ΡΧ80 και νομιζουν οτι εκαναν την αγορα του αιωνα και δεν κοιτουν διπλα τους! Το οτι δε φτανει το πορτοφολι για ολους να παρουν μια 52αρα 9703 δεν κανει την τεχνολογια κακη... αλλα το πορτοφολι τους μικρο! Οποιος θελει να δωσει ομως 3000ευρω... μην ακουω να του προτεινουν plasma των 1200ευρω... αφου μπορουν να παρουν το καλυτερο... τι φθονος τους κυριευει να τους προτεινουν το ημιμετρο...?
Αυτα!

:SFGSFGSF:

ΜΠΡΑΒΟ....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ....όλα τα άλλα είναι παρατηρήσεις φιλολογικού ενδιαφέροντος...

...διαφωνώ μόνο με την παρατήρηση...

'... γιατι πολοι πηραν μια ΡΧ80 και νομιζουν οτι εκαναν την αγορα του αιωνα και δεν κοιτουν διπλα τους'

...
δεν έχω δει κανένα από τους κατόχους μέχρι τώρα να μιλάει για αγορά του αιώνα....και να την συγκρίνει με LCD άνω των 2.000 ....

...και με παλαιά μοντέλα ......και ειδικά για σύγκριση με τα νέα μοντέλα LCD που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία είναι πολύ καλά....

...βρες μου έναν και τότε θα το δεχτώ....:a0210:

Πάντως καλό είναι να βλέπουμε και πόσο κοστίζει η όποια βελτίωση στην εικόνα στην ακριβή κατηγορία, και τί ποσοστό βελτίωσης παίρνουμε με πχ διπλάσια χρήματα. Αν παίρνουμε δύο φορές καλύτερη τηλεόραση, καλώς. Αν όχι όμως;

Εγω συγχαιρω τον Energy που λεει την αληθεια και δεν κρύβεται πισω απο το δακτυλο του.

Καλημέρα Γιάννη...-bye-

...για βρες μου έναν....όλοι όσοι έχουν την ΡΧ80 λένε για value for money..λόγω της χαμηλής τιμής της σε συνάρτηση με την απόδοσή της....

...ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ....

ΒΡΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ!!!!!

Καλημέρα Χρήστο -bye-

Έναν μπορώ να σου βρω σίγουρα, ομολογώ πάντως πως θα δυσκολευτώ να βρω δεύτερο. Δεν αξίζει πάντως να κολλάμε σε πρόσωπα και να γενικεύουμε.

Φίλε Underdog αυτό που γράφεις ισχύει γενικώς και για αυτό κάποιες τηλεοράσεις θεωρούνται value for money και άλλες όχι. Το θέμα είναι να μην απαξιώνουμε τις επιλογές αυτών που δίνουν τα διπλάσια χρήματα για να πάρουν ένα 10% παραπάνω.

Έχω βαρεθεί να το ακούω....επειδή λοιπόν εγώ δεν βλέπω καμία σκοτεινή θολούρα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ..αν μένεις Αθήνα, στείλε pm να κεράσω καφεδάκι.....-bye-

ειμαστε λιγο μακρυα
ευχαριστω παντως
το θεμα ειναι να δουμε διπλα διπλα 2 πραγματα για να τα συγκρινουμε
ημουν λιγο υπερβολικος στο χαρακτηρισμο σκοτεινη γιατι βλεπω 10δες τετοιους χαρακτηρισμους απο κατοχους πλασμα που λενε μονο πλασμα παρτε, στις lcd τυφλωνεσαι, δεν μπορεις να δεις ποδοσφαιρο ουτε καναλια, το μαυρο ειναι γκρι ..............

Καλημέρα Χρήστο -bye-

Έναν μπορώ να σου βρω σίγουρα, ομολογώ πάντως πως θα δυσκολευτώ να βρω δεύτερο. Δεν αξίζει πάντως να κολλάμε σε πρόσωπα και να γενικεύουμε.

Φίλε Underdog αυτό που γράφεις ισχύει γενικώς και για αυτό κάποιες τηλεοράσεις θεωρούνται value for money και άλλες όχι. Το θέμα είναι να μην απαξιώνουμε τις επιλογές αυτών που δίνουν τα διπλάσια χρήματα για να πάρουν ένα 10% παραπάνω.

Καλημέρα Γιώργο...-bye-

...ο ένας που λες έχει γράψει (σε άλλο νήμα από αυτό της ΡΧ80)...ότι δεν συγκρίνεται με την 40Χ3500....και σε άλλο για τηλεόραση των 1700 (40A656) είπε ότι χρειάζεται καλιμπράρισμα...ενώ η ΡΧ παίζει out of the box...κι αυτός για value for money μίλησε....δεν είπε ότι είναι καλύτερη η ΡΧ80 (αν κατάλαβα καλά, μπορεί και να κάνω λάθος)....

Υ.Γ:...αν λέμε τον ίδιο....που έχει καιρό να ποστάρει....;)

Τέλος το ....:offtopic:...για μένα

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Εμενα μια χαρα τηλεοραση μου φαινεται η PX80 οπως και η PG6000 , C96 κτλ.

Για τηλεοπτικο σημα , DVD και ΗD ειναι μια πολυ καλη λυση γιατι τα κανουν ολα καλα και συμφερουν.

Απο εκει και περα κυκλοφορουν και καποιες καλες LCD και ο καθενας αναλογα με τις αναγκες σταθμιζει και διαλεγει.

Οπως και να το κανουμε η υπερτηλεοραση που κανει τα παντα τελεια δεν υπαρχει ουτε και προκειται να υπαρξει. -bye-