LCD vs. Plasma TVs

Από Public για το 42G30 για επέκταση της εγγύησης μου ζήτησαν (αν δεν κάνω λάθος) ~150 . Αρνήθηκα ..
Σίγουρα ΟΧΙ 300 ...

Λίγο παλιό δεν είναι; Η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά από τότε...

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Λίγο παλιό δεν είναι; Η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά από τότε...

ναι, τα CCFL έγιναν LED οποτε κάποια αστέρια θεώρησαν λογικό να ονομάσουν ολόκληρη την τηλεόραση LED, τα 400 subfields έγιναν 600 , οι επεξεργαστές 40-60micron απο 80+ και οι επενδύσεις πιο γυαλιστερές :p

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

ναι, τα CCFL έγιναν LED οποτε κάποια αστέρια θεώρησαν λογικό να ονομάσουν ολόκληρη την τηλεόραση LED, τα 400 subfields έγιναν 600 , οι επεξεργαστές 40-60micron απο 80+ και οι επενδύσεις πιο γυαλιστερές :p

Έπεσαν οι τιμές και τα υλικά κατασκευής, άρα και η αξιοπιστία;

Παιδια πλεον ποια ειναι η καλυτερη τεχνολογια για τηλεορασεις?
Lcd vs led vs plasma?

Και γιατι?

Γενικοτερα τη σημερον ημερα ποια ειναι τα συν και μειον της καθε τεχνολογιας?

Π.χ. το μεγα μειον των plasma που θυμαμαι ειναι το burn-in ακομα και αν γινοταν ευκολα οταν γινοτανε απλα κλαφτα χαραλαμπε αφου δεν σε καλυπτανε ουτε οι εταιριες των plasma tv ακομα και η panasonic που ειναι η κορυφαια εταιρια των plasma tv την σημερον ημερα....

Στις lcd το μαυρο δεν ειναι τοσο καλο οσο των plasma tv

Στις led tv δεν εχουν τοσο καλες φωτεινες ακρες.

Μπορειτε να μου πειτε σας παρακαλω πολυ λοιπον τι απο τα παραπανω που ειπα ισχυει και τι οχι αυτη τη δεδομενη στιγμη που μιλαμε?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

Οι τεχνολογίες είναι δυο. LCD και πλάσμα. Οι LED είναι LCD.

Ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει σε αυτό που ρωτάς. Έχει να κάνει με την χρήση και την φωτεινότητα του χώρου.

Για χρήση ως μόνιτορ (σύνδεση με PC για browsing , πολύωρο gaming κτλ) και σε δωμάτιο με υπερβολικό φωτισμό LCD.

Σε νορμάλ χώρο και για χρήση ως τηλεόραση (ταινίες , τηλεοπτικό κτλ) τότε πλάσμα.

Ίσως η καλύτερη λύση είναι πλάσμα 50'+ για ταινίες και μια LCD 32-40" για PC και gaming.

Και οι δυο μαζί κοστίζουν λιγότερο από μια άνω του μέσου όρου LED 46".

Τις LG "oled" που θα έχουν οπίσθιο φωτισμό από oled, πάλι LCD θα τις λες;
Εγώ όχι. Ο οπίσθιος φωτισμός παίζει ρόλο...

Το panel είναι TFT LCD , από εκεί και πέρα ο φωτισμός είτε CCFL είναι είτε white LED είτε RGB LED είτε κεριά και ξύλινες δάδες η τεχνολογία της τηλεόρασης δεν αλλάζει.

Η LG που αναφέρεις έχει λεύκα εικονοστοιχεία OLED και από πάνω χρωματικά φίλτρα. Άρα είναι τηλεόραση OLED και όχι LCD.

Φυσικά και η τεχνολογία αλλάζει όταν αλλάζει ο οπίσθιος φωτισμός...
Η (γνωστή μαϊμουδιάρα) LG θα μας τα πει όταν έρθουν οι τηλεοράσεις και τις δούμε. Λογική στο να βάλεις λευκά led σε κάθε subpixel, και να φιλτράρεις τα βασικά χρώματα δεν υπάρχει. Υπάρχει τεράστια σπατάλη ενέργειας. Αν όμως τα φίλτρα σου είναι ενεργά, και το λευκό led είναι πίξελ (ή μεγαλύτερο), έχει νόημα, και είναι και φθηνότερη υλοποίηση. Όμως ενεργά φίλτρα, σημαίνει LCD... Εγώ είμαι βέβαιος θα δούμε το 2ο...

Περίμενε, η LG την έχει δει νονός και έχει τρελλαθεί στα βαφτίσια... Έτσι όπως πάμε, βλέπω το νήμα να μετονομάζεται σε LED vs. PLED... :flipout:

Φυσικά και η τεχνολογία αλλάζει όταν αλλάζει ο οπίσθιος φωτισμός...
Η (γνωστή μαϊμουδιάρα) LG θα μας τα πει όταν έρθουν οι τηλεοράσεις και τις δούμε. Λογική στο να βάλεις λευκά led σε κάθε subpixel, και να φιλτράρεις τα βασικά χρώματα δεν υπάρχει. Υπάρχει τεράστια σπατάλη ενέργειας. Αν όμως τα φίλτρα σου είναι ενεργά, και το λευκό led είναι πίξελ (ή μεγαλύτερο), έχει νόημα, και είναι και φθηνότερη υλοποίηση. Όμως ενεργά φίλτρα, σημαίνει LCD... Εγώ είμαι βέβαιος θα δούμε το 2ο...

Γιώργο, τι είναι αυτά τα "ενεργά φίλτρα που σημαίνουν LCD" ??.

Οι LCD δεν έχουν ξεχωριστό layer υγρών κρυστάλων που ρυθμίζουν μόνο την φωτοδιαπερατότητα και ξεχωριστό layer με χρωματικά φίλτρα ??.

Εχοντας ξεχωριστό λευκό φως σε κάθε subpixel δεν σημαίνει οτι η κατανάλωση θα είναι βελτιστοποιημένη ?? εφόσον παράγεις οσο φως χρειάζεται και απλά φιλτράρεις το χρώμα αντι να παράγεις σταθερά την μέγιστη τιμή για να την μειώσεις μετά με τους υγρούς κρυστάλλους και στη συνέχεια να φιλτράρεις για το χρώμα.

Το κάθε subpixel δεν το θες λευκό, το θες κόκκινο/πράσινο/μπλε. Παραγωγή λευκού φωτός σημαίνει παραγωγή πολλών χρωμάτων (που η μίξη δίνει λευκό). Άρα ποιος ο λόγος σε κάθε subpixel να βγάζεις και κόκκινο, και πράσινο, και μπλε, για να κρατήσεις μόνο το ένα από αυτά, δεν έχει νόημα.
Έχεις σπατάλη ενέργειας και στην παραγωγή (παράγεις χρώματα που δεν χρειάζεσαι), και στην απεικόνιση (το φίλτρο πρέπει να απορροφήσει τα χρώματα που δεν θες).