Leizer Eera Tentation

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,294
Kως
Γεια σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω τα φώτα σας σχετικά με τη μαμίσια leizer του CD-P Eera Tantation.Ξέρει κανείς αν μπορώ να τη βρω από κάποιο ιντερνετικό κατάστημα, ή κάποιο site ,ή αν κάποιος τεχνικός εν Ελλάδι το έχει?Όχι την ιμιτασιόν,αλλά την αυθεντική.

Ναι ,πηδάει και σκαλώνει ,μη αναπαράγοντας σωστά το περιεχόμενο.Μέχρι τώρα έχει προταθεί η κινέζικη εκδοχή του οδηγού,αλλά ψάχνω τον αυθεντικό.
Γράφω εκ μέρους φίλου και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.

Ναι καθαρίστηκε σωστά και ελέγχθηκε σε σχέση με τα δικά μου.Φαίνεται ότι 'διορθώνει' συνέχεια και αυτό ακούγεται σε ολοκαίνουρια audiophile μάλιστα δισκάκια.

Τα απλά με τα "audiophile" cdάκια δεν έχουν διαφορά όσον αφορά την ανάγνωσή τους από το μηχανισμό laser.

Συμφωνώ ,απλά ήθελα να τονίσω ότι τα cds είναι ολοκαίνουρια, αγρατσούνιστα και σε άλλα φθηνότερα παίζουν άνετα ,ακόμα και σε cd-p 20ετίας τα περισσότερα δεν έχουν πρόβλημα..Ούτε και στο ίδιο το player μέχρι και τώρα.

Ήδη αναφέρθηκε και βρέθηκε προς το παρόν ιμιτασιόν driver,όπως και τα περισσότερα.Ψάχνει κι αυτός για αυθεντικό,γι αυτό ρώτησα μήπως έχει κατά νου κάποιος σημείο πώλησης αυθεντικού.Θυμάμαι για το δικό μου Meridian,πήρα μία extra,μαντεύοντας ίσως ότι θα 'χω πρόβλημα ,αλλά βγήκε ελαττωματική,ή λόγω πολυκαιρίας χάλασε (πέρασε πολλά χρόνια στο νάιλον ) και δεν υπάρχει πια διαθέσιμη τώρα.

Ο φίλος μου το έχει λιγότερο από χρόνο ενώ ο προκάτοχος λέει ότι κ αυτός το είχε κανά χρόνο.

Η λέιζερ του Meridian πάντως κράτησε γύρω στα 8 χρόνια η δική του και άλλα τόσα η original ,που έβαλα..ίσως επειδή μοιράζω το χρόνο και με τα πικάπ και με ένα άλλο παλιό μεν αλλά 'αναλογικό',παλιάς καλής σοδειάς player (Linn Karik),να μου κράτησε τόσο η πηγή του βασικού μου player.
Πάντως είναι θέμα να έχεις player που το βασικό του εξάρτημα είναι με εγγύηση μόνο ενός χρόνου.Απ τα μεγάλα λάθη του συγκεκριμένου τομέα.
Το λέω γιατί κάποιος άλλος φίλος άλλαξε τη λέιζερ του δικού του 508 και δεν κράτησε πάνω από 12 μήνες..

Τι λες τώρα. Player αξίας $12000 και χάλασε ο μηχανισμός σε 1 χρόνο? Είναι σοβαρός αυτός ο κατασκευαστής?

Στο εσωτερικο των CD υπαρχει συνήθως ενας διακοπτης "service mode" οπου αναλογα με το μοντελο, πιέζοντας τον μαζι με καποια πληκτρα μπορεις να επαν-εστιασεις το Laser. Δεν ειναι κατι δυσκολο, αρκει να βρεις το service manual.

Δεν λεω οτι αυτο ειναι 100% η λυση στο προβλημα του φιλου σου αλλα κοστιζει 0 ολοκληρα ευρω...μια δοκιμη δεν βλαπτει

Το δικό μου Meridian 200 είναι προπολεμικό και ακόμα παίζει... εξαρτάται από την χρήση βέβαια αλλά και από αστοχία πότε θα χαλάσει... συνήθως ακούμε για αυτά που χαλάνε αλλά δεν ακούμε για αυτά που εργάζονται σαν γαϊδούρια για πολλά χρόνια χωρίς πρόβλημα...

Sony 50es στα γυρω 20 χρόνια
Sony w100 στα γυρω 10 χρόνια
Pioneer pds 602 με αντεστραμενο μηχανισμο 22 χρόνια.
Pioneer 757 11 χρόνια.
Αυτά τα εχω ακόμα.
Ολα τα τα cd dvd players που περασαν απο τα χερια μου είτε τα εχω ακόμα η οχι δεν παρουσιασαν ποτε τέτοια προβλήματα

Pioneer 656,βαριά μοντιφαρισμένο,ούτε ξέρω πόσα χέρια και πόσα χρόνια.
Σκυλί ακόμα.

Με εκπλήσσει που δεν άντεξε ο μηχανισμός ανάγνωσης καθόλου. Player αξίας 7500 . Ακόιμα χειρότερο που δεν υπάρχει original μηχανισμός ανάγνωσης. Τι να πει κανείς.
Mε τα ίδια λεφτά παίρνεις το Esoteric K-05, built like a tank, made to last.

Διαβασα στο 6moons οτι ο κατασκευαστης αντιμετωπιζει το jitter με δυο καλώδια....