Lemm HDVB-T 200 - IQ DVB-T 750HD

Γειά και χαρά σε όλους.

Έβαλα στον IQ DVB-T 750HD το fw του ABEO όπως περιγράφεται στο φορουμ του XORO 7600.
Κέρδισα την υποστήριξη σε NTFS (read/write)
Έχασα τα ελληνικά μενού και τις ελληνικές πληροφορίες στα κανάλια digea.
Επίσης η οθόνη υποδοχής από το ωραίο γαλάζιο γύρισε σε πράσινο....

ORIGINAL POST
Originally Posted by johndos
Καλησπέρα παιδιά. Διαβάζω πολύ καιρό το φόρουμ αλλά μόλις τώρα έκανα την εγγραφή αφού ανακάλυψα (βασικά κάποιοι άλλοι) κάτι πολύ σημαντικό και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας (μετά από ρίσκο, δεν κρατιόμουν).

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό:
Μόλις χθες και αφού διάβασα πολλά πράγματα (και μου βγήκαν τα μάτια σε online μεταφραστές) σε ένα σλοβένικο (!!!) forum για τον αποκωδικοποιητή μας και τους άλλους κλώνους, μετέτρεψα μέσω upgrade τον Xoro HRT-7600 σε ΑΒΕΟ ΑΒ Τ1110 (επίσης κλώνος).
Τί κέρδισα; Υποστήριξη σε δίσκους με σύστημα NTFS μέσω της θύρας USB του και σωστή εναλλαγή του κάδρου, του εκάστοτε καναλιού ή αρχείου βίντεο.
Τί έχασα; Τα ελληνικά μενού στο δέκτη (υποστηρίζει όμως αγγλικά στα μενού), και για ένα παράξενο λόγο, μου βγάζει μόνο αγγλικά στο EPG στα κανάλια της DIGEA (Tα κρατικά της ΕΡΤ μου τα βγάζει στο EPG κανονικά στα ελληνικά, δεν ξέρω για τα + αφού δε μπορώ να τα πιάσω λόγω της πολύ κακής λήψης που έχω).
Τώρα, για να μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου, δοκιμάστε τη μετατροπή με δική σας ευθύνη. Πάντως σε εμένα δούλεψαν κανονικά εγγραφές και αναπαραγωγή σε δίσκο NTFS (320 GB), ο δέκτης και η λήψη των καναλιών
και ενδεχομένως μου φάνηκε ότι είναι λίγο πιο γρήγορος στις εναλλαγές καναλιών (χωρίς όμως να είμαι σίγουρος).
Για να εγκαταστήσουμε το firmware αποσυμπιέζουμε πρώτα το αρχείο MTC_MSD7828_DH2836.AP που βρίσκεται στο συμπιεσμένο αρχείο που έχουμε κατεβάσει προηγουμένως και το βάζουμε σε ένα στικ ή δίσκο (με FAT ή FAT32 σύστημα εννοείται). Μετά επιλέγουμε να παίξουμε μουσική και το
τρέχουμε. Ακολουθούμε τις οδηγίες και μέχρι η μπαρα να πάει στο 100% και να μας βγάλει το μήνυμα "SOFTWARE UPDATE COMPLETE - PLEASE RESTART" ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Μόλις λοιπόν μας βγάλει αυτό το μήνυμα κλείνουμε από το διακόπτη της συσκευής κι όχι από το τηλεκοντρολ τον XORO (ή μάλλον τον ΑΒ πλέον
2thumb22sup.gif
) και τον ξανανοίγουμε μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Οι επίσημες οδηγίες λένε ότι (για καλύτερα) κάνουμε και ένα FACTORY DEFAULTS από το μενού SYSTEM και όταν μας ζητηθεί ο κωδικός δίνουμε 000000.
Τα links:
το firmware http://www.abeodigital.com/da/produk...l-set-top-boks (κλικ στη δισκέτα)
τo εν λόγω forum http://forum.sibila.si/viewtopic.php...er=asc&start=0
και http://forum.sibila.si/viewtopic.php...er=asc&start=0
σλοβένικος μεταφραστής http://freetranslation.translation-s...com/Slovenian/
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση και δοκιμή. Ελπίζω να βοήθησα.

Re: Απάντηση: Lemm HDVB-T 200 - IQ DVB-T 750HD

PS. Οι παραπανω παρατηρήσεις οσο αφορα τους υποτιτλους και πως εμφανιζονται αφορουν εξωτερικό SRT αρχείο. Δεν εχω δοκιμάσει mkv με ενσωματωμένους subs.

Δοκίμασα για πρώτη φορά σήμερα .mkv με ενσωματωμένους αγγλικούς υπότιτλους, τους οποίους όμως εμφανίζει μόνο για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου χωρίς να προλάβω να διαβάσω τίποτα. Πού μπορεί να οφείλεται αυτό;

Παιδιά καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω τί εξόδους έχει ο IQ DVB-T 750HD για τον ήχο και πως μπορεί να βγεί ήχος DTS των mkv. Δε βρήκα κάτι σχετικό. Μόνο μέσω της θύρας HDMI μήπως? Σόρρυ αν έχει ήδη γραφτεί κάτι και δε το πρόσεξα.

Απάντηση: Re: Lemm HDVB-T 200 - IQ DVB-T 750HD

Παιδιά καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω τί εξόδους έχει ο IQ DVB-T 750HD για τον ήχο και πως μπορεί να βγεί ήχος DTS των mkv. Δε βρήκα κάτι σχετικό. Μόνο μέσω της θύρας HDMI μήπως? Σόρρυ αν έχει ήδη γραφτεί κάτι και δε το πρόσεξα.

Κοίτα εδώ
και πάτα μεγέθυνση στην φωτογραφία που δείχνει την πίσω όψη.
Έξοδο ήχου έχει μόνο coaxial, οπότε αν θέλεις να στείλεις σε δικάναλο ενισχυτή (όπως θέλω εγώ για παράδειγμα) η μόνη λύση που βλέπω είναι από το scart...

Εγώ με τη σειρά μου θέλω να ρωτήσω αν όλα αυτά που κάνει ο Lemm στην αναπαραγωγή αρχείων multimedia και γενικά η συμπεριφορά του σε ταινίες, υπότιτλους κλπ είναι παρόμοια ή ίδια με του IQ, το οποίο από μια πρώτη άποψη μου φαίνεται πιο όμορφο και στιβαρό μηχανάκι.

Τι κάνει ο Lemm σύμφωνα με προηγούμενο ποστ:
Lemm HDVB-T 200 : παιζει avi και mkv και αναγνωριζει υποτιτλους. παιζει ταινια με ενσωματομενους, mp4 εικονες κτλ. αναγνωριζει fat32 και ntsc (αν και στο manual γραφει πως δεν αναγνωριζει).

Κάνει λοιπόν τα ίδια και ο ΙQ?

Σ'ευχαριστώ φίλε. Ναι σωστά υπάρχει και η λύση του scart.
Εδώ: http://www.smart-tech.com.gr/details2.php?wh=1&thepid=395

είναι το site που δίνει τις περισσότερες πληροφορίες για το μηχάνημα οπότε μάλλον ναι είναι η απάντηση στο ερώτημά σου. Στο getitnow μάλλον δεν υπάρχει πλέον το προιόν, αν πας στους ψηφιακούς δέκτες δε το βγάζει. Θα κάνω και ένα τηλέφωνο βέβαια.

Πρώτη και κύρια, ο 749 δε τρέχει αρχεία ταινιών απ'τη θύρα USB. Μόνο mp3 και εικόνες. Δε νομίζω να υπάρχουν άλλες διαφορές.

Re: Απάντηση: Re: Lemm HDVB-T 200 - IQ DVB-T 750HD

Κοίτα εδώ
και πάτα μεγέθυνση στην φωτογραφία που δείχνει την πίσω όψη.
Έξοδο ήχου έχει μόνο coaxial, οπότε αν θέλεις να στείλεις σε δικάναλο ενισχυτή (όπως θέλω εγώ για παράδειγμα) η μόνη λύση που βλέπω είναι από το scart...

Εγώ με τη σειρά μου θέλω να ρωτήσω αν όλα αυτά που κάνει ο Lemm στην αναπαραγωγή αρχείων multimedia και γενικά η συμπεριφορά του σε ταινίες, υπότιτλους κλπ είναι παρόμοια ή ίδια με του IQ, το οποίο από μια πρώτη άποψη μου φαίνεται πιο όμορφο και στιβαρό μηχανάκι.

Τι κάνει ο Lemm σύμφωνα με προηγούμενο ποστ:
Lemm HDVB-T 200 : παιζει avi και mkv και αναγνωριζει υποτιτλους. παιζει ταινια με ενσωματομενους, mp4 εικονες κτλ. αναγνωριζει fat32 και ntsc (αν και στο manual γραφει πως δεν αναγνωριζει).

Κάνει λοιπόν τα ίδια και ο ΙQ?

Τελικά ο IQ δεν αναγνωρίζει δίσκους NTFS, αν εννοούσες αυτό.

Απάντηση: Re: Lemm HDVB-T 200 - IQ DVB-T 750HD

Πρώτη και κύρια, ο 749 δε τρέχει αρχεία ταινιών απ'τη θύρα USB. Μόνο mp3 και εικόνες. Δε νομίζω να υπάρχουν άλλες διαφορές.

Θενκς. Το λέω γιατί πήγα χτες σε γνωστό κατάστημα και έμπλεξα σε ατελείωτη συζήτηση με το παιδί εκεί...ξέρεις, του στυλ όλα ίδια είναι, γιατί να πάρεις αυτό και δεν παίρνεις το άλλο...
Μα δεν είναι ίδια όλα, αυτό προσπαθούσα να πω, ότι τα μοντέλα μέσα στην ίδια εταιρεία σημαίνουν διαφορές. Τέλος πάντων καταλαβαίνω ότι το 750 το έχουν ψιλοεξαφανίσει για να τρέξουν τα υπόλοιπα της εταιρείας. Όπως κάνει το ΙΚΕΑ...μπλοκάρει τα προϊόντα που κινούνται πολύ εις βάρος των υπολοίπων.
Πήρες τηλέφωνο; Το βρήκες;

Τελικά θα πάρω είτε το Lemm ή αυτό:

http://www.skroutz.gr/s/281802/Emtec-Movie-Cube-150H.html

Καί τα δυο υποστηρίζουν NTFS δίσκους που είναι πολύ σηματικό τελικά. Το σκέφτομαι ακόμη, το δεύτερο είναι αλήθεια μου γεμίζει περισσότερο το μάτι ως κατασκευή, πάντως και για τα δύο έχουν γραφτεί καλά λόγια.

Για σας και καλή χρονιά. Αγόρασα πριν από λίγο καιρό το lemm 200 αλλά στις ελληνικές οδηγίες χρήσης (δεν εχει κι άλλες!) δεν γράφει πώς θα κάνω προγραμματισμό εγγραφής. Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του στο θέμα αυτό;

καλη χρονια φιλε.

πας στο EPG, πατας ΟΚ στο προγραμμα που θες κ στο μενου που θα σου βγαλει πας τερμα κατω που λεει view και με τα βελακια το γιρνασ στο record.

αυτο ειναι αν θυμαμαι καλα...ειμαι εκτος τωρα και δεν το πολυθυμαμαι ακριβώς...

ελπιζω νανε έτσι κ να σε βοηθησα. :)

Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Με βοήθησες πολύ!

χαίρομαι που το έκανα φίλε. γιαυτό άλωστε δημιοργήθηκαν και αυτές οι κοινότητες-φόρουμ ώστε να βοηθάει ο ένας τον άλλον...άσχετα που εμένα δεν με βοήθησε κανείς στα πολλά πόστ-ερωτήσεις που έκανα σε αυτό το thread... :BDBDG54:

νάσε καλά και καλή χρονιά να έχουμε!! :BDGBGDB55:

Καλησπέρα! Βλέπω ότι στον Lemm αρχεία .mkv με ήχο dts έχουν μόνο εικόνα αλλά χωρίς ήχο. Παίζουν από εξωτερικό σκληρό 1 tera διαμορφωμένο σε ntfs.

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα;

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα! Βλέπω ότι στον Lemm αρχεία .mkv με ήχο dts έχουν μόνο εικόνα αλλά χωρίς ήχο. Παίζουν από εξωτερικό σκληρό 1 tera διαμορφωμένο σε ntfs.

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα;

Ευχαριστώ!

δυστυχώς όχι...
δεν παίζει DTS, οποτε θα βρίσκεις ταινίες με τα παρακάτω:

720p/AC3
mkv/h.264

Καλή σας ημέρα.
Αγόρασα χθες το Lemm T200 (2 κομμάτια) και αφού έπαιξα αρκετά μαζί του βρήκα πως έχω κάποια προβληματάκια και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

1. Παρόλο που θέλω να βλέπω τα αναλογικά κανάλια πρέπει να έχω ανοικτό και το Lemm γιατί μόλις τον σβήσω χάνεται εντελώς το σήμα από το καλώδιο της κεραίας.
(Γυρίζω την είσοδο της τηλεόρασης από SCART σε TV και δεν έχει σήμα) Είναι φυσιολογικό? Μπορεί να γίνει κάτι γι αυτό ή έτσι είναι?

2. Δοκίμασα να αναπαράγω διάφορα αρχεία AVI και MKV και σε κανένα δεν μου έδειξαν ελληνικά οι εξωτερικοί srt υπότιτλοι. Εβλεπα συμβολάκια... Καμιά ιδέα?
(και στο PC και σε ένα media player της Crypto που έχω παίζουν κανονικά)

Να σας πω τέλος, πως το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις πήρα τα lemm στα χέρια μου ήταν να τα φλασάρω με το νέο firmware.

Ευχαριστώ...

2. Δοκίμασα να αναπαράγω διάφορα αρχεία AVI και MKV και σε κανένα δεν μου έδειξαν ελληνικά οι εξωτερικοί srt υπότιτλοι. Εβλεπα συμβολάκια... Καμιά ιδέα?
(και στο PC και σε ένα media player της Crypto που έχω παίζουν κανονικά)
Στο 2 βρήκα τη λύση.
Τα str αρχεία ήταν σε ANSI format ενώ για να τα παίξει σωστά το Lemm πρέπει να είναι Unicode ή UTF8

Ετσι θα ήθελα να αλλάξω τη 2η ερώτηση με την εξής:
Μετά την αυτόματη ανίχνευση, μου έβαλε τα κανάλια σε κάποιες θέσεις.
Εγώ όμως θέλω να τις αλλάξω μπορώ?
Πχ: Θέλω όταν πατάω το 1 να βγαίνει το SKAI και όχι το Alpha

Μετά την αυτόματη ανίχνευση, μου έβαλε τα κανάλια σε κάποιες θέσεις.
Εγώ όμως θέλω να τις αλλάξω μπορώ?
Πχ: Θέλω όταν πατάω το 1 να βγαίνει το SKAI και όχι το Alpha
Το βρήκα κι αυτό.
Βάζοντας (από το μενού) το LCN στο OFF, μπορείς να αλλάξεις τη θέση των καναλιών.

Οπότε παραμένει μόνο το αρχικό μου ερώτημα:

"Παρόλο που θέλω να βλέπω τα αναλογικά κανάλια πρέπει να έχω ανοικτό και το Lemm γιατί μόλις τον σβήσω χάνεται εντελώς το σήμα από το καλώδιο της κεραίας.
(Γυρίζω την είσοδο της τηλεόρασης από SCART σε TV και δεν έχει σήμα) Είναι φυσιολογικό? Μπορεί να γίνει κάτι γι αυτό ή έτσι είναι?"