LCD vs. Plasma TVs

Μόνο προβόλια έριξες Σωτήρη? Στην αυλή σου 12 η ώρα το μεσημέρι το 15αύγουστο, πήρες φώτο? Αν δεν έχουμε φωτογραφίες απ' όλες τις ώρες της μέρας, πώς να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα?:Banane0::Banane0:

Και επειδή το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, θα συμφωνήσω με το Ντίνο:

LCD sucks!!!:flipout:

Με ημίφως απογευματινό πήρα (μια χαρά φαίνεται), με φλας πήρα για να την ασπρίσω (αν και ομολογουμένως δεν συνηθίζω να βλέπω τηλεόραση και να την "βαράω" με φλας :p), μόνο στον ήλιο δεν την έβγαλα να κάνει μαύρισμα! Το καλοκαίρι που έρχεται ίσως! :D

LSD rulez! :Banane0:

Last edited:
Συμπέρασμα: θέλετε Plasma; Μη φωτίζετε το σαλόνι σας σαν σούπερ μάρκετ! :D :p (αν και αυτό είναι γνωστό από την εποχή του Νώε εδώ που τα λέμε! :grandpa: )

Νope...

Συμπέρασμα:
Οι Plasma μειονεκτούν σε σχέση με τις LCD σε συνθήκες φωτισμού (από λίγο ως πολύ ανάλογα με το φωτισμό) διότι οι LCD δεν "πάσχουν από φώσφορο" (:glowlamp:) και έτσι δεν δείχνουν το μαύρο, σκούρο γκρί ή λιγότερο σκούρο γκρί ακόμα και σε οικιακές συνθήκες (οι φωτό υπάρχουν).

Για να δείς εικόνα (λέει το ωραιότατο post του 2008 και συμφωνήσαμε) πρέπει να περάσει φως.... Και μόλις περάσει φως... τσουπ.... το γκριζάκι... (σκούρο όμως :D).

Αντίθετα οι LCD ευνοούνται από το φως (δεν μίλησα ποτέ για προβολείς και ήλιο κατάφατσα), γιατί ήδη έχουν ώς μειονέκτημα, ότι δεν απομονώνουν σωστά το οπίσθιο φως από CCFL ή LED... Το bleeding αυτό, ενώ σε συνθήκες συσκότισης είναι συνήθως εμφανές, σε συνθήκες κανονικού περιβάλλοντος φωτισμού αντισταθμίζεται στα μάτια μας δίνοντας την αίσθηση "όλα καλά".

Θυμίζει λίγο Philips αλλά τι να κάνουμε...

Last edited:
Την επόμενη φορά όμως θέλω καλύτερες οδηγίες από την αρχή, για να ξέρουμε τι κάνουμε. :Banane0: Πχ, "ρίξε της ένα κουβά νερό" για να δούμε πόσο αδιάβροχη είναι ή "πάρε ένα σφυρί και βάρα την στο πάνελ", για να δούμε τι αντοχή έχει το γυαλί που χρησιμοποιεί η Panasonic :smash:, ή "βάλε το γάτο σου να την γρατζουνίσει" (αυτό δεν χρειάζεται να μου το πεις, το έχει κάνει ήδη ο γάτος, και έχει αφήσει γρατζουνίσματα πάνω της :D ).

Συμπέρασμα:

Οι LCD που διαθέτουν εγγενώς υπέρτατο clouding nebulosa papastratos δείχνουν καλύτερα σε συνθήκες οικιακού φωτισμού (>10000 lux), από τις καημένες τις πλάσμα που το κόντραστ τους πάει περίπατο μόλις ανάβουμε τσιγάρο!!!:bigcry::bigcry:

Την επόμενη φορά όμως θέλω καλύτερες οδηγίες από την αρχή, για να ξέρουμε τι κάνουμε. :Banane0: Πχ, "ρίξε της ένα κουβά νερό" για να δούμε πόσο αδιάβροχη είναι ή "πάρε ένα σφυρί και βάρα την στο πάνελ", για να δούμε τι αντοχή έχει το γυαλί που χρησιμοποιεί η Panasonic :smash:, ή "βάλε το γάτο σου να την γρατζουνίσει" (αυτό δεν χρειάζεται να μου το πεις, το έχει κάνει ήδη ο γάτος, και έχει αφήσει γρατζουνίσματα πάνω της :D ).

