LED 55

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Πολυ φίλος θέλει να πάρει μια 50αρα plasma σε αντικατάσταση παλιάς pioneer 42 που παρέδωσε ψυχή.
Για δώστε καμία συμβουλή τι να κοιτάξουμε. Plasma αυστηρά με 3D, smart TV, και player από USB για τα βασικά αρχεία (υπάρχει και media player)
Δεν μας πειράζει αν είναι και περσινό το μοντέλο. Κοιτάμε Samsung η Panasonic και λιγότερο LG.
budget ως 1300-1500

ευχαριστουμε.

Re: Plasma 50

Panasonic 50ST60

Χρωματικά βέβαια υστερεί σε ακρίβεια (out of the box) και το smart tv λειτουργεί σε slow motion αλλά κατά τ' άλλα σε εικόνα 2D είναι πολύ καλή (σε αντίθεση με το 3D που είναι απλά λίγο πάνω από τον μέσο όρο).

Τα μειονεκτήματα των πλάσμα (image retention , false contouring , dithering κτλ) τα ξέρει ο φίλος σου οπότε θα είναι προετοιμασμένος.

Αν ανέβει στα λεφτά μπορεί να δει και την 50GT60 που είναι ανώτερο μοντέλο στην γκάμα , οι κύριες διαφορές είναι στην καλύτερη επεξεργασία τηλεοπτικού σήματος , καλύτερο φίλτρο για ανακλάσεις και πολύ καλύτερη χρωματική ακρίβεια.

Last edited:
Απάντηση: Plasma 50

Το μόνο που με ανησυχεί είναι το vertical banding (αχνές άσπρες γραμμές στο γρασίδι αν τα λέω καλά) που είχαν τα περσινά και παλιότερα μοντέλα.
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι η νέα σειρά δεν το έχει. Εγώ πάντως έχω μάθει να ζω με αυτό (το έχουν και οι κούρο) αλλά ο φίλος δεν ξέρω αν θα το βλέπει και καθότι ποδοσφαιρόφιλος με ανησυχεί λίγο.

Re: Plasma 50

Για να πούμε σίγουρα αν η νέα σειρά το έχει ή δεν το έχει πρέπει να περάσουν 1-2 μήνες και να έχουμε αρκετές αναφορές.

Πάντως θα μου φαινόταν περίεργο να μην έχει η σειρά 60 κάτι που έχει γίνει "κατεστημένο" για τις Panasonic από την σειρά 30.

Απάντηση: Plasma 50

Ευχαριστούμε για την βοήθεια.

Πήγαμε μια βόλτα σήμερα στα μαγαζά και ο φίλος συγκινήθηκε περισσότερο από τις LED και μάλιστα ανεβήκαμε και στα χρήματα και φτάσαμε να κοιτάμε τις κορυφαίες των Samsung και Sony. Τελικά θα περιμένουμε την Sony w9 που υπόσχεται καλή εικόνα με active 3d γιατί η Samsung μας φάνηκε λίγο "ψεύτικη" σαν εικόνα ενώ μια sony w8 που είδαμε σαφώς και μας άρεσε περισσότερο η εικόνα, αλλά δεν μας άρεσε το παθητικό 3D. Πραγματικά απορώ πως έχει οπαδούς το παθητικό... Γούστα είναι αυτά βέβαια.

οπότε το thread από Plasma 50 γίνεται LED 55 -bye-