Leica Q (typ 116) , Q2, Q2 monochrome

Απάντηση: Leica Q (typ 116) και Q2

Η λειτουργία μάκρο δουλεύει και στο crop? δηλ. με απόμειωμένη ανάλυση αλλά σε εστιακή 35-50-70mm? Το ψάξες καθόλου ?

Νομίζω ναι. Απλά πατάς ενα κουμπί πίσω που εναλλάσει modes που δείχνει το κάδρο full / γραμμές crop 1 / crop 2 σε στύλ safe margins video, και μετά τραβάς κανονικά, αλλά δέν το χρησιμοποίησα...

Re: Leica Q (typ 116) και Q2

σε ευχαριστούμε πολύ για τα δείγματα

να πω την κακία μου για να σταματήσουμε να ξερογλειφόμαστε.... στην 1040018 βλέπεις μπόλικο abberation στο F του φακού, το Υ της SONY και το σύμβολο του αισθητήρα στο πάνω μέρος :flipout:

στα σοβαρά τώρα, εξαιρετική οξύτητα και ωραία punchy jpeg χρώματα, πολύ όμορφο αποτέλεσμα

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δούμε πόσες λήψεις (κλικς) έχει κάνει η Q ;

Καλώς σας βρήκα.
Απ' ότι κατάλαβα δεν μπορεί να μετρήσει γιατί έχει leaf shutter και όχι focal plane.

Μπορεί αλλά το μενού είναι κρυφό, το γνωρίζουν μόνο τα επίσημα service. Το leaf shutter είναι στον φακό και έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή.

Αυτό λέω, επειδή είναι στο φακό κάποιοι σε κάποια φόρουμς λένε πως δεν είναι δυνατό να μετρήσει κλικς.

EtvX7wOVIAgk9jb-700x443.jpg
EtvYDBNVIAE-cR9-700x467.jpg

EtvYByRVEAIfFl_-700x467.jpg
EtvYA3hVIAgUVgP-700x467.jpg

Διερρευσαν - αρα ειναι πολυ κοντα η κυκλοφορια της - φωτογραφιες της επετειακης επερχομενης Leica Q2.

Έχω την απλή και είναι φοβερή. Μου έδιωξε την ανάγκη να αγοράζω εξοπλισμό και πλέον φωτογραφίζω πιο πολύ και όλες οι άλλες έμειναν στο ράφι. Αν σας ενθουσιάζουν τα 28mm όπως εμένα, είναι φοβερή μηχανή.
Ο φακός σε άλλο επίπεδο, αλλά και το software πολύ τίμιο.
Αν μπορείτε οικονομικά μην τη φοβηθείτε.

• Like
Reactions: VaMa
δεν υπαρχει τετοια προσαρμογη σε δημιουργικο επιπεδο. Ισα ισα γεννα πολλους συμβιβασμους που σε εναν δημιουργικο φωτογραφο ειναι δεσμευτικοι.

Κι όμως, η μεγάλη ποικιλία φακών και σωμάτων μπορεί να γίνει πρόβλημα :

https://erickimphotography.com/blog/one-camera-one-lens/

https://petapixel.com/2017/05/23/use-one-lens/

Εξαιρεσεις θα υπαρχουν παντα.

Αν μπορουσες να τους ρωτησεις ομως ολους εναν προς εναν τι απαντηση λές να σου εδινε η πλειοψηφια ?

Η μειοψηφία όμως δημιουργεί συνήθως , η πλειοψηφία απλά γεμιζει τις κάρτες μνήμης και τα social.

Ναι η μειοψηφια των δημιουργικων φωτογραφων ζει για να φωτογραφιζει με εναν μονον φακο :ROFLMAO:

Ενημερωτικα εχω δουλεψει μονον με εναν τετοιο σκηνοθετη στην ζωη μου που ηθελε να "πουλαει" και καλα ενα στυλ τραβωντας μονο με υπερευρυγωνιους.

Δουλεψε λιγα χρονια μετα πηγε απατος τον ξεχασαν ολοι. Γιατι οταν επαναλαμβανεσαι περιορισμενος στην μειοψηφικη σου εμμονη δεν μπορεις να αναπτυχθεις.

Η συγκεκριμένη μηχανή δεν είναι πασπαρτού , αφορά πολύ συγκεκριμένο target group κυρίως φωτογράφων δρόμου, εκει όπου η εστιακή 28-35mm άντε και 50mm ειναι μονόδρομος.

Κανενα απολύτως συμβιβασμό δεν κάνει ένας φωτογράφος δρόμου με τη συγκεκριμένη μηχανή.

Με τέτοιο φακό αστέρι και αισθητήρα 60 ΜPx κροπαρεις το αρχείο της άνετα έως και εστιακή 50mm μπορεί και παραπάνω.

Εξαιρετικο μηχανάκι , επιπλέον και στεγανό , ιδανικό για αυτή την κατηγορία φωτογράφησης, αναβαθμίστηκε και στο βίντεο.

Και για να βγαίνει το ένα μοντέλο πίσω από το άλλο προφανώς υπάρχει και κοινό που την αγοραζει ακόμα και σε αυτη την τιμή

• Like
Reactions: VaMa