Lenses dock stations

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
104,585
Εκεί ψηλά.....
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Oλοι οι third parties κατασκευαστες φακων ΑF - ειδικα αυτοι που εχουν κανει τεχνη το reverse engineering- εχουν βγαλει dock stations για να αναβαθμιζουν τα firmware των φακων τους και να καλυτερευουν τις επιδοσεις τους.

Μεχρι προσφατα ειχα ενα τετοιο για Sigma EF και ενα για Tamron ΕF.

Μιας και αποφασισα να κρατησω τον εξαιρετικο Samyang 85mm f1,4 ηταν μονοδρομος η αποκτηση και ενος τετοιου σταθμου για RF μοντουρα.

Στην λειτουργια τους ειναι πανω κατω τα ιδια.

Της Sigma πολυ πιο εξελιγμενο και πολιτισμενο.
Αναγνωριζει αμεσως τον φακο με το SN κανονικα σου λεει αν χρειαζεται update ειναι καποια χρονια μπροστα απο τους αλλους.

Της Tamron επισης αυτοματης συνδεσης με τον φακο κανει την δουλεια αν και πιο λιτο στο interface του .

Εκεινο της Samyang χρειαζεται να πατησεις κουμπι συνδεσης, και να του υποδειξεις το αρχειο για αναβαθμιση ή να το βαλεις στο αυτοματο για να κατεβασει το τελευταιο firmware.

Και τα 3 παντως ειναι σχετικα ευκολα στην χρηση τους και απαραιτητα γενικως.

Oδηγιες για Samyang dock station

Oδηγιες για Sigma dock station

Εχω το dock station της Tamron καινουργιο εδω και 5 μηνες.Το πηρα για να κανω αναβαθμιση στον 90mm /2.8 macro(δεν ειναι συμβατος με το συστημα Ζ mount),αλλα μου φαινεται θα περιμενω Εις τους αιώνας των αιώνων.Εστειλα email στα κεντρικα της Tamron Europe,αλλα η απαντηση τους ηταν, οτι δεν γνωριζουν ποτε θα βγει το firmware.

Υ.Γ.Εχω βαλει τον φακο πανω στην μηχανη και αρκετες φορες κλειδωνει κανονικα στο AF.Οχι παντα ομως.