Led λάμπες για οχήματα

Φίλε Παντελή για την μεσαία σκάλα σου προτείνω και εγώ KIT XENON όπως λέει ο φίλος ergotelis θα δεις μεγάλη διαφορά από τα συμβατικά φώτα που έχεις. Έχω και εγώ στο δικό μου αυτοκίνητο και δεν χρησιμοποιώ την μεγάλη σκάλα γιατί το φως που έχει είναι επαρκέστατο, και έχω ρυθμισμένα τα φώτα για να μην θαμπώνω το διερχόμενο αυτοκίνητο.
Από εδώ έχω αγοράσει τρία kit και έμεινα ευχαριστημένος.
http://www.kris-karras.gr/fwta-xenon.html
\
Δεν ξέρω έχω ακούσει πολύ αρνητικά για τα ξένον στο jimny και δεν θα ήθελα να το ρισκάρω,είναι στρογγυλοφάναρο,τουλάχιστον τις λάμπες αν δεν σου κάνουν τις βγάζεις άμεσα.

Και έμενα στρογγυλοφάναρο είναι και είναι μια χαρά τα xenon .Εγώ Παντελή δεν άκουσα κανένα και τα πέρασα και έμεινα ευχαριστημένος. Τώρα αν είναι να ακούς των κάθε ένα τι λέει δεν πρόκειται να περάσεις ποτέ .

Μια μικρή παρατήρηση το jimmy είναι ψηλό , θα κάψει μάτια με τα ξένον....

Κι εγώ ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε, αλλά εύχομαι να τα φάνε στους γιατρούς οι φouσtiδες που επινόησαν και διοχέτευσαν στην αγορά τα κινέζικα xenon.
Αυτού του είδους τα φώτα σε αντικατάσταση κοινής λάμπας, σε συμβατικό κάτοπτρο, είναι η πιο "ειρηνική" αντικοινωνική συμπεριφορά που μπορεί να ιυοθετήσει κάποιος και δείχνουν πολλά για τον γραψαρχιδισμό που κυριαρχεί προς τον συνάνθρωπο-συμπολίτη. Είναι επικίνδυνα για προπορευόμενους και απέναντι διερχόμενους οδηγούς, όχι απλά ενοχλητικά όπως τα συνεχώς αναμένα εργοστασιακά προβολάκια.

Εγώ προτείνω επίσκεψη σε οθφαλμίατρο και ένα ωραίο μοντέρνο σκελετό γυαλιών, χίλιες φορές πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση από το να χρησιμοποιούμε ένα διάχυτο προς όλες τις κατευθύνσεις νέφος ψυχρού φωτισμού από μαϊμού xenon, το αντίθετο δηλαδή από δυο ισχυρές συγκεντρωμένες δέσμες φωτός που χρειάζεται για να βλέπουμε καλύτερα όταν οδηγούμε.

Παντελή, μια λάμπα με 2 σκάλες έχει το Jimmy έτσι; Αν ναι, παίρνεις τις Η4-3(λεγόμενες bixenon) με το μαγνητάκι και ξεμπλέκεις. Όσο άσχημα και να είναι ρυθμίζονται δε παίζει...
Χρώμα 4300 οπωσδήποτε. Είναι το καλύτερο και είναι πιο λευκό από ό,τι νομίζετε μη μπερδεύεστε από τα λεντ,συγκριτικά με τα λέντ είναι μάλλον κάπου στα 5000Κ.
Οι Nightbraker είναι πολύ power ό,τι και να λέμε και είναι κάπου 4000Κ στα μάτια μου.

Αν σας δείξω πως φωτίζει το αμάξι μου με xenon μεσαία-xenon προβολάκια ομίχλης-nightbraker μεγάλη σκάλα θα πάθετε τη πλάκα σας...Κάνει τη νύχτα μέρα για 150 μέτρα...!

HID σε απλό φωτιστικό σωμα αυτοκινητου διχως PROJECTOR = Δημόσιος κίνδυνος.
Τα απλα κατροπτρα δεν ειναι σχεδιασμένα να εστιαζουν σωστά το άπλετο φως των HID και βαράνε οπου νά'ναι. Αν βρείτε φωτιστικό σώμα για το αυτοκίνητο σας με projector MONO τοτε προχωρήστε άφοβα.

