Kostas_Y
AVClub Fanatic
Εκτός απο ενισχυτές σήματος, υπάρχουν και μειωτές σήματος. Γίνονται και άλλες πατέντες, θα σου πει ο tolias.
Χειροκίνητα δοκίμασες να τα κατεβάσεις;Stelios Giatrellis said:Δεν πιανω τα ΝΕΡΙΤ!!
Χειροκίνητα δοκίμασες να τα κατεβάσεις;
Εκτός απο ενισχυτές σήματος, υπάρχουν και μειωτές σήματος. Γίνονται και άλλες πατέντες, θα σου πει ο tolias.
Δεν ξέρω τι θέλει, μείωση ή αύξηση. Ανάλογα την περιοχή, την κατάσταση της εγκατάστασης της κεραίας κτλ. Εγώ πάντως στο κέντρο της Αθήνας ήθελα μείωση του σήματος για να πιάσω την Νέριτ μετά το switch off της Πάρνηθας. Αλλά για άλλες περιοχές διαβάζω άλλα πράγματα.
Γενικά όμως, η μείωση είναι πιο εύκολη. Γίνεται με μειωτήρα σήματος. Εύκολο και φθηνό εξαρτηματάκι. Ένα δείγμα:
http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=327_7_366&products_id=1490
Τον βάζεις στο τέλος του καλωδίου, συνδέεις πάνω του το καλώδιο και τον δέκτη. Και παίζεις με την βίδα μέχρι να εμφανιστεί το κανάλι που θέλεις, αλλά πρόσεχε μην το παρακάνεις και χαθεί κανένα άλλο κανάλι που έχει λιγότερο σήμα.
Εγώ πάντως σε έναν πολύ δυνατό δέκτη που έχω, πάλι δεν κατάφερνα να πιάσω έναν πειρατή που είχε το πιο δυνατό σήμα από όλα τα κανάλια, και αν και είχα full εξασθένηση βιδώνοντας τέρμα την βίδα, ήθελε και άλλη μείωση. Αλλά μιλάμε για ακραία περίπτωση.
Η αύξηση του σήματος είναι πιο δύσκολη. Αρχικά θέλει έλεγχο σε καλώδιο, συνδέσεις, φισάκια, μπρίζες κτλ, μήπως κάτι δεν είναι σωστό και έχεις απώλεια σήματος. Ίσως και αλλαγή κεραίας αν είναι χαλασμένη, πολύ σκουριασμένη κτλ. Επίσης πρέπει να έχει την σωστή κατεύθυνση προς το σημείο εκπομπής του σήματος.
Αν όλα είναι σωστά, αλλά πάλι έχεις λίγο σήμα, τότε μπορείς να βάλεις ενισχυτή. Άλλο πρόβλημα, γιατί μπορεί η υπερβολική ενίσχυση να σε πάει στο άλλο άκρο και στο υπερβολικό σήμα.
Ενισχυτής μπορεί να είναι ιστού (δηλαδή πάνω στην κεραία κοντά ή πάνω στο κοντάρι της) ή γραμμής (μέσα στο σπίτι, πάλι στο τέλος του καλωδίου και πριν τον δέκτη, όπως μπαίνει και ο μειωτήρας δηλαδή). Οι γραμμής έχουν μικρότερη ενίσχυση από ότι οι ιστού, οπότε πρέπει να ξέρεις πόσο σήμα παραπάνω χρειάζεσαι. Συνήθως βοηθάνε οι γραμμής, εκτός αν έχεις πολύ κακό σήμα. Αλλά πιάνεις ήδη digea οπότε αν χρειάζεσαι σήμα, δεν θα πρέπει να χρειάζεσαι και πάρα πολύ παραπάνω.
Το καλό με τους ενισχυτές γραμμής είναι η πολύ εύκολη τοποθέτηση, και είσαι δίπλα στην τηλεόραση για να βλέπεις τι αποτέλεσμα έχει το παίξιμο με τον ρυθμιστή σήματος που έχει ο ενισχυτής.
