LED ή CCFL ?

ShadowBane

New member
19 December 2008
14
Καλώς σας βρήκα !

Σκοπεύω να αγοράσω την πρώτη LCD τηλεόραση μου και έχω καταλήξει στις 40 ίντσες.
Κουβεντιάζοντας με ένα φίλο, μου είπε να ρίξω μια ματιά στο AV Club…και χάθηκα !
Στο προκείμενο τώρα :
Βρίσκω περίπου στην ίδια τιμή στο Πλαίσιο τις 756 και 786 της Samsung.
Έχει νόημα η σύγκριση , ή να πάρω την 786 με κλειστά μάτια ?
Μήπως να ξεκολλήσω από την Samsung και να δώ και κάτι άλλο ?

Ευχαριστώ

Εγώ θα σου έλεγα με κλειστά μάτια τη 786. Ο λόγος αντίθεσης της είναι εφάμμιλος με αυτον των καλών Plasma ( 2.000.000/1 ). Οι LED για εμένα είναι η κορυφή στις τηλεοράσεις αυτή τη εποχή. Μοναδικό ίσως μειονέκτημα είναι πως δεν είναι πολύ δοκιμασμένη τεχνολογία ακόμα, και είναι πολύ πολύπλοκες στη κατασκευή.

2,000,000:1 πραγματικη αντιθεση δεν εχει καμια τηλεοραση , αυτα ειναι τερτιπια του μαρκετινγκ.-bye-

Με σβηστα τα LED ομως βελτιωνεται το μαυρο.

Το μονο που με προβληματιζει ειναι οι αναφορες αρκετων μελων οτι η 856 αν και δεν εχει LED εχει καλυτερη εικονα απο την 786.

Το μονο που με προβληματιζει ειναι οι αναφορες αρκετων μελων οτι η 856 αν και δεν εχει LED εχει καλυτερη εικονα απο την 786.

Συμφωνεί και το... hitech σε αυτό :smile:
Εγώ πάλι, δεν ξέρω. Δεν έχω δει καμιά από τις 2...

LED μόνο RGB. Τα άσπρα έχουν χειρότερο gamut από τα βελτιωμένα CCFL (WCG-CCFL->sony κτλ).

Στα λεφτά που διαθέτεις CCFL.

Λες να εγραψαν και κατι σωστο?-bye-

Για την 9703 και την 9803 που τις ψιλοεθαψαν δεν ειδα να κανεις σχολιο.-bye-

Γιατί να κάνω σχόλιο; Δεν τις βάλαν στην θέση που τους άξιζε; Η 9803 είναι η καλύτερη της παρέας (με διαφορά λόγω LED) αλλά όχι ότι δεν έχει τα θεματάκια της... :flipout: Χώρια που από τιμή, σκίζει... Είναι μόνο για επιχειρηματίες με νησί, 9 γράμματα. Γιατί ποιος άλλος θα έδινε τόσα, για κάτι που δεν είναι καν κορυφαίο; Την είδαμε και στην έκθεση...

Για εμένα μια επιπλέον επιβεβαίωση για το τεστ είναι η θέση της Philips 42PES0001D. (Δυστυχώς, έχω δανείσει το τεύχος και δεν το έχω πρόχειρο).
Αν είναι αυτή η λεπτή με το ξεχωριστό ηχείο από κάτω, που κάπου διάβαζα ότι είναι η καλύτερη φίλιπς σε εικόνα... Την είδα στην έκθεση: και να μου την χάριζαν, σπίτι δεν έμπαινε... Άμα θέλω να βλέπω το μαύρο πράσινο, βάζω πράσινα γυαλιά... :flipout: (Βέβαια στο περίπτερο, δεν είχαν και κανέναν να τολμήσει να πειράξει κάτι... Ότι τους λέγαν από την μητρική κάνανε...)

Αν και φιλιπσάκιας λόγω πληθώρας συσκευών, δεν θα αγόραζα κάτι τώρα, λόγω κακών πάνελ. Άμα το μαύρο είναι φωτεινό, σου χαλά όλη την εικόνα...
Μη φανταστείς, σε όσους με ρωτάνε sony/samsung προτείνω και εγώ... -bye-

Αν δεν ξυπνήσουν κατά Ολλανδία μεριά, τους βλέπω να σταματούν εντελώς τις τηλεοράσεις. Να σκεφτείς ότι σε πρόσφατη επικοινωνία, με ενημέρωσαν ότι αφαίρεσαν τους διπλούς δέκτες λόγω δυσκολιών του τεχνικού τμήματος, τις οποίες δεν μπορούν να ξεπεράσουν... :flipout:
(Ούτε επεισόδιο του Λαζόπουλου τόσο γέλιο :flipout: )

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι παρόλο που το LED Backlighting είναι το μέλλον στις LCD , στο εύρος τιμής που μπορώ να δώσω , είναι καλύτερη η επιλογή CCFL, σωστά ?

Επιπλέον θα ήθελα να ρωτήσω πιο μοντέλο της Sony είναι στην ίδια κατηγορία με την 40A756 ?

Ευχαριστώ

***UPDATE***

Διάβασα , έκανα συγκρίσεις, πήγα και τις είδα από κοντά...

...και τελικά παρήγγειλα την Sammy LE40A856S ! :flipout:

Την αναμένω την Δευτέρα, ανήμερα των γενεθλίων μου :grandpa: