LCD vs. Plasma TVs

Δεν το εχω δει σε plasma αλλα στην δικη μου ειτανε τοσο τελεια η εικονα που αποκλειεται καποια plasma να μπορει να ξεπερασει αυτη την εικονα.
Παρολο που ειτανε 720p το mkv η εικονα ειτανε κρυσταλο με φοβερα χρωματα (δεν ειχε μαυρο η ταινια).

....

(Κουφαθηκα , δεν μπορω να γραψω τιποτα ως απαντηση.)

Δεν το εχω δει σε plasma αλλα στην δικη μου ειτανε τοσο τελεια η εικονα
που αποκλειεται καποια plasma να μπορει να ξεπερασει αυτη την εικονα.
Παρολο που ειτανε 720p το mkv η εικονα ειτανε κρυσταλο με φοβερα χρωματα(δεν ειχε μαυρο η ταινια).

okay...και εγώ νόμιζα οτι το αυτοκίνητό μου με τα 125άλογα πάει καλά μέχρι που οδήγησα τα 200 :laugh:

Και μόνο που αναφέρει ότι το υλικό είναι μια ματρόσκα (~1/8 του bitrate ενός BR) ανάλυσης 720p, μιλάμε για τρελό facepalm.

Re: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

πως ορίζεται το "φυσική";

Ένα παράδειγμα είναι η απόδοση των skin tones. Ένα πρόσωπο δεν πρέπει να πρασινίζει ή να κοκκινίζει. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το πράσινο στα φυτά (δέντρα, θάμνοι, γρασίδι, κτλ.).

Όλα αυτά βέβαια σε υλικό που γνωρίζουμε ότι δεν έχει δεχτεί "περίεργο" color correction.. Γιαυτό είναι σημαντικό να έχουμε reference σκηνές.

Τα cartoon είναι από τη φύση τους τα πιο ακατάλληλα δείγματα, καθότι είναι εξ ορισμού ψεύτικη η εικόνα τους.

Ειδα 10-15 λεπτα ενα mkv 720p 4g του toy story 3 απο τον ενσωματομενο player της samsung LE46C750.
Πραγματικα δεν πιστευω οτι υπαρχει αλλη τηλεοραση σημερα που να μπορει να ξεπερασει την εικονα της. Ειναι οτι καλυτερο εχω δει.
Η εικονα ειναι τοσο κρυσταλινη/φυσικη/ωραια που δεν μπορεις να το πιστεψεις οτι ειναι τοσο τελεια. Ειδικα σε αυτη την ταινια δεν παιζει να υπαρχει τηλεοραση plasma που να μπορει να την κοντραρει.

Δεν το εχω δει σε plasma αλλα στην δικη μου ειτανε τοσο τελεια η εικονα που αποκλειεται καποια plasma να μπορει να ξεπερασει αυτη την εικονα. Παρολο που ειτανε 720p το mkv η εικονα ειτανε κρυσταλο με φοβερα χρωματα(δεν ειχε μαυρο η ταινια).

Οταν κάποιος τρέχει μόνος του δεν γίνεται να βγει δεύτερος..... :BDGBGDB55:

Ένα παράδειγμα είναι η απόδοση των skin tones. Ένα πρόσωπο δεν πρέπει να πρασινίζει ή να κοκκινίζει. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το πράσινο στα φυτά (δέντρα, θάμνοι, γρασίδι, κτλ.).

Όλα αυτά βέβαια σε υλικό που γνωρίζουμε ότι δεν έχει δεχτεί "περίεργο" color correction.. Γιαυτό είναι σημαντικό να έχουμε reference σκηνές.

Τα cartoon είναι από τη φύση τους τα πιο ακατάλληλα δείγματα, καθότι είναι εξ ορισμού ψεύτικη η εικόνα τους.

