λειζεράκια?

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
πήρα ένα πράσινο από εναν πακισταν στα 12 σε μία καφετέρια προχθές και πραγματικά είναι πολύ φωτεινό... είχα μείνει στα κοκκινα ,που δεν έχει καμία σχέση πλέον.

Προσπάθησα να το κάνω burning (pot mod), βρήκα το ποντεσιόμετρο, αλλά δεν μπόρεσαν το κάνω , ίσως έγινε λίγο πιο φωτεινό.

Η δέσμη είναι πλήρως ορατή με γυμνό μάτι, και όταν σκοτεινιάσει λίγο μπορείς με άνεση να σημαδεύεις αστέρια.

καμια πρόταση για burning? έχει δοκιμάσει κανείς με δίοδο απο dvd recorder?

ss20100525210953.jpg

απο πακιστανουν δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις να καιει. αλλα προσεχε τα ματια. Δεν υπαρχει φιλτρο σε αυτα των πακιστανων. Και δεν εχει καμια σχεση με τα ακριβα γιαυτο δεν μπορει να καιει. Απο DVD ειναι δυσκολο. θα χαλασεις σιγουρα το module.

Αυτο που ειπε και ο astanapane. Μακρια απο αυτο. Εκπεμπει ακτινοβολια χωρις να μπορεις να την δεις (διοτι δεν εχει φιλτρο) και θα σου προκαλεσει προβληματα στην οραση.

sfortis δες εδω ποσο εχουν τα καλα με φιλτρα + οτι πρεπει να φορας ειδικα γυαλια (για πρασινο λειζερ ακριβως στο ιδιο μηκος κυματος που εκπεμπουν το καθε συγκεκριμενο λειζερ).:
http://www.wickedlasers.com/GREEN_LASERS-37-1.html

δεν με πείθει το wicked lasers. τα βλέπω αρκετά υπερτιμημένα με βάση του ότι modules των 300mw και παραπάνω βρίσκεις στο ebay με 1$

βάλε ένα IR φίλτρο (αν δεν έχουν ήδη), τα ηλεκτρονικά και ένα ωραίο housing αλλά τα 200-300$ δεν βγαίνουν.

Για ψαχτείτε λιγάκι και για τη νομιμότητα τέτοιων προϊόντων...

ΥΑ Φ1-806/1998 (ΦΕΚ 921/1998 τ. Β')
Απαγορεύεται η διάθεση laser pointers Class 3 και άνω, και τα Class 2 (< ή = 1mW) θα πρέπει να συνοδεύονται και από σχετική πιστοποίηση. Από αυτά εξαιρούνται οι επιστημονικές/επαγγελματικές χρήσεις πλην παρουσιάσεων.

Επισης στο νομο 2168/93 περι οπλων και πυρομαχικων ετσι και κοτσαρεις φακο η λειζερ σε οπλο, ή εισαγεις βαση κτλ, η δωσεις σε φιλο την εκατσες!

καλα το τραβάτε... εμείς το πολύ πολύ να κάψουμε καμιά μονωτική ταινία να χαρούμε!

Sfortis, για να καταλάβω είναι από αυτά που χρησιμοποιούν στα ποδοσφαιρικά ματς?
Δηλαδή να φανταστώ ότι είναι σαν αυτά που μπορείς να βρεις σε κάθε κέντρο πόλης :-)

Επικίνδυνα τα άτιμα μου φαίνονται και εμένα.

Και σίγουρα χρήσιμη η ενημέρωση για το τι είναι νόμoimo και τι παράνομο,
Παρόλο που από όσο καταλαβαίνω παράνομα είναι μεν, αλλά παντού τα βρίσκεις, και πάω και στοίχημα ότι δε θα έχουν συλλάβει ποτέ κανέναν σε ματς για λέιζερ….

Δηλαδή εθελοτυφλούμε είδη από μόνοι μας δεν είναι ανάγκη να μας στραβώσουν με πράσινο laser :-)

Έχω ακούσει ότι υπάρχει και κίτρινο laser που είναι ακόμα ποιο δυνατό από το πράσινο!

Υ.Γ. Τι στο καλό να το χρειάζεται κάποιος ένα τόσο δυνατό laser (πέρα από παιχνίδι (που μπορεί να γίνει και επικίνδυνο));;!!!

..για να καταλάβω είναι από αυτά που χρησιμοποιούν στα ποδοσφαιρικά ματς?

Δηλαδή να φανταστώ ότι είναι σαν αυτά που μπορείς να βρεις σε κάθε κέντρο πόλης :-)
ναι!

20883620.jpg

Last edited:
και blue laser. Αν κοιταξεις το φασμα του φωτος παει απο το υπερυθρο προς το υπεριωδες.

Re: Απάντηση: λειζεράκια?

Έχω ακούσει ότι υπάρχει και κίτρινο laser που είναι ακόμα ποιο δυνατό από το πράσινο!

Υ.Γ. Τι στο καλό να το χρειάζεται κάποιος ένα τόσο δυνατό laser (πέρα από παιχνίδι (που μπορεί να γίνει και επικίνδυνο));;!!!

Για τα κιτρινα δεν ξερω...Αλλα η πραγματικη χρησιμοτητα των πρασινων ειναι σαν Rescue Lasers
http://www.equipped.org/rescuelaser.htm

Σχετικα με την παρανομια.....

ο κανονας ειναι οτι αδιαφορουν...Μεχρι να αποφασισουν να σου "ριξουν το βιβλιο".. Καλυτερα καλυμενος

Βασικά αυτό που λέει ο 2168/1993 (στο άρθρο 1 § 3 περ. β') είναι ότι στις διατάξεις του υπάγονται και οι συσκευές που προορίζονται για το φωτισμό του στόχου ή του σκοπεύτρου του όπλου. Υπάρχει και μία ασάφεια ως προς τον ορισμό της έννοιας του όπλου (αναφέρονται οι ακτίνες μεν, αλλά θα πρέπει να προέρχονται από ωστική ενέργεια λέει το άρθρο), δεν έχω ακούσει να έχουν πάει κανέναν με τον νόμο περί όπλων για laser pointer.

για τα ποδοσφαιρικά ματς δεν ξέρω γιατί δεν έχω πάει ποτε!

είναι πολύ χρήσιμα και στην αστρονομία για να σημαδεύεις αστέρια (αντί για το κλασικό scope).

ειναι απο αυτά που πουλάνε οι πακισταν στον δρόμο και ναί, μπορεί να μην καίνε, αλλά θέλουν μεγάλη προσοχή μετα μάτια.

το θέμα είναι αν μπορεί να μετατραπεί σε burning! :hmmmm2:

Last edited:
τα laser είναι βασικά εξαιρετικά επικίνδυνα ΚΑΙ παράνομα.

χάνεις το φως σου πανεύκολα.

για τα ποδοσφαιρικά ματς δεν ξέρω γιατί δεν έχω πάει ποτε!

είναι πολύ χρήσιμα και στην αστρονομία για να σημαδεύεις αστέρια (αντί για το κλασικό scope).

ειναι απο αυτά που πουλάνε οι πακισταν στον δρόμο και ναί, μπορεί να μην καίνε, αλλά θέλουν μεγάλη προσοχή μετα μάτια.

το θέμα είναι αν μπορεί να μετατραπεί σε burning! :hmmmm2:

αν τον ανοιξεις υπαρχει μεσα ενα ποτεσνιομετρο. Πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος οταν πας να το πειραξεις γιατι μπορεις ευκολα να καταστρεψεις το μηκος κηματος τους φωτος και ετσι να μην δουλευει ουτε σαν οπως το πηρες αλλα ουτε σαν burner.:smash: