LCD vs. Plasma TVs

Μην κρίνεις από αυτό μόνο, γιατί το γάμμα τους είναι λάθος (αν μιλάμε για πανασόνικ), με αποτέλεσμα να υπερ-τονίζουν το shadow detail.

Δεν κρίνω από αυτό μόνο . Απάντησα σε σχόλιο που αφορούσε αυτό . Αναφορικά με τον υπερτονισμό τώρα που ανέφερες , θα μείνω στην ουσία η οποία είναι η εξής .
Τρεις φίλοι έχουν πάρει τηλεόραση τα τελευταία 2 χρόνια , και οι 3 πήραν πλάσμα , αφού είδαν την δική μου . Τόσο απλά ...
:ernaehrung004:

Μην κρίνεις από αυτό μόνο, γιατί το γάμμα τους είναι λάθος (αν μιλάμε για πανασόνικ), με αποτέλεσμα να υπερ-τονίζουν το shadow detail.

U10 έχει ο άνθρωπος, όχι U20... :flipout:

Ομολογώ πως δεν έχω ιδέα τι έκαναν με την 20 , πάντως η 10 είναι μια χαρά . Στάθηκα τυχερός μάλλον , όπως και στη samsung μου , όπου το clouding είναι σχεδόν ανύπαρκτο .
Επί της ουσίας έχω 2 καλές τηλεοράσεις που όμως η μία είναι αισθητά καλύτερη από την άλλη .

Ε, μην περιμένεις να θυμάμαι τι έχει ο καθένας. Η U10 έχει σωστό γάμμα δηλαδή;
(Τι στο καλό, μόλις πήρα εγώ έγιναν σκέτη καταστροφή; Ήμουν σημείο καμπής στην ιστορία της πανασόνικ; Πριν αγορά Πετάση, και μετά αγορά Πετάση; :flipout:)

Τι κάτω βόλτα? Χάλασαν μόνο το μοντέλο που αγόρασε ο Γιώργος!!! Τελικά, μερικά πράγματα είναι κισμέτ...:BDGBGDB55:

Kismet:

Petasis + Plasma = Hate for ever!!:flipout:

George, όταν ξανασκεφτείς ν' αγοράσεις plasma, σφύρα κανά μήνα πριν να παίξουμε χαλασμένα κυκλώματα, πάνελ κ.λ.π. στο στοίχημα.-bye-

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Παίδες να προσθέσω και εγώ μια πληροφορία για κάτι που έμαθα πρόσφατα (δεκέμβρη). Επειδή είχα καεί από την λήξη της εγγύησης μου στην PIONEER χάλασε στα 2.5 χρόνια) , όταν αγόρασα την νέα ΤV ζήτησα επέκταση της εγγύησης πέρα από τα δύο χρόνια. Λοιπόν αυτό που έμαθα από την Ηλεκτρονική είναι ότι:

Το κόστος επέκτασης της εγγύησης στις πλάσμα είναι διπλάσιο από αυτό στις LCD

για τα αίτια αυτού του γεγονότος o καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του υποθέσεις. μένα μου έκανε φοβερή εντύπωση.

ΥΓ εγώ πάλι πλασμα αγόρασα..

Πόσο χρεώνουν δηλαδή στις πλάσμα, και πόσο στις lcd;

Σϊγουρα δεν έιναι σωστό να μιλάμε γενικά γιατί κάθε εταιρία μπορεί να έχει δική της τιμολοgιακή πολιτική. Στην δική μου περιπτωση μου ζητήσανε 300 για την επέκταση της εγγύησης της 50ST30. Όταν παραπονέθηκα για το κόστος μου είπαν ότι ειδικά για τις πλάσμα είναι πιο ακριβή ενώ στις LCD θα ήταν το μισό (χωρίς να μου πουν συγκεκριμένο μοντέλο).

Last edited:
Σίγουρα είναι πολλά και γιαυτο δεν την έκανα τελικά την επέκταση. ¨Ομως το άκρως ενοχλητικο κατα την γνώμη μου είναι ότι οι κατασκευαστές αναμένουν ότι μετα τα δύο χρόνια χρήσης θα υπάρξει κόστος από βλάβες μεγαλύτερο των 300 . Και αυτό μεσοσταθμικά. Δηλαδή για κάποιους άτυχους (σαν και μένα) πιθανώς πολύ παράπάνω.

Δεν νομίζω ότι προσπαθούν να καλύψουν κόστος επισκευής, αλλά αντικατάστασης με άλλη. Υπολογίζουν πόσο θα έχει σε 2 χρόνια μια ανάλογη τηλεόραση, και σε χρεώνουν ανάλογα...

