Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Είμαι αντιαντικαπνιστής.
Μου την σπάνε οι αντικαπνιστές και δεν είμαι υποχρεωμένος να μου στερούν την απόλαυση μου.
Κάνουν κακό στην υγεία μου. :D

Πέραν της πλάκας, η αντικαπνιστική μόδα, μια ακόμα υστερία είναι. Γνωστό σε όλους. Αύριο θα βρεθεί κάτι άλλο. Θα κονομήσουν μερικοί (ως συνήθως).
Μας πειράζει λένε ο καπνός, αλλά οι λευχαιμίες θερίζουν, οι καρκίνοι, τα εγκεφαλικά, τα εμφράγματα το ίδιο. (Δεν μιλάω για τους καπνιστές.)
Ενοχλεί λένε ο καπνός, αλλά ζουν σε πόλεις με άθλια ατμόσφαιρα, τρώνε του κόσμου τα αλλοιωμένα - μεταλλαγμένα - σάπια κλπ κλπ.
Πίνουν αμφιβόλου ποιότητας νερά, γάλατα, χυμούς, κάνουν καθιστική ζωή και πόσα ακόμα παραδείγματα.
Το Χόλυγουντ παρουσιάζει τους κακούς να καπνίζουν (συνήθως είναι Άραβες τρομοκράτες. Αντίθετα το να ρουφάς 2-3 ποτά το μεσημέρι είναι καλό.
Στην Ολλανδία που πήγα πέρσι (το ξανάγραψα) επιτρέπεται να καπνίσεις χασίς, μαροκινά κλπ κλπ, αλλά τσιγάρο γιοκ.

Εμένα πάντως το μέτρο δεν με χαλάει.
Στα μαγαζιά που πηγαίνω, δεν θα αλλάξει τίποτα.

Εμένα με ενοχλούν τα γαϊδούρια που κυκλοφορούν εκεί έξω και δε σέβονται αυτόν που'χουν απέναντί τους. Επειδή λοιπόν το μέτρο έχει ως στόχο κυρίως αυτούς, εμένα μου κάνει.

Το ότι υπάρχουν βιομηχανίες που μολύνουν την ατμόσφαιρα είναι γεγονός, αλλά καμία βιομηχανία δεν ήρθε στη μούρη σου να σου πει "καπνίζω επειδή γουστάρω και στα @@ μου αν σ'ενοχλεί..." Όσο περνάει απ'το χέρι μου (υπογραφές κλπ) είμαι εναντίον και αυτών, αλλά η καθημερινότητά μου καθορίζεται από κάτι τέτοιους τυπάδες... τους οποίους με μεγάλη ευχαρίστηση θα καρφώνω αν συνεχίσουν το ίδιο βιολί...

Last edited:
Το μετρο αυτο κατα του καπνισματος μαλλον ειναι μονο η αρχη... ετσι τουλαχιστον μου μοιαζει, για αλλες πιο σημαντικες απαγορευσεις... (και ελπιζω να κανω λαθος...)

Τωρα οσον αφορα το ιδιο το τσιγαρο...
Φυσικα και ειναι ενοχλητικο για καποιον που δεν καπνιζει, αλλα εφοσον ειναι ενα προϊον που πωλειται ΝΟΜΙΜΑ, δεν ξερω αν εχει κανεις δικαιωμα να απαγορευσει τη χρηση του.
Αν υπαρχουν "αντερα" να κανουν την πωληση του παρανομη...

Αντιλαμβανομαι βεβαια οτι καποιος που δεν καπνιζει εχει και αυτος δικαιωματα, προφανως, και φυσικα θελει να βγει εξω και να παει καπου που δεν θα μυριζει σαν "τεκες" βγαινοντας απο εκει. Το λογικο θα ειναι να υπαρχει ποσοστωση. Καποια μαγαζια να ειναι αντικαπνιστικα και καποια οχι. Ετσι ωστε οταν καποιος μπαινει σε καποιο απο αυτα να το κανει εις γνωση του. Βεβαια, θα πει κανεις, ποιος θα ειναι αυτος που θα κανει μαγαζι που θα απαγορευεται το τσιγαρο?
Αυτο ομως δεν αφορα αυτους που καπνιζουν. Ας κανουν καποιοι την αρχη, και ας τα γεμιζουν οι φιλοι μη καπνιζοντες και θα σου πω μετα ποσα θα ανοιξουν που θα απαγορευεται.
Γιατι ομως εγω που απολαμβανω ενα ΝΟΜΙΜΑ πωλουμενο προϊον θα πρεπει να παω στο "πυρ το εξωτερο"? Εγω αντιστοιχα δεν εχω δικαιωματα?

