LED Machines for iPhone4 (ex iFlip Torch)

Status
Not open for further replies.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, να αλλο ένα progress update για το ξυπνητήρι. Αποδείχτηκε πολύ ποιο πολύπλοκο από όσο περίμενα. Στην νέα έκδοση χρησιμοποιώ εντελώς νέο τρόπο για την λειτουργία του. Κάνω χρήση των NSLocalnotifications. Αυτό σημαίνει οτι το ξυπνητήρι θα δουλεύει ακόμα και όταν η εφαρμογή και το τηλ είναι κλειστά. Ελπίζω μέσα της άλλης εβδομάδας να την ανεβάσω. Περιμένω προτάσεις για sound effects στα ξυπνητήρια!!

Όσοι κάνουν update απο version 1 ειναι σαν να εγκαθιστούν μια εντελώς νέα εφαρμογή. Σε κάποια φάση θα κάνω ποστ με φωτογραφίες απο την εξέλιξη του interface!



img1177.png
img1176.png
 
img1178.png


Χαχαχα! Σκεφτομουν να βαλω το σημα της ΕΡΤ αλλα φοβάμαι το copyright!!!

http://www.youtube.com/watch?v=PHrZs8fGSec

Σύμφωνα με ένα βιβλιαράκι-αφιέρωμα που κυκλοφόρησε ο Γιάννης Μπαλαφούτας στην Αθήνα το 1993 (ΝΙΚΟΣ ΡΕΛΛΙΑΣ,1892-1969,Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ), ο Νίκος Ρέλλιας φέρεται ως εμπνευστής του σήματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Χωρίς σχόλια, παραθέτω από εκεί, μια σχετική δήλωση του ιδίου, καθώς και τρεις επιστολές:Μία ενός φίλου του, μία του διευθυντή του Εθν. Ιδρ. Ραδιοφωνίας το 1969, Ι. Αναστασόπουλου και μία του γιου του Ρέλλια Θεόδωρου:
Νίκος Ρέλλιας:
… «Ήταν τότε το 1936 πού ´πρεπε να βρεθεί το σήμα της ραδιοφωνίας. Το σήμα της Εθνικής μας Ραδιοφωνίας που να συγκινούσε, ιδιαίτερα τους ξενητεμένους. Ο Διευθυντής Γίτσας Κυριάκης, ο Καλομοίρης, ο Λυκούδης, ο Σπυρόπουλος και άλλοι μουσικοί, συζητούσαμε το καυτό αυτό θέμα. Πολλά ειπώθηκαν και πολλά ξεχώρισαν, όπως το τραγούδι, «Ένα καράβι από τη Χιο»,κ.λ.π. Εμένα κανένα δεν με γέμιζε από αυτά, γι´ αυτό λέω: Μου αφήνετε εμένα να το φτιάξω; Μου το ανέθεσαν.
….Τρέχω στο Μοναστηράκι κι αγοράζω μια σειρά τροκάνια. Βρίσκω το φλάουτο, το τονίζω στο ΣΟΛ, κάνουμε δυο-τρεις πρόβες και το παρουσιάσαμε…»
 
Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη στους φίλους για την καθυστέρηση στο update. Το πρόγραμμα είχε κάποια προβλήματα χρηστικότητας, κάτι που δεν δεχόμουν να συνεχιστεί στις επόμενες εκδόσεις. Πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν ότι ήταν δύσχρηστο. Σκέφτηκα λοιπόν αντι απλά να φτιάξω τα alarms και να εκδώσω νέα version, να ξαναφτιάξω το interface και να εκδώσω την version 3 όταν τελειώσει. Θα μου πάρει περίπου 10 μέρες να τελειώσω τα πάντα και άλλη μια εβδομάδα περίπου να εγκριθεί. Για τους φίλους μου εδώ στο AVclub, κάνω submit photos από την νέα έκδοση. Ευχαριστώ θερμά όλους για τα καλά σας λόγια και για τα email με προτάσεις για βελτίωση που μου στέλνετε.. Επίσης την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της νέας έκδοσης, το προγραμμα θα διατίθεται δωρεάν. Όσοι έχετε iphone4 θα μπορείτε να κατεβάσετε το καλύτερα ίσως led app για την συσκευή σας.

img1230.png
img1223.png
img1226.png
img1228.png

img1231.png

img1221.png
 
Η αληθεια ειναι οτι και εμενα μου φαινοταν δυσχρηστο, αλλα δεν ειπα τιποτε, δεν ξερω απο αυτα τα πραγματα :D

Θα περιμενουμε !
 
Σε λιγάκι θα κάνω post βιντεακι απο pre-production version3. Είναι σχεδόν έτοιμο, απλά διορθώνω το interface και διάφορα bugs.. Για να θυμηθούμε απο που ξεκίνησε το app, να ενα βιντεακι απο την έκδοση 1 (είναι πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν ακόμα αυτη την έκδοση εδώ).

http://www.youtube.com/watch?v=E4lbgL0Hd-c

Συγκρίνετε το με αυτο που θα ανεβάσω σε λίγο.. Ελπίζω να αντικατοπτρίζει τις πάνω απο 300 ώρες επιπλέον δουλειάς που έχω αφιερώσει στην εφαρμογή..
 
