LCD vs. Plasma TVs

Αυτό που υποστηρίχτηκε από την συντριπτική πλειοψηφία τις τελευταίες ημέρες είναι ότι βλέπεις άνετα σε οικιακές συνθήκες φωτισμού σε plasma.

Αποδείχθηκε ότι δεν βλέπεις καλά σε συνθήκες οικιακού φωτισμού; Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με την τηλεόραση σου Νίκο (γι αυτό έγιναν και οι διάφορες παρατηρήσεις και υποθέσεις για τις φωτογραφίες), αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται στις περισσότερες τηλεοράσεις plasma που λειτουργούν σε σπίτια. Για να δω αυτό που βλέπεις εκεί εδώ, πρέπει να ρυθμίσω τη φωτεινότητα πάνω από το 70-80% της μπάρας ώστε να φαίνεται τόσο ξεπλυμένο το μαύρο...

Last edited:
Σώτο αν εσύ και τα άλλα παιδιά είστε ευχαριστημένα απο αυτό που βλέπετε, εμένα μου περισσεύει. Ειλικρινά.

Δόξα τω Θεώ κλείνω τα παντζούρια ή τα φώτα και είμαι και εγώ ευχαριστημένος και πολύ μάλιστα!

Από την άλλη έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα (προφανώς κάτι δεν καταλαβαίνω για αυτό και επιμένω) από το γεγονός ότι το καλό μαύρο και η αντίθεση των plasma έχουν ανακηρυχθεί ίσως το κυριότερο στοιχείο προτίμησής των, αλλά όταν αυτό γκριζάρει στο φως... (ελπίζω σε αυτό να έχουμε κατασταλάξει), ... έ... εντάξει δεν τρέχει και τίποτα... βλέπεις άνετα... κάπου εδώ σας χάνω...

:ernaehrung004:

ps. Μιας και το ανέφερες, ίσως θα έπρεπε να το έχω αναφέρει για το σπίτι μου... θεωρείται σκοτεινό...
Ο Γιάννης Χατζ., που έχει έρθει, μπορεί να βεβαιώσει αν θυμάται, ότι στο Σαλόνι όπου βρίσκεται η plasma δεν υπάρχει παράθυρο πέραν μιας μπαλκονόπορτας, η οποία όμως οδηγεί σε κλειστό νοτιοδυτικό μπαλκόνι 16,5τμ (αισθητά σκοτεινότερο από τα κανονικά μπαλκόνια).
Ο δεύτερος χώρος δε, όσον αφορά τις φωτογραφίες που έβαλα, είναι βορειοδυτικός....
Για να καταλάβεις είχα κάποιες αντιρρήσεις και για τα δύο όταν αγοράσαμε το σπίτι αλλά επέμενε η γυναίκα μου!

Last edited:
Ακριβώς σε αυτό δεν έχουμε κατασταλάξει, ότι το μαύρο γκριζάρει. Αυτό γίνεται μόνο στην περίπτωση που αυξήσουμε την φωτεινότητα. Ναι, δεν είναι μαύρο πίσα, αλλά δεν είναι αυτό που βλέπεις στις δικές σου φωτό! Δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς, ας πούμε ότι υπάρχει λιγότερη αντίθεση όταν έχουμε απλό οικιακό φωτισμό, ότι έχουμε κάποιες ανακλάσεις (αυτό εξαρτάται και από την τηλεόραση) στα σκοτεινά σημεία. Πάντως γκρι δεν έχουμε...

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι το θέμα ξεκίνησε με φωτογραφίες που έβγαλε ο Γιώργης από εκδήλωση και δυό πράγματα περί φωτογραφίας και φωτογράφισης θαρρώ ότι τα ξέρει και συνεπικούρησαν οι φωτογραφίες του Γιάννη (και αυτός θαρρώ ότι τα βασικά τα ξέρει...)

Για την ακρίβεια ο JL_? τις ξέθαψε, από την 1η μου απόπειρα να φωτογραφίσω συγκριτικό... Δεν τις έβαλα εγώ στο νήμα, άλλος είναι ο υπεύθυνος... :flipout:
Η τρίτη απόπειρα αισιοδοξώ να γίνει με τρίποδο, οπότε ελπίζω να υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια χειροκίνητων ρυθμίσεων...

Conclusion: Oι plasma υπερτερούν και σε συνθήκες οικιακού φωτισμού._ over and out!

Α, πρέπει να βγάλουμε συμπέρασμα; :flipout:
Για την δική μου πλάσμα δεν ισχύει σίγουρα... :flipout: Για τις Vt & κουρο μπορεί, δεν ξέρω...
Ούτε και για μερικές LCD (με γυαλιστερές επιφάνειες) θα ισχύει το αντίθετο...

