Λέω να πάω για Ultrascreen V4...

Λοιπόν, μετά από αρκετά email με την exclusiv-home, βγήκαν τα εξής συμπεράσματα για τις οθόνες smartscreen/ultrascreen/cinescreen κτλ.

1. Πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια οθόνη, και η αρχική εταιρεία που τις διαθέτει είναι η exclusiv-home.
2. Στην Ελλάδα η exclusiv-home δεν πουλάει retail, ενώ επίσημο αντιπρόσωπο έχει την onar audiovisual, στα Πετράλωνα.
3. Η τιμή πώλησης στην Ελλάδα της 90άρας από την αντιπροσωπεία είναι 300 ευρώ (τιμή αρκετά αλλά όχι πολύ καλή, αν αναλογιστεί κανείς την τιμή της γερμανικής εταιρίας στα 190 ευρώ)
4. Η άλλη γερμανική εταιρεία - Dingeldein (που πουλάει την ίδια οθόνη 245 ευρώ) στέλνει Ελλάδα, αλλά το κόστος μεταφοράς για μία οθόνη είναι 95 ευρώ, οπότε τελικά δε συμφέρει (η τιμή των 35 ευρώ που αναφέρει στο site είναι για πακέτα μέχρι 1,2 μέτρα). Σε επικοινωνία με αυτή την εταιρεία, δίνουν έκπτωση για 5-9 οθόνες 10%, ενώ για 10 ως 19 δίνουν έκτπωση 20%. Επίσης τα μεταφορικά για 10 οθόνες είναι περίπου 500 ευρώ. Αν λοιπόν γίνει ένα powerbuy από Γερμανία για 10 οθόνες, το μέσο κόστος για την 90" θα είναι 265 ευρώ. Η έκπτωση των 35 ευρώ από την τιμή της εδώ αντιπροσωπείας δε νομίζω πως δικαιολογεί όλη τη φασαρία για να γίνει κάτι τέτοιο.
5. Είναι προφανές πως όσοι πουλάνε αυτή την οθόνη πάνω από τα 350 ευρώ, βγάζουν ένα πολύ μεγάλο κέρδος.

Προσωπικά παράγγειλα ήδη από την εδώ αντιπροσωπεία. Θα σας πω εντυπώσεις σε λίγες μέρες.

mp

Malakudi σε ευχαριστούμε για το σωστό ψάξιμο και την πολύ χρήσιμη ενημέρωση. Εγώ είχα πάρει την 100" (2.2 μ καθαρό πλάτος) στα 375 ευρώ. Έχει site η αντιπροσωπεία (onar audiovisual); Είμαι περίεργος πόσο την δίνει...
Δυστυχώς δεν θυμήθηκα να μετρήσω την θήκη χτές αλλά ήδη την παρήγγειλες (στα 300 ευρώ αν κατάλαβα καλά, σωστά ; ) Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αισθητικά είναι μια χαρά. Η δική μου έχει το καλώδιο και το ενσύρματο χειριστήριο δεξιά.
Με γειά και καλές θεάσεις.

αυτες οι οθονες που λες malakudi ειναι οντως ιδιες με την ultrascreen? Το casing φαινεται διαφορετικο, αλλα για το πανι και το μοτερ δε ξερω ισως ειναι ιδια?

Παντως τη cinescreen την εχω δει πολλακις στο ebay και στελνουν και Ελλαδα αμα τους ζητησεις, και επειδη ειναι και και σε μορφη δημοπρασιας μπορεις αν εισαι τυχερος/υπομονετικος (γιατι εχει πολλες, ειχε τοτε τουλαχιστον) να πετυχεις μια πολυ καλη τιμη!

για του λογου το αληθες, μολις τσεκαρα και στο γερμανικο ebay οντως υπαρχουν οι cinescreen, καμια 10αρια αγγελιες απο 1 ως 70 ευρω αυτη τη στιγμη και το ονομα του πωλητη προδιδει οτι προκειται για την exklusiv που ελεγες πιο πανω! Ομως λεει οτι με 79 ευρω στελνει Ελλαδα (γενικα Ευρωπη) και φτανει σε 3-4 μερες, αρα φουμαρα αυτο που σου ειπε οτι δε στελνει αν παρεις απο ebay.

Θα παρακολουθησω τις δημοπρασιες να δω που θα κλεισουν μερικες, αλλα φανταζομαι οτι με λιγη υπομονη μπορεις να περυχεις μια τιμη που μαζι με τα μεταφορικα να μην υπερβαινει τα 200 ευρω!

@blinky: Στην επικοινωνία μου με την exclusiv-home, αρχικά ζήτησα να μου στείλουν μία οθόνη και μου είπαν πως δε στέλνουν γιατί είναι μεγάλο το κόστος μεταφοράς (χωρίς να το διευκρινήσουν πόσο είναι). Στη συνέχεια τους ρώτησα πόσο θα ήταν το κόστος για 5 ή 10 κομμάτια, μήπως οργάνωνα κάποιο group order, και τότε μου είπαν πως δε μπορούν να μου στείλουν πολλά κομμάτια γιατί έχουν επίσημο reseller στην Ελλάδα, και μου έδωσαν τα στοιχεία του.
Θα ήταν ενδιαφέρον να τους στείλεις ένα μήνυμα από ebay και να ρωτήσεις αν στέλνουν Ελλάδα (θα το έκανα εγώ αλλά το email που έχω στο ebay είναι το ίδιο με αυτό που επικοινώνησα μαζί τους).
Σε ότι αφορά τα μεταφορικα, σήμερα μου ήρθε η προσφορά από την DHL για οδική μεταφορά (μέχρι Αθήνα). Για ένα κομμάτι η τιμή είναι 105 ευρώ + φπα, αλλά για πέντε κομμάτια η τιμή είναι μόλις 118 ευρώ + φπα.
Την ultrascreen δεν την έχω δει από κοντά. Θεώρησα πως είναι ίδια με τις άλλες επειδή ο Messenger ανέφερε πως είχε την ίδια ακριβώς συσκευασία με την smartscreen/cinescreen.

mp

Είδα κι εγώ αυτές τις δημοπρασίες (πχ article number 300243834566). Το πρώτο περίεργο είναι πως η δημοπρασία είναι γενικά για μία οθόνη, δε διευκρινίζει διαστάσεις, το μόνο που αναφέρει στο listing είναι πως μπορείς να πάρεις όποιο μέγεθος θες, αρκεί να υπάρχει σε stock. Αυτό είναι λίγο ύποπτο.
Το δεύτερο είναι πως ενώ όντως αναφέρει στο listing μεταφορικά 79 ευρώ για Ευρώπη, στις επιλογές που έχει το ίδιο το ebay για μεταφορικά, αναφέρει μόνο τη Γερμανία. Δεν έχει άλλες επιλογές.
Τέλος, αν δει κανείς τα σχόλια, έχει αρκετά negative και neutral σχόλια με κύρια αιτία την ελειπή επικοινωνία και τη μεγάλη αργοπορία στην παράδοση.

mp

edit: Επίσης για το φίλο που ρώτησε, οι τιμές της αντιπροσωπείας για τις άλλες διαστάσεις είναι:
200cm 300 ευρώ (διαθέσιμη άμεσα)
220cm 330 ευρώ (σε παραγγελία, διαθέσιμη από φθινόπωρο)
240cm 360 ευρώ (διαθέσιμη άμεσα)

