LCD vs. Plasma TVs

Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Για να τα λέμε όλα βέβαια, οι λεπτομέρειες στην πλάτη του γιαπωνέζου είναι σαφώς περισσότερες στη δεξιά tv από ότι στην αριστερή. Ειδικά σε αυτό το πράγμα που μοιάζει με "μπέρτα".

Μιας και είσαι θαρραλέος...

Το πέτο στις δύο tv σου φαίνεται ίδιο?

Για πάτα και μεγέθυνση στη δεύτερη.... που βλέπεις μαύρο (εντάξει έχει και το μπλεδάκι του...) μήπως στον αστροφάγο? Λέω μήπως...

Δεν έχω καταλάβει πραγματικά. Θα πρέπει να βλέπω τηλεόραση με κλειστά τα φώτα; Ναι μεν η εικόνα είναι καλύτερη με χαμηλό φωτισμό, αλλά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα με τα φώτα ανοικτά. Ούτε αντανακλάσεις. Εξάλλου τα 135 nits φωτεινότητας είναι υπέρ-αρκετά.

Υ.Γ. Διαβάστε τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων στο event. Απ' τις φωτογραφίες δεν βγαίνουν σωστά συμπεράσματα....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Μιας και είσαι θαρραλέος...

Το πέτο στις δύο tv σου φαίνεται ίδιο?

Για πάτα και μεγέθυνση στη δεύτερη.... που βλέπεις μαύρο (εντάξει έχει και το μπλεδάκι του...) μήπως στον αστροφάγο? Λέω μήπως...

Αν η φωτο που αναφέρεις είναι στο ποστ 1565, οι λεπτομέρειες του πέτου δεξιά είναι πιο σαφείς.
Επίσης δεξιά οι τόνοι του δέρματος δεν είναι φυσικοί (έχει περισσότερο κόκκινο), όπως είναι στην αριστερή tv.
Δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει θάρρος να πω τι βλέπω.

Last edited:

μήπως στον αστροφάγο? Λέω μήπως...

πάντως δεν λέει να δώσω ένα σοβαρό ποσό για toshiba (μπορεί τα φετινά μοντέλα να έχουν βελτιωθεί) και να βλέπω 3 αντί για 6 αστέρια στη φανέλα του 3D. εκτός αν κάνει καλύτερη διαχείριση του χρυσαφί.

Δεν έχω καταλάβει πραγματικά. Θα πρέπει να βλέπω τηλεόραση με κλειστά τα φώτα; Ναι μεν η εικόνα είναι καλύτερη με χαμηλό φωτισμό, αλλά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα με τα φώτα ανοικτά. Ούτε αντανακλάσεις. Εξάλλου τα 135 nits φωτεινότητας είναι υπέρ-αρκετά.

Υ.Γ. Διαβάστε τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων στο event. Απ' τις φωτογραφίες δεν βγαίνουν σωστά συμπεράσματα....

σωστό

πάντως δεν λέει να δώσω ένα σοβαρό ποσό για toshiba (μπορεί τα φετινά μοντέλα να έχουν βελτιωθεί) και να βλέπω 3 αντί για 6 αστέρια στη φανέλα του 3D. εκτός αν κάνει καλύτερη διαχείριση του χρυσαφί.

H εν λόγω Toshiba ήταν αρκετά καλή. Κόστιζε όμως τα διπλάσια χρήματα από την G10....

Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Για να τα λέμε όλα βέβαια, οι λεπτομέρειες στην πλάτη του γιαπωνέζου είναι σαφώς περισσότερες στη δεξιά tv από ότι στην αριστερή. Ειδικά σε αυτό το πράγμα που μοιάζει με "μπέρτα".