Οκ, αφού αυτό είναι το συμπέρασμά σου, ας γράψω και 'γω τα δικά μου....

Καταρχάς, δεν ισχύει αυτό που λες με τη μείωση της στάθμης του μαύρου όταν ανάβουν τα φώτα. Το ότι σου φαίνεται πως μειώνεται οφείλεται στον περιβάλλοντα φωτισμό. Το παραπάνω δεν στο λέω αυθαίρετα, αλλά, κατόπιν μέτρησης με το φωτόμετρο. Δηλαδή, μέτρησα μαύρη καρτέλα σε πλήρη συσκότιση και μετά την ίδια καρτέλα με ένα δυνατό λαμπατέρ αναμμένο. Το φωτόμετρο έγραψε ακριβώς το ίδιο νούμερο.....αυτό είναι φυσιολογικό και το έχω διαπιστώσει και στον προβολέα. Αν δεις ταινία με μάσκινγκ και χωρίς, θα ορκίζεσαι ότι τα νούμερα αντίθεσης στην πρώτη περίπτωση είναι τουλάχιστον 20% καλύτερα. Παρόλ' αυτά, τα νούμερα είναι ακριβώς τα ίδια και σε μαύρη και σε λευκή καρτέλα...

Για ποιο φωτόμετρο μιλάμε; Το 813;

Γιάννη εδώ διαφωνούμε.
Αυτό που υποστηρίχτηκε από την συντριπτική πλειοψηφία τις τελευταίες ημέρες είναι ότι βλέπεις άνετα σε οικιακές συνθήκες φωτισμού σε plasma.

Γιατί διαφωνούμε; Δεν διατυπώθηκε και η άλλη άποψη;

Από την άλλη έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα (προφανώς κάτι δεν καταλαβαίνω για αυτό και επιμένω) από το γεγονός ότι το καλό μαύρο και η αντίθεση των plasma έχουν ανακηρυχθεί ίσως το κυριότερο στοιχείο προτίμησής των, αλλά όταν αυτό γκριζάρει στο φως... (ελπίζω σε αυτό να έχουμε κατασταλάξει), ... έ... εντάξει δεν τρέχει και τίποτα... βλέπεις άνετα... κάπου εδώ σας χάνω...

...

Eγώ θα βγάλω τον παράγοντα LCD vs Plasma από αυτό το θέμα...

Με τις ρυθμίσεις, που μία τηλεόραση δείχνει ανεκτά σε φωτεινό περιβάλλον, δείχνει αίσχος σε σκοτεινό...

Με τις ρυθμίσεις, που μία τηλεόραση δείχνει άριστα σε σκοτεινό περιβάλλον, δείχνει άισχος σε φωτεινό...

;)

Ως φωτεινό περιβάλλον, νοούνται συνθήκες έκθεσης ΜΜ ή τεράστιες ανατολικές μπαλκονόπορτες, καθώς τέτοιες περιγράφηκαν από τους προλαλήσαντες... :D

Άριστη εικόνα και περιβάλλων φωτισμός, δεν είναι έννοιες που συμβιβάζονται. Όσο αυξάνεται ο περιβάλλων φωτισμός, τόσο μειώνεται η προσλαμβανόμενη από τα μάτια μας, αντίθεση, από μία οθόνη απεικόνισης, ενώ και οι λεπτές διαφορές μεταξύ αποχρώσεων είτε του γκρι, είτε χρωματικών, παύουν να γίνονται αντιληπτές...

Είναι σαν να προσπαθείς να ακούσεις ποιότητα ήχου σε ένα θορυβώδες περιβάλλον. Απλά, δε γίνεται...

Σεβαστή η ανάγκη για μια οθόνη που να δείχνει ανεκτά σε πολύ φωτεινά περιβάλλοντα, αλλά άλλο τόσο σεβαστή είναι και η ανάγκη για μια οθόνη που να μπορεί να δείξει όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα εικόνας...

Και την τελευταία, για να μπορέσεις να την δεις, χρειάζεται πάρα πολύ χαμηλός φωτισμός ή σκοτάδι...

Καλά οι συνεπαγωγές που γράφονται σε ορισμένα ποστ απλά δεν υπάρχουν. Όχι απλά άλματα λογικής αλλά....

2 φωτογραφίες της πανασόνικ είναι καλύτερες της τοσίμπα >> η εικόνα της πανασόνικ είναι καλύτερη της τοσίμπα >> η πανασόνικ είναι πλάσμα και η τοσίμπα LCD >> οι πλάσμα έχουν καλύτερη εικόνα από τις LCD

ΕΝΔΕΙΞΗ >> ΑΠΟΔΕΙΞΗ >> ΑΞΊΩΜΑ :)

Last edited:
Ορίστε σε φωτογράφηση σε άλλο χώρο (υπνοδωμάτιο 11τμ)

Ανοιχτό φώς: από λάμπα με αντίσταση, 60 Wt, με dimmer στα 9/10, σε δωμάτιο 11τμ. - ίδια απόσταση και γωνία
attachment.php

Ξαναλέω ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που βλέπω...