Θα παω δηλαδη να πιω τσικουδιες και να φαω κανενα μεζε και δεν θα κανω ουτε ενα τσιγαρακι? Μαλλον δεν θα παω...

Ευτυχως βεβαια που εχουμε πολυ καλο καιρο και στους ανοιχτους χωρους επιτρεπεται... φανταζομαι και στα θερινα σινεμα ετσι? Γιατι χειμωνα δε με βλεπω να ξαναβλεπω ταινια... (στο μπαρ του χειμερινου προφανως θα απαγορευεται...)

Anyway ας κανει το κρατος οτι θελει, και η EU το ιδιο...
Οπως ειπε και ο φιλος Δημητρης Θ. εγω στα μαγαζια που πηγαινω δεν υπαρχει προβλημα... θα ειναι σιγουρα καπνιστων... :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Θα παω δηλαδη να πιω τσικουδιες και να φαω κανενα μεζε και δεν θα κανω ουτε ενα τσιγαρακι? Μαλλον δεν θα παω...

Θα βγεις έξω, θα κάνεις το τσιγαράκι σου και θα γυρίσεις, δεν είναι τόσο τραγικό ρε παιδιά. Και εγώ μπουκιά - γουλιά και τσιγάρο είμαι στα μαγαζιά αλλά δεν με πειράζει, ίσα ίσα θα καπνίζουμε και λιγότερο...

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Είμαι αντιαντικαπνιστής.
Μου την σπάνε οι αντικαπνιστές και δεν είμαι υποχρεωμένος να μου στερούν την απόλαυση μου.
Κάνουν κακό στην υγεία μου. :D

Πέραν της πλάκας, η αντικαπνιστική μόδα, μια ακόμα υστερία είναι. Γνωστό σε όλους. Αύριο θα βρεθεί κάτι άλλο. Θα κονομήσουν μερικοί (ως συνήθως).
Μας πειράζει λένε ο καπνός, αλλά οι λευχαιμίες θερίζουν, οι καρκίνοι, τα εγκεφαλικά, τα εμφράγματα το ίδιο. (Δεν μιλάω για τους καπνιστές.)
Ενοχλεί λένε ο καπνός, αλλά ζουν σε πόλεις με άθλια ατμόσφαιρα, τρώνε του κόσμου τα αλλοιωμένα - μεταλλαγμένα - σάπια κλπ κλπ.
Πίνουν αμφιβόλου ποιότητας νερά, γάλατα, χυμούς, κάνουν καθιστική ζωή και πόσα ακόμα παραδείγματα.
Το Χόλυγουντ παρουσιάζει τους κακούς να καπνίζουν (συνήθως είναι Άραβες τρομοκράτες. Αντίθετα το να ρουφάς 2-3 ποτά το μεσημέρι είναι καλό.
Στην Ολλανδία που πήγα πέρσι (το ξανάγραψα) επιτρέπεται να καπνίσεις χασίς, μαροκινά κλπ κλπ, αλλά τσιγάρο γιοκ.

