legato κανείς?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
ετοιμάζομαι να στήσω το legato i/v γιά το βουβάλι να δω αν θα αντικαταστήσει τη λάμπα.
Εχει κανείς εμπειρία, μιά και θα το χρησιμοποιήσω σε SE σύνδεση, πως δώχνουμε το buffer που αναφέρει? Λέει γιά κάτι jumpers αλλά ανάθεμα αν καταλαβαίνω που πρέπει να μπούν.
Προτείνει ότι δεν χρειάζεται αν έχεις φορτίο πάνω από 4Κ. Εμένα ο προ μου έχει 50Κ αντίσταση εισόδου.
Αρα ίσως είναι καλύτερα μιά και το λεει ο άνθρωπος να μην βάλω.

Ναι δεν το βάζεις, δηλαδή δεν βάζεις τα QN7-QN14, R25-R28 και βάζεις jumpers στα QN8,QN10,QN12,QN13 στα pads που έχουν μια μικρή γραμμούλα μεταξύ τους. Χρειάζεται 200mA +50mA shunted.
Aυτά!
Α, δώστου και καμιά 100αριά ώρες να παίξει πριν το αξιολογήσεις...
Βέβαια εσύ θα το παίξεις SE, δηλαδή θα παίξεις με το BALSE, έτσι δεν το έχω ακούσει μιας κι εγώ παίζω balanced...

Last edited:
Ναι δεν το βάζεις, δηλαδή δεν βάζεις τα QN7-QN14, R25-R28 και βάζεις jumpers στα QN8,QN10,QN12,QN13 στα pads που έχουν μια μικρή γραμμούλα μεταξύ τους. Χρειάζεται 200mA +50mA shunted.
Aυτά!
Α, δώστου και καμιά 100αριά ώρες να παίξει πριν το αξιολογήσεις...
Βέβαια εσύ θα το παίξεις SE, δηλαδή θα παίξεις με το BALSE, έτσι δεν το έχω ακούσει μιας κι εγώ παίζω balanced...

δεν βοηθάς....
αυτά τα λέει και στο μάνιουαλ και δεν καταλαβαίνω τίποτα...

Re: Απάντηση: Re: legato κανείς?

Ότι τα συγκεκριμένα εξαρτήματα δεν τοποθετούνται...

εγώ βλέπω qn10,qn2, r26
qn8, qn7, r25
qn13, qn5, r28
qn12, qn6, r27

ενώ το μανιουαλ λέει
qn7, qn14, r25, r28.....

επίσης τι εννοεί όταν λέει οι c1-c4 μπορούν να πάνε είτε στο gnd είτε στο θετικό?

Δημήτρη, (αν δεν κάνω λάθος) αφιέρωσε λίγη ώρα να παρατηρήσεις την πλακέτα σε αυτά τα σημεία με προσοχή και με το σχέδιο που παραθέσαμε και με αυτά που είπαμε θα δεις πως θα καταλάβεις τί πρέπει να πάει που και πως.
Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και πολύ επεξηγηματικό το μάνουαλ όπως τα γράφει και η πλακέτα λίγο περίεργη σε αυτά τα σημεία...
Για τους πυκνωτές, επίσης αν παρατηρήσεις την πλακέτα θα διαπιστώσεις πως έχει 3 τρυπούλες αντί για 2, οπότε σου δίνει τη δυνατότητα το 1 ποδαράκι τους να το βάλεις στο g ή στο +.
Επίσης, το μανουαλ με αυτό QN7-QN14, R25-R28 εννοεί πως δεν βάζεις τα: QN7,QN8,QN9,QN10,QN11,QN12,QN13,QN14 και R25,R26,R27,R28.

Last edited:
μμμμ
πιθανότατα
πήρα κάτι απαντήσεις από το site τους....
απλά έλεγα αν μου το λιάνιζε κάποιος δικός μας...