:ernaehrung004:

Ρε συ Νίκο... Πιάνεις και Ανδοριανά κανάλια με τη V10;! Δυνατός δορυφορικός δέκτης... :flipout: :flipout: :flipout:

Καλά οι συνεπαγωγές που γράφονται σε ορισμένα ποστ απλά δεν υπάρχουν. Όχι απλά άλματα λογικής αλλά....

2 φωτογραφίες της πανασόνικ είναι καλύτερες της τοσίμπα >> η εικόνα της πανασόνικ είναι καλύτερη της τοσίμπα >> η πανασόνικ είναι πλάσμα και η τοσίμπα LCD >> οι πλάσμα έχουν καλύτερη εικόνα από τις LCD

ΕΝΔΕΙΞΗ >> ΑΠΟΔΕΙΞΗ >> ΑΞΊΩΜΑ :)

Που γράφτηκε κάτι τέτοιο; :nounder:

Η εικονα που παρουσιάζει η τηλεόραση του Dalanik μου θυμιζει μοντελο τριετιας και σίγουρα οι σημερινες πλασμα δεν εχουν τετοιτες διαφορες .
Παρολα αυτα το φαινόμενο αυτο υπάρχει και απορω που κάποιοι γραφουν πως δεν ισχύει τη στιγμη μαλιστα που οι φωτογραφίες αναδεικνύουν το προβλημα ακομα και σε συνθήκες φωτισμου καθιστικού.
Ακομα και σε αυτες τις φωτογραφίες ειναι ευκολο αντιληπτές οι διαφορες με το που πέφτει φως πανω στο πανελ.
Υποθετω ( χωρις να ειμαι σίγουρος) πως ο φώσφορος του πανελ αντιδρά στον εξωγενή φωτισμο με αποτελεσμα να γκριζαρει σε σύγκριση με χωρους σκοτεινούς.
DSC02085.jpg

DSC02089.jpg

Νομίζω πως η συζήτηση αυτη αξίζει ξεχωριστό θεμα και ειναι κριμα να χάνεται στο plasma vs lcd.

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Πάντως, καλιμπραρισμένη τηλεόραση από τον Μανώλη, να καίει το βουνό χειρότερα από Dynamic ρύμθιση, δεν υπάρχει περίπτωση...

Αν και φαίνεται πως ο Μανωλης ηθελε περισσότερο χρονο για να παρει τα μεγιστα απο τις τηλεοράσεις συμφωνώ πως σε καμια περιπτωση δεν θα αφηνε να καίγεται το σύμπαν.
Σίγουρα οι φωτογραφίες δεν ειναι οι πιο αντιπροσωπευτικές

Cinemusic - Ανδρέας said:
Νομίζω πως η συζήτηση αυτη αξίζει ξεχωριστό θεμα και ειναι κριμα να χάνεται στο plasma vs lcd.

Δεν αποτελεί δα και κανένα μυστικό, το συγκεκριμένο φαινόμενο, Ανδρέα.

Από την εποχή των CRT είναι γνωστό, με πολύ χειρότερη επίπτωση τότε, βλ. και post #1664...

Αν και φαίνεται πως ο Μανωλης ηθελε περισσότερο χρονο για να παρει τα μεγιστα απο τις τηλεοράσεις

Αυτό δεν μπορούμε να το συμπεράνουμε από φωτογραφίες...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Αυτό από που προκύπτει;

Αν ίσχυε θα έπρεπε η kuro σβηστή να είχε ένα ωραιότατο κατάμαυρο panel. Αντ' αυτού έχει ένα ωραίο σκούρο γκρι....

Αντίθετα, όταν λειτουργεί, το μαύρο του panel δεν ξεχωρίζει απ' το μαύρο του πλαισίου της........

Ε μαλλον για αυτο εγινε επανάσταση με τις kuro γιατι απο τοτε καμια δεν κατάφερε οσα αυτη .

Δεν αποτελεί δα και κανένα μυστικό, το συγκεκριμένο φαινόμενο, Ανδρέα.

Από την εποχή των CRT είναι γνωστό, με πολύ χειρότερη επίπτωση τότε, βλ. και post #1664...

Αυτό δεν μπορούμε να το συμπεράνουμε από φωτογραφίες...

Γιαννη δεν το ειχα δει ευχαριστω..
Τελικα νομιζω πως τσαμπα συζητάμε καθως οι εξηγήσεις δινονται στο κείμενο σου.

