Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Τωρα βρε Πετρο ειναι αυτη συγκριση; Ασε που οπως λεει και ο Δημητρης η κοκα ειναι... αφορολογητη...

Ο επισημη αιτιολογια για την απαγορευση του καπνισματος στα εστιατορια, μπαρ, καφε κτλ ειναι πως πρεπει προστατευθει ο εργαζομενος που δεν ειναι υποχρεωμένος να εισπνεει καπνο. Ε, η κοκα του πελατη δε θα του κανει κακο και θα αυξησει και τον τζιρο! Ασε που θεωρω απιστευτα υποκριτικο το να ειναι νομιμο το αλκκολ και το τσιγαρο και οχι καποια ναρκωτικά. Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Φιλε Βλασιδη, τα ξαναλεγαμε και πριν απο καιρο στο ιδιο θεμα. Γιατι να μην υπαρχει ποσοστωση; Να εχεις και εσυ να πας με τα παιδια σου μιας και ειναι δικαιωμα σου, αλλα να εχω και εγω καπου να παω. Γιατι θα πρεπει να παμε απο τη μια ακρη στην αλλη;

Δεν έχω καμιά αντίρρηση θεωρητικά. Αλλά την τελευταία φορά (δηλ. στις 25/4) που έκανα παρατήρηση σε σερβιτόρο σε καφετέρια ότι δεν μπορούν να έλθουν 8 καπνιστές σε διπλανό τραπέζι που δεν έχει τασάκια και να ζητούν τασάκια για να το κάνουν τεκέ, εκείνοι μου πέταξαν τσιγάρο στο πρόσωπο (αναμμένο) και αναποδογύρισαν το τραπέζι μας χύνοντας καφέδες, νερά, παγωτά πάνω μου και στα παιδιά. "Σπίτι σου γρήγορα" μου είπαν .... κάλεσα αστυνομία... δεν ήρθε. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας με παρακάλεσε ευγενικά να μην ξαναπάω στο κατάστημα.

Φυσικά μετά από αυτό έχω την άποψη ότι ήρθε ο καιρός να καπνίζεις πλέον μόνο στο σπίτι σου ή στο ύπαιθρο και είμαι απόλυτα δικαιολογημένος. Έτσι δεν είναι;

Οι μπάρμαν, μπαργούμαν, σερβιτόροι, σερβιτόρες, λαντζέρηδες και λαντζέρισες κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δουλεύουν από μικρή ηλικία, καπνίζουν από μικρή ηλικία και πίνουν από μικρή ηλικία.
Είναι εντελώς υποκριτικό και γελοίο το πνεύμα του Νόμου.
Με την ουσία όμως, τον ένα χρόνο παράτασης στα μεγάλα μαγαζιά δεν βλέπω να ασχολούμαστε και πολύ, όπως και στο θέμα της παράτασης ωραρίου.
Το θέμα των ναρκωτικών και των "ναρκωτικών" έχει πολύ κουβέντα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Δεν έχω καμιά αντίρρηση θεωρητικά. Αλλά την τελευταία φορά (δηλ. στις 25/4) που έκανα παρατήρηση σε σερβιτόρο σε καφετέρια ότι δεν μπορούν να έλθουν 8 καπνιστές σε διπλανό τραπέζι που δεν έχει τασάκια και να ζητούν τασάκια για να το κάνουν τεκέ, εκείνοι μου πέταξαν τσιγάρο στο πρόσωπο (αναμμένο) και αναποδογύρισαν το τραπέζι μας χύνοντας καφέδες, νερά, παγωτά πάνω μου και στα παιδιά. "Σπίτι σου γρήγορα" μου είπαν .... κάλεσα αστυνομία... δεν ήρθε. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας με παρακάλεσε ευγενικά να μην ξαναπάω στο κατάστημα.

Απο συνεντευξη του Δημητρη Πουλικακου στο FAQ της προηγουμενης εβδομαδας.

-Ειμαστε ευρωπαιοι τελικα?
-Αρχ..δια ειμαστε.

Φυσικά μετά από αυτό έχω την άποψη ότι ήρθε ο καιρός να καπνίζεις πλέον μόνο στο σπίτι σου ή στο ύπαιθρο και είμαι απόλυτα δικαιολογημένος. Έτσι δεν είναι;

Ρε συ Βλάση, μια φορά με το τασάκι, μια με την ζαχαριέρα, τρίτη φορά τώρα, τι γίνεται? Σ έχουν βάλει στο μάτι?
(Όταν κάθισες δίπλα μου απομακρύνθηκα, όπως φαντάζομαι το 99% των καπνιστών που ξέρω)
Μάλλον πας σε λάθος μαγαζιά με λάθος κόσμο.

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Ο επισημη αιτιολογια για την απαγορευση του καπνισματος στα εστιατορια, μπαρ, καφε κτλ ειναι πως πρεπει προστατευθει ο εργαζομενος που δεν ειναι υποχρεωμένος να εισπνεει καπνο. Ε, η κοκα του πελατη δε θα του κανει κακο και θα αυξησει και τον τζιρο! Ασε που θεωρω απιστευτα υποκριτικο το να ειναι νομιμο το αλκκολ και το τσιγαρο και οχι καποια ναρκωτικά. Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Φιλε Πετρο ετσι οπως το θετεις δεν μπορω να πω κατι, ειναι οντως αλλη και μεγαλη κουβεντα...

Φυσικα και εισαι! Απλα κατι τετοιοι τυποι ειναι γελοιοι θρασυδειλοι υπανθρωποι και συμπεριφερονται ετσι στη ζωη τους γενικοτερα. Οσο για το "μαγαζατορα"... τι να πω... Αλλα αφου ουτε κρατος ουτε δημοκρατια εχουμε... Λυπαμαι ειλικρινα για αυτο που εγινε φιλε.

o tempora o mores

Οι μπάρμαν, μπαργούμαν, σερβιτόροι, σερβιτόρες, λαντζέρηδες και λαντζέρισες κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δουλεύουν από μικρή ηλικία, καπνίζουν από μικρή ηλικία και πίνουν από μικρή ηλικία.
Με την ουσία όμως, τον ένα χρόνο παράτασης στα μεγάλα μαγαζιά δεν βλέπω να ασχολούμαστε και πολύ, όπως και στο θέμα της παράτασης ωραρίου.

Ρε Δημητρη τι ψαχνεις να βρεις τωρα με το ωραριο και τα "μεγαλα" μαγαζια;
Εδω απο πριν τα Καζινο ηταν εξω απο το κολπο...
Ελλαδαρα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Ρε συ Βλάση, μια φορά με το τασάκι, μια με την ζαχαριέρα, τρίτη φορά τώρα, τι γίνεται? Σ έχουν βάλει στο μάτι?
(Όταν κάθισες δίπλα μου απομακρύνθηκα, όπως φαντάζομαι το 99% των καπνιστών που ξέρω)
Μάλλον πας σε λάθος μαγαζιά με λάθος κόσμο.

Όπως είδες, δεν είπα τίποτε για το τσιγάρο, καθώς ήταν λίγοι οι καπνιστές και όλοι -πολύ ευγενικά- πήγαν σε μια πλευρά του τραπεζιού. Αυτό δείχνει ευγένεια και καλή συμπεριφορά. Και το τιμάμε δεόντως.... όταν σηκωθήκατε για να συνεχίσετε, εγώ έφυγα, και λόγω της ώρας, αλλά κι επειδή είναι ανώφελο να ζητώ καθαρή ατμόσφαιρα σε ξενυχτάδικα.

Αλλά όταν κάθεται μια παρέα 8 ατόμων (δυο γονείς και έξι πιτσιρίκια) σε μια καφετέρια (τίποτε παραπάνω από αυτό) και έρχεται δίπλα ο τεκές (σε τραπέζια που δεν είχαν τασάκια) τότε ζητάς σεβασμό. Και τον πήρα.... και από τους πελάτες και από την αστυνομία και από τη διεύθυνση.

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Δημήτρη δεν είναι έτσι. Ειδικά στα μικρά μπαράκια περι ού ο λόγος η πλειοψηφία των εργαζομένων (με πιθανή εξαίρεση τον μπαρμαν αν την κάνει χρόνια την δουλεία) είναι φοιτητές η σπουδαστές που το κάνουν προσωρινά. Δεν καπνίζουν όλοι και ακόμα και αυτοί που καπνίζουν δεν αντέχουν την κάπνα που συσσωρεύεται ορισμένες φορές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπ

Δημήτρη δεν είναι έτσι. Ειδικά στα μικρά μπαράκια περι ού ο λόγος η πλειοψηφία των εργαζομένων (με πιθανή εξαίρεση τον μπαρμαν αν την κάνει χρόνια την δουλεία) είναι φοιτητές η σπουδαστές που το κάνουν προσωρινά. Δεν καπνίζουν όλοι και ακόμα και αυτοί που καπνίζουν δεν αντέχουν την κάπνα που συσσωρεύεται ορισμένες φορές.

