Legent HD Tuner Max

Εκτός απο ενισχυτές σήματος, υπάρχουν και μειωτές σήματος. Γίνονται και άλλες πατέντες, θα σου πει ο tolias.

Re: Απάντηση: Legent HD Tuner Max

Χειροκίνητα δοκίμασες να τα κατεβάσεις;

Η αληθεια οχι, δν το πολυ εψαξα γιατι ειμαι στο χωριο, υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, θα με υποχρεωνες αν μου ελεγες τον τροπο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εκτός απο ενισχυτές σήματος, υπάρχουν και μειωτές σήματος. Γίνονται και άλλες πατέντες, θα σου πει ο tolias.

TOLIAS HEEEELP

Βασικα κανενας στην πολυκατοικια δν μπορει να πιασει τα νεριτ... Τι μπορει να συμβαινει... ΑΑΑΑ σορρυ δν διευκρινισα οτι εχουμε κεντρικη κεραια.

Δεν ξέρω τι θέλει, μείωση ή αύξηση. Ανάλογα την περιοχή, την κατάσταση της εγκατάστασης της κεραίας κτλ. Εγώ πάντως στο κέντρο της Αθήνας ήθελα μείωση του σήματος για να πιάσω την Νέριτ μετά το switch off της Πάρνηθας. Αλλά για άλλες περιοχές διαβάζω άλλα πράγματα.
Γενικά όμως, η μείωση είναι πιο εύκολη. Γίνεται με μειωτήρα σήματος. Εύκολο και φθηνό εξαρτηματάκι. Ένα δείγμα:
http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=327_7_366&products_id=1490
Τον βάζεις στο τέλος του καλωδίου, συνδέεις πάνω του το καλώδιο και τον δέκτη. Και παίζεις με την βίδα μέχρι να εμφανιστεί το κανάλι που θέλεις, αλλά πρόσεχε μην το παρακάνεις και χαθεί κανένα άλλο κανάλι που έχει λιγότερο σήμα.
Εγώ πάντως σε έναν πολύ δυνατό δέκτη που έχω, πάλι δεν κατάφερνα να πιάσω έναν πειρατή που είχε το πιο δυνατό σήμα από όλα τα κανάλια, και αν και είχα full εξασθένηση βιδώνοντας τέρμα την βίδα, ήθελε και άλλη μείωση. Αλλά μιλάμε για ακραία περίπτωση.
Η αύξηση του σήματος είναι πιο δύσκολη. Αρχικά θέλει έλεγχο σε καλώδιο, συνδέσεις, φισάκια, μπρίζες κτλ, μήπως κάτι δεν είναι σωστό και έχεις απώλεια σήματος. Ίσως και αλλαγή κεραίας αν είναι χαλασμένη, πολύ σκουριασμένη κτλ. Επίσης πρέπει να έχει την σωστή κατεύθυνση προς το σημείο εκπομπής του σήματος.
Αν όλα είναι σωστά, αλλά πάλι έχεις λίγο σήμα, τότε μπορείς να βάλεις ενισχυτή. Άλλο πρόβλημα, γιατί μπορεί η υπερβολική ενίσχυση να σε πάει στο άλλο άκρο και στο υπερβολικό σήμα.
Ενισχυτής μπορεί να είναι ιστού (δηλαδή πάνω στην κεραία κοντά ή πάνω στο κοντάρι της) ή γραμμής (μέσα στο σπίτι, πάλι στο τέλος του καλωδίου και πριν τον δέκτη, όπως μπαίνει και ο μειωτήρας δηλαδή). Οι γραμμής έχουν μικρότερη ενίσχυση από ότι οι ιστού, οπότε πρέπει να ξέρεις πόσο σήμα παραπάνω χρειάζεσαι. Συνήθως βοηθάνε οι γραμμής, εκτός αν έχεις πολύ κακό σήμα. Αλλά πιάνεις ήδη digea οπότε αν χρειάζεσαι σήμα, δεν θα πρέπει να χρειάζεσαι και πάρα πολύ παραπάνω.
Το καλό με τους ενισχυτές γραμμής είναι η πολύ εύκολη τοποθέτηση, και είσαι δίπλα στην τηλεόραση για να βλέπεις τι αποτέλεσμα έχει το παίξιμο με τον ρυθμιστή σήματος που έχει ο ενισχυτής.
Ένα δείγμα:
http://www.itsmart.gr/product_info.php?products_id=6451
Αυτόν έχω βάλει στην τηλεόραση των γονιών μου, αλλά υπάρχουν και άλλοι καλύτερης μάρκας, και ακριβότεροι.
Αλλά όπως είπα, δεν ξέρω τι από τα δύο θέλεις.

