LCD vs. Plasma TVs

Αφορά εν μέρη και τις τεχνολογίες. Σε μία plasma ,όταν ένα pixel είναι αναμμένο, τότε υπάρχει ένα ελαφρύ glow και αυτό λόγω φωσφόρου. Εξού και η πιο "smooth" εικόνα των plasma.

Εννοείς στο γυαλί που περιβάλει κάθε subpixel; Από την άλλη, οι LCD δεν έχουν διαρροή από τις αποστάσεις ανάμεσα στα subpixel;
Δεν ξέρω αν το έχω παρατηρήσει πάντως σε HD περιεχόμενο... :blush:

Εννοείς στο γυαλί που περιβάλει κάθε subpixel; Από την άλλη, οι LCD δεν έχουν διαρροή από τις αποστάσεις ανάμεσα στα subpixel;
Δεν ξέρω αν το έχω παρατηρήσει πάντως σε HD περιεχόμενο... :blush:

εδώ είναι 4 pixel... white / red / green / blue

στο lcd monitor μου (24ρι LG 1080p)

ss20101019200206.png

και στην U10

ss20101019200040o.png

υπάρχει μία μικρή διαρροή στην LCD, αναβουν ελάχιστα και τα πάνω subpixel; η plasma όμως έχει το γνωστό glow του φωσφόρου.

εδώ η κάμερα είναι σε ορθή γωνία με τo πανελ. Εαν η γωνία μεταβληθεί, υπάρχει άλλο ένα μικρό glow από το γυαλί.

Last edited:
Πολύ ωραίες φωτογραφίες!!! :firstprize:
Πώς κατάφερες να τις τραβήξεις; Κάνει τόσο καλό macro η φωτογραφική σου μηχανή;

Kαλησπέρα και απο εμένα...εάν μεσα απο το φορουμ καταλαβα σωστα....οι πλασμα είναι πάνελ ποιο φτηνά σε μεγάλες επιφάνειες απο τις lcd με μειονεκτημα την διαχυση αναμεσα στα pixel που ισως σε μια κινουμενη εικόνα να βοηθά για ενα ποιο ''ομαλο'' αποτελεσμα και δεν ενδυκνειται για κειμενο κτλπ σε σχεση με τις lcd ....Εχω βρει την lgpk550 και τη σκεφτομαι σοβαρα...
Υπαρχει καποιος τομέας στον οποίο μια plasma υπερτερει απο μια lcd ?.

Υπαρχει καποιος τομέας στον οποίο μια plasma υπερτερει απο μια lcd ?.

H σωστή ερώτηση θα ήταν μάλλον η ακριβώς αντίθετη. Αν υπάρχει κάποιος τομέας στον οποίο οι LCD υπερτερούν των plasma....

Plasma δεν αγοράζεις μόνο αν έχεις σκοπό να την χρησιμοποιήσεις ως pc monitor, δηλ. να προβάλλεις επί μακρόν wallpapers και σταθερές εικόνες.

Mάλιστα ....εγω σκοπευω να πλεπω ταινίες μεσα απο το pc....αλλα οχι να εργαζομαι στον υπολογιστη μεσω της πλασμα....Και να πεζω ΧΒΟΧ360 !!!!.....Επεισης η αποσταση θεασης θα ειναι περιπου 2,5 μετρα....Μεσα απο το forum αυτο παιδια μου δημιουργησατε έναν πονοκέφαλο δίχως προυγούμενο.....καθώς αρχικα σκεφτόμουνα για projectora και συγκεκριμενα τον epson w3600... αλλα τωρα αλλαζω γνώμη και πηγαίνω προς την lgpk550....(το ξέρω οτι είναι εντελως διαφορετικα πραγματα) και το καλύτερο που συναίβη μέσα απο αυτό φορουμ είναι οτι εξώρκισα τις δυσειδεμονίες -διοτι περι τουτου πρόκειτα για τις πλασμα τηλεωρασεις....(νομιζα οτι είναι μια παροχημενη τεχνολογια του παρελθοντος) - ημουν άσχετος....σορυ...ΟΠΟΤΕ...σας ευχατιστω όλους για τον ποιο παραγωγικο πονοκέφαλο που είχα ποτε....βοηθάτε πολύ κόσμο μέσα απο τα γραφόμενα σας.