Εμένα πάντως το μέτρο δεν με χαλάει.
Στα μαγαζιά που πηγαίνω, δεν θα αλλάξει τίποτα.
Κατ αρχάς αν ΔΕΝ ενοχλείς άλλους κάνε ότι θέλεις , κατα δεύτερον ξέχασες να μας πείς ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ τα καπνίζουν όλα αυτά στην Ολλανδία , στο ΔΡΟΜΟ μάλλον ΟΧΙ σε ειδικά καταστήματα δεν είναι ;;; για να τα λέμε σωστά !!!!!!
Κάπου πιο πάνω αναφέρατε κάποιοι οτι δεν θα "καρφώσουν " ,τι λέτε ρε παλικάρια απο πότε έγινε κάρφωμα το να προστατέψω τον εαυτό μου , τα παιδιά μου απο τους ασυνύδητους κάφρους που θα βρεθούν σίγουρα ;;;;; αλλά αυτό μας έχει φάει σα λαό , θεωρούμε ΝΤΡΟΠΗ να καταγγείλουμε την παράβαση , οι άλλοι να το κάνουν , οι άλλοι να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα , το κράτος να τους βρεί ,αλήθεια ποιοι είναι το κράτος ;;;;;;

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Εμένα με ενοχλούν τα γαϊδούρια που κυκλοφορούν εκεί έξω και δε σέβονται αυτόν που'χουν απέναντί τους. Επειδή λοιπόν το μέτρο έχει ως στόχο κυρίως αυτούς, εμένα μου κάνει.
Λίγα για τα γαϊδούρια μην γίνουμε κ@λος.
Είπαμε, μόδα είναι. Είναι τρέντι, κουλ και γουάου.

Το ότι υπάρχουν βιομηχανίες που μολύνουν την ατμόσφαιρα είναι γεγονός, αλλά καμία βιομηχανία δεν ήρθε στη μούρη σου να σου πει "καπνίζω επειδή γουστάρω και στα @@ μου αν σ'ενοχλεί..." Όσο περνάει απ'το χέρι μου (υπογραφές κλπ) είμαι εναντίον και αυτών, αλλά η καθημερινότητά μου καθορίζεται από κάτι τέτοιους τυπάδες... τους οποίους με μεγάλη ευχαρίστηση θα καρφώνω αν συνεχίσουν το ίδιο βιολί...

Καλά μάζευε υπογραφές εσύ. Το ότι δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο δεν σε πειράζει ε?
Το ότι θα καρφώνεις, εμένα προσωπικά δεν με ξενίζει.
Δηλώνεις άλλωστε αριστερός με το 90% των μηνυμάτων σου να έχουν επιχειρήματα και απόψεις ακροδεξιού.
Α, ισχύει ακόμα ο τρομονόμος που παίρνεις τηλ αν δεις ύποπτο?
Αν ισχύει, προτείνω να δίνεται και μπόνους σε όσους καρφώνουν πάνω από 10.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπ

Κατ αρχάς αν ΔΕΝ ενοχλείς άλλους κάνε ότι θέλεις , κατα δεύτερον ξέχασες να μας πείς ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ τα καπνίζουν όλα αυτά στην Ολλανδία , στο ΔΡΟΜΟ μάλλον ΟΧΙ σε ειδικά καταστήματα δεν είναι ;;; για να τα λέμε σωστά !!!!!!
Κάπου πιο πάνω αναφέρατε κάποιοι οτι δεν θα "καρφώσουν " ,τι λέτε ρε παλικάρια απο πότε έγινε κάρφωμα το να προστατέψω τον εαυτό μου , τα παιδιά μου απο τους ασυνύδητους κάφρους που θα βρεθούν σίγουρα ;;;;; αλλά αυτό μας έχει φάει σα λαό , θεωρούμε ΝΤΡΟΠΗ να καταγγείλουμε την παράβαση , οι άλλοι να το κάνουν , οι άλλοι να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα , το κράτος να τους βρεί ,αλήθεια ποιοι είναι το κράτος ;;;;;;
1.Με ενοχλούν οι αντικαπνιστές, άρα να τους απαγορέψουμε να βγαίνουν έξω.
Μου χαλάν την υγεία μου, επιστημονικά τεκμηριωμένο.
2.Την υποκρισία στην Ολλανδία προσπάθησα να σου δώσω να καταλάβεις, αλλά τσάμπα ο κόπος μου.
3.Ναι, κάρφωμα και ρουφιανιά είναι.

