MHTΣ said:Eγώ λέω με λίγα λόγια:
<32" = LCD
>32" = plasma
=silent= said:Τι plasma και τι LCD. OLED is the future κυριοι.
Εισαι πολυ υπερβολικος γιατι:
Απο τα 10 πραγματα που λεει, ναι ισως ειναι μουφα το θεμα της αναλυσης. Σε αυτο ειναι καλυτερες οι lcd. Οταν μιλαει ομως για sharpness και αναλυση μιλαει για "ΠΟΙΟΤΗΤΑ" αναλυσης και sharpness. Και φυσικα εμπορικα τρικ περιεχουν ΟΛΕΣ οι διαφημησεις. Εχω δει αντιστοιχες φωτο-ανεκδοτα στο βιβλιο της samsung για τις lcd της. Πολυ γελιο. Και δεν το κανει μονο αυτη. Παντου.
Εν πασι περιπτωσει, το site δεν ειναι μουφα, απλα τονιζει μονο τα θετικα και δεν αναφερει τα αρνητικα.
Και εγω να σκεφτεις που πριν καιρο δεν σκεφτομουν καν για lcd τωρα εχω μπερδευτει. Για 2 λογους "φοβαμαι" τις plasma και ισως παω σε lcd:
Για τον ακουστικο θορυβο που κανουν κατα την λειτουργια τους (γιατι την θελω για κρεβατοκαμαρα) και πιστευω οτι ειναι ενοχλητικος σε αθορυβα περιβαλλοντα, και για την εστω μικρη ακτινοβολια τους. Ελαχιστα με φοβιζει το burn-in γιατι θα την εχω χαμηλα σε αντιθεση και εχει σχεδον ξεπεραστει το προβλημα. Σαν εικονα SD δεν το συζηταμε! Οι πλασμα ειναι πολυ μπροστα. Ακομα μονο και μονο με το μαυρο τους που στις lcd ειναι απογοητευτικο.
Α, στην ταπεινή μου sony, με το backlight χαμηλωμένο σε λογικά επιπεδα (αλλιώς ειναι λάμπα) εχω σουπερ μαυρο! Δεν ξερω αν ολες εχουν τετοια δυνατότητα,αλλα είναι πολυ χρήσιμη!
Σωστα, οποιες lcd ρυθμιζουν το backlight ειναι ωραιες! Γιατι οι ακραιες ρυθμισεις φωτεινοτητας και αντιθεσης που υπαρχουν για να παιζουν φωτεινα μεσα στα υπεκαταστηματα με τους προβολεις, ποτε δεν μου χρειαζονται. Ειμαι υπερ της "μαλακης" εικονας (οχι απο sharpness, καθε αλλο) την αντιθεση σε ολες μου τις τηλεορασεις εδω και 20 χρονια το βαζω μεση και σε μερικες που εχουν πολυ, ακομα πιο κατω.
Αλλα οταν μιλαμε για το μαυρο στις lcd δεν ειναι μονο να μην φωτιζουν σαν λαμπα!
Το προβλημα ειναι οταν πχ βλεπουμε μια πολυ σκοτεινη σκηνη που ο πρωταγωνιστης κινηται ας πουμε σε ενα σκοτεινο περιβαλλον και φοραει ανα μαυρο σακακι, σε μια crt θα βλεπεις , θα ξεχωριζεις και το σακακι και τα μαλια του και το προσωπο του. Στην πλασμα θα ξεχωριζεις συνηθως παλι και τα 3 αν και καμια φορα ειναι οριακο. Στις lcd θα βλεπεις μονο το προσωπο του και τπτ αλλο. Και δεν συζηταμε για lcd με 5.000ε που σε ελαχιστες περιπτωσεις ειναι ΛΙΓΟ καλυτερα τα πραγματα (ισως πλησιαζουν τις πλασμα) αλλα σε κατηγορια που ειναι για τους κοινους θνητους. Αλωστε και σε πλασμα εχω δει σημαντικες διαφορες, αλλα καμια δεν ειναι στα επιπεδα των lcd.
Επειδη το εχω ψάξει αρκετά το συγκεκριμένο θέμα, εχω παρατηρήσει το εξής:
Καταρχή ειναι θέμα αποκλειστικά και μονό της ρύθμισης του brightness. Οσο το χαμηλώνεις , τοσο εξαφανίζονται τα σκούρα τις παλέτας. Στην δικιά μου η χρυσή τομη ειναι το 53. Εκει εχω σχεδον ολα τα χαμηλα (βλεπω τις blacker than black μπάρες στο DVE!) και παράλληλα δεν μου χαλάει το μαυρο. Με το που παει 54, τοτε το μαύρο γίνεται λίγο πιο γκρι κτλ κτλ...
Η γνώμη μου ειναι οτι μια προσεκτική ρύθμιση μεταμορφώνει τις LCD!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.