Επεξεργασία: Τώρα είδα ότι έχεις κεντρική κεραία. Οπότε αποκλείεται ο ενισχυτής ιστού. Δεν μπορείς να βάλεις χέρι στην κοινή κεραία. Αλλά σε κεντρικές κεραίες συχνό είναι το φαινόμενο ο μάστορας που την έβαλε να έχει βάλει full ενίσχυση στον κεντρικό ενισχυτή που συνήθως έχουν οι κεντρικές κεραίες, και να έχει μπουκώσει τα πάντα. Νομίζω ότι αφού υπάρχει θέμα με όλη την πολυκατοικία, πρέπει να φωνάξετε αυτόν που την έβαλε να την ρυθμίσει.

Last edited:
Δεν ξέρω τι θέλει, μείωση ή αύξηση. Ανάλογα την περιοχή, την κατάσταση της εγκατάστασης της κεραίας κτλ. Εγώ πάντως στο κέντρο της Αθήνας ήθελα μείωση του σήματος για να πιάσω την Νέριτ μετά το switch off της Πάρνηθας. Αλλά για άλλες περιοχές διαβάζω άλλα πράγματα.
Γενικά όμως, η μείωση είναι πιο εύκολη. Γίνεται με μειωτήρα σήματος. Εύκολο και φθηνό εξαρτηματάκι. Ένα δείγμα:
http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=327_7_366&products_id=1490
Τον βάζεις στο τέλος του καλωδίου, συνδέεις πάνω του το καλώδιο και τον δέκτη. Και παίζεις με την βίδα μέχρι να εμφανιστεί το κανάλι που θέλεις, αλλά πρόσεχε μην το παρακάνεις και χαθεί κανένα άλλο κανάλι που έχει λιγότερο σήμα.
Εγώ πάντως σε έναν πολύ δυνατό δέκτη που έχω, πάλι δεν κατάφερνα να πιάσω έναν πειρατή που είχε το πιο δυνατό σήμα από όλα τα κανάλια, και αν και είχα full εξασθένηση βιδώνοντας τέρμα την βίδα, ήθελε και άλλη μείωση. Αλλά μιλάμε για ακραία περίπτωση.
Η αύξηση του σήματος είναι πιο δύσκολη. Αρχικά θέλει έλεγχο σε καλώδιο, συνδέσεις, φισάκια, μπρίζες κτλ, μήπως κάτι δεν είναι σωστό και έχεις απώλεια σήματος. Ίσως και αλλαγή κεραίας αν είναι χαλασμένη, πολύ σκουριασμένη κτλ. Επίσης πρέπει να έχει την σωστή κατεύθυνση προς το σημείο εκπομπής του σήματος.
Αν όλα είναι σωστά, αλλά πάλι έχεις λίγο σήμα, τότε μπορείς να βάλεις ενισχυτή. Άλλο πρόβλημα, γιατί μπορεί η υπερβολική ενίσχυση να σε πάει στο άλλο άκρο και στο υπερβολικό σήμα.
Ενισχυτής μπορεί να είναι ιστού (δηλαδή πάνω στην κεραία κοντά ή πάνω στο κοντάρι της) ή γραμμής (μέσα στο σπίτι, πάλι στο τέλος του καλωδίου και πριν τον δέκτη, όπως μπαίνει και ο μειωτήρας δηλαδή). Οι γραμμής έχουν μικρότερη ενίσχυση από ότι οι ιστού, οπότε πρέπει να ξέρεις πόσο σήμα παραπάνω χρειάζεσαι. Συνήθως βοηθάνε οι γραμμής, εκτός αν έχεις πολύ κακό σήμα. Αλλά πιάνεις ήδη digea οπότε αν χρειάζεσαι σήμα, δεν θα πρέπει να χρειάζεσαι και πάρα πολύ παραπάνω.
Το καλό με τους ενισχυτές γραμμής είναι η πολύ εύκολη τοποθέτηση, και είσαι δίπλα στην τηλεόραση για να βλέπεις τι αποτέλεσμα έχει το παίξιμο με τον ρυθμιστή σήματος που έχει ο ενισχυτής.
Ένα δείγμα:
http://www.itsmart.gr/product_info.php?products_id=6451
Αυτόν έχω βάλει στην τηλεόραση των γονιών μου, αλλά υπάρχουν και άλλοι καλύτερης μάρκας, και ακριβότεροι.
Αλλά όπως είπα, δεν ξέρω τι από τα δύο θέλεις.