Mια ερώτηση ??? ειναι η ιδεά μου η πλασμα εχουν μεγαλο προβλημα σε οτι αφορα το λευκο που μπορουν να αποδωσουν???? είδα σε ενα καταστημα οχι μια αλλα 4 plasma να πεζουν διπλα σε αλλες lcd ....στις σκηνες του λευκου εαν εβλεπες το ενα λευκο διπλα στο αλλο στην πλασμα νομιζες οτι η οθονη ειχε μπει σε κατασταση εξοικονομησης ενεργειας..ηταν σκοτεινο...οποτε ...εχουμε αρνητικα....flickering , σκοτεινο λευκο , image retention , θετικα ... πολυ ζωντανο χρωμα , καλυτερη στις σκηνες κινησης...και καλο μαυρο....αλλα για εμενα το λευκο και κυριως to flickering -δεν ξερω ισως ειναι τα δικα μου ματια τοσο ευαισθητα αλλα πηγα πισω 12 χρονια ...οταν ειχα crt monitor και το εβαζα να πεζει στα 1280 χ 1024 και δεν τραβαγε το κακομοιρο και επεζε στα 60 hz..και μου βγαιναν τα ματια- ειναι οι λογοι που τελικα δεν θα στραφω σε πλασμα ...

Για τι μεγεθος μιλαμε?

Παιζει και αυτο ρολο καθως οι LCD ειναι για μεχρι 46" , μετα αρχιζουν τα ελαττώματα τους στην κινηση και ομοιομορφια και φαινονται πολυ εντονα.

@ creator υπάρχει το θεματάκι , όπως τα λες είναι .
Ενώ από ότι έχω δει μπορεί να σου δώσει πολύ καλή απόδοση σε ένα λευκό γιακά ή μανίκι . όταν δεις ένα σήμα όπως είναι του ΣΚΑΙ για παράδειγμα σου κόβονται τα πόδια , σε άλλες βγάζει μία γρί απόχρωση σε άλλες μία μπλε ... κλπ.
Δεν μπορώ να το καταλάβω ....

Εγω οσες πλασμα εχω δει σε σπιτια κτλ. μια χαρα λευκο εχουν.
Δεν ειναι βεβαια τοσο φωτεινο οσο στις LCD αλλα σιγουρα ειναι λευκο.

Τωρα με τις ρυθμισεις που εχουν στο καταστημα (συνηθως εικονα στο "δυναμικη") ειναι πολυ πιθανο το λευκο να φαινεται κιτρινο.

Η αληθεια ειναι οτι συγκρινα πλασμα 50αρα με lcd 47αρα στο μαγαζι.... εχεις δικιο yperion αμα την δεις στο σαλονι σου μαλλον δεν θα σε ενοχλισει το λευκο...μπορει να νομιζεις οτι ειναι η ταινια κτλπ....αμα ομως δεις την μια διπλα στην αλλη και καταλαβεις οτι ο σκηνοθετης τελικα ηθελε να αποδωσει ασπρο και οχι γκρι ...τοτε καπως θα κατσουφιασεις....οχι οτι εχει τοσο πολυ σημασια εμενα απλα μου εκανε εντυπωση ποσο ολοι υπερασπιζονται τα φυσικα χρωματα της πλασμα και το μαυρο της ....αλλα ξεχνουν την αδυναμια της αυτη......

Και οι CRT δεν ειχαν φωτεινοτητα αλλα υπαρχουν κατοχοι LCD που μολις βλεπουν την εικονα στα Ελληνικα καναλια τους ερχεται να την πεταξουν στα σκουπιδια και να ξαναβαλουν την CRT τους πισω.