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Θα βγεις έξω, θα κάνεις το τσιγαράκι σου και θα γυρίσεις, δεν είναι τόσο τραγικό ρε παιδιά. Και εγώ μπουκιά - γουλιά και τσιγάρο είμαι στα μαγαζιά αλλά δεν με πειράζει, ίσα ίσα θα καπνίζουμε και λιγότερο...

Φιλε PLACEBO δεν ειναι τοσο απλο, ειλικρινα. Και να σου πω ενα παραδειγμα που εζησα προσφατα. Ημουν στο Λονδινο το Φεβρουαριο με ενα φιλο. Οι δυο μας.
Καθε βραδυ που βγαιναμε ηταν σαν να εβγαινε ο καθενας μονος του... Αφου σε τακτα διαστηματα, με βαρδιες, βγαιναμε εξω για τσιγαρο και ο αλλος εμενε μεσα, σκοπια...
Αν δηλαδη εδω στην Ελλαδα βγω με την κοπελα μου που καπνιζουμε και οι δυο για ενα ποτο θα πρεπει να κανουμε το ιδιο? Γιατι?

Ειλικρινα παντως, εγω σεβομαι αυτον που δεν καπνιζει και αν καποιος μου πει ευγενικα οτι τον ενοχλω φυσικα και θα το σβησω εκεινη τη στιγμη. Εχει τυχει να μην καπνισω γιατι εκατσε διπλα μου σε ενα καφε μια οικογενεια με μικρα παιδακια...

Αλλα, μα το Δια :music-smiley-005:, αν δω μετα το μέτρο υστερικες αντιδρασεις... οπου επιτρεπεται θα καπνιζω δυο δυο :afro:... και ας μην ξεχναμε οτι τον περισσοτερο καιρο, στην Ελλαδα τουλαχιστον, ειμαστε σε ανοιχτα μαγαζια...

Παρακαλώ να μην γίνει το θέμα για ακόμη μία φορά πόλεμος καπνιστών-αντικαπνιστών. Αυτά έχουν εξαντληθεί στο παρελθόν και μάλιστα πολλάκις.

Το θέμα του παρόντος νήματος έχει να κάνει με την εφαρμογή της απαγόρευσης, όχι για το εάν είναι καλό ή κακό το κάπνισμα κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

1.Με ενοχλούν οι αντικαπνιστές, άρα να τους απαγορέψουμε να βγαίνουν έξω.
Μου χαλάν την υγεία μου, επιστημονικά τεκμηριωμένο.
2.Την υποκρισία στην Ολλανδία προσπάθησα να σου δώσω να καταλάβεις, αλλά τσάμπα ο κόπος μου.
3.Ναι, κάρφωμα και ρουφιανιά είναι.
1)Όπως είπες και σε κάποιον ποιο πάνω μάζεψε υπογραφές , θα σεβαστούμε την όποια ανάλογη απόφαση..........
2) Τα είπαμε οι άλλοι είναι χαζοί , οι "μάγκες" και οι "έξυπνοι" στην Ελλάδα μαζευτήκαμε.....
3) Έτσι , σε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις αυτά που λέω ........:fahne90:

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Λίγα για τα γαϊδούρια μην γίνουμε κ@λος.
Είπαμε, μόδα είναι. Είναι τρέντι, κουλ και γουάου.

Τα γαϊδούρια δεν είναι μόνο οι καπνιστές, απλά αυτοί είναι που είναι πολυάριθμοι και σε επηρρεάζουν καθημερινά όπου κι αν πας, άρα ναι αυτοί είναι που με ενοχλούν.

Καλά μάζευε υπογραφές εσύ. Το ότι δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο δεν σε πειράζει ε?
Το ότι θα καρφώνεις, εμένα προσωπικά δεν με ξενίζει.
Δηλώνεις άλλωστε αριστερός με το 90% των μηνυμάτων σου να έχουν επιχειρήματα και απόψεις ακροδεξιού.
Α, ισχύει ακόμα ο τρομονόμος που παίρνεις τηλ αν δεις ύποπτο?
Αν ισχύει, προτείνω να δίνεται και μπόνους σε όσους καρφώνουν πάνω από 10.

