Λεω για ένα HTPC που να κανει διάφορα!

orestoubas

New member
19 November 2007
10
Καλησπέρα! Είναι το πρώτο μου ποστ στο φόρουμ, αν και κατα καιρούς έχω διαβάσει αρκετά απο τα οποία αναφέρονται στο avclub (κυρίως για θέματα συναφή με Blu-ray, HD τηλεοράσεις κτλ)
Φτάνει η στιγμή που θα χρειαστεί ενα HTPC, ως βάση της ψυχαγωγίας μέσα στο σπίτι. Έψαξα, όχι πολύ, αλλά εμπειρικά κυρίως και κατέληξα στη παρακάτω σύθεση όπως βρήκα τα προιόντα σε γνωστό eshop.
Επέλεξα τα παρακάτω χαρακτηριστικά.
Ένα ωραίο οριζόντιο κουτάκι που φέρνει σε dvd-player
COOLERMASTER RC-260 CM MEDIA 260 BLACK
( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806174 )
με την οθονίτσα/ir receiver/RC του πακέτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806181
στα 165 ευρώ μαζί.
Ως βάση του συστήματος μου γυάλισε η ABIT F-I90HD FATAL1TY (με HDMI/VGA onboard, LAN, 7.1 HD sound με optical out) μόνο 96 Ε
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.524345
Απάνω λέω να κοτσάρω ένα ωραιότατο Intel Core2 Quad Q6600 2.4GHz κτλ με 240 E οχι τιποτα να μην εχω κανενα κολημα οταν κανω dvd ripping, recording, και αναπαραγωγή 1080p ταυτόχρονα, αλλά και να είμαι καλυμμένος μελοντικά (και σιγά τη χρηματική διαφορά)

Μετά ένα OCZ DDR2 2GB (2X1GB) GOLD GX XTC Dual Chanel 800MHz
για να πετάω γενικώς με 89 Ε
Εναν WD SATA II 16MB 500GB ετσι για να κανουμε και καμιά εγγραφή 97Ε
και είμαστε έτοιμοι με το σύστημα. Βέβαια απο HTPC τιποτα ακόμη :p

Εκεί είναι και το προβληματάκι μου. Λέω για τη φαινομενικά φοβερή καρτα τηλεόρασης LIFEVIEW PCI TRIO DVBS/DVBT+ANALOG LR319STA που λαμβάνει επίγειο αναλογικό/ψηφιακό σήμα καθώς και δορυφορικό, οπότε με ενα σπάρο τρια τριγώνια. Δεν ξέρω τι παίζει απο ποιότητα εικόνας, αλλά αν κρίνω απο την τιμή 89 Ε είναι μονο tuner, οπότε όλα θα τα κάνει ο επεξεργαστής. Και ετσι για το κερασάκι, λέω να μη το πάρω απο την αρχή καθώς βγαίνουν συνέχεια νέα μοντέλα, ένα Blu-Ray Player που τώρα έχουν 200 ευρώ, και πέφτουν συνεχώς συνδυάζοντας και HD DVD μερικές φορές (βλέπε LG)
Οπότε θα καταλήξω με ένα HTPC το οποίο θα μπορεί:
Code:
-DVD Player
-Blu-Ray Player
-Δορυφορικός Αποκωδικοποιητής με δυνατότητα εγγραφής (PVR)
-Επίγειος Ψηφιακός/Αναλογικός δέκτης με δυνατότητα εγγραφής (PVR)
-IP TV/Radio Player
-MOVIE player (απο τον δισκο)
-MUSIC player (απο τον δισκο)
-ολες τις media ευκολίες που παρέχει ένα PC (rip, encode, decode κτλ)
-ολες τις δυνατότητες εγγραφής ενός pc (cd, dvd, αντε και blu-ray)
-Θα βγάζει Full HD σήμα
Γενικώς απόλυτο Home Entertainment.
Να μην αναφέρω το γεγονός οτι με δυο χειριστήρια wireless μπορεί να δώσει το πούλο στις ακριβές παιχνιδομηχανές ;-)

Τελικά ωραία ιδέα το HTPC.
Εγώ θα ήθελα να κρίνετε το σύστημα ως προς την απόδοση του, την πληρότητα του και την καταλληλότητα των υλικών του. Σκέφτομαι όλα μαζί να τα δέσω με το MediaPortal το οποίο μου άρεσε παρα πολύ. Το pc θα κατσει σε 42" Full HD ακόμη δε ξέρω ποια!!
Η καρτα τηλεόρασης που επιλέγω είναι καλή? μήπως να πάρω την HAUPPAUGE WINTV HVR-3000 που είναι λίγο πιο ακριβή? Θα κερδίσω τίποτα? Το συγκεκριμένο κουτάκι με τον δέκτη το έχει κανένας? Θα ήθελα όσο το δυνατόν να έχω λιγότερα τηλεκοντρόλ (ενα ας πούμε). Της Philips αυτό που είχε η παλιά τηλεόραση, πατώντας ένα κουμπί, γύριζε σε λειτουργία ντεμέκ για βίντεο της philips, ή dvd, και δεν επιρέαζε την τηλεόραση. Πλακα θα είχε να ξεμπέρδευες με ένα τηλεκοντρόλ. Με αυτό το κουτί και το extra receiver/VFD θα καλυφθώ απο πλευρά τηλεχειρισμού?
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Ορέστης