Επεξεργασία: Τώρα είδα ότι έχεις κεντρική κεραία. Οπότε αποκλείεται ο ενισχυτής ιστού. Δεν μπορείς να βάλεις χέρι στην κοινή κεραία. Αλλά σε κεντρικές κεραίες συχνό είναι το φαινόμενο ο μάστορας που την έβαλε να έχει βάλει full ενίσχυση στον κεντρικό ενισχυτή που συνήθως έχουν οι κεντρικές κεραίες, και να έχει μπουκώσει τα πάντα. Νομίζω ότι αφού υπάρχει θέμα με όλη την πολυκατοικία, πρέπει να φωνάξετε αυτόν που την έβαλε να την ρυθμίσει.
uploadfromtaptalk1410893305853.jpg επειδή διάβασα το θέμα και επειδή η πλάσμα μου κάνει κάτι κολλήματα τα οποία τα παιδιά στο τοπικ για την τιβί μου ανέφεραν ότι ίσως χρειάζεται μειωτηρας , δες λίγο τον κεντρικό ενισχυτή της πολυκατοικίας τι να πειράξω για να μειώσω την ένταση του σήματος;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
ΥΓ όταν διάβασα το ποστ σου παρήγγειλα από το λινκ τον μειωτηρα αλλά μετά διάβασα για τον κεντρικό ενισχυτή και είπα να πειράξω αυτόν πρώτα ΠΡΙΝ βάλω δικό μου μειωτηρα!

Χοντραίνει λίγο τα πράγμα εδώ. Πρόκειται για μεγαλύτερο μηχάνημα από αυτά που έχω ασχοληθεί. Βλέπω διαφορετική είσοδο για VHF και UHF, οπότε λογικά θέλει ρύθμιση η είσοδος UHF γιατί τα κανάλια εκπέμπονται στην μπάντα των UHF. Νομίζω ότι η μπάντα των VHF χρησιμοποιούνταν παλιότερα για τα κρατικά κανάλια, όταν όλα τα κανάλια ήταν ακόμα αναλογικά. Τώρα πια νομίζω δεν χρειάζεται καν κεραία για τα VHF, γιατί δεν υπάρχουν πια κανάλια εκεί. Οπότε μάλλον πρόκειται για την μπλε χωμένη βίδα πάνω από εκεί που γράφει UHF. Και το σχεδιάκι κάτω από την λέξη UHF δείχνει ότι στρίβοντας προς τα αριστερά μειώνεται η ενίσχυση. Αλλά πρόκειται για μεγαλύτερο μηχάνημα από αυτά που έχω χειριστεί όπως είπα, κάνει και μείξη στις μπάντες, και ένα λάθος θα χαλάσει την λήψη όλης της πολυκατοικίας. Οπότε δεν θέλω να σας πάρω στον λαιμό μου.
Το thread αυτό είναι λίγο μικρό για αυτή την ερώτηση, αλλά αυτό το διαβάζουν περισσότεροι, και με άριστες γνώσεις για το θέμα:
http://avclub.gr/forum/showthread.php/97620-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89/page37
Αν ρωτήσεις εκεί σίγουρα θα ξέρουν περισσότερα.