Φυσικά και θα καρφώνω, όσο περνάει απ'το χέρι μου κάποιος ο οποίος είναι δυνητικά επικίνδυνος απέναντι μου να λογοδοτεί θα το κάνω. Μακάρι δε να υπήρχε νόμος σύμφωνα με τον οποίο μπορείς να καρφώνεις οποιονδήποτε περνάει για πλάκα με κόκκινο, κινδυνεύοντας να σκοτώσει κόσμο, οποιονδήποτε μπαίνει να οδηγήσει σουρωμένος, ή οποιονδήποτε κάνει κόντρες στο δρόμο μπροστά σου...

Τα περί αριστερού-ακροδεξιού τα προσπερνάω, λέγοντάς σου ότι οι αριστεριστικές απόψεις που πετάς εσύ καθημερινά καμία διαφορά δεν έχουν από ακροδεξιές, τα άκρα είναι για τα μπάζα, απ'όποια μεριά και να τα κοιτάξεις. εξάλλου συζητάμε για κάτι άλλο, υπερκομματικό, συζητάμε κάτι κοινό για όλους.

Όσο για την τελευταία σου ερώτηση, ναι αν έβλεπα μπροστά μου κάποιον να κανονίζει να τοποθετήσει μια βόμβα θα τον κάρφωνα, δε θα κρυβόμουν πίσω απ'τη σκιά μου, μπας και κάποιος μου πει ότι δεν είμαι αρκετά αριστερός. Τέτοια κολληματάκια τα'χω ξεπεράσει από το 2ο έτος... Έκτοτε για οτιδήποτε σκέφτομαι με τη δική μου κρίση..

Last edited:
Το μετρο αυτο κατα του καπνισματος μαλλον ειναι μονο η αρχη... ετσι τουλαχιστον μου μοιαζει, για αλλες πιο σημαντικες απαγορευσεις... (και ελπιζω να κανω λαθος...)

Τωρα οσον αφορα το ιδιο το τσιγαρο...
Φυσικα και ειναι ενοχλητικο για καποιον που δεν καπνιζει, αλλα εφοσον ειναι ενα προϊον που πωλειται ΝΟΜΙΜΑ, δεν ξερω αν εχει κανεις δικαιωμα να απαγορευσει τη χρηση του.
Αν υπαρχουν "αντερα" να κανουν την πωληση του παρανομη...

Αντιλαμβανομαι βεβαια οτι καποιος που δεν καπνιζει εχει και αυτος δικαιωματα, προφανως, και φυσικα θελει να βγει εξω και να παει καπου που δεν θα μυριζει σαν "τεκες" βγαινοντας απο εκει. Το λογικο θα ειναι να υπαρχει ποσοστωση. Καποια μαγαζια να ειναι αντικαπνιστικα και καποια οχι. Ετσι ωστε οταν καποιος μπαινει σε καποιο απο αυτα να το κανει εις γνωση του. Βεβαια, θα πει κανεις, ποιος θα ειναι αυτος που θα κανει μαγαζι που θα απαγορευεται το τσιγαρο?
Αυτο ομως δεν αφορα αυτους που καπνιζουν. Ας κανουν καποιοι την αρχη, και ας τα γεμιζουν οι φιλοι μη καπνιζοντες και θα σου πω μετα ποσα θα ανοιξουν που θα απαγορευεται.
Γιατι ομως εγω που απολαμβανω ενα ΝΟΜΙΜΑ πωλουμενο προϊον θα πρεπει να παω στο "πυρ το εξωτερο"? Εγω αντιστοιχα δεν εχω δικαιωματα?

Ευτυχως βεβαια που εχουμε πολυ καλο καιρο και στους ανοιχτους χωρους επιτρεπεται... φανταζομαι και στα θερινα σινεμα ετσι? Γιατι χειμωνα δε με βλεπω να ξαναβλεπω ταινια... (στο μπαρ του χειμερινου προφανως θα απαγορευεται...)