Last edited:
Δεν ειναι περιεργο που στο ebay δε δειχνει κατι αλλο εκτος Γερμανιας σαν επιλογη να δεις μεταφορικα, απο τη στιγμη που το καλυπτει μεσα στην αγγελια. Αλλωστε υπαρχει ενα θεμα σε αγγλικο forum στο οποιο εχουν ψωνισει παρα πολλοι απο Αγγλια αυτες τις οθονες εδω και 2 χρονια απο τη V4 που υπηρχε τοτε... Εχω διαβασει ολο το θεμα και η γενικη εικονα ειναι οτιοι οθονες ειναι πολυ καλες για το κοστος τους (οκ αυτη ηταν ηδη γνωστο αν ειναι κλονοι της ultrascreen) και οτι αρκετες φορες εφτασε η οθονη με καποιο προβληματακι, αλλα ο τυπος ηταν πολυ σωστος και ειτε προσφερε μεγαλη εκπτωση σε περιπτωση που μπορει να μη σε πειραζε το προβλημα, ειτε να στειλει ολοκαινουρια!

Επισης θεωρω θετικο το οτι απλα κερδιζεις τη δημοπρασια και διαλεγεις μετα τι μεγεθος θες.

Υπαρχει μια λογικη θεωρια που λεει οτι ο τυπος ειναι η exklusiv-home και απο το μαγαζι του στη γερμανια πουλαει τις οθονες, και απο το ebay ξεφορτωνεται τις ψιλο-ελλατωματικες, με μικρα ψεγαδια κλπ, αλλα απο τη στιγμη που η τιμη ειναι τσαμπα και εχει καλο ιστορικο αλλαγων, νομιζω αξιζει να δοκιμασει κανεις!

Παντως αν οντως μιλαμε για ιδιες οθονες κλονους, δε θελω να φανταστω το ποσοστο κερδους εχουν οι διαφοροι που τις πουλανε σε οτι τιμες θελουν, και δε λεω μον για τοπικα, αλλα μεχρι και 999$ αμα δεις το αυστραλιανο ebay!

Εδω στην Αθηνα ξερεις μηπως που εχει στημενες ultrascreen/cinescreen/smartscreen/whatever-screen να παω να δω καμια απο κοντα να κρινω την ποιοτητα και κατα ποσο ειναι ιδιες με αυτο που βλεπω στις φωτογραφιες του ebay?

...Την ultrascreen δεν την έχω δει από κοντά. Θεώρησα πως είναι ίδια με τις άλλες επειδή ο Messenger ανέφερε πως είχε την ίδια ακριβώς συσκευασία με την smartscreen/cinescreen.
mp
Δεν είπα αυτό... Δεν έχω δεί καμμιά ultrascreen. Απλά είπα ότι μου φάνηκε σοβαρή κατασκευή αυτή που πήρα...

Έχεις ήδη παραγγείλει την οθόνη στην αντιπροσωπεία; Έτσι κατάλαβα...

....Εδω στην Αθηνα ξερεις μηπως που εχει στημενες ultrascreen/cinescreen/smartscreen/whatever-screen να παω να δω καμια απο κοντα να κρινω την ποιοτητα και κατα ποσο ειναι ιδιες με αυτο που βλεπω στις φωτογραφιες του ebay?
Ευχαρίστως σπίτι μου να δείς στημένη την Cinemascreen 2.20m (100").:ernaehrung004:

To μαγαζί που μου την έδωσε μου έδινε την "smartscreen" για "100% κλώνο" ultrascreen και - επειδή δεν είχε στα 2.20m - μου έδωσε την "cinemascreen" για "γνήσια" ultrascreen...

ουφ... :confused:

Αν ναι, είμαι Αθήνα Βορειοανατολικά...

Δεν είπα αυτό... Δεν έχω δεί καμμιά ultrascreen. Απλά είπα ότι μου φάνηκε σοβαρή κατασκευή αυτή που πήρα...

Έχεις ήδη παραγγείλει την οθόνη στην αντιπροσωπεία; Έτσι κατάλαβα...