Φίλε μου καλωσήρθες...
Γενικά η πρσωπική προτίμηση σε κάρτες TV είναι hauppauge
Πολυτηλεκοντρόλ υπάρχουν πάρα πολλά - κοίταξε π.χ. logitech να πάρεις μια ιδέα...
Και όπως σου είπε ο gkag κοίταξε το θέμα της κάρτας γραφικών. Θα πρότεινα κάτι σε ΑΤΙ (2600 π.χ.)
Επίσης κοίταξε και το θέμα του τροφοδοτικού (κάτι σε quiet μιας και μιλάμε για htpc) και των ανεμιστήρων...

Η κάρτα γραφικών είναι onboard και είναι η ATI Radeon Xpress 1250 (Radeon X700-based 2D/3D graphics).
Για το τηλεκοντρόλ και το πρόγραμμα που θέλω να χρησιμοποιήσω, το MediaPortal, καθώς και για το tuner, υπάρχει κανείς να μου πει αν συνεργάζονται καλά ή να προτείνει κάτι άλλο, καλύτερο...? Είναι το πρώτο μου και δεν έχω εμπειρία απο τέτοιου είδους υλικό...

ATI για ΗD θα χρειαστείς απο 2400ΧΤ και πάνω, η ενσωματωμένη δεν μπορεί να παίξει κατά πάσα πιθανότητα...οπότε βάλε άλλα 90 για μια 2600XT και προχώρα...επίσης το τροφοδοτικό σου να είναι από 500W και άνω...τέλος εγώ προσωπικά διαφωνώ με μητρική micro ATX αφού το κουτί σου παίρνει full ATX...προτείνω την ΑΒΙΤ Ρ35PRO me 135 ...

Η καρτα τηλεόρασης που επιλέγω είναι καλή?

Η συγκεκριμένη κάρτα (fly dvb trio) είναι πολύ καλή αλλά το shoftware που τη συνοδεύει είναι ψιλοαπαράδεκτο. Επίσης εάν θέλεις να κινείς μοτέρ στα δορυφορικά με τη συγκεκριμένη κάρτα ξέχασε το.
Εάν θέλεις να να χρησιμοποιήσεις το media portal θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν δύο τρόποι για την παρακολούθηση TV ο ένας είναι με το ενσωματομένο στο media portal MyTV όπου η συγκεκριμένη κάρτα λειτουργεί άψογα αλλά... θα πρέπει να επιλέξεις αν θα βλέπεις δορυφορικά ή επιγεια ψηφιακά δηλαδή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα δύο ταυτόχρονα, όσον αφορά τα αναλογικά λειτουργεί μια χαρά.
Αν επιλέξεις τον άλλο τρόπο με το TVServer που δεν είναι ενσωμετομένο στο media portal και το κάνεις εγκατάσταση χωριστά (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και MDApi plugins με ότι συνεπάγεται αυτό), τότε η συγκεκριμένη κάρτα λειτουργεί άψογα στα επίγεια ψηφιακά και στα δορυφορικά αλλά... δεν λειτουργεί στα αναλογικά. Για τα αναλογικά στο media portal επέλεξε κάρτα που να κάνει h/w encode.
Τελικά για εμένα ο καλύτερος συνδιασμός με τη συγκεκριμένη κάρτα είναι παρακολούθηση αναλογικής και επίγειας ψηφιακής με το media portal και δορυφορικά με άλλο πρόγραμμα πχ dvbdream

ελπίζω να σε κάλυψα

ATI για ΗD θα χρειαστείς απο 2400ΧΤ και πάνω, η ενσωματωμένη δεν μπορεί να παίξει κατά πάσα πιθανότητα...οπότε βάλε άλλα 90 για μια 2600XT και προχώρα...επίσης το τροφοδοτικό σου να είναι από 500W και άνω...τέλος εγώ προσωπικά διαφωνώ με μητρική micro ATX αφού το κουτί σου παίρνει full ATX...προτείνω την ΑΒΙΤ Ρ35PRO me 135 ...
Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση. Πιστεύω όμως πως λίγο υπερβάλεις! Πχ τροφοδοτικό εχω ενα spare thermaltake στο κουτι του 500w, αλλά είναι υπερβολικό νομίζω! Στο τωρινό μου σύστημα έχω το θεικό Tagan 480w, με Quad Core @ 3.0GHz, Asus P5K Deluxe, 2x1GB GEIL @1000MHz, Gainwward 8600GT 512, και ενα δισκο και παλι υπερκαλύπτει. Τεσπα, όσο για την ενσωματωμένη, έχει έξοδο HDMI (καλα δε λεω οτι κατι σημαίνει αυτό) αλλά λογικά θα μπορεί με τα καταλληλα components και με μπολικη ram να παιζει καλα τα βιντεο... Εχει κανεις εμπειρία με τη συγκεκριμένη? Οσο για μητρική αν δε κάνει αυτή, σιγά μη βάλω abit. Αυτην τη διάλεξα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ λογω του ενσωματωμένου HDMI και καρτας ηχου 7.1. Δε θέλω gamer pc... Ξέρει κανεις απο τη παραπανω μητρική τι γραφικά δίνει, αν δώσω και όση ραμ παίρνει???