Anyway ας κανει το κρατος οτι θελει, και η EU το ιδιο...
Οπως ειπε και ο φιλος Δημητρης Θ. εγω στα μαγαζια που πηγαινω δεν υπαρχει προβλημα... θα ειναι σιγουρα καπνιστων... :ADFADF1:

Συμφωνω, το να πωλειται ενα προιον που απαγορευεται να χρησιμοποιησεις
(η πρεπει να το χρησιμοποιεις με ορους) ειναι το θεατρο του παραλογου.

Δε γινεται ο 12χρονος να μπορει ανετοτατα να αγοραζει τσιγαρα και ο 50αρης να μην εχει ενα χωρο να μαζευτει με τους φιλους του και να καπνισει

Φιλε PLACEBO δεν ειναι τοσο απλο, ειλικρινα. Και να σου πω ενα παραδειγμα που εζησα προσφατα. Ημουν στο Λονδινο το Φεβρουαριο με ενα φιλο. Οι δυο μας.
Καθε βραδυ που βγαιναμε ηταν σαν να εβγαινε ο καθενας μονος του... Αφου σε τακτα διαστηματα, με βαρδιες, βγαιναμε εξω για τσιγαρο και ο αλλος εμενε μεσα, σκοπια...
Αν δηλαδη εδω στην Ελλαδα βγω με την κοπελα μου που καπνιζουμε και οι δυο για ενα ποτο θα πρεπει να κανουμε το ιδιο? Γιατι?

Ειλικρινα παντως, εγω σεβομαι αυτον που δεν καπνιζει και αν καποιος μου πει ευγενικα οτι τον ενοχλω φυσικα και θα το σβησω εκεινη τη στιγμη. Εχει τυχει να μην καπνισω γιατι εκατσε διπλα μου σε ενα καφε μια οικογενεια με μικρα παιδακια...

Αλλα, μα το Δια :music-smiley-005:, αν δω μετα το μέτρο υστερικες αντιδρασεις... οπου επιτρεπεται θα καπνιζω δυο δυο :afro:... και ας μην ξεχναμε οτι τον περισσοτερο καιρο, στην Ελλαδα τουλαχιστον, ειμαστε σε ανοιχτα μαγαζια...
Είναι σαφές οτι όλοι έχουμε κάποιο δίκιο αλλά για πες μου , και αναφέρομαι εδώ Ειλικρινα παντως, εγω σεβομαι αυτον που δεν καπνιζει και αν καποιος μου πει ευγενικα οτι τον ενοχλω φυσικα και θα το σβησω εκεινη τη στιγμη αλήθεια μπήκες ποτέ , έστω και ΜΙΑ φορά να ρωτήσεις ΠΡΙΝ το ανάψεις ;;;;;;

Συμφωνω, το να πωλειται ενα προιον που απαγορευεται να χρησιμοποιησεις
(η πρεπει να το χρησιμοποιεις με ορους) ειναι το θεατρο του παραλογου.

Δε γινεται ο 12χρονος να μπορει ανετοτατα να αγοραζει τσιγαρα και ο 50αρης να μην εχει ενα χωρο να μαζευτει με τους φιλους του και να καπνισει

Υποθέτω ότι και γι'αυτό υπάρχει νόμος, για τα ποτά τουλάχιστον υπάρχει σίγουρα... Φυσικά εφαρμόζεται όσο θα εφαρμοστεί μάλλον και ο νόμος για τον οποίο συζητάμε εδώ.... Γι'αυτό επιμένω ότι είναι απαραίτητη η συνδρομή των πολιτών με καταγγελίες.... Γιατί αν περιμένουμε από την αστυνομία να κάνει εφόδους και να ελέγχει ζήτω που καήκαμε....

Εϊναι και καφρίλα όμως να έχεις (όχι εσύ, οι καπνιστές γενικά) κάθε χώρο διασκέδασης σε αυτήν την χώρα απο εστιατόρια μέχρι μπάρ και να υποχρεώνεις έτσι κάποιον είτε να κάτσει σπίτι του, είτε να φάει την όλη την κάπνα σου στην μούρη...