οι λίστες κατόχων και τα αντίστοιχα thread των plasma, είναι μια πολύ καλή ένδειξη ώστε να δει ο καθένας το επίπεδο προβλημάτων που βγάζουν.

ps. μην κάνετε τον κόπο, είναι σχεδόν μηδενικό!

Υπερβολές. Δεν υπάρχει εταιρία με σχεδόν μηδενικό επίπεδο προβλημάτων.... -bye-
Όλες βγάζουν προβλήματα...

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

οι λίστες κατόχων και τα αντίστοιχα thread των plasma, είναι μια πολύ καλή ένδειξη ώστε να δει ο καθένας το επίπεδο προβλημάτων που βγάζουν.

ps. μην κάνετε τον κόπο, είναι σχεδόν μηδενικό!

Άρα πως εξηγείς εσύ φίλε μου τα 300 χρέωση? Θεωρείς ότι είναι απλή Αισχροκέρδεια?

Δεν νομίζω ότι προσπαθούν να καλύψουν κόστος επισκευής, αλλά αντικατάστασης με άλλη. Υπολογίζουν πόσο θα έχει σε 2 χρόνια μια ανάλογη τηλεόραση, και σε χρεώνουν ανάλογα...

Φίλε μου δεν νομίζω ότι είναι αυτό. Το κόστος αντικατάστασης θα ήταν όχι η διαφορά από μια καινούργια αλλα το συνολικό κόστος μιας καινούργιας. Δηλαδή για την ST30 900 .

Σϊγουρα δεν έιναι σωστό να μιλάμε γενικά γιατί κάθε εταιρία μπορεί να έχει δική της τιμολοgιακή πολιτική. Στην δική μου περιπτωση μου ζητήσανε 300 για την επέκταση της εγγύησης της 50ST30. Όταν παραπονέθηκα για το κόστος μου είπαν ότι ειδικά για τις πλάσμα είναι πιο ακριβή ενώ στις LCD θα ήταν το μισό (χωρίς να μου πουν συγκεκριμένο μοντέλο).

Xα! Χα!

Παλιό το κόλπο. Το ίδιο θα σου έλεγαν αν έπαιρνες LCD. Oτι το κόστος επέκτασης της εγγύησης των LCD είναι διπλάσιο απ' το αντίστοιχο των plasma.

Πριν 3 μήνες γνωστός μου πήρε την LG 42LW4500 και guess what....... πόσο του ζήτησαν για 3ετή επέκταση της εγγύησης;

300 ευρώ....... :flipout:

Σε μία τηλεόραση που κόστιζε 700 ευρώ

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Υπερβολές. Δεν υπάρχει εταιρία με σχεδόν μηδενικό επίπεδο προβλημάτων.... -bye-
Όλες βγάζουν προβλήματα...

ναι ρε συ εννοείται οτι βγάζουν!! ανθρώπινα κατασκευάσματα είναι και αυτές!
ειδικά απο panasonic πάντως είναι μετρημένα στα δάκτυλα εδω σε τούτο το forum! -bye-

Άρα πως εξηγείς εσύ φίλε μου τα 300 χρέωση? Θεωρείς ότι είναι απλή Αισχροκέρδεια?

να σου πω τον συλλογισμό μου:

fact 1: οι LCD έχουν φτηνότερα ανταλλακτικά, φτηνότερη κατασκευή

fact 2: οι LCD προωθούνται απο πολλές αλυσίδες πολύ περισσότερο απο τις plasma.

fact 3: οι LCD έχουν αρκετά μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους σε σχέση με τις πλασμα.

απο όλα αυτά εύκολα βγαίνει οτι η εταιρία μπορεί να δώσει μια οικονομικότερη επέκταση εγγύησης στις LCD, πρώτον γιατί τα έχει βρεί με το service, 2ον για να πουλήσει πιο εύκολα...

με λιγο ψάξιμο βλέπεις ότι εταιρίες που ειδικευονται στο extended warranty χρεώνουν λίγο πιο πάνω για πλασμα (20%) η και το ίδιο.
http://www.dtvexpress.com/
http://www.squaretrade.com/pages/tv-landing2

Άρα μάλλον πρόκειται για κάποια είδος καλης , καθημερινής, καλοπροαίρετης αισχροκέρδειας όπως μας έχουν συνηθίσει να δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια εμεις οι καταναλωτές.