Yperion
AVClub Fanatic
Συμφωνώ με τον Γιώργο. Το burn in δεν είναι και κάτι το τόσο φοβερό όταν έχουμε "κορυφαία" υποτίθεται μοντέλα LED LCD με τόσο clouding και banding που φαίνεται ακόμη και σε συνθήκες καταστήματος.
Καλώς σας βρήκα !
Άστα να πάνε αδελφέ . Καταντήσαμε να δουλεύουμε 8 το πρωί με 9 το βράδυ και να λέμε , πάλι καλά . Δεν μένει χρόνος ούτε για τα βασικά , αλλά θα κάνω ότι μπορώ .
Φαντάζομαι είναι ανάλογο με το να αγοράσεις σόνυ ή σάμσουνγκ και να έχεις clouding.
Συμφωνώ με τον Γιώργο. Το burn in δεν είναι και κάτι το τόσο φοβερό όταν έχουμε "κορυφαία" υποτίθεται μοντέλα LED LCD με τόσο clouding και banding που φαίνεται ακόμη και σε συνθήκες καταστήματος.
Στις γωνίες είναι φυσιολογικό να υπάρχουν ξασπρίσματα και ανομοιομορφία φωτεινότητας, κάτι σαν χωάνες, ή δάδες φωτός.
Στο κέντρο καλό είναι να μην είναι εκτεταμένο το φαινόμενο.
Φιλε μου μη τρελλενεσαι και μην επηρεαζεσαι με αυτα που εχεις διαβασει εδω μεσα,αυτο που λες για ττις γωνιες ειναι φυσιολογικο.Πηρες μια απο τις καλυτερες τηλεορασεις που υπαρχουν αυτη τη στιγμη απολαυσετη και στο ξαναλεω....ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΑΙ απο κανεναν εδω μεσα.clouding λιγο πολυ εχουν ολες οι led lcd
Δελεαστικό το vs του τίτλου για διαμάχη και ανάδειξη της τεχνολογίας με την πρωτιά, αλλά αυτό στην πράξη δεν γίνεται. Και οι 2 δημοφιλής τεχνολογίες υστερούν σημαντικά, ευτυχώς σε διαφορετικά σημεία. Οπότε ανάλογα με την ανάγκη, μπορείς να επιλέξεις.
Σε καμιά τεχνολογία δεν είναι τίποτα φυσιολογικό, αλλά αναγκαία υποχώρηση που πρέπει να κάνεις για να έχεις τα οφέλη της.
Δελεαστικό το vs του τίτλου για διαμάχη και ανάδειξη της τεχνολογίας με την πρωτιά, αλλά αυτό στην πράξη δεν γίνεται. Και οι 2 δημοφιλής τεχνολογίες υστερούν σημαντικά, ευτυχώς σε διαφορετικά σημεία. Οπότε ανάλογα με την ανάγκη, μπορείς να επιλέξεις.
Σε καμιά τεχνολογία δεν είναι τίποτα φυσιολογικό, αλλά αναγκαία υποχώρηση που πρέπει να κάνεις για να έχεις τα οφέλη της.
Ακόμη και αν δεχτούμε τα προβλήματα που υπάρχουν μην ξεχνάμε και την διαφορά στην τιμή που υπάρχει αυτή την στιγμή με τις πλάσμα να είναι 50-100% για "ανάλογη" ποιότητα εικόνας (όσο είναι εφικτό να μιλάμε για αναλογία).
Από την άλλη, αν αποδεχτείς το γεγονός ότι με μια στάμπα σε μια γωνιά δεν έγινε και κάτι σημαντικό, είναι λυτρωτικό.
Έχοντας πλάσμα με burn-in, συνηθίζεις να το βλέπεις μετά από λίγο. Φαντάζομαι είναι ανάλογο με το να αγοράσεις σόνυ ή σάμσουνγκ και να έχεις clouding.
Το σημαντικό για μένα είναι να αποφύγει κανείς επιπρόσθετα προβλήματα, επιλέγοντας ένα μοντέλο με IFC, χωρίς έντονο dithering & dynamic false contouring. Γιατί αν βλέπεις και τα υπόλοιπα, το σύνολο γίνεται απογοητευτικό.