Και λίγο background info μέχρι να ανέβει το βιντεακι της νέας έκδοσης σε youtube. Προγραμματίζω απο το 1991, ξεκίνησα τότε σε μία φανταχτερή Amiga 500 plus. Με προγραμματισμό όμως iPhone ξεκίνησα κατα τον Ιούλιο, όταν τότε το iPhone4 δεν κυκλοφορούσε ευρέως. Σκεύτηκα οτι θα ήταν ωραία ιδέα να φτιάξω ένα app που να κάνει activate το LED κουνώντας το τηλέφωνο. Τότε δεν υπήρχε τίποτα παρόμοιο σε iTunes store. Απο photoshop δεν είχα μεγάλη πείρα σε interface design, παρα μόνο σε photo editing. Ξεκίνησα λοιπον διαβάζοντας tutorials για photoshop και objective c. Η πρώτη έκδοση που έφτιαξα απλά είχε ένα κουμπι για να ανοιγεις και να κλείνεις το LED και επίσης το ανοιγε και το έκλεινε κάνοντας flip το τηλέφωνο προς τα μπρος και προς τα πίσω.

torchinterface3.jpg


Η δεύτερη έκδοση είχε λίγο ποιο πολύπλοκο interface, έδινε την δυνατότητα στον χρήστη να κάνει manual strobe και είχε και front screen light. Μου πήρε ώρες και ώρες να βρω πως να κάνω τις αναθεματισμένες views στο iphone scrolling!!!

torchinterface.png


Η τρίτη φώτο είναι ποιο κοντά στην έκδοση 1 που έβγαλα στο iTunes store. Ατέλειωτα ξενύχτια στο να μπορέσω να βρω πως να αποθηκεύω τα user settings στην συσκευή (δεν ήξερα οτι επρεπε να κανω synchronise το user defaults σε καθε save)

torch12x.png


H επόμενη έκδοση στάλθηκε σε iTunes store. Εγινε feature σε New and Noteworthy και πούλησε μερικές χιλιάδες αντίτυπα.. Η v2, ειχε και αυτη επιτυχία, αλλά μέχρι τοτε υπήρχαν πολλές εφαρμογές με LED manipulation σε iTunes store και ο ανταγωνισμός πλέων μεγάλος. Ήταν ώρα για ενα update λοιπον και για την έκδοση της v3. Δεν γνωρίζω εαν θα συνεχίσω να κανω major updates στο μέλλον. Τα σχόλιά σας είναι σημαντικά και πολύ μεγάλο κίνητρο για εμένα στο να συνεχίζω να εξελίσσω την εφαρμογή.
 
Last edited:
Νεα λειτουργία:


img1291.png




Ρεαλιστική αναπαραγωγή καιρικών συνθηκών!!!

Αυτόματη εύρεση τοποθεσίας στο ρολόι και αναπαραγωγή των καιρικών συνθηκών με ρεαλιστικά αnimations..

- Τα σύννεφα έχουν μάζα και δημιουργούνται real time, με ιδιότητες όπως ταχύτητα και επιτάχυνση, χρώμα και κατεύθυνση να επηρεάζονται απο την μάζα τους και τον αέρα που φυσάει στην περιοχή.

- Εναλλαγή πραγματικού χρόνου μεταξύ μέρας και νύχτας, ο ήλιος και το φεγγάρι κινούνται ανάλογα την ώρα σε διαφορετικά σημεία στο πάνω μέρος της οθόνης και το χρώμα του ουρανού αλάζει ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

- Ρεαλιστική Βροχή και χιόνι και αστραπές στην οθόνη ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Μου φένεται θα ονομάσω την επόμενη έκδοση v4 αντί v3… :) Επιπλέον θα την δώσω δωρεάν την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας.. να μην ξεχνιόμαστε!!!


Σχόλια please!!!! Χρειάζομαι motivation!!!
 
Last edited:
..και μερικά νεα screenshots, έκανα mini user usability test στο πανεπιστήμιό μου με 15 άτομα, έκανα αλλαγές ανάλογα με τα προβλήματα που βρήκαν και φαίνεται οτι το interface ειναι πλέων ώριμο και πραγματικά εύχρηστο. Εχω βαλει και ενα πολυ ωραίο animation οταν κανεις add νεο alarm.. δειτε το βιντεο για να καταλαβετε!!


icon2x.png


img1292.png
img1293.png
img1297.png
img1295.png
img1294.png
img1298.png
 
Last edited:
Εγώ έχω να πω ότι μπορεί η εφαρμογή σου να είναι πολύ "απλή" αλλά το interface είναι μακράν μπροστά από ότι έχω δει μέχρι τώρα.
Άσχετο, δε φτιάχνεις και καμιά εφαρμογή να μας ειδοποιεί ηχητικά για τις χαμένες κλήσεις; Δεν υπάρχει τίποτα αντίστοιχο. Ρίξε καμιά ματιά...
 
Ευχαριστω φιλε Γιώργο. Δεν φαντάζεσαι πόσο κόπο και χρόνο έχω φιερώσει για τα γραφικά και τον προγραμματισμό της εφαρμογής. Ξυπνάω κάθε μέρα απο τις 4 − 4:30 το πρωί για να δουλέψω σε αυτη. Θα είναι το τελευταιο major update μαλλον, οπότε μετά θα ξεκινήσω την tea που έχω παρατήσει τον τελευταίο μήνα.
 
Ευχαριστω φιλε Γιώργο. Δεν φαντάζεσαι πόσο κόπο και χρόνο έχω φιερώσει για τα γραφικά και τον προγραμματισμό της εφαρμογής. Ξυπνάω κάθε μέρα απο τις 4 − 4:30 το πρωί για να δουλέψω σε αυτη. Θα είναι το τελευταιο major update μαλλον, οπότε μετά θα ξεκινήσω την tea που έχω παρατήσει τον τελευταίο μήνα.

Άντε και μετά βουρ για τα missed calls, ούτε μια μέρα δε θα σου πάρει... :grinning-smiley-043
 
Status
Not open for further replies.