Για να τα λέμε όλα-όλα-όλα, αυτό το είδα αφότου έσωσα τις δύο φώτο, τις μεγέθυνα, κόλλησα τα μάτια μου στους 10 πόντους από το 23άρι μόνιτορ. Μετά πήγα να πάρω τσιγάρα (έχω ένα περίπτερο κοντά στα σαράντα μέτρα) ρίχνοντας μια ματιά στο μόνιτορ....ε, το βουνό φαινόταν ακόμα στην πλάσμα!!!:D:D

Από τις 2 απαντήσεις σας κατάλαβα. Ας πάω να ποστάρω σε κανένα άλλο τοπικό καλύτερα...

Δε μας τα λες καλά Γιώργο... :p :ernaehrung004:

Εδώ, γράφεις:

Χμ! Μάλλον δεν θυμάσαι πολύ καλά. Ο χώρος στον ημιόροφο είχε αρκετό φως....

Edit: Με πρόλαβε ο Γιάννης.....

Δεν θυμάμαι καλά, σίγουρα βλεπόμασταν, δεν ήταν απόλυτο σκοτάδι όπως στο υπόγειο, αλλά σίγουρα όλο το φως ερχόταν από τον κάτω όροφο.

Για παράδειγμα, αυτή η φωτογραφία:
IMG_4142.JPG

είναι τραβηγμένη με ISO 250, f/2.8 και χρόνο έκθεσης 1/8 sec, με μια Canon IXUS 950 IS. Τι μας λέει αυτό για το φωτισμό του χώρου;
Εγώ προς το σκοτεινότερο από ένα τυπικό σαλόνι θα τον έλεγα, αλλά φωτεινότερο από το σκοτάδι...

Τι στο καλό;

Τώρα που βλέπω τον Λαζόπουλο με αναμμένα φώτα (3 λαμπτήρες πυρακτώσεως Χ 60 watt) γιατί δεν έχω πρόβλημα;

Πρέπει να κλείσω τα φώτα; :chinscratch:

Εγώ πάντως τα έκλεισα, και σε λίγο λέω να κλείσω και την U... :p
Τα φώτα και τα λαμπάκια της γιουροβιζιον μάλλον δεν θέλουν limiters...

τα πλοία ίδια είναι αλλά πάλι κάτι γίνεται με τα βουνά στο βάθος μήπως τελικά δεν υπάρχουν και ήταν ον το frame interpolation στην παννυ????

Nα ρωτήσω που θέλουμε να καταλήξουμε;

Στο ότι με αναμμένα φώτα (σε ένα σαλόνι, όχι στο Media Markt... :flipout:) δεν βλέπεις σε plasma;

Αυτό είναι μεγάλη πλάνη.

Last edited:
Είναι γνωστό σε όλους ότι η εικόνα των πλάσμα επιδεινώνεται σε συνθήκες ημέρας, παρόλα αυτά αυτό που βλέπω εγώ στις φωτογραφίες είναι αξιοπρεπέστατο. Σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνούσα στο ότι δεν γίνεται να δεις ταινία με αυτή την εικόνα.

Οσον αφορά την σύγκριση που γίνεται για το μαύρο, μην ξεχνάμε ότι η toshiba είχε local doming και μπορούσε να ρίξει την στάθμη του μαύρου πολύ χαμηλά. Με την ιδιαιτερότητα όμως ότι στην προσπάθειά της να ρίξει το μαύρο, "κλέβει" πληροφορίες. Στην φωτογραφία που το diming είναι απενεργοποιημένο η toshiba είναι θλιβερή...

Υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει πως 400 nits εξαφανίζουν ένα ολόκληρο βουνό στην ίδια φώτο??-bye-
Διαφορετικό γάμμα. Αυτό που προκαλεί την περισσότερη λεπτομέρεια στο σακάκι, είναι το ίδιο που τρώει το βουνό. Το κακό είναι ότι μάλλον καμιά από τις 2 δεν είναι σωστή... :p
(Δεν υπάρχουν 400 nits, δεν είναι και φίλιπς η τοσίμπα. Και ήταν και καλιμπραρισμένες... )
Το βουνό πήγε στον Μωάμεθ βρε..... :D

:grinning-smiley-043

Kωστή το αξιοπρεπές είναι πολλές φορές σχετικό... ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός μας.

Αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι ότι οι plasma (όσες έχω δει ζωντανά αλλά και από φώτος στο διαδίκτυο) όταν έρθουν σε επαφή με το φως (το οικιακό - όχι τίποτα σπουδαίο) πάπαλα και το σπουδαίο μαύρο, πάπαλα και η αντίθεση, πάπαλα και η ευκρίνεια πάπαλα και τα σπουδαία χρώματα.

Το μαύρο που βλέπουν τα μάτια μου σε συνθήκες φωτός (και είμαι απολύτως σίγουρος ότι το ίδιο βλέπουν και τα δικά σου μάτια!) "αντιστοιχεί" σε μαύρο πάνω από 0,1!!!!
Το συγκρίνω με ότι βλέπω σε συσκότιση στην A656, η οποία κάπου εκεί φτάνει (στα καλά της...:ADFAD2:) και δεν έχει διαφορά...

Πολλοί έχουν δώσει χιλιάδες ευρώ για τηλεόραση για το 0,02 και λιγότερο.
Πως το βλέπεις τώρα? Έχω άδικο να που λέω ότι δεν βλέπονται?

Αν είχες δώσει 3-4 χιλιάρικα για ένα ενισχυτή και σου έλεγαν ότι παίζει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μόνο με τα παντζούρια κλειστά.... αν τα έχεις ανοιχτά θα έχεις παραμόρφωσει 5-10 φορές πάνω....
πως θα τον χαρακτήριζες στις "λάθος" συνθήκες?

Θα μου ξαναπείς "όμως και πάλι βλέπεται"

Ποια τηλεόραση δεν βλέπεται? Οι πολλαπλάσιοι σε σχέση με τις πλάσμα κάτοχοι LCD τι ακριβώς κάνουν? Δεν βλέπουν? Μήπως για συγκεκριμένες συνθήκες/ανάγκες βλέπουν και καλύτερα? Δεν το ξέρω... απλή υπόθεση κάνω...

Nα ρωτήσω που θέλουμε να καταλήξουμε;

Στο ότι με αναμμένα φώτα (σε ένα σαλόνι, όχι στο Media Markt... :flipout:) δεν βλέπεις σε plasma;

Αυτό είναι μεγάλη πλάνη.

Φυσικά και βλέπεις... και στο media markt μπορεί να βλέπεις...
Για άλλους πάλι όχι... δεν είναι αποδεκτό!
Όπως και πάλι κατά τη γνώμη μου, αποδεκτά δεν είναι και τα πολλά μειονεκτήματα των LCD...

Δεν βλέπεις σε LCD? Kι αυτό μεγάλη πλάνη!

Το θέμα λοιπόν είναι άλλο...

Είναι μειονέκτημα το οικιακό φως για τις plasma? Ναι ή όχι? Τόσο απλό!

Το συγκεκριμένο χρυσαφί αστράφτει παντού αγόρι μου... -bye-

Είναι γνωστό σε όλους ότι η εικόνα των πλάσμα επιδεινώνεται σε συνθήκες ημέρας, παρόλα αυτά αυτό που βλέπω εγώ στις φωτογραφίες είναι αξιοπρεπέστατο. Σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνούσα στο ότι δεν γίνεται να δεις ταινία με αυτή την εικόνα.

Οσον αφορά την σύγκριση που γίνεται για το μαύρο, μην ξεχνάμε ότι η toshiba είχε local doming και μπορούσε να ρίξει την στάθμη του μαύρου πολύ χαμηλά. Με την ιδιαιτερότητα όμως ότι στην προσπάθειά της να ρίξει το μαύρο, "κλέβει" πληροφορίες. Στην φωτογραφία που το diming είναι απενεργοποιημένο η toshiba είναι θλιβερή...