Αν το συγκεκριμένο λύθηκε, στο επόμενο επεισόδιο θα έχει φωτό από IR 20 δευτερολέπτων και ταυτόχρονα αναφορές μελών (με το ίδιο panel) για ΙR μετά πεντάλεπτη προβολή στατικής εικόνας... έτσι για να σχολιάσουμε και το θέμα ποιότητα και ανοχές στις προδιαγραφές λειτουργίας ενός προϊόντος...

Ο γάτος γιατί την γρατζούνισε? :chinscratch:

θα το πέρασε για γάλα ρε συ το panel... Μήπως πέρασε κανένα αυτοκίνητο και έπεσαν τα φώτα πάνω στο panel? Κλείνε τα παντζούρια και τη νύχτα ρε συ :elefant:

Συμπέρασμα:

Οι LCD που διαθέτουν εγγενώς υπέρτατο clouding nebulosa papastratos δείχνουν καλύτερα σε συνθήκες οικιακού φωτισμού (>10000 lux), από τις καημένες τις πλάσμα που το κόντραστ τους πάει περίπατο μόλις ανάβουμε τσιγάρο!!!:bigcry::bigcry:

Τεκμηριωμένο και σχετικό με τα προαναφερθέντα... και αυτό... δε λέω... :Banane0:

Ο γάτος γιατί την γρατζούνισε?

θα το πέρασε για γάλα ρε συ το panel... Μήπως πέρασε κανένα αυτοκίνητο και έπεσαν τα φώτα πάνω στο panel? Κλείνε τα παντζούρια και τη νύχτα ρε συ

Γιατί προσπάθησε να ανέβει πάνω της. Είχε συνηθίσει να ανεβαίνει και να χουζουριάζει σε μία CRT που είχα πριν και είπε να δοκιμάσει και τη ζέστη της plasma! Ο άχρηστος... :D

Δεν χρειάζεται να είναι τεκμηριωμένο.......μας φθάνουν και μας περισσεύουν τα δικά σου ''αξιώματα''!!!:Banane0::Banane0:
Τα οποία κατέριψες με το προηγούμενο περί χιλιών lux, το φως από το τσιγάρο και μέτρηση μαύρου με αναμμένα φώτα φαντάζομαι... :worshippy:

Δεν χρειάζεται να είναι τεκμηριωμένο.......μας φθάνουν και μας περισσεύουν τα δικά σου ''αξιώματα''!!!:Banane0::Banane0:

Οικιακός φωτισμός... :Banane0:

1557775092_e45aa88686.jpg

Γιατί προσπάθησε να ανέβει πάνω της. Είχε συνηθίσει να ανεβαίνει και να χουζουριάζει σε μία CRT που είχα πριν και είπε να δοκιμάσει και τη ζέστη της plasma! Ο άχρηστος... :D

Ωραίος ο γάτος! Υπάρχει νομίζω κάποιο ακίνδυνο σπραυ για αυτές τις δουλειές και δεν πλησιάζει...

:ernaehrung004:

Τα οποία κατέριψες με το προηγούμενο περί χιλιών lux, το φως από το τσιγάρο και μέτρηση μαύρου με αναμμένα φώτα φαντάζομαι... :worshippy:

Μπα...είχες προλάβει προηγουμένως όταν έγραφες ότι οι φωτογραφίες που ανέβασες είναι ακριβώς αυτό που βλέπεις, όμως δεν αφορούσαν το άσπρο που βγαίνει καμμένο λόγω του ότι δεν χειρίζεσαι καλά τη μηχανή, αλλά μόνο το μαύρο που προφανώς βγαίνει όπως και να 'χει καλά, είτε γνωρίζεις το ''σπορ'' είτε όχι...!!!