View attachment 106599 επειδή διάβασα το θέμα και επειδή η πλάσμα μου κάνει κάτι κολλήματα τα οποία τα παιδιά στο τοπικ για την τιβί μου ανέφεραν ότι ίσως χρειάζεται μειωτηρας , δες λίγο τον κεντρικό ενισχυτή της πολυκατοικίας τι να πειράξω για να μειώσω την ένταση του σήματος;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
ΥΓ όταν διάβασα το ποστ σου παρήγγειλα από το λινκ τον μειωτηρα αλλά μετά διάβασα για τον κεντρικό ενισχυτή και είπα να πειράξω αυτόν πρώτα ΠΡΙΝ βάλω δικό μου μειωτηρα!
Δεξια είσοδος που γράφει uhf, με ενα κατσαβίδιακι θα γυρίσεις προς τα δεξια το μπλε ρυθμιστικό. Όπως το βλέπω τώρα είναι στη μέση, μπορεί να θέλεις και αύξηση σήματος. Το δοκιμάζεις και βλέπεις..

Δεξια είσοδος που γράφει uhf, με ενα κατσαβίδιακι θα γυρίσεις προς τα δεξια το μπλε ρυθμιστικό. Όπως το βλέπω τώρα είναι στη μέση, μπορεί να θέλεις και αύξηση σήματος. Το δοκιμάζεις και βλέπεις..
προς το παρον δοκιμαζω με τον μειωτηρα που ειχα παραγγειλει και ηρθε!
συνεχεια της κουβεντας εδω

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ήματος-Τί-να-κάνω?p=1057179209#post1057179209

Παιδιά επειδή σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ αυτόν τον δέκτη , μπορείτε να μου πείτε αν τα κανάλια αλλάζουν γρήγορα ;

Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε ενναλακτικές λύσεις στην ίδια τιμή περίπου (μέχρι 40 ευρώ) ;

Ευχαριστώ.

Δεν θα έλεγα ότι είναι από τους καλύτερους δέκτες σε αυτά τα λεφτά. Τόσο κάνει ο Ferguson T650i, και ο Crystal Audio Micro-HD είναι ακόμα φθηνότερος. Αυτοί είναι οι δύο καλύτεροι δέκτες αυτήν την στιγμή.
Και για την ταχύτητα, δεν υπάρχει πια μεγάλη διαφορά σε όλους τους δέκτες. Αλλά ο Legent σίγουρα δεν είναι ο ταχύτερος. Το μόνο καλό που ίσως έχει είναι ότι λέγεται ότι έχει πολύ δυνατό tuner, καλό για περιοχές με αδύναμο σήμα. Αλλά και πάλι είναι δύσκολο να διαπιστωθεί αν είναι και αυτό σωστό.

Εγω βλεπω οτι ο δεκτης Legent HD κοστίζει 20-22 Ευρώ ενω ο Ferguson πάνω απο 40 ...

Για καποιον που θελει να αγορασει 2-3 ψηφιακους δεκτες η διαφορα των χρηματων ειναι πολυ μεγάλη.

Η πλατια μαζα του καταναλωτικου κοινου θέλει να αγορασει ποιοτικους ψηφιακους δεκτες για να συνεχισει να βλέπει τηλεοράση, σε λογικες τιμές.

Οι 2 δέκτες που προωθουνται απο το εδω forum, απευθυνονται για αυτους που θελουν το κατι παραπάνω απο αποψη λογισμικου.

Καλημέρα σε όλους.
Έχω αναφέρει από την προσωπική μου εμπειρία για την ευαισθησία του Legent HD Tuner Max ότι ο LIFEVIEW sd έχει καλύτερη και πιο σταθερή λήψη.Και όχι μόνο αυτός αλλά και ο STRONG PRIMA VI O CRYPTO REDI καθώς επίσης και ο Legent SD Tuner Max κ.α.
Επίσης σε ταχύτητα δεν είναι και από τους γρηγορότερους.
Όταν επιλέγεις κανάλι με τα αριθμητικά πλήκτρα του τηλεκοντρόλ γίνεται πιο αργός.
Βελτιώνεται η κατάσταση με την αλλαγή με τα βελάκια πάνω κάτω.
Αν δεν κάνω λάθος όλοι οι δέκτες με επεξεργαστή MSTAR είναι πιο αργοί από αυτούς που έχουν επεξεργαστή ALI.
Τα θετικά του είναι ότι έχει μεγάλο τηλεκοντρόλ που είναι πιο χρηστικό για άτομα μεγάλης ηλικίας.
Επίσης το προβλημα με τα κανάλια που έκαναν εκπομπή σε δύο συχνότητες λύθηκε με την αναβάθμιση που έδωσε ο προμηθευτής.
Έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του.
Στα θετικά η καλή τιμή του για HD,το μεγάλο τηλεκοντρόλ για το ευρύ καταναλωτικό κοινό και η υποστηριξή του.
Αν θέλουμε ταχύτητα και καλό media player και κάτι παραπάνω πάμε αλλού.

