Λεντ για Φακό καταδύσεων

Εννοεις κανοντας καταδυση ? Γιατι αυτο που θυμαμαι με μεγαλυτερη χαρα απο την νυχτερινη καταδυση μου ηταν το να πεφτεις σε μια δροσερη εως χλιαρη θαλασσα νυχτα απο βαρκα σε καλο βαθος , να παλευεις μεσα στο σκοταδι να ρυθμιζεις πλευστοτητα και να προσανατολιστεις και μετα περιμενοντας μεσα στο σκοταδι τους υπολοιπους δυτες να εξισωσουν πιεση και να κατεβουν να αναβουν ολοι οι φακοι μαζι και να γεμιζει ο σκοτεινος βυθος δεσμες φωτος.
Θα ηθελα να το δω και με λεντακια αυτο.....
Φιλτατε,μιλησες στην καρδια μου!Θυμαμαι την πρωτη μου νυχτερινη(εκπαιδευτικη),ετυχε να εχει και πανσελληνο..Απο τις συγκλονιστικοτερες εμπειρειες στην καταδυτικη μου "καριερα"...Συγχωρηστε μου το off,πιστευω πως ολοι εμεις που μοιραζομαστε το παθος για καταδυσεις ειτε ελευθερες ειτε αυτονομες πρεπει να φταξουμε ενα νεο thread για να τα λεμε....
Απο φακους παλι ακομα μαζευω χρηματα για να παρω εναν kowalski.

Κοσπαπ,αυτός δεν είναι ο ανακλαστήρας που έγραψα παραπάνω?

ναι απο το σαιτ παιρνεις κατευθειαν το αρχειο οδηγο....σου κανει 9,5 μοιρες?

Να σου πω την αληθεια δεν ξερω αλλα αν ο der wichtel βγαζει 7 μοιρες τον προτιμω.Αλλιως η επομενη εναλλακτικη ειναι αυτη.

Να σου πω την αληθεια δεν ξερω αλλα αν ο der wichtel βγαζει 7 μοιρες τον προτιμω.Αλλιως η επομενη εναλλακτικη ειναι αυτη.

Και εχει και ενα αλλο καλο....εναι μια μαζα ολο....με θηκη για τα λεντ, κατοπτρα και πλακετα..απο την στιγμη που θα το κανεις απο το μηδεν πιστευω να ειναι αυκολο το να ανοιξεις μια τρυπα....

Μια αλλη ερώτηση που θέλω να κάνω είναι σε τι απόχρωση να αγοράσω τα λεντ.Εσείς που ξέρετε ποιό είναι το πιο λευκό σε απόχρωση?

Επειδή φαντάζομαι ο der wichtel θα τα έχει ο ίδιος, λογικά θα πάρεις ό,τι έχει αυτός, εκτός και αν θες να τα πάρεις χωριστά. Όσον αφορά την απόχρωση, η καλύτερη λένε για υποβρύχια είναι στα 6000Κ. Είναι η πιο διεισδυτική απόχρωση. Δεν ισχύει αυτό στον αέρα, αλλά για το νερό ναι.

Μετά απο λίγο ψάξιμο ο φίλος Γερμανός τελείωσε το πρώτο πρωτότυπο του φακού το οποίο αποτελεί πιο πολύ μια πρώτη σπουδή για απόκτηση εμπειρίας.μερικές φωτογραφίες υπάρχουν εδώ
http://www.thessalonikidiveclub.gr/core/smf/index.php?topic=1301.msg12222;topicseen#new
Το επόμενο βήμα είναι να κάνει βελτιώσεις στο υπάρχον σχέδιο.Εδώ λοιπόν ξεκινάνε οι ερωτήσεις, σε αντίστοιχες ακριβές κατασκευές χρησιμοποιούνται μπαταρίες μετάλων υδρυδίου όπως αυτές
http://www.halcyon.net/lights/batteries
και όχι λιθίου.Μπορείτε να μου πείτε τα συν και τα πλην της κάθε επιλογής.
Εάν θέλω να οδηγήσω τρία xml στα μέγιστα αμπέρ για να έχω τουλάχιστον δύο ώρες αυτονομία,τί μπαταρίες να βάλω?

Αλλαγη επισης εγινε και στο κατοπτρο με αλουμινενιο αφου το κανονικο ειναι πλαστικο και οι 150 βαθμοι που ανεβαζει το led θα το ελιωνε.
Πάντως αυτό που γράφει δεν ισχύει. Δύσκολα πιάνει τόσο στο πηρύνα και να το κάνει δε πάει τόσο πολύ γύρω γύρω. Αλλαγή χρειάζονται οι ανακλαστήρες σε λάμπες πυρακτώσεως σα τη 1185 και άλλες. Επίσης η δέσμη είναι έτσι ανοικτή γιατί δεν εστιάζει εύκολα το mc-e.

Όσο για τις μπαταρίες, καλύτερα βάλε 18650. Πιο ελαφριές και πιο αποδοτικές από τις nimh.Αρκεί να τις έχεις protected.
Λοιπόν αν βάλεις 6 18650 φτάνουν για να δώσουν σχεδόν 2 ώρες 3 xm-l στα 3 αμπέρ.