@papline
Ευχαριστώ για την απάντηση πρώτα απ'όλα. Δεν μου χρειάζεται κινητό μοτέρ, βέβαια ενα Diseq θα παίξει λογικά. Επιβαιβεώνομαι για ακόμη μια φορά πως το freeware πάσχει, ε?... κρίμα. Θα έχω κάποιο πρόβλημα με αναλύσεις και decoding, απο τη στιγμή που δε το κανει η κάρτα? πχ HD θα μπορώ να βλέπω? (dvb-t/s) Καμιά άλλη παρατήρηση για το σύστημα?
Ευχαριστώ και πάλι :)

Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση. Πιστεύω όμως πως λίγο υπερβάλεις! Πχ τροφοδοτικό εχω ενα spare thermaltake στο κουτι του 500w, αλλά είναι υπερβολικό νομίζω! Στο τωρινό μου σύστημα έχω το θεικό Tagan 480w, με Quad Core @ 3.0GHz, Asus P5K Deluxe, 2x1GB GEIL @1000MHz, Gainwward 8600GT 512, και ενα δισκο και παλι υπερκαλύπτει. Τεσπα, όσο για την ενσωματωμένη, έχει έξοδο HDMI (καλα δε λεω οτι κατι σημαίνει αυτό) αλλά λογικά θα μπορεί με τα καταλληλα components και με μπολικη ram να παιζει καλα τα βιντεο... Εχει κανεις εμπειρία με τη συγκεκριμένη? Οσο για μητρική αν δε κάνει αυτή, σιγά μη βάλω abit. Αυτην τη διάλεξα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ λογω του ενσωματωμένου HDMI και καρτας ηχου 7.1. Δε θέλω gamer pc... Ξέρει κανεις απο τη παραπανω μητρική τι γραφικά δίνει, αν δώσω και όση ραμ παίρνει???

@papline
Ευχαριστώ για την απάντηση πρώτα απ'όλα. Δεν μου χρειάζεται κινητό μοτέρ, βέβαια ενα Diseq θα παίξει λογικά. Επιβαιβεώνομαι για ακόμη μια φορά πως το freeware πάσχει, ε?... κρίμα. Θα έχω κάποιο πρόβλημα με αναλύσεις και decoding, απο τη στιγμή που δε το κανει η κάρτα? πχ HD θα μπορώ να βλέπω? (dvb-t/s) Καμιά άλλη παρατήρηση για το σύστημα?

Θα σου φτασουν οι pci σε αυτη τη μητρικη?Διοτι εαν βαλεις μια καρτα γραφικων τοτε η απο κατω θυρα pci ακυρωνεται.Εγω σου προτεινω αυτην http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523580.

@papline

Θα σου φτασουν οι pci σε αυτη τη μητρικη?Διοτι εαν βαλεις μια καρτα γραφικων(που πρεπει να βαλεις) τοτε η απο κατω θυρα pci ακυρωνεται.Εγω σου προτεινω αυτην http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523580.

Ευχαριστώ φίλε για το σχόλιο, αλλά δεν σκοπεύω να βάλω καρτα γραφικών αρχικά, καθώς έχει ενσωματωμένη, και αν παρατηρήσεις θα δεις οτι υπαρχει διπλάσια απόσταση απο τη κανονική μεταξύ της pci express και της pci ωστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι δύο!

Ευχαριστώ φίλε για το σχόλιο, αλλά δεν σκοπεύω να βάλω καρτα γραφικών αρχικά, καθώς έχει ενσωματωμένη, και αν παρατηρήσεις θα δεις οτι υπαρχει διπλάσια απόσταση απο τη κανονική μεταξύ της pci express και της pci ωστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι δύο!

Με την ενσωματωμενη πολυ δυσκολα θα δεις hd video χωρις προβληματα
και σε περιπτωση που χρειαστει να βαλεις καρτα γραφικων και καρτα ηχου την πατησες,γιατι να μην εισαι καλυμμενος?
Αλλα βεβαια εσυ ξερεις καλυτερα τι θελεις απλως προσπαθω να σου αλαξω γνωμη γιατι ετσι την πατησα και εγω.
Οσο για την καρτα που προτεινω μην την παρεις εαν δεν εχεις σκοπο να βαλεις καρτα ηχου γιατι δεν εχει S/PDIF OPTICAL εξοδο.