Κατά την άποψή μου, μιας και χρησιμοποιώ τον συγκεκριμένο δέκτη δεν υπάρχει πιο value for money HD δέκτης στην Ελληνική αγορά! Για τον μέσο χρήστη οι δυνατότητες και η ποιότητα εικόνας - ήχου που προσφέρει είναι υπεραρκετές!!! Το σίγουρο είναι ότι με 20 δεν αγοράζεις τίποτα καλύτερο στην Ελληνική αγορά!

Φίλε george_naf συμφωνώ μαζί σου ότι ο δέκτης είναι value for money HD δέκτης.
Αλλά τα 20 ευρώ είναι λίγα που βάζεις γιατί δεν συμπεριλαμβάνεις το κόστος των μεταφορικών και την αντικαταβολή.
Το συγκεκριμένο κατάστημα στο μαγαζί τον δίνει 29 ευρώ.
Στο eshop έχει περίπου στα 23 ευρώ και γενικά σχεδόν παντού θα τον βρεις στα 25.
Απλά δίνεις 2 με 3 ευρώ παραπάνω και αγοράζεις το κάτι άλλο που θέλει κάποιος.

Απάντηση: Re: Legent HD Tuner Max

Εγω βλεπω οτι ο δεκτης Legent HD κοστίζει 20-22 Ευρώ ενω ο Ferguson πάνω απο 40 ...

Για καποιον που θελει να αγορασει 2-3 ψηφιακους δεκτες η διαφορα των χρηματων ειναι πολυ μεγάλη.

Η πλατια μαζα του καταναλωτικου κοινου θέλει να αγορασει ποιοτικους ψηφιακους δεκτες για να συνεχισει να βλέπει τηλεοράση, σε λογικες τιμές.

