LE40F86BD ή Viera TH-42PZ70 ;

alexopth

New member
26 October 2007
31
Δίνω μέχρι 2000 για μια τηλεόραση γύρω στις 40 ίντσες. Θέλω 100 Hz και Full HD. Είμαι ανάμεσα στις δύο του τίτλου του thread. Εχει κανείς άποψη;
Ευχαριστώ

Απάντηση: LE40S86BD ή Viera TH-42PZ70 ;

Καλως ηρθες στην παρεα φιλε alexopth -bye-

Μαλλον θα εννοεις την LE40F86BD, γιατι η LE40S86BD δεν ειναι FULL HD.
Ειναι δυσκολη η αποφαση, αφου μιλαμε για δοαφορετικες τεχνολογιες και βλεπω παλι να ανοιγεται ενας "πολεμος" αποψεων...:ears:

Ειδες καμια απο κοντα ωστε να εχεις καποιες πρωτες εντυπωσεις??

Re: LE40S86BD ή Viera TH-42PZ70 ;

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Καλώς σας βρήκα.
Ναι την F εννοώ. Μπορώ να αλλάξω τον τίτλο;
Είδα την Samsung από κοντά σε κατάστημα και εντυπωσιάστηκα. Διάβασα όμως στο forum και για τις plasma και μάλλον προβληματιίστηκα τι να κάνω τελικά

Απάντηση: LE40S86BD ή Viera TH-42PZ70 ;

Ολοι λιγο πολυ ειμαστε προβληματισμενοι, δεν εισαι ο μονος! ;)

Το βασικο ειναι η χρηση που θελεις να κανεις. Εαν την θελεις ως επι τω πλειστον για να βλεπεις τηλεοραση και σειρες, ποδοσφαιρο και γενικα αθλητικα, οπως και ταινιες σε DVD τοτε η PLASMA για εμενα ειναι καλυτερες στον τομεα αυτο. Απλα θα χρειαστει καποια προσοχη στην αρχη μεχρι να "στρωσει" καλα ο φωσφορος στο πανελ και μετα δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Η F της Samsung δειχνει να πλησιαζει παρα πολυ το μαυρο των PLASMA και γενικα να ειναι μια απο τις καλυτερες προτασεις της αγορας αυτη τη στιγμη, σε οτι αφορα την αγορα LCD τηλεορασης.

Ισως εμενα στην τελικη μου επιλογη να με επηρεαζε και η τιμη, αφου και οι 2 τηλεορασεις που αναφερεις ειναι παρα πολυ καλες. Οπως και οι 2 ιντσες παραπανω που εχει η Panasonic παιζει για μερικους ρολο (2"=5εκατοστα μεγαλυτερη διαγωνιο).

Μάλλον θα πρέπει να τις δεις δίπλα δίπλα και να αποφασίσεις τι θα σου αρέσει περισσότερο. Η F86 μοιράζεται κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που παραδοσιακά ανήκουν στις plasma, όπως η καλή απόδοση του μαύρου και τα προβλήματα θέασης σε φωτεινό περιβάλλον.

Προσωπικά μάλλον θα πήγαινα για την F86, αλλά θεωρώ πως οι διαφορές είναι πολύ μικρές και έχουν να κάνουν κυρίως με τα γούστα του καθενός και τις υποχωρήσεις που είναι διατεθειμένος να κάνει.

Πολύ δύσκολη επιλογή,αλλά μήπως να περιμένεις να δεις το review της 42PZ70 από0 HD TV TEST για να χεις μια πιό ολοκληρωμένη άποψη?

Re: Απάντηση: LE40F86BD ή Viera TH-42PZ70 ;

Και οι δυο ειναι πολυ καλες οπως ειπε ο Πανος οι καλες πλασμα εχουν μια κινηματογραφικοτητα αλλα η χρηση τους με κονσολες και PC δεν ενδεικνυται λογω image retention.

Επισης υπαρχει και το θεμα των ανακλασεων , καταναλωσης ρευματος (σχεδον διπλασια στην PZ απο την F) κτλ.