Οι πλασμα προσεγγιζουν την εικονα των CRT και καλυπτουν πολυ καλυτερα τις ατελειες.

Η αληθεια ειναι οτι συγκρινα πλασμα 50αρα με lcd 47αρα στο μαγαζι.... εχεις δικιο yperion αμα την δεις στο σαλονι σου μαλλον δεν θα σε ενοχλισει το λευκο...μπορει να νομιζεις οτι ειναι η ταινια κτλπ....αμα ομως δεις την μια διπλα στην αλλη και καταλαβεις οτι ο σκηνοθετης τελικα ηθελε να αποδωσει ασπρο και οχι γκρι ...τοτε καπως θα κατσουφιασεις....οχι οτι εχει τοσο πολυ σημασια εμενα απλα μου εκανε εντυπωση ποσο ολοι υπερασπιζονται τα φυσικα χρωματα της πλασμα και το μαυρο της ....αλλα ξεχνουν την αδυναμια της αυτη......

Αν τις βάλεις και τις δύο δίπλα-δίπλα στο σαλόνι σου, με τις ρυθμίσεις που σου δημιούργησαν αυτή την εντύπωση στο κατάστημα, της Plasma το λευκό θα σου φανεί κανονικό, ενώ την ίδια στιγμή θα χρειάζεσαι γυαλιά ηλίου για να παρακολουθήσεις στην LCD...

Για το δε "μαύρο" που θα έχει η LCD, όταν θα είναι ρυθμισμένη για τέτοιο λευκό, ας μη μιλήσω καλύτερα καθόλου...

Last edited:
Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Και οι CRT δεν ειχαν φωτεινοτητα αλλα υπαρχουν κατοχοι LCD που μολις βλεπουν την εικονα στα Ελληνικα καναλια τους ερχεται να την πεταξουν στα σκουπιδια και να ξαναβαλουν την CRT τους πισω.

Οι πλασμα προσεγγιζουν την εικονα των CRT και καλυπτουν πολυ καλυτερα τις ατελειες.

Δυστυχως αυτο ειναι αληθεια.Προχθες στο Mediamarkt ζητησα απο υπαλληλο να μου βαλει να δω τηλεοπτικο σε μια Sam 40 c6000,αρχικα η εικονα ηταν στο Mega ,αλλα την γυρισε αμεσως στο Σκαι,οπου απλως βλεποταν.Η εικονα του Mega ,απλα δεν βλεποταν.
Η απορια μου ειναι η εξης,ολοι οι κατοχοι των LCD δεν βλεπουν τηλεοπτικο?Τις χρησιμοποιουν για BR &dvd και p.s.
Εχω την διαθεση να παρω ,αλλα δεν δεχομαι να πληρωσω για να βλεπω χειροτερα απο την 9417 σε τηλεοπτικο.
Θα εκτιμουσα ιδιαιτερα την συμβουλη οποιουδηποτε φιλου,γιατι εχω βαρεθει να ψαχνω

Κοιτα αποκλειστικα προς πλασμα.

Η 42U10 του πεθερου μου εδειχνε οχι απλα το ιδιο καλα αλλα ακομη καλυτερα τα αναλογικα καναλια απο την 29" CRT Philips 100 Ηz που ειχε πριν (μοντελο 5ετιας) οταν την εβαλα διπλα διπλα για συγκριση και επαιρναν σημα απο την ιδια κεραια.

Το προβλημα μου ειναι οτι δεν χωραει ,η 40 οριακα χωρα στη κρεβατοκαμαρα.Εβλεπα μεχρι 37,σκεφτηκα ορισμενες μετατροπες του χωρου,αλλα μεχρι 40,απο εκει και επειτα δεν χωρα
Στην αντιθετη περιπτωση πρεπει να μεταφερω το μπαουλο 9417 στη κρεβατοκαμαρα ,οπου παρ ολο το βαθος μπορει να στριμωχθει,και να παρω 50 για σαλονι,οποτε εκει αρχιζουν αλλα προβληματα

Last edited: