LCD vs. Plasma TVs

Διότι ως home cinema, θα δεις την ταινία με χαμηλό φωτισμό και την κατάλληλη ατμόσφαιρα όπου πραγματικά το contrast που σου προσφέρει μια ωραία plasma και η φυσικότητα των χρωμάτων είναι αποζημιωτική!
Όταν βλέπεις όμως τηλεόραση (πχ την Τατιάνα ντάλα μεσημέρι) και την λειτουργείς και αρκετές ώρες, η LCD υπερτερει λόγω μεγαλύτερης φωτεινότητας, ενώ έχει αξιοπρεπέστατη αντίθεση και απόδοση της χρωματικής παλέτας.
Βέβαια θα μου πεις ποιος παίρνει LCD με LEDοφωτισμό για να βλέπει Τατιάνα σε αυτό θα συμφωνήσω!!! Χα χα χα!!!

Δεν συνηθιζω να βλεπω τηλεοραση μερα, οποτε δεν με απασχολει καθολου το θεμα του φωτος της μερας.
Οποτε και δεν εχω διακρινει τετοιο θεμα με τις πλασμα -bye-

CalMAN_v40-2010-09-17_104245.png

SpectrumTrueCinemaColorMunkiFull.png

Αυτο το διαγραμμα το βρισκω πολυ ενδιαφερον γιατι δειχνει ξεκαθαρα την διαφορα πλασμα με LCD.

Ευχαριστουμε για την ευγενικη προσφορα των μετρησεων Γιωργο.

Δεν το έγραψα για αυτό βρε... Απλά όταν τα είδα, προβληματίστηκα ποιο είναι ποιο, και κοίταξα τα URL...
Άραγε αυτά σχετίζονται και με τα χρωματικά τρίγωνα; Πόσο από το λάθος οφείλεται στο φάσμα που μπορεί να βγει;
[Δηλαδή, πρέπει να βάλουμε και τα τρίγωνα... :flipout:]

............Βέβαια θα μου πεις ποιος παίρνει LCD με LEDοφωτισμό για να βλέπει Τατιάνα.....

Αν υποθέσουμε ότι ένα 30% των μελών έχει plasma και ότι τα μέλη είναι στρογγυλά καμιά 20Κ, τότε το υπόλοιπο 10994000 των ελλήνων κάνει ακριβώς αυτό!!!! :bird:

:rofl::rofl:

Δεν το έγραψα για αυτό βρε... Απλά όταν τα είδα, προβληματίστηκα ποιο είναι ποιο, και κοίταξα τα URL...
Άραγε αυτά σχετίζονται και με τα χρωματικά τρίγωνα; Πόσο από το λάθος οφείλεται στο φάσμα που μπορεί να βγει;
[Δηλαδή, πρέπει να βάλουμε και τα τρίγωνα... :flipout:]

Δεν χρειαζοταν να δεις ποιο ειναι ποιο.

Στις LED (με λευκα LED) η καμπυλη του μπλε ειναι μεγαλη και οι αλλες δυο αρκετα μικροτερες.

Στις πλασμα και στις RGB LED υπαρχουν τρια "βουνα".-bye-

Αυτο που κανει εντυπωση στην Panasonic ειναι οτι το κοκκινο πεφτει πολυ αποτομα.

και εμένα... μάλλον είναι λάθος η μέτρηση, αφού το διάνυσμα έχει κανονική άνοδο αλλά στην κορυφή πέφτει απότομα, σαν να προέρχεται απο λάθος τιμές.

Re: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Ειδα 10-15 λεπτα ενα mkv 720p 4g του toy story 3 απο τον ενσωματομενο
player της samsung LE46C750.
Πραγματικα δεν πιστευω οτι υπαρχει αλλη τηλεοραση σημερα που να μπορει
να ξεπερασει την εικονα της.
Ειναι οτι καλυτερο εχω δει.
Η εικονα ειναι τοσο κρυσταλινη/φυσικη/ωραια που δεν μπορεις να το πιστεψεις οτι ειναι τοσο τελεια.
Ειδικα σε αυτη την ταινια δεν παιζει να υπαρχει τηλεοραση plasma που να μπορει να την κοντραρει.

Re: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Ειδα 10-15 λεπτα ενα mkv 720p 4g του toy story 3 απο τον ενσωματομενο
player της samsung LE46C750.
Πραγματικα δεν πιστευω οτι υπαρχει αλλη τηλεοραση σημερα που να μπορει
να ξεπερασει την εικονα της.
Ειναι οτι καλυτερο εχω δει.
Η εικονα ειναι τοσο κρυσταλινη/φυσικη/ωραια που δεν μπορεις να το πιστεψεις οτι ειναι τοσο τελεια.
Ειδικα σε αυτη την ταινια δεν παιζει να υπαρχει τηλεοραση plasma που να μπορει να την κοντραρει.

σε ποια plasma έχεις δει το toy story 3 ?

Δεν το εχω δει σε plasma αλλα στην δικη μου ειτανε τοσο τελεια η εικονα
που αποκλειεται καποια plasma να μπορει να ξεπερασει αυτη την εικονα.
Παρολο που ειτανε 720p το mkv η εικονα ειτανε κρυσταλο με φοβερα χρωματα(δεν ειχε μαυρο η ταινια).

Δεν το εχω δει σε plasma αλλα στην δικη μου ειτανε τοσο τελεια η εικονα
που αποκλειεται καποια plasma να μπορει να ξεπερασει αυτη την εικονα.
Παρολο που ειτανε 720p το mkv η εικονα ειτανε κρυσταλο με φοβερα χρωματα(δεν ειχε μαυρο η ταινια).

Ναι...στο καρτούν,εάν βάλεις μια κανονική ταινία από bd στην δικιά σου και σε μια V20 πχ δίπλα...τότε θα καταλάβεις την διαφορά!