Ναι, την έχω παραγγείλει, θα την έχω την Δευτέρα μάλλον.

mp

Τελικα ηρθε η οθονη σου malakudi να μας πεις και εσυ εντυπωσεις? Αυτες τις cinescreen στο ebay τις παρακολουθησα αυτες τις μερες, και ολες οι δημοπρασιες τελειωνουν κατω απο τα 100 ευρω, συνηθως γυρω στα 90. Επισης εγω χρειαζομαι πολυ μεγαλη (την 2.6μ) οποτε το γεγονος οτι δινει στην ιδια τιμη οποιο μεγεθος και να θες, καθιστα αυτες τις δημοπρασιες πολυ συμφερουσες για την περιπτωση μου, και ας ειναι τα μεταφορικα 79 ευρω. Δηλαδη για την 2.6μ που θελω θα μου εβγαινε γυρω στα 170 ευρω για να ειναι σε 4 μερες σπιτι μου, τιμη απιστευτη οταν αποδω χρειαζομαι περιπου 450 για την ultrascreen και δε ξερω ποσο για τις αλλες, αλλα οσο πιο κατω και να ειναι αποκλειεται να προσεγγιζουν καν τα 300...

Ετσι αποφασισα να bidαρω και εγω αλλα δυστυχως στο τελευταιο σταδιο το ebay δε μου επετρεψε λογω του οτι δεν ηταν στη λιστα η Ελλαδα σαν προορισμος. Επειδη ομως λεει πως στελενει Ευρωπη με 79 ευρω μεσα στην αγγελια του εχω στειλει μυνημα μεσω ebay και περιμενω απαντηση και ελπιζω να με κανει exempt και να μπορεσω να bidαρω καποιες αλλες...

Ήρθε σήμερα. Την έστησα πρόχειρα και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Θα γράψω αναλυτικά αύριο γιατί είναι πλέον αργά.

mp

Λοιπόν, η οθόνη είναι η cinescreen (ή cinemascreen όπως γράφει σε κάποια από τα κουτιά). Πολύ καλή συσκευασία, προσεγμένη. Έχει μέσα το πανί, το IR remote και το ενσύρματο remote (για την περίπτωση που κρυφτεί η οθόνη σε κάποια ξυλοκατασκευή).

Το πανί μπορώ να το συγκρίνω με το προηγούμενο που είχα, το Da-lite HCMW χειροκίνητο. Σε σχέση με αυτό, μάλλον είναι λίγο πιο φωτεινό (το HCMW είναι gain 1.0, αυτό μάλλον είναι 1.1). Δεν έχει πρόβλημα με σημεία να λαμπιρίζουν, ο μηχανισμός είναι ουσιαστικά αθόρυβος. Το πανί είναι σε άψογη κατάσταση, ενώ το γεγονός πως έχει πάνω μαύρο περιθώριο 50cm βοηθάει πολύ στην εγκατάσταση που θέλω να κάνω (θα κρυφτεί σε ψευτοδοκάρι στο ταβάνι).

Γενικά επί του παρόντος είμαι πολύ ευχαριστημένος, ενώ και το κατάστημα ήταν πολύ εξυπηρετικό και τα μεταφορικά για Πάτρα μόλις 4 ευρώ. Στο μέλλον θα δείξει αν θα ζαρώσει και αυτό, το HCMW πάντως έχει γίνει σαν τσαλακωμένο!!!

@Blinky: το 2.60 η εδώ αντιπροσωπεία νομίζω το έχει 390. Με αυτούς στο exclusive-home.de δε ξέρω τι παίζει. Τους έστειλα κι εγώ ένα email που τους ρωτούσα αν κάνω bid από Ελλάδα, αν θα μου το στείλουν αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν.

