Mπαίνεις όμως στη διαδικασία ρύθμισης του βραχίονα,κάθε φορά που αλλάζεις το headshell.Σαφέστατα τον Jelco 12"...
Δύο χαρακτηριστικά του που είναι πολύ σημαντικά...αρκετά μικρότερο tracking error καθότι 12", και αποσπώμενο headshell που είναι μεγάλη ευκολία να αλλάζεις κεφαλές... πχ μια χαιεντάδικη για σοβαρές ακροάσεις και μια φτηνή για να ακούς τους παλαιούς δίσκους σου χωρίς να χαλάς την καλή σου.
Mπαίνεις όμως στη διαδικασία ρύθμισης του βραχίονα,κάθε φορά που αλλάζεις το headshell.
Χρηστο να εισαι καλα..και καθολου κουραστικη η ιστοριουλα το αντιθετο θα ελεγα...θα ηθελα να μου πεις αν ειναι ευκολη η σχεδιαση ptp5 και που μπορω να αγορασω τις πλακες χαλιβα το KIT PTP5...Σαν σχεδιο μου αρεσει περισοτερο...Και οπως λετε ολοι σας αργα και σταθερα ενα ενα και απο την αρχη...
Mπαίνεις όμως στη διαδικασία ρύθμισης του βραχίονα,κάθε φορά που αλλάζεις το headshell.
Όχι απαραίτητα. Μπορείς να ρυθμίσεις το βάρος των headshell προσθέτοντας διάφορα πλακίδια, βίδες κλπ ώστε να ζυγίζουν το ίδιο. Έτσι έκανα εγώ με το δικό μου Sumico MMT που είναι ουσιαστικά ένας Jelco 750.
Καλημερα WESTSOUND..Διαβασα το ποστ19 και οσα γραφεις εψαξα στο lencoheven και βρηκα τα σχεδιαγραμματα για την λιπανση μοτερ και αξονα ....σε ευχαριστω φιλε μου ....οπως τα λες ειναι θελει προσοχη σε καποιες λεπτομεριες για να παρεις το καλυτερο δυνατο...αυτο το thrust plate no6..που μπορω να το βρω? να το αγορασω?
Εντάξει, δεν είναι η ιδανική λύση,αλλά εφικτή. Εγώ έχω μιά κύρια κεφαλή (Benz Glider) και με βάση αυτήν κάνω όλες τις ρυθμίσεις του βραχίονα. Έχω άλλες δύο κεφαλές, μία για φθαρμένους δίσκους (παλιότερα Nagaoka JT-555, τώρα Benz Ace) και μιά μονοφωνική (Nagaoka με ανάλογη βελόνα). Στις δύο τελευταίες το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, δεν ξέρω για τον ιδιοσυντονισμό, δεν το έχω υπολογίσει.
Η μονοφωνική είναι μεταχειρισμένη Nagaoka MP-11 με την ανάλογη βελόνα της Nagaoka που ταιριάζει σε όλες τις κεφαλές της σειράς ΜΡ. Το κριτήριο ήταν απλά η τιμή, ήταν ο πιό φτηνός μονοφωνικός συνδυασμός της αγοράς. Κάποια στιγμή θα χτυπήσω μιά μονοφωνική Audio Technica, που αν δε με απατά η μνήμη έχει ακριβώς το ίδιο βάρος με την ΒΕΝΖ, αλλά διαφορετική ενδοτικότητα. Η Nagaoka έχει το πλεονέκτημα του μικρότερου θορύβου, και του ότι είναι πιό δυναμική, "ροκάτη" κεφαλή, λιγότερο αναλυτική, άρα σκεπάζει μερικά ελαττώματα αυτών των δίσκων. Θυσιάζω λίγη λεπτομέρεια προς όφελος του γενικότερου πιό ευχάριστου, ευφωνικού αποτελέσματος. Αν είχα μιά μονοφωνική Glider (υπάρχει!) τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά φαντάζομαι.Καλά είσαι Κώστα, πιθανός όχι τόσο καλά με την 555, αλλά αφού δεν την έχεις... η Ace πρέπει να έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά (βάρος ενδοτικότητα) με την Glider.
Η ACE είναι πιό βαριά, αλλά η ενδοτικότητα είναι η ίδια.
Τώρα που είπες για μονοφωνική βελόνα θες να γράψεις λίγο εντυπώσεις με ποια κριτήρια την προτίμησες κλπ... διότι ενδιαφέρομαι και εγώ για να παίζω τους μονοφωνικούς μου που ολοένα και πληθαίνουν...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.