Εκ πείρας τα ειχα βάλει (china HID) στο pinin και ΝΑΙ είναι η μερα με την νύχτα, ΝΑΙ το φως ειναι κλάσεις ανώτερο αλλα η μουτζα εφευγε σύννεφο, μέχρι και καθρεπτες εκλειναν σε φανάρια οι μπροστινοι... αρχικα χαμήλωσα να κοιτάνε κάτω αλλα στο τέλος τα ξήλωσα.....ειναι βέβαια και λιγο ψηλό το pinin αλλα ο ιδιος κανόνας ισχύει για όλα...

nightbraker απο εμένα...

Σίγουρα παίζει ρόλο και το αμάξι αλλά ανάλογα τη περίπτωση ρυθμίζονται. Για παράδειγμα, στο focus ΙΙ που έχω που έχει καθρεπτάκια μπροστά από τη λάμπα να μη χτυπάνε στο μάτι κατευθείαν τα φώτα, παίζουν μια χαρά.

Παιδία γράψτε τους στα @ρχίδι@ σας όλους, να βάζετε κινέζικα ξένον παντού και μακριά από τους οφθαλμίατρους...
και εννοείται! αναμένα προβολάκια μέρα-νύχτα, χειμώνα-καλοκαίρι!

Πάντως είναι τυχαίο που οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ακολούθησαν αυτόν τον τύπο φωτισμού γενικά, καθώς η θερμοκρασία λευκού αυτή δεν ενδίκνυται για πολύωρη οδήγηση και καθώς σε όλα τα αυτοκίνητα που έιχαν-έχουν τέτοια φώτα, εκτός από ειδικά κάτοπτρα και ηλεκτρικά συνήθως υπάρχει αυτόματος ρυθμιστής ύψους δέσμης.

Πάντως εγώ, από τους τρελαμένους με τους φακούς :worshippy: του φόρουμ μαθαίνω τα κόλπα και σκέφτομαι τους "τυφλούς" με κινέζικα ξένον που θα συναντάω πλέον, να τους φέγγω κι εγώ από απέναντι με τον κινέζικο "ζουμ" φακό μου, να βρουν το φως τους!

Last edited:
Κοιτάξτε παιδιά είμαι επαγγελματίας οδηγός και ταξιδεύω πολύ κάθε μήνα σε πολλά μέρη της Ελλάδας.Χρειάζομαι παραπάνω φως σε επαρχιακούς δρόμους αλλά και στην εθνική οδό(!)γιατί σε πολύ σκοτεινά μέρη θέλω να ξεχωρίζω τι γίνεται στον δρόμο.Επίσης χρειάζομαι το παραπάνω φως γιατί βγαίνω εκτός δρόμου και με ενδιαφέρει περισσότερο η μεγάλη σκάλα μιας και εκεί δεν θα τυφλώσω κάποιον.Λόγω των ταξιδιών που προανέφερα έχω μεγάλη εμπειρία από ''ανακριτικά'' φώτα σε αυτοκίνητα και το τι κατεβάζω κάθε φορά δεν λέγεται,δεν θα έκανα ποτέ το ίδιο,δεν θα ήθελα να γίνω επικίνδυνος.Θα καταλήξω μάλλον στις osram μιας και ένα ποσοστό 30% να έχω παραπάνω θα είμαι ικανοποιημένος.Thanks a lot για τις συμβουλές σας και μόλις τις πάρω θα πάω με φίλο να τις τεστάρω αν εστιάζουν καλά και αν έχω παραπάνω φωτισμό.

Edit: Αν και για τα εκτός δρόμου (Γιώργο!) ψήνομαι γι' αυτό.
Και όποιος τολμάει να με ξανατυφλώσει... :flashbang: :flipout::flipout:

Last edited:
Ψάχνομαι και εγώ για 2 προβολάκια ομίχλης xenon.

Εχετε τίποτα υπ όψιν?

Μετά την δουλειά έχω 20χλμ βουνό για να γυρίσω σπίτι και ποτέ δεν συναντώ άλλο αυτοκίνητο οπότε δεν τίθεται θέμα ενόχλησης.

Με ενδιαφέρει κάτι να με βοηθάει με την μικρή σκάλα (για κοντά δηλαδή) γιατί το αμάξι μου είναι παλιό και δεν έχει καλή δέσμη.