Οι 2 δέκτες που προωθουνται απο το εδω forum, απευθυνονται για αυτους που θελουν το κατι παραπάνω απο αποψη λογισμικου.
Πρώτον, δεν καταλαβαίνω την αντίδραση σου, και γιατί παρεξηγήθηκες. Αν δεν πουλάς τους συγκεκριμένους Legent δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγήθηκες έτσι.
Δεύτερον, όταν κάποιος απευθύνεται σε κάποιον άλλον, καλό είναι να προσέχει τις εκφράσεις του. Η λέξη "δέκτες που προωθούνται" που έγραψες, σημαίνει μία εμπορική συναλλαγή. Και σημαίνει πληρωμή για παροχή υπηρεσίας, και συγκεκριμένα προώθησης κάποιων δεκτών. Δηλαδή, αφού εγώ έγραψα τώρα εδώ για αυτούς τους δέκτες, εννοείς ότι εγώ "τα παίρνω" για να προωθώ τους δέκτες αυτούς. Μάλλον πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν και νόμοι περί συκοφαντικής δυσφήμισης κτλ.
Τρίτον, τζάμπα γίνεται η κουβέντα αυτή. Το πλαίσιο το έθεσε ο ίδιος ο φίλος που ρώτησε.
Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε ενναλακτικές λύσεις στην ίδια τιμή περίπου (μέχρι 40 ευρώ) ;
Δηλαδή δεν ρώτησε για δέκτη των 20-22 ευρώ (όπως λες), αλλά ρωτάει για δέκτες των 40 ευρώ. Αν ρώταγε τι υπάρχει στα 20-22 ευρώ δεν θα έλεγα για τον Ferguson ή τον Crystal Audio.
Αν ο Legent είναι καλός για τα 20-22 ευρώ, τότε δεν θα ξέρεις το γνωμικό "το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού". Δηλαδή οι δύο δέκτες που έγραψα είναι γενικά καλύτεροι, γιαυτό και είναι και ακριβότεροι.
Τώρα θα μου πεις, πως προκύπτει αυτό; Εδώ ερχόμαστε στην ουσία της λειτουργίας των forums. Βάσει της εμπειρίας μας, της δικής μας χρήσης σε όσες συσκευές έχουμε πρόσβαση, και της ανταλλαγής πληροφοριών με τα άλλα μέλη του forum, μαθαίνουμε λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας πολλών και διαφορετικών συσκευών. Και μετά ο καθένας γράφει ελεύθερα την άποψη του, που φυσικά δεν είναι θέσφατο, ούτε θεωρείται αξίωμα. Και ο καθένας διαλέγει σε τι θα δώσει βάση και τι θα απορρίψει.
Και για να στο πω απλά, δεν έχω χάσει εγώ αμέτρητες ώρες εδώ μέσα 3,5 χρόνια τώρα για να διαβάζω τις διαφορές ανάμεσα στους δέκτες, τι κουσούρι έχει ο καθένας, τι πλεονέκτημα έχει ο καθένας, να κάθομαι να δοκιμάζω τόσα πράγματα που σε εμένα είναι άχρηστα μόνο και μόνο για να κατανοώ κάποιες λειτουργίες συγκεκριμένων δεκτών ή γενικά επεξεργαστών, να κάθομαι μετά να γράφω με τις ώρες, για να μου πεις εσύ ότι "τα παίρνω" για να προωθώ κάποιους δέκτες. Χτυπάς την καρδιά του τρόπου λειτουργίας των forums, οπότε ας το κλείσουμε το συγκεκριμένο, για να τελειώνουμε.
Και με την ευκαιρία, τα πράγματα αλλάζουν. Ο Crystal Audio που έγραψα αντικαθίσταται. Ίσως και να αλλάζει και ο επεξεργαστής στον καινούριο. Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε λεπτομέρειες. Αλλά μέχρι προχθές που τα έγραψα, ο Ferguson Τ650 και ο Crystal Audio Micro-HD ήταν οι καλύτεροι αντιπρόσωποι των δύο επεξεργαστών που επικρατούν. Με τα πιο εξελιγμένα λογισμικά, τις περισσότερες δυνατότητες, και λυμένα τα πιο πολλά από τα προβλήματα που κουβαλάει ο κάθε επεξεργαστής.
Αλλά όπως είπα, σε forums γράφονται γνώμες, και όχι αξιώματα που είναι σώνει και καλά σωστά. Ο ερωτών είναι υπεύθυνος στο να διαλέξει την γνώμη που νομίζει πιο σωστή. Αλλά η ελεύθερη έκφραση κάθε γνώμης είναι κανόνας της δημοκρατίας, και τρόπος λειτουργίας των forums. Χωρίς μετά να βρίσκεσαι κατηγορούμενος που τόλμησες να γράψεις την άποψη σου, με κατηγορία ότι προωθείς προιόντα, τα παίρνεις από κάποιους κτλ.

Πέρασε από τα χέρια μου ένας τέτοιος δέκτης για λίγες ώρες, οπότε θα γράψω κι εγώ λίγες εντυπώσεις από τις δοκιμές μου με το λογισμικό 5-9-14.

Το λογισμικό του Legent πλέον περιλαμβάνει όλες τις διορθώσεις και τις βελτιώσεις που μας είχαν γίνει στον Lifeview LV6TBOXHD (v2), ενώ πια έχει και διορθωμένα σχεδόν όλα τα προβλήματα για τα οποία παραπονιόμασταν όταν σταμάτησε την υποστήριξη η Lifeview. Με σημαντικότερη διόρθωση αυτή της μη εκτέλεσης προγραμματισμένων εγγραφών αν απενεργοποιηθεί σε κανάλι χωρίς EPG. Θεωρώ ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο πια.
Η ταχύτητα αλλαγής καναλιών μου φάνηκε πιο γρήγορη, οπότε ίσως να έχουν γίνει περαιτέρω βελτιώσεις ή απλώς να είναι εντύπωσή μου. Πάντως, έχει ένα σύντομο πάγωμα εικόνας που βοηθάει σε αυτή την εντύπωση.
Παρακάτω σημείωσα τα μόνα αξιόλογα προβλήματα ή ελλείψεις που εντόπισα ως προς την λίστα της υπογραφής μου. Είναι λίγα, μάλλον αδιάφορα και θα ενημερώσω την Satsonix μήπως μπορεί να γίνει κάτι και για αυτά σε επόμενη αναβάθμιση. Δεν έκανα καθόλου ελέγχους στον media player, καθώς δεν υποστηρίζει αποκωδικοποίηση AC3 κι έτσι σε αυτόν τον τομέα υστερεί ιδιαιτέρως.