Ένα δείγμα:
http://www.itsmart.gr/product_info.php?products_id=6451
Αυτόν έχω βάλει στην τηλεόραση των γονιών μου, αλλά υπάρχουν και άλλοι καλύτερης μάρκας, και ακριβότεροι.
Αλλά όπως είπα, δεν ξέρω τι από τα δύο θέλεις.
Επεξεργασία: Τώρα είδα ότι έχεις κεντρική κεραία. Οπότε αποκλείεται ο ενισχυτής ιστού. Δεν μπορείς να βάλεις χέρι στην κοινή κεραία. Αλλά σε κεντρικές κεραίες συχνό είναι το φαινόμενο ο μάστορας που την έβαλε να έχει βάλει full ενίσχυση στον κεντρικό ενισχυτή που συνήθως έχουν οι κεντρικές κεραίες, και να έχει μπουκώσει τα πάντα. Νομίζω ότι αφού υπάρχει θέμα με όλη την πολυκατοικία, πρέπει να φωνάξετε αυτόν που την έβαλε να την ρυθμίσει.
Δεξια είσοδος που γράφει uhf, με ενα κατσαβίδιακι θα γυρίσεις προς τα δεξια το μπλε ρυθμιστικό. Όπως το βλέπω τώρα είναι στη μέση, μπορεί να θέλεις και αύξηση σήματος. Το δοκιμάζεις και βλέπεις..View attachment 106599 επειδή διάβασα το θέμα και επειδή η πλάσμα μου κάνει κάτι κολλήματα τα οποία τα παιδιά στο τοπικ για την τιβί μου ανέφεραν ότι ίσως χρειάζεται μειωτηρας , δες λίγο τον κεντρικό ενισχυτή της πολυκατοικίας τι να πειράξω για να μειώσω την ένταση του σήματος;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
ΥΓ όταν διάβασα το ποστ σου παρήγγειλα από το λινκ τον μειωτηρα αλλά μετά διάβασα για τον κεντρικό ενισχυτή και είπα να πειράξω αυτόν πρώτα ΠΡΙΝ βάλω δικό μου μειωτηρα!
προς το παρον δοκιμαζω με τον μειωτηρα που ειχα παραγγειλει και ηρθε!Δεξια είσοδος που γράφει uhf, με ενα κατσαβίδιακι θα γυρίσεις προς τα δεξια το μπλε ρυθμιστικό. Όπως το βλέπω τώρα είναι στη μέση, μπορεί να θέλεις και αύξηση σήματος. Το δοκιμάζεις και βλέπεις..
Πρώτον, δεν καταλαβαίνω την αντίδραση σου, και γιατί παρεξηγήθηκες. Αν δεν πουλάς τους συγκεκριμένους Legent δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγήθηκες έτσι.Εγω βλεπω οτι ο δεκτης Legent HD κοστίζει 20-22 Ευρώ ενω ο Ferguson πάνω απο 40 ...
Για καποιον που θελει να αγορασει 2-3 ψηφιακους δεκτες η διαφορα των χρηματων ειναι πολυ μεγάλη.
Η πλατια μαζα του καταναλωτικου κοινου θέλει να αγορασει ποιοτικους ψηφιακους δεκτες για να συνεχισει να βλέπει τηλεοράση, σε λογικες τιμές.
Οι 2 δέκτες που προωθουνται απο το εδω forum, απευθυνονται για αυτους που θελουν το κατι παραπάνω απο αποψη λογισμικου.
Δηλαδή δεν ρώτησε για δέκτη των 20-22 ευρώ (όπως λες), αλλά ρωτάει για δέκτες των 40 ευρώ. Αν ρώταγε τι υπάρχει στα 20-22 ευρώ δεν θα έλεγα για τον Ferguson ή τον Crystal Audio.Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε ενναλακτικές λύσεις στην ίδια τιμή περίπου (μέχρι 40 ευρώ) ;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.