μμμμ
πιθανότατα
πήρα κάτι απαντήσεις από το site τους....
απλά έλεγα αν μου το λιάνιζε κάποιος δικός μας...

Μήτσο, με βουβάλια δεν έχω ασχοληθεί αλλά γενικά, την τάση αυτή την χρησημοποιεί το dac για να δημιουργήσει το σήμα εξόδου σε σχέση με τα εισερχόμενα ψηφιακά δεδομένα.

Ρίξε και στο συνημμένο.

Attachments

• national_1.jpg
    national_1.jpg
    110.7 KB · Views: 17
Πρώτα ρυθμίζεις τη ταση μεταξυ + και gnt, -και gnt στην ΕΙΣΟΔΟ του legato (στις ακιδες οπου καρφωνεται το buf II πανω στο legato) να ειναι 0 volt.

Μετά κάρφωσε πάνω το buf II και δώσε τάση σε όλα.

Μέτρα τη τάση μεταξύ του out του ΑVCC module και gnt του AVCC και διαιρεσε τη δια 2

Ρύθμισε τώρα, τη τάση μεταξύ + και gnt, -και gnt στην ΕΙΣΟΔΟ του legato (στις ακίδες οπου καρφώνεται το buf II πάνω στο legato) να είναι όσο η διαιρεμένη τάση που μέτρησες πριν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάλυψε με μονοτική γύρω γύρω τις ακίδες στο AVCC module πριν μετρήσεις, για να μη τις βραχυκυκλώσεις κατά λάθος και το κάψεις, αλλιώς, με πολλή προσοχή!!

Αυτά...

λαλεί εδώ και δυό ώρες....
χωρίς προβλήματα, αν και δεν κατάλαβα τίποτα από τις ρυθμίσεις....
attachment.php

βέβαια το τριώροφο βουβάλι τώρα δεν χωράει εκεί που ήταν, θέλει άλλες τρύπες, τέρμα τα μεγαλεία με τα κοντά καλωδια

όλα χύμα...

Attachments

• P1010101s.jpg
    P1010101s.jpg
    70 KB · Views: 45
λαλεί εδώ και δυό ώρες....
χωρίς προβλήματα, αν και δεν κατάλαβα τίποτα από τις ρυθμίσεις....
attachment.php

βέβαια το τριώροφο βουβάλι τώρα δεν χωράει εκεί που ήταν, θέλει άλλες τρύπες, τέρμα τα μεγαλεία με τα κοντά καλωδια

όλα χύμα...

Για σου ρε Μητσάρα. Έχεις εξελιχθεί πλέον σε μέγα ντιούη.
Πως λαλεί βρε το εργαλείο?

κοίτα να δεις....
πέρα από τις παπαριές περί απολύτου ματσαρίσματος με VR, avcc, και δεν συμμαζεύεται τι στο καλό είναι αυτά, ψυχολογικό δηλαδή περισσότερο, μέχρι στιγμής παίζει λίγο πιό μαλακά από τη λάμπα, με ελαφρά ενιισχυμένο χαμηλό κάτω από 60 κύκλους, πιό ξεκούραστο, εξ ίσου αναλυτικό.
Βέβαια με 1.7 αντί 2.5 βολτ που έδινε η λάμπα είναι λίγο πιό ασθενικό, αλλά οδηγώ τον προ μου στη μοναδα που είναι καλύτερο.
Λείπει λίγο η αίσθηση της λάμπας, αλλά το θέμα είναι να δω πως θα κάτσει σε μακροχρόνια ακρόαση.
Φυσικά το δοκιμάζω μόνο SE και όχι balanced αλλά το ατού του είναι ότι έχει έτοιμη την SE του που παίζει παράλληλα μετην balanced όπου πχ μπορείς να βάλεις ακουστικά αν θες.

Φυσικά καμμία σχέση με τα counterpoints.
Επίσης έχω ήδη συναρμολογήσει το ψηφιακό volumite γιά να δω τι πιάνει κι αυτό...