Α. Γενικά
1. Η διαφάνεια δεν εφαρμόζεται στο EPG.
2. Η διαφάνεια δεν εφαρμόζεται στο μενού πληροφοριών (δύο φορές το πλήκτρο Info).
3. Δεν έχει ρύθμιση ώστε μετά από διακοπή ρεύματος να μένει σε αναμονή.
4. Αν επιλεχθεί κανάλι απ’ τα αριθμητικά πλήκτρα, αργεί 5" ώσπου να ξεκινήσει την αλλαγή καναλιού.

Β. Εγγραφές
1. Επιλέγοντας το μενού εγγραφών (PVR) δεν εμφανίζει κατευθείαν τις εγγραφές, αλλά φακέλους. Πρέπει να γνωρίζεις το όνομα του φακέλου που τις σώζει, αλλιώς δεν μπορούν να βρεθούν.
2. Οι εγγραφές δεν έχουν το όνομα της εκπομπής για να αναγνωρίζονται εύκολα.
3. Δεν μπορεί να εμφανίσει πληροφορίες προγράμματος (EPG) ενώ γράφει.
4. Δεν μπορεί να αναπαράξει μια εγγραφή ενώ δημιουργεί νέα.

Γ. Timeshift
1. Το πλήκτρο Information κατά την αναπαραγωγή του Timeshift δεν εμφανίζει το πλαίσιο πληροφοριών όπως στις άλλες εγγραφές.
2. Το πλήκτρο Information κατά την εγγραφή του Timeshift δεν εμφανίζει το πλαίσιο πληροφοριών.

Καθώς τα παραπάνω θα προωθηθούν στην Satsonix, θα ήταν χρήσιμο αν μπορούσε κάποιος να ελέγξει το ακόλουθο: «Σε σύνδεση μέσω HDMI, η τηλεόραση δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί αν είναι ήδη ενεργός ο δέκτης.»

Ο δέκτης μου άρεσε. Μικρό μέγεθος, γρήγορο ξεκίνημα, μηδαμινά προβλήματα και τηλεχειριστήριο σοβαρών διαστάσεων που δεν έχει στριμωγμένα τα πλήκτρα.
Επιπλέον, ο εισαγωγέας δείχνει να έχει διάθεση να μεταφέρει στον κατασκευαστή (Giec) τις όποιες προτάσεις για βελτιώσεις του δώσουμε.
Με βάση την εμπειρία μου μαζί του, δεν υπάρχει κανένας -μα κανένας- λόγος να προτιμηθεί sd δέκτης αντί του συγκεκριμένου HD, ενώ όσοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου να έχουν δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων βίντεο δεν χρειάζεται να κοιτάξουν άλλο δέκτη.

Κρίμα να μην παίζει AC3. Θα άξιζε να δώσεις λίγα ευρώ παραπάνω για αυτή τη δυνατότητα.

Με τα διπλά κανάλι απο διαφορετικές συχνότητες τι κάνει;

Δεν μου ανίχνευσε κάποιο κανάλι 2 φορές και γενικά αυτό δεν το αντιμετώπισα με κανέναν δέκτη μου απ'όσο θυμάμαι, οπότε ίσως να μην πιάνω από 2 σημεία εκπομπής.

Πάντως να πω ότι τον χάρηκα τον δέκτη. Φαίνεται ότι έχει ενημερωμένο λογισμικό και από λεπτομέρειες όπως την μετακίνηση σε άλλες ημέρες στο EPG, όπου γράφει το μενού εκεί με ποιά πλήκτρα γίνεται και δεν μαντεύεις.
Μετά από αυτόν δοκίμασα έναν Optimuss και θυμήθηκα τα παλιά firmware... Ολοκληρωτική απογοήτευση!

Ιδανικός ακούγεται στα 23 για μικρές τηλεοράσεις ή όπου δεν χρειάζεται AC3. Αν δεν περίμενα τον Τ70, θα τον έπαιρνα για τους γονείς μου ;)