Ζαλίστηκα....:hmmmm::hmmmm::hmmmm2::vollkommenauf:

και σε -bye--bye-

Καλό βράδυ!!

Νοιώθω πραγματικά τυχερός που κάποιος χιλιόμετρα μακριά μπορεί και βλέπει καλύτερα την τηλεόρασή μου απ' ότι εγώ στα δύο μέτρα... και μπορεί να με αμφισβητήσει... συγκρίνοντας τις ρυθμίσεις που έκανα σε μια φωτογραφική μηχανή το 2010 με αυτές που έκανα σε μία άλλη μόλις εχτές.

Παράξενο όμως που δεν αμφισβητούνται και οι άλλες λήψεις που είχαμε τη χαρά να δούμε από άλλα μέλη... ακόμα και σε οικιακό περιβάλλον... και εκείνο το γκριζάκι όμως με 1000 lux θα ήταν... τι λέω...? :SFGSFGSF:

Επίσης καλό βράδυ!

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Το μπλε υπό γωνία ήταν δεδομένο. Η τοσίμπα είχε μικρές γωνίες θέασης.
Για αυτό τον λόγο δοκίμασε η σόνυ UV2A πέρυσι στα ακριβά της μοντέλα...

Και οι γωνιες θεασης παρουσιασαν βελτιωση η χειροτερευση?

1,3 / 5 pour le Sharp Aquos LC-40LE830E (UV2A),
2,1 / 5 pour le Samsung UE55D8000 (S-PVA),
2,7 / 5 pour le LG 47LW650S (S-IPS),
4,5 / 5 pour le Panasonic Viera TX-P42GT20 (plasma).

http://www.lesnumeriques.com/labo-dalle-tv-bluffante-news-19073.html

Και οι γωνιες θεασης παρουσιασαν βελτιωση η χειροτερευση?

1,3 / 5 pour le Sharp Aquos LC-40LE830E (UV2A),
2,1 / 5 pour le Samsung UE55D8000 (S-PVA),
2,7 / 5 pour le LG 47LW650S (S-IPS),
4,5 / 5 pour le Panasonic Viera TX-P42GT20 (plasma).

http://www.lesnumeriques.com/labo-dalle-tv-bluffante-news-19073.html

Βελτίωση. Δεν υπάρχει χρωματική αλλοίωση υπό γωνία, μόνο η φωτεινότητα αλλάζει. Το μαύρο δεν γίνεται μπλε.

Βελτίωση. Δεν υπάρχει χρωματική αλλοίωση υπό γωνία, μόνο η φωτεινότητα αλλάζει. Το μαύρο δεν γίνεται μπλε.

Και τοτε πως με βαση τις παραπανω μετρησεις ειναι τα χειροτερα με διαφορα?

(Τουλαχιστον με βαση την LE830).

Και τοτε πως με βαση τις παραπανω μετρησεις ειναι τα χειροτερα με διαφορα?

(Τουλαχιστον με βαση την LE830).

Please, μην με βάζεις να ερμηνεύσω τις βαθμολογίες που βάλαν τα Γαλλάκια του digital versus, γιατί θα πρέπει να επιστρετεύσω υποθέσεις του στύλ, έπαιζαν pro και έπιναν μπ_ _ ους. Μετά τον ISF πιστοποιημένο με την άριστη δυναμική περιοχή στο IPS επειδή το ρυθμιστικό ανεβαίνει "ψηλά" χωρίς κλιπάρισμα, τα έχω διαβάσει όλα.

Έχω σταματήσει να υπολογίζω βαθμολογίες καιρό πριν...

Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση η D8000 να έκανε το "θαύμα", και να μην έχει μπλε απόχρωση υπό γωνία. Εγώ δεν το πιστεύω, αλλά ο Μάνος το πιστεύει...