Ρε συ Νίκο... Πιάνεις και Ανδοριανά κανάλια με τη V10;! Δυνατός δορυφορικός δέκτης... :flipout: :flipout: :flipout:

Nαι ρε! τρομερός... και χωρίς πιάτο... με το βύσμα καθάρισες...:flipout:

+++
Συμπτωματικά αυτές τις ημέρες κάνω και εξετάσεις στα μάτια και η γνώμη του ειδικού προ λίγης ώρας ήταν άκρως ενθαρρυντική, αφού ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που η παραμικρή μεταβολή στους φακούς εξέτασης γίνεται αισθητή... άρα από εκεί είμαστε εντάξει. :guitarist:

Πιο πολύ όμως ησύχασα μόλις διάβασα και εκείνο το post από το 2008 και σταμάτησα να έχω αμφιβολίες για το τι βλέπω...

Από το πρόβλημα επικάλυψης του φωσφόρου αντιγράφω:

"Ας ξεκινήσουμε αντίστροφα. Οι φώσφοροι που χρησιμοποιούνται στις οθόνες plasma και CRT δεν είναι το χημικό στοιχείο του περιοδικού πίνακα, αλλά σύνθετες χημικές ενώσεις με βάση κυρίως τον Ψευδάργυρο ή τον Άργυρο.

Όταν βρίσκονται σε αδράνεια (δεν φωτοβολούν δηλαδή) έχουν χρώμα ΛΕΥΚΟ.

Από εκεί ξεκινούν όλα μας τα προβλήματα.

Οι μεγαλύτεροι θα θυμάστε κάτι παλιές CRT που όταν τις έβλεπες στο φως η οθόνη τους ήταν άσπρη. Με την πάροδο των ετών και την παραγωγή πιο ισχυρών φωσφόρων, οι μηχανικοί των εταιριών σκέφτηκαν διάφορα κόλπα για να μετριάσουν αυτό το φαινόμενο, όπως ειδικές βαφές ή σκούρυνση του γυαλιού της οθόνης.

Παρόλαυτα, επειδή πρέπει το φως να διαπερνά το γυαλί της οθόνης για να δουμε εικόνα, το καλύτερο που κατάφεραν είναι να κάνουν τον αδρανή φώσφορο να φαίνεται έστω ως πολύ σκούρο γκρι όταν πέφτει φως πάνω του."

Για την αντανάκλαση μου είναι αδιάφορο μιας και oi LCD το έχουν πλέον και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Άρα όσο πιο πολύ φως, τόσο πιο πολύ το μαύρο θα μας φαίνεται γκρι... (όχι λόγω αντανακλάσεων)

Σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε?

Last edited:

Άρα όσο πιο πολύ φως, τόσο πιο πολύ το μαύρο θα μας φαίνεται γκρι... (όχι λόγω αντανακλάσεων)

Σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε?

Κατά πως φαίνεται, κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Η φωτό με φλας (οπότε έχουμε πολύ έντονο φως), αλλά σε τέτοια γωνία ώστε να μην αντανακλά μέσα το ίδιο το φλας...

attachment.php

Attachments

• P5114251a.jpg
    P5114251a.jpg
    106.6 KB · Views: 102
Μάλιστα... δόξα σοι Κύριε δοξα σοι...:firstprize::firstprize::jester:

Μετά δέκα σελίδες μπορώ να πάω στην επόμενη ερώτηση....:flipout:

Αυτό το προβληματάκι (σας πάω με τα νερά σας, έτσι... για μένα είναι προβληματάρα γιατί έρχεται να προστεθεί στις αντανακλάσεις, μην ξεχνιόμαστε!) Αυτό το προβληματάκι λοιπόν της επικάλυψης του φωσφόρου... το έχουν οι LCD? (Aν περιορίσουμε τις απαντήσεις σε Ναι/Οχι, επειδή 1, 2, 3 λόγους... και έτσι θα γλυτώσουμε κάποιες δεκάδες ποστ νομίζω... :worshippy:)

Ε δεν μας είπες κύριε Νίκο ( :D) ότι για να το παρατηρήσουμε πρέπει να ρίξουμε προβολείς πάνω στην τηλεόραση! :Banane0:

Anyway, όσο για τις LCD, μάλλον όχι (εκτός αν κάποιες συμπεριφέρονται διαφορετικά). Παρόμοια φωτό με το φλας, αυτή τη φορά μίας Samsung 32C530 που είναι σε άλλο δωμάτιο,

attachment.php

Attachments

• P5114258a.jpg
    P5114258a.jpg
    143.1 KB · Views: 93
Συμπέρασμα: θέλετε Plasma; Μη φωτίζετε το σαλόνι σας σαν σούπερ μάρκετ! :D :p (αν και αυτό είναι γνωστό από την εποχή του Νώε εδώ που τα λέμε! :grandpa: )