Με λιγα λογια πρεπει να δεις και τις δυο για να αποφασισεις ποια τεχνολογια σου κανει "κλικ". Παντως οποια και να αγορασεις αποκλειεται να το μετανιωσεις.-bye-

Επειδή έχω καλές σχέσεις με μια αλυσίδα, εκεί που είδα και την F, θα ζητήσω αν μπορώ να δω και τις δύο μαζί. Ευχαριστώ όσα παιδιά απάντησαν μέχρι τώρα

Επειδή τυγχάνει να είμαι ένας ευτυχής ιδιοκτήτης, μέχρι στιγμής, της PZ70 χωρίς βέβαια να έχω δει να παίζει υπό τις ίδιες συνθήκες η Samsung , θα πώ ότι για την χρήση που της κάνω είμαι πάααρα πολύ ευχαριστημένος τόσο από τα χρώματα όσο και από την ποιότητα της εικόνας.
Από την άλλη έχω ακούσει θετικότατα σχόλια και για τα "καλά" μοντέλα της Samsung, κάτι που σημαίνει ότι εξαρτάται για ποιό σκοπό προορίζεις την χρήση της τηλεόρασης που θα πάρεις
Αδιαμφισβήτητα αν έχεις υπόψην σου να βάλεις κανα PS3 ή κάτι παρόμοιο καλύτερα Samsung, αν όμως σε ενδιαφέρουν πιο πολύ ταινίες κλπ, άποωή μου καλύτερα Pany!

Εχε υποψην σου και την 40M86 που ειναι ιδια με την F αλλα χωρις το 100hz το οποιο συμφωνα με τα reviews ΔΕΝ δουλευει καλα και οι περισσοτεροι το απενεργοποιουν. Το λεω γιατι η Μ ειναι μερικες 100αδες ευρω φτηνοτερη και ισως γειρει την πλαστιγκα υπερ της samsung αν τα λεφτα εχουν σημασια για σενα. Τελος να πω οτι προσωπικα ημουνα στο ιδιο διλημα και αποφασισα την Μ , αλλα για αυτο επειδη μου "αρεσε" η αντανακλαση (αυτο το super clear panel) της samsung και το οποιο η panasonic ειναι απο τις λιγες plasma που ειδα που ΔΕΝ το εχουν. Σαν τεχνολογια ειμαι σαφως υπερ της plasma λογω κινησης/contrast , αλλα απομονονοντας αυτες τις 2 , αυτο που ηθελα (εντυπωσιακη εικονα) μου το εδωσε η samsung και οχι η panasonic. Ας ειναι...θα γλιτωσω και την καταναλωση και τον φοβο του burn-in....τωρα για contrast και ταινιες ας αναλαβει ο προβολεας...(dlp)

Κλίνω τελικώς προς την Samsung. Εχείς link από reviews που λένε οτι είναι προβληματικά τα 100Hz?

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40F86BD/
Νταξ μην το δενουμε κομπο τα προβληματικα 100ΗΖ , το Σαμσουνακι μια χαρα τιβι φαινετε κατα πως λεν και γλυτωνεις και τα τυχον "Burn rubber" απο τα πλασματα, απλα ειναι λιγο τσιμπημενες οι τιμες τους για την ωρα ,ενω η Μ ειναι σε ποιο φυσιολογικα επιπεδα για την εποχη ( στα οποια θα παει και η F οσονουπω ).

Του Χοτ του χαντλ ..........για μια οχι pionner ( αν ειναι για τοσα παρε μια κι εξω το πρωτυπο κι οχι μια "σαν την Vodafone" ).

Oσο για το καταστημα , προσφατα συνφορουμητης ειχε προβλημα ( μαλλον με pana ηταν κι αυτος ) και του εκανε περισοτερα "νερα" απο οτι μαζευοντε στη βουλιαγμενης σε 40λεπτη νεροποντη .
Καπου θα βρεις την αναφορα αμα ψαξεις , αλλα γενικα σε αγορα με καινουργιο πραγμα που εχει προβλημα και " σου μου του " δεν πανε για σοβαρο μαγαζι .
Εν ολιγοις αν ολα ειναι καλα , καλως , αμα ομως χρειαστεις την δηθεν πανευρωπαικη εγγυηση ......... καθεσε πανω στο παγωτο και ειναι και πυραυλος Magnum.

Καλύτερα δώστε 200 ευρώ παραπάνω και μην αγοράζετε από εκεί πράγματα...