HID σε απλό φωτιστικό σωμα αυτοκινητου διχως PROJECTOR = Δημόσιος κίνδυνος.
Τα απλα κατροπτρα δεν ειναι σχεδιασμένα να εστιαζουν σωστά το άπλετο φως των HID και βαράνε οπου νά'ναι. Αν βρείτε φωτιστικό σώμα για το αυτοκίνητο σας με projector MONO τοτε προχωρήστε άφοβα.
Projector εχω βαλει στο Swift μου! Ολοκληρη διαδικασια ηταν, κατεβασμα προφυλακτηρα, ανοιγμα φαναριων με πιστολακι (να λιωσει η παρμπριζοκολλα) κλπ. Αλλα το φως καμια σχεση με αυτο των μαμα φαναριων. Βεβαια, και οι aftermarket projectors παρανομοι ειναι. Τα xenon κανονικα θελουν και διαφορα αυτοματα συστηματα τα οποια ειναι δυσκολο να τοποθετηθουν αργοτερα (γι'αυτο και οι εξωφρενικες τιμες στις αντιπροσωπειες αν το πας το αμαξι μετα την παραλαβη να σου περασουν xenon εργοστασιακα).

Ψάχνομαι και εγώ για 2 προβολάκια ομίχλης xenon.

Εχετε τίποτα υπ όψιν?

Μετά την δουλειά έχω 20χλμ βουνό για να γυρίσω σπίτι και ποτέ δεν συναντώ άλλο αυτοκίνητο οπότε δεν τίθεται θέμα ενόχλησης.

Με ενδιαφέρει κάτι να με βοηθάει με την μικρή σκάλα (για κοντά δηλαδή) γιατί το αμάξι μου είναι παλιό και δεν έχει καλή δέσμη.

Καταλαβαινω το προβλημα που εχεις με την οχι τοσο καλη δεσμη, αλλα αν τυχεις σε ομιχλη, το λευκο φως δε θα κανει τιποτα. Γι'αυτο και τα προβολακια δε πρεπει να ειναι xenon. Στην ομιχλη χρειαζεται κιτρινο φως.

Κι εγώ ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε, αλλά εύχομαι να τα φάνε στους γιατρούς οι φouσtiδες που επινόησαν και διοχέτευσαν στην αγορά τα κινέζικα xenon.
Αυτού του είδους τα φώτα σε αντικατάσταση κοινής λάμπας, σε συμβατικό κάτοπτρο, είναι η πιο "ειρηνική" αντικοινωνική συμπεριφορά που μπορεί να ιυοθετήσει κάποιος και δείχνουν πολλά για τον γραψαρχιδισμό που κυριαρχεί προς τον συνάνθρωπο-συμπολίτη. Είναι επικίνδυνα για προπορευόμενους και απέναντι διερχόμενους οδηγούς, όχι απλά ενοχλητικά όπως τα συνεχώς αναμένα εργοστασιακά προβολάκια.

Εγώ προτείνω επίσκεψη σε οθφαλμίατρο και ένα ωραίο μοντέρνο σκελετό γυαλιών, χίλιες φορές πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση από το να χρησιμοποιούμε ένα διάχυτο προς όλες τις κατευθύνσεις νέφος ψυχρού φωτισμού από μαϊμού xenon, το αντίθετο δηλαδή από δυο ισχυρές συγκεντρωμένες δέσμες φωτός που χρειάζεται για να βλέπουμε καλύτερα όταν οδηγούμε.
Γι'αυτους που το ενα φαναρι τους ειναι μονιμα κακορυθμισμενο η επιτηδες ρυθμισμενο στη μεγαλη σκαλα (ενα φαναρι στη μεσαι σκαλα και το αλλο στη μεγαλη!), θα πουμε τιποτα? Γιατι καθε βραδυ μου τυχαινει και ενας τετοιος απο πισω.

Re: Απάντηση: Led λάμπες για οχήματα

Καταλαβαινω το προβλημα που εχεις με την οχι τοσο καλη δεσμη, αλλα αν τυχεις σε ομιχλη, το λευκο φως δε θα κανει τιποτα. Γι'αυτο και τα προβολακια δε πρεπει να ειναι xenon. Στην ομιχλη χρειαζεται κιτρινο φως.

Σωστός ο Stelito, Σε ομίχλη θέλει όσο το πιο δυνατόν θερμό φως.Υπάρχουν xenon 3000K αλλά δε ξέρω αποτελέσματα. Ίσως είναι καλύτερες λάμπες καλές 2700Κ.

@Φραπε, το καθρεπτάκι με το μαγνητάκι που έχουν οι Η4-3 ίσως είναι η καλύτερη λύση για να μη στραβώνεις. Το έχει δοκιμάσει κανείς σε Jimny?
O projectoras όντως είναι πολύ δύσκολο να μπει!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Led λάμπες για οχήματα

Σωστός ο Stelito, Σε ομίχλη θέλει όσο το πιο δυνατόν θερμό φως.Υπάρχουν xenon 3000K αλλά δε ξέρω αποτελέσματα. Ίσως είναι καλύτερες λάμπες καλές 2700Κ.

@Φραπε, το καθρεπτάκι με το μαγνητάκι που έχουν οι Η4-3 ίσως είναι η καλύτερη λύση για να μη στραβώνεις. Το έχει δοκιμάσει κανείς σε Jimny?
O projectoras όντως είναι πολύ δύσκολο να μπει!
Οταν λες καθρεπτακι με μαγνητακι, προφανως εννοεις το κλαπε που ανοιγοκλεινει τη μεγαλη σκαλα στους projectors?

Projectors ειναι ευκολο να βαλεις, το δυσκολο (χρονοβορο μαλλον) ειναι να ανοιξεις το φαναρι. Οση ωρα εκανα να κατεβασω προφυλακτηρα και να ανοιξω το φαναρι, τοση εκανα για να τους τοποθετησω και να τακτοποιησω τα ηλεκτρολογικα!

Και μια φωτογραφια να δειτε πως ειναι στο αυτοκινητο μου.
imgp2052.jpg

Οι projectors δεν εχουν τοσο διαχυτο φως οσο τα εργοστασιακα φαναρια. Αν δεις projector να "χτυπαει" σε τοιχο τοτε βλεπεις μια ευθεια γραμμη και πανω απο αυτη καθολου φως. Στην αρχη μου κακοφανηκε το γεγονος οτι δε μπορουσα να δω τις πλαινες πινακιδες του δρομου καλα, αλλα μετα συνηθισα.

Κατα τα αλλα ειναι παρα πολυ καλα αν και τα δικα μου, το παραδεχομαι, θελουν λιγο ρυθμισμα προς τα κατω οι καθρεφτες γιατι φωτιζουν λιγο ψηλα. Και πριν ομως που φωτιζαν χαμηλα (οταν τους εβαλα μαλλον εκανα χαζομαρα και βγηκαν οι καθρεφτες απο τη θεση τους και φωτιζαν πολυ χαμηλα, αλλα τωρα το εφτιαξα), τη μεγαλη σκαλα σπανια τη χρησιμοποιουσα. Οσο για τα προβολακια, εχω ξεχασει οτι υπαρχουν.

Όταν τη διάθλαση την αναλαμβάνει το κρύσταλλο του προβολέα είναι απαγορευτικά τα xenon το είπα και στο πρώτο μήνυμά μου. Από εκεί και πέρα αν υπάρχει deflector με σωστή ρύθμιση δεν είναι ενοχλητικό. Τα projector είναι φυσικά ότι καλύτερο.
Από εκεί και πέρα αφού τα έβαλα, τα ρύθμισα σε ύψος με το εσωτερικό διακοπτάκι ρύθμισης ύψους δέσμης στη μέση και όχι στο άδειο φορτίο. Το αυτοκίνητό μου δεν έχει γεμίσει ποτέ 5 χρόνια που το έχω (που και πάλι υπάρχει περιθώριο για ακόμη περισσότερο χαμήλωμα της δέσμης). Τις λίγες φορές στα ταξίδια μου που έχω βρεθεί σε κατσάβραχα με μαύρο σκοτάδι πίσσα ανεβάζω το διακοπτάκι και στην ουσία χτυπάνε ψηλά τα xenon. Καμία σχέση με τους προβολείς (έχω philips vision plus +50%). Αλλά αυτό μόνο εκεί και όταν βλέπω από μακριά άλλο όχημα τα επαναφέρω.

Τα προβολάκια μόνο σε ομίχλη και άντε σε τίποτα κατσάβραχα με πολλές στροφές και πίσσα σκοτάδι.

Εσωτερικό φωτισμό το αυτοκίνητό μου έχει μόνο μια λάμπα στη μέση του ουρανού. Όταν κάηκε αγόρασα αντίστοιχο με 6 led πάνω και πραγματικά βρίσκω αν πέσει κάτι κάτω. Βέβαια πρέπει να πω ότι είναι μόνιμα αναμμένο απαλά γιατί όταν είναι ρυθμισμένο να ανάβει όταν ανοίγει η πόρτα έχει μόνιμα 6.5-7 V τάση. Οι συμβατικές λάμπες δεν ανάβουν με αυτή τη τάση, αλλά το led προφανώς είναι ελαφρά αναμμένο.

Re: Απάντηση: Led λάμπες για οχήματα

Κοιτα αυτο ειναι λιγο συζητησιμο κατα ποσο ρολο παιζει η θερμοκρασια χρωματος. Απο οσοσ εχω διαβασει πιο σοβαρος ρολος ειναι το φως να ειναι οσοσ το δυνατον χαμηλοτερα απο τα ματια....