Και μην ξεχνάμε τους εργαζομένους σε τέτοια μέρη έτσι. Δούλευα σε μπαρ μερικά χρόνια και οταν γύρναγα σπίτι έπρεπε να κρεμάσω και τον ευτό μου έξω για μια μέρα για αν ξεμυρίσω...

Την παράγραφο για το πρόστιμο για τον καταστηματάρχη μόνο αν υπάρξει καταγγελία την θεωρώ σημαντική για τον εξής λόγο. Αν κατάλαβα το τί λεει καλά, σημαίνει οτι στην πράξη τα πρόστιμα θα περιορίζονται στους ιδιώτες και όχι σε αυτούς.
Ο ιδιώτης που καπνίζει δεν χρειάζεται να τον "καρφώσεις" όπως ειπώθηκε. Απαξ και τον πιάσουν, πρόστιμο. Τον καταστηματάρχη όμως αν δεν τον καταγγείλει θαμώνας ή εργαζόμενος δεν τον αγγίζει κανένας. Και ούτε ο εργαζόμενος πρόκυται να παίξει την δουλεία του, ούτε ο πελάτης την σωματική ακεραιότητά του για ένα τσιγάρο.

Με τον Maestro μπορεί να έχουμε διαφωνίσει σε διάφορα θέματα αλλα εδώ θα συμφωνίσω. Άλλο το με ενοχλεί κάτι και άλλο κάνει (και αποδεδειγμένα με πολλούς τρόπους) κακό στην υγεία μου. Αν καποιος θέλει να καπνίζει με γεια του με χαρά του. Ας περιορίζει όμως τις συνέπειες της πράξης του αυτής για τον εαυτό του. Μην επιβάλλει τον καπνό του στους άλλους με μία πρόφαση ελευθερίας, οξύμωρο ακόμα και ώς πρόταση...

Τώρα παραλληλισμοί του Τρομονόμου και της ρουφιανάς του γείτονα για "τρομοκράτη" με την περίπτωση αυτή κρίνονται (απο μένα τουλάχιστον) άτοποι που φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτό που θες. Αντί να αυξήσουν την βαρύτητα της καταγγελίας του καπνιστή, μειώνουν την βαρύτητα της ρουφιανάς του γείτονα.

Last edited:

Είναι σαφές οτι όλοι έχουμε κάποιο δίκιο αλλά για πες μου , και αναφέρομαι εδώ Ειλικρινα παντως, εγω σεβομαι αυτον που δεν καπνιζει και αν καποιος μου πει ευγενικα οτι τον ενοχλω φυσικα και θα το σβησω εκεινη τη στιγμη αλήθεια μπήκες ποτέ , έστω και ΜΙΑ φορά να ρωτήσεις ΠΡΙΝ το ανάψεις ;;;;;;

Σε μαγαζι, να ρωτησω ολα τα τραπεζια γυρω μου? Οχι, γιατι οπως ειπα και πριν ειναι νομιμα πωλουμενο προϊον και ειμαι σε δημοσιο χωρο.
Αλλα σε σπιτι, φυσικα.

Φιλε Alex, εχεις δικιο. Αλλα οχι να παμε απο το ενα ακρο στο αλλο...
Υπαρχει και η μεση λυση...

Η χρησιμοποίηση ακραίων παραδειγμάτων, γίνεται σε ανάλογο βαθμό με την αντικαπνιστική υστερία.

Το τσιγάρο είναι επικίνδυνο για τον εαυτό μας και για τους γύρω μας.

Χωρίς παρεξήγηση κάποιος που δεν σκέφτεται την δική του υγεία σιγά μην σκάσει για τους γύρω του.

Εχω παραδείγματα απο "γονείς" που κάνουν το σπίτι τους τεκέ με τα παιδιά στον ίδιο χώρο.

Και να είστε σίγουροι πως όταν θα αρχίσουν τα πρόστιμα θα συμμορφωθούν όλοι.

Δυστυχώς θέλουμε αστυνόμευση για να προστατεύσουμε την ζωή μας είτε πρόκειται για κράνος,ζωνή ασφαλείας,κάπνισμα ή δεν ξέρω τι άλλο.