Στο πρώτο διαφωνώ... εκφράζοντας βέβαια προσωπική άποψη...
Ειλικρινά, αν και κατω από συνθήκες συσκότισης το θέαμα ήταν το ίδιο ή ανάλογο... δεν θα είχα tv σπίτι... γουστάρω τρελά να βλέπω τις ταινιούλες μου και τα νεύρα μου δεν σηκώνουν πολύ πείραγμα! :Banane0:

Στο δεύτερο (για την toshiba) συμφωνώ ... ούτε αυτήν την εικόνα την θεωρώ αποδεκτή/αξιοπρεπή.

Μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε έμμεσες συγκρίσεις τηλεοράσεων μέσω φωτογραφιών; Από τη στιγμή που οι ίδιες οι φωτογραφικές μηχανές και οι ρυθμίσεις τους έχουν άμεση επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα (μία πολύ φωτεινή πηγή θα την υπερεκθέσουν, ενώ το αντίθετο θα συμβεί με μία λιγότερο φωτεινή πηγή).

ΥΓ. Το ίδιο ισχύει και για τα μόνιτορ που τις βλέπουμε. Καθένας έχει διαφορετικό, με άλλα χαρακτηριστικά, δυνατότητες και ρυθμίσεις. Τρέχα γύρευε είναι τα συμπεράσματα με αυτό τον τρόπο...

Σώτο πάμε στοίχημα ότι η απάντηση σε όλα τα προηγούμενα ερωτήματά μου φαίνονται πεντακάθαρα σε όλα τα monitor και ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα? :ernaehrung004:

Και αν το χάσω...

Εξήγησέ μου γιατί συμβαίνει αυτό εδώ...

attachment.php
attachment.php

...όχι μόνο πριν λίγο, όχι μόνο στη φωτογραφία, όχι με media markt φώτα... 2 λάμπες, 3 μέτρα δεξιά στην οροφή δεν τα λες και πολλά έτσι? Όταν έχω επισκέψεις ανάβουν 8 τέτοια!!!

Ελπίζω να μην μου ζητήσετε να σας εξηγήσω ποιά είναι ποιά...
ΗDMI είσοδος στην V10, 1/4 της οθόνης, με την ίδια ρύθμιση στη φωτογραφική, από την ίδια ακριβώς θέση, στον ίδιο ακριβώς χώρο... απλά άναψα δυό λάμπες αλογόνου οροφής 40 Wt, 450lm...

Ε δεν μπορεί ρε παιδιά...... τι στο καλό... μόνο αν μένατε σε μαύρη τρύπα θα έχετε διαφορετικά αποτελέσματα...

:ernaehrung004:

Attachments

• ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ€žΓŽΒ¬ΓŽΒ΄ΓŽΒΉ.jpg
    ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ€žΓŽΒ¬ΓŽΒ΄ΓŽΒΉ.jpg
    104.4 KB · Views: 143
  • Γβ€ Γβ€°Γβ€š.jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€š.jpg
    119.4 KB · Views: 145
Last edited:
Είναι ακριβώς η ίδια φωτό μέρους του panel της V10 (1/4) με τα φώτα κλειστά.

ΗDMI είσοδος στην V10, 1/4 της οθόνης, με την ίδια ρύθμιση στη φωτογραφική, από την ίδια ακριβώς θέση, στον ίδιο ακριβώς χώρο... απλά άναψα δυό λάμπες αλογόνου οροφής 40 Wt, 450lm...

Last edited:
Οπότε τι; Βλέπες κάποιες αντανακλάσεις μέσα όταν είναι ανοιχτά τα φώτα, με τελείως μαύρη την οθόνη. Σε πραγματικές συνθήκες με κάποιο περιεχόμενο στην τηλεόραση τι βλέπεις;

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Πλάκα κάνω, αδερφέ....sorry αν παρεξήγησες.-bye-

Όλα καλά, ελαφρώς χιουμοριστικά το έγραψα. Όλη η συζήτηση για αστέρια μου άνοιξε την όρεξη οπότε πήγα να δω 2 επεισόδια του Stargate Universe.
Καλή συνέχεια