Σε μια lcd μπορώ να συνηθίσω και να ρυθμίσω σωστά την φωτεινότητα ώστε και μαύρο σωστό να έχω αλλά και το clouding να εξαφανιστεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Δεν μπορώ όμως να συνηθίσω λογότυπα μόνιμα καμένα σε πλάσμα τηλεόραση μέρα νύχτα.
Ακόμη και αν δεχτούμε τα προβλήματα που υπάρχουν μην ξεχνάμε και την διαφορά στην τιμή που υπάρχει αυτή την στιγμή με τις πλάσμα να είναι 50-100% για "ανάλογη" ποιότητα εικόνας (όσο είναι εφικτό να μιλάμε για αναλογία).
Για να βλέπεις λογότυπα πρέπει να τα έχεις! Εγώ ακόμα δεν έχω. Και πολύ εδώ μέσα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ...
Όταν ρυθμίζεις μια LCD "σωστά την φωτεινότητα ώστε και μαύρο σωστό" στις μαύρες (σκοτεινές) σκηνές εξακολουθείς να βλέπεις την λεπτομέρεια ή όλα μαύρα βλέπεις; Επίσης το "+" των LCD στο άσπρο μετά τι γίνεται; Ρωτάω, δεν ξέρω - δεν έχω LCD...
Και "συνθήκες χαμηλού φωτισμού" λένε πως είναι ιδανικές για plasma!
Δηλαδή, πάμε να κάνουμε plasma από μια LCD;
Σε μια lcd μπορώ να συνηθίσω και να ρυθμίσω σωστά την φωτεινότητα ώστε και μαύρο σωστό να έχω αλλά και το clouding να εξαφανιστεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Και φυσικά βλέπεις λεπτομέρεια. Μιλώ για την σωστή ρύθμιση τις φωτεινότητας που μπορείς να πάρεις από ένα σωστό test pattern. Αυτή η ρύθμιση είναι η κανονική που πρέπει να έχουν όλων των τύπων η τηλεοράσεις, αλλά για σκοπούς εντυπωσιασμού δεν τις έχουν. Ακόμα και στις crt.
Και φυσικά δεν προσπαθούμε να μιμηθούμε τίποτε η κάθε τελολογία κρίνεται εκ του αποτελέσματος.
Εσύ μπορεί να μην έχεις καμένα λογότυπα αλλά εγώ ξέρω άλλους που τα έχουν. Όπως ξέρω και άλλους με lcd που δεν ξέρουν τι είναι η δεν πρόσεξαν ποτέ το clouding.
Eγώ που έχω και τις 2 τεχνολογίες σε διαβεβαιώνω πως στην "ρυθμισμένη" μου lcd , χάνω τις λεπτομέρειες που δείχνει η φτηνή μου πλάσμα .
Από εκεί και πέρα , με την εξέλιξη των συσκευών και της τεχνολογίας , εγώ δεν θα επένδυα χρήματα σε μία ακριβή led , όταν σχεδόν με τα μισά χρήματα παίρνω μία αντίστοιχου μεγέθους πλάσμα , η οποία έχει και καλύτερη συνολική απόδοση , ζυγίζοντας τα θετικά και αρνητικά των τεχνολογιών .
Μην κρίνεις από αυτό μόνο, γιατί το γάμμα τους είναι λάθος (αν μιλάμε για πανασόνικ), με αποτέλεσμα να υπερ-τονίζουν το shadow detail.
Ενώ στις τηλεοράσεις "LED" που το gamma μεταβάλλεται ανάλογα σε ποιο σημείο θα το μετρήσουμε (αν είναι edge LED , λόγω ανομοιομορφίας της οθόνης) είτε η καμπύλη μοιάζει με καρδιογράφημα (αν είναι local dimming) είναι σωστό!
Τι σχέση έχει η γραμμικότητα με την μέση τιμή του γάμμα; Εγώ είδα αναφορά ότι φθηνή πλάσμα (υπέθεσα πανασόνικ σαν η πιο δημοφιλής μάρκα πλάσμα στο φόρουμ) εμφανίζει πλούσιο shadow detail, και επεσήμανα ότι είναι υπερ-τονισμένο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.