Η ένσταση σου ήταν ως προς το περιεχόμενο (cartoon) από ότι κατάλαβα και όχι ως προ την εικόνα (από LCD ή Plasma) στη συγκεκριμένη δήλωση του/της mpetoy

πως ορίζεται το "φυσική";

Όταν προβάλεις υλικό απο καλή βιντεοκάμερα 1080/60p τότε καταλαβαίνεις τι ακριβώς σημαίνει φυσική εικόνα. Φυσική εικόνα από ταινίες απλά δεν υπάρχει. Απλά ορισμένες φορές υπάρχουν ωραία χρώματα.

Last edited:
Παντως η C750 ειναι οντως πολυ καλη LCD.

Aν ξεχασουμε τα "αποκλειεται να υπαρχει καλυτερη" κτλ. καπου εχει δικιο να ειναι ενθουσιασμενος με την εικονα.

εγώ το δέχομαι οτι μια LCD μπορεί να δείχνει καλύτερα animations & cartoons λόγω των χρωμάτων και sharpness τους πάντως...

Οντως αν βλεπαμε ολη μερα cartoons δεν θα αγοραζε κανεις πλασμα.
Όπως επίσης εάν βλέπαμε ολη μερα mega ( εκτος και αν ειχαμε ρυθμισμένο το ζουμ)
ή αν βλέπαμε ολη μερα Ant1 ( εκτος και αν ειχαμε ρυθμισμένο το ζουμ)
ή αν βλέπαμε ολη μερα Alpha ( εκτος και αν ειχαμε ρυθμισμένο το ζουμ)
ή αν βλέπαμε ολη μερα Alter ( εκτος και αν ειχαμε ρυθμισμένο το ζουμ)
ή….
Παντως θα βλεπαμε καλύτερο τηλεοπτικό σημα σε plasma :p

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Ούτε συνταξιούχος αποκλεισμένος απ' το χιόνι στο σπίτι του στην Ανω Ραχούλα δεν κάνει κάτι από τα παραπάνω..... :p

εγώ το δέχομαι οτι μια LCD μπορεί να δείχνει καλύτερα animations & cartoons λόγω των χρωμάτων και sharpness τους πάντως...

Εγώ αυτό με το sharpness δεν το καταλαβαίνω πάντως. Το εάν υπάρχουν βελτιωτικά οξύτητας δεν αφορά τεχνολογίες, αλλά εταιρίες. Πλάσμα != πανασόνικ, αν και ηπανασόνικ φτιάχνει μερικές από τις καλύτερες πλάσμα.

Σε θέαση BD με τα βελτιωτικά μιας LCD κλειστά, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να είναι διαφορετική η εικόνα ανάμεσα σε μια LCD και μια πλάσμα (ακόμα και πανασόνικ)...

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

ή….
Παντως θα βλεπαμε καλύτερο τηλεοπτικό σημα σε plasma :p

Ούτε συνταξιούχος αποκλεισμένος απ' το χιόνι στο σπίτι του στην Ανω Ραχούλα δεν κάνει κάτι από τα παραπάνω..... :p

Σωστά. Επειδή δεν έχει ρεύμα!!!! :flipout::flipout:

Εγώ αυτό με το sharpness δεν το καταλαβαίνω πάντως. Το εάν υπάρχουν βελτιωτικά οξύτητας δεν αφορά τεχνολογίες, αλλά εταιρίες. Πλάσμα != πανασόνικ, αν και ηπανασόνικ φτιάχνει μερικές από τις καλύτερες πλάσμα.

Σε θέαση BD με τα βελτιωτικά μιας LCD κλειστά, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να είναι διαφορετική η εικόνα ανάμεσα σε μια LCD και μια πλάσμα (ακόμα και πανασόνικ)...

Αφορά εν μέρη και τις τεχνολογίες. Σε μία plasma ,όταν ένα pixel είναι αναμμένο, τότε υπάρχει ένα ελαφρύ glow και αυτό λόγω φωσφόρου. Εξού και η πιο "smooth" εικόνα των plasma.