Λειτουργία Synchro σε Wave Editor

sakiskar

New member
13 February 2013
52
Καλησπέρα σε Όλους.
Έχω στο Laptop τα προγράματα Virtual DJ 8 και Sound Forge Pro 10. Ήθελα να ρωτήσω αν το mix που κάνω ανάμεσα σε δύο κομμάτια που έχουν ίδιο tempo (Bpm) ,πατώντας το sync ,στο Virtual DJ, μπορώ να το κάνω και με το Sound Forge και να το σώσω για να το ακούω στις συλλογές μου. Δοκίμασα με δύο κομμάτια στο Sound Forge και έκανα mix ( πέρασμα απο το ένα στο άλλο), αλλά δεν βρήκα πουθενά λειτουργία sync., για να γίνει ομαλό πέρασμα. Ήθελα να ξέρω αν γίνεται ή όχι.
Ευχαριστώ.

Δεν έχω εμπειρία από τα δύο προγράμματα που αναφέρεις (κάποτε, πολύ παλιά, είχα δοκιμάσει μόνο το Sound Forge σε παλιά έκδοση).
Όμως δε μου φαίνεται λογικό να γίνεται αυτό που ζητάς.
Το Sound Forge είναι editor και επεξεργαστής ήχου. Δεν είναι εφαρμογή Player.

Οπότε δεν είναι φτιαγμένο για να παίζει λίστες.

Δοκίμασε κάποιον άλλο Player, αν δε σε ικανοποιεί το Virtual DJ 8. Γιατί όμως θέλεις να παίζεις τις λίστες του και στο Sound Forge; Τι το ιδιαίτερο προσπαθείς να πετύχεις;

Δεν προσπαθώ να παίξω λίστες στο sound Forge. Αυτό που θέλω να πετύχω με το Sound Forge, είναι να ταιριάσω το tempo, ανάμεσα σε δύο κομμάτια που έχουν ίδια Bpm. Δηλ. για το μικρό διάστημα που θα ακούγονται μαζί (mix) να παίζουν συνχρονισμένα (Sync), ούτως ώστε να γίνει ομαλή μετάβαση απο το ένα στο άλλο. Και στη συνέχεια να το σώσω όλο αυτό σε ένα αρχείο.
Αυτό το κάνει ένας DJ σε πραγματικό χρόνο. Εγώ θέλω, μέσω του Sound Forge να το γράψω (σώσω). Βρήκα τη λειτουργία Special Paste Mix (Στο Sound Forge) , για να γίνει το mix, δεν βρήκα όμως το πώς θα γίνει το Sync, για να ακουστούν τα δύο συνχρονισμένα.

Το mix point θα το επιλέξεις εσύ.
Η επιλογή στο Special Paste Mix λογικά για να παίξουν και τα 2 ταυτόχρονα είναι το "Overlap" (αν το λέει έτσι το Soundforge πάνε πολλά χρόνια που έχω να ανοίξω κάποιο Soundforge Pro :D ).
Αν δεν είναι στα τέλη τους τα τραγούδια (τέλος 1ου, αρχές 2ου), θα πρέπει είτε να κάνεις και manual fade out & fade in αντίστοιχα στα κομμάτια στο SoundForge είτε να δεις αν υπάρχει επιλογή "Crossfade" στο Special paste Mix και λογικά θα έχει και διάρκεια του crossfade για να μπορείς να καθορίσεις την διάρκεια που θα παίζουν τα κομμάτια παρέα.

Πιο εύκολο βεβαίως, αν έχεις κάποια κονσόλα που μιξάρεις με το VDJ8, να κάνεις realtime mix και εγγραφή.

Δεν έχω κονσόλα DJ και δεν ξέρω αν σε μιά τέτοια εγγραφή (απο κονσόλα), μειωθεί η ποιότητα του ήχου.
Δεν έχει overlap, απλά επιλέγεις από το special Paste. την επιλογή mix και σου βγάζει τα πάντα, όπου με το χέρι επιλέγεις και σχηματίζεις της κυματομορφές fade in-fade out ,αφού φυσικά έχεις προηγουμένως επιλέξει το point και την περιοχή του mix. Πως όμως μπορεί να κάνουμε συγχρονισμό ; Μήπως γίνεται από άλλο μενού, όπου υπάρχει η λειτουργία time Stretch. που όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς κάνει.
Ευχαριστώ Bill.

Δεν νομίζω πως έχει τέτοια λειτουργία.
Το virtual DJ από την άλλη, ως πιο κατάλληλο για αυτό πρόγραμμα, το έχει. Και μπορείς μέσω driver να κάνεις ψηφιακή εγγραφή αυτού που παίζεις στο VDJ, δίχως απώλεια ποιότητας (Recording Device: what you hear, google/chatGPT it για να σου δώσει οδηγίες πως να κάνεις εγγραφή ότι παίζεις στο VDJ8).

Δεν προσπαθώ να παίξω λίστες στο sound Forge. Αυτό που θέλω να πετύχω με το Sound Forge, είναι να ταιριάσω το tempo, ανάμεσα σε δύο κομμάτια που έχουν ίδια Bpm. Δηλ. για το μικρό διάστημα που θα ακούγονται μαζί (mix) να παίζουν συνχρονισμένα (Sync), ούτως ώστε να γίνει ομαλή μετάβαση απο το ένα στο άλλο. Και στη συνέχεια να το σώσω όλο αυτό σε ένα αρχείο.
Αυτό το κάνει ένας DJ σε πραγματικό χρόνο. Εγώ θέλω, μέσω του Sound Forge να το γράψω (σώσω). Βρήκα τη λειτουργία Special Paste Mix (Στο Sound Forge) , για να γίνει το mix, δεν βρήκα όμως το πώς θα γίνει το Sync, για να ακουστούν τα δύο συνχρονισμένα.
Αυτό που θέλεις να κάνεις δεν το κάνει το Sound Forge, τουλάχιστον όχι αυτόματα.

Το είχα κάνει 1-2 φορές με manual τρόπο, πριν κάποιες δεκαετίες, αλλά τώρα πια υπάρχουν χίλιες φορές πιο κατάλληλα εργαλεία, με το καλύτερο IMHO να είναι το Ableton Live. Είναι πιο πολύ για μουσική παραγωγή αλλά εγώ το χρησιμοποιώ ακριβώς για αυτό που θέλεις να κάνεις.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Προτιμώ τις περισσότερες φορές να ακούω τα τραγούδια ολόκληρα και όχι μιξαρισμένα. Σε λίγες περιπτώσεις κάνω mix, για αυτό θα μείνω με το παλαιό Sound Forge. Δεν πειράζει που δεν κάνει Mix, αυτόματα. Θα το κάνω χειροκίνητα (Manual ). Με βολεύει πάρα πολύ το Sound Forge, επειδή έχω και σχετικό βιβλίο στα Ελληνικά και έτσι κάνω πολλά πράγματα. Για μελλοντικά θα έχω υπ όψι μου το Ableton.
Με καλύψατε με τις απαντήσεις σας, για αυτό σας Ευχαριστώ όλους.