@Messenger: ο φίλος μου τελικά δε τη θέλει τη dalite οπότε είναι διαθέσιμη αν την θες. Το πρόβλημα είναι πως θα μπορέσεις να την πάρεις, μιας και είμαι στην Πάτρα.

mp

μαλιστα! Με γεια κιολας το νεο πανι σου φιλε!
Απο τις φωτογραφιες που φαινονται στις δημοπρασιες κρινεις οτι ειναι ακριβως το ιδιο πανι με αυτο που πηρες? Δυστυχως και εμενα δε μου απαντησε εδω και 2 μερες, και να πω την αληθεια ειχα ψηθει πολυ, γιατι 390 δε θελω να δωσω, ακομα και αν αποτελει φτηνη τιμη για πανι. Απλα δε μπορω να δικαιολογησω το κοστος σε σχεση με ενα custom made (ειδικα αφου δεν εχω προβλημα να βαλω και σταθερο). Αλλα μεχρι 200 θα τα εδινα για να γλιτωσω τον κοπο...ελπιζω να απαντησει.

μαλιστα! Με γεια κιολας το νεο πανι σου φιλε!
Απο τις φωτογραφιες που φαινονται στις δημοπρασιες κρινεις οτι ειναι ακριβως το ιδιο πανι με αυτο που πηρες? Δυστυχως και εμενα δε μου απαντησε εδω και 2 μερες, και να πω την αληθεια ειχα ψηθει πολυ, γιατι 390 δε θελω να δωσω, ακομα και αν αποτελει φτηνη τιμη για πανι. Απλα δε μπορω να δικαιολογησω το κοστος σε σχεση με ενα custom made (ειδικα αφου δεν εχω προβλημα να βαλω και σταθερο). Αλλα μεχρι 200 θα τα εδινα για να γλιτωσω τον κοπο...ελπιζω να απαντησει.

Σ' ευχαριστώ. Ναι, οι φωτογραφίες στο ebay αντιστοιχούν σε αυτό που πήρα.
Αν βγάλεις άκρη μαζί τους, ενημέρωσέ μας.

mp

αυτο προκειται για αλλο πανι. Αυτο που συζηταμε ειναι το εξης :

http://cgi.ebay.de/V5-Cinescreen-V5...39:1|66:2|65:12|240:1318&_trksid=p3286.c0.m14

Παντως εγω 2 φορες τους εστειλα και τους ζητησα αν μπορουν να με αφησου να biddαρω και ποσο θα κοστιζαν τα μεταφοριακ για Ελλαδα και με γραψανε οποτε δεν ασχοληθηκα αλλο...

Το παλι που εβαλες εχει καλη τιμη, αγνωστα μεταφορικα, πρεπει να τους μιλησεις, αλλα το κυριοτερο ειναι αγνωστης ποιοτητας και εχει 1.5gain δυστυχως...

Μεταφορικά είναι 39 και το gain μάλλον από λάθος γράφτηκε ως 1.5 στο Ebay, 1.2 πρέπει να είναι, όπως αναγράφουν στο κυρίως site τους.

Τους έχω ήδη στείλει e-mail και περιμένω απάντηση και ως προς την έκδοση CineXX που έχουν, η οποία λένε ότι είναι με καλύτερο μοτέρ-πανί-τηλεχειριστήριο...

http://www.ultraluxx.eu/270-m-x-150...Funk-FB-169_c267-235-248-254-311_p1039_x2.htm

Χτες βράδυ ήταν η πρώτη μέρα που έκανα αρκετές ώρες προβολών στο νέο πανί. Οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Το πανί αυτό (Cinescreen 90") είναι λίγο πιο φωτεινό από το προηγούμενο που είχα (Dalite HCMW 106") αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στη μικρότερη διαγώνιο που έχει σε σχέση με το Da-lite. Πλέον το normal mode του PT-AX100 που έχω είναι αρκετά φωτεινό, ενώ το eco mode που είναι ικανοποιητικό, σε μένα κάνει προβλήματα με τρεμόπαιγμα.

Πέραν της φωτεινότητας, όλα τα άλλα είναι απλώς τέλεια. Άψογη υφή, κανένα σημείο που να λαμπιρίζει (στο da-lite είχε 1-2 πιξελάκια που λαμπίριζαν), στιβαρή κατασκευή, χωρίς καμία ζάρα φυσικά - ας ελπίσουμε να μείνει έτσι για αρκετά χρόνια!

Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

mp