Στην Σαλόνικα ίσως να είναι έτσι.
Αλλά και πάλι, κάτσε να εφαρμοστεί το μέτρο και θα δεις πόσα απ αυτά τα μαγαζάκια θα κλείσουν.
Φυσικά για τα μεγάλα μαγαζιά, ούτε λόγος.

όπως και να 'χει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους είναι θέμα υγείας και η υγεία είναι πάνω από τα μαγαζιά που υποτίθεται θα κλείσουν πράγμα στο οποίο δεν με βρίσκεις σύμφωνο.

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Καλο σας μηνα για αυριο...............και να προσεχετε .......θα ειναι αυστηροτατα τα μετρα οχι οπως ξεραμε

Αυριο 31..:a0210:
Μεθαύριο μέτρα.:ADFAD2::flipout::flipout:

Καλο θα μας κανει........... .
Η πλακα θα ειναι οτι θα μπαινει ο δημοτικος αστυνομος στο μαγαζι και θα γραφει τον καπνιζοντα ,τωρα ο διπλα μπορει να εχει ετοιμη στο τραπεζι την "γραμμη" του για να σνιφαρει ,με αυτον δεν θα ασχοληθει ,δεν εχουν ορισει προστιμο ακομη ...............
Κατα τα αλλα "νοιαζονται" για την υγεια μου ,φροντιζουν στο να βρουν τα παιδια μου καλυτερες συνθηκες ,τι και αν κυκλοφορει το μαυρο και η πρεζα ελευθερα (και ελεγχομενα) το τσιγαρο θα περιοριστει
Καλο μηνα να εχουμε

Καλο θα μας κανει........... .
Η πλακα θα ειναι οτι θα μπαινει ο δημοτικος αστυνομος στο μαγαζι και θα γραφει τον καπνιζοντα ,τωρα ο διπλα μπορει να εχει ετοιμη στο τραπεζι την "γραμμη" του για να σνιφαρει ,με αυτον δεν θα ασχοληθει ,δεν εχουν ορισει προστιμο ακομη ...............
Κατα τα αλλα "νοιαζονται" για την υγεια μου ,φροντιζουν στο να βρουν τα παιδια μου καλυτερες συνθηκες ,τι και αν κυκλοφορει το μαυρο και η πρεζα ελευθερα (και ελεγχομενα) το τσιγαρο θα περιοριστει
Καλο μηνα να εχουμε

Τα εχουμε ξαναπει.

Η απαγορευση του καπνισματος σε δημοσιους χωρους ειναι ακριβως αυτο που λεει.

...Του καπνισματος σε Δημοσιους χωρους.

Δεν εχει σκοπο να λυσει ολα τα προβληματα της ανθρωποτητας.

Μεγαλο βημα εμπρος για την κοινωνια μας και ενα δειγμα των απεριοριστων ικανοτητων -αλλα και του οραματος- της τωρινης υπουργου παιδειας...

Αφου μοιρασε τις δευτερευουσες υποθεσεις (διαφθορα, υπερτιμολογησεις, ραντζα, ελλειψεις προσωπικου, μηχανηματων, χωρων κ.α) στους υπαλληλακους του ΔΝΤ, ασχοληθηκε με τα φλεγοντα...

...ηταν τοση η χαρα της, που μαζευτηκε και ο μπουλης με κατι κυρατσες και αλληλοσυγχαρηκαν μεταξυ τους...

...και ζησαμε ολοι καλα...

Μεγαλο βημα εμπρος για την κοινωνια μας και ενα δειγμα των απεριοριστων ικανοτητων -αλλα και του οραματος- της τωρινης υπουργου παιδειας...

Αφου μοιρασε τις δευτερευουσες υποθεσεις (διαφθορα, υπερτιμολογησεις, ραντζα, ελλειψεις προσωπικου, μηχανηματων, χωρων κ.α) στους υπαλληλακους του ΔΝΤ, ασχοληθηκε με τα φλεγοντα...

...ηταν τοση η χαρα της, που μαζευτηκε και ο μπουλης με κατι κυρατσες και αλληλοσυγχαρηκαν μεταξυ τους...

...και ζησαμε ολοι καλα...

Bημα εμπρος ειναι, αυτο ειναι σιγουρο.

Τωρα αν το βλεπουν μερικοι ως photo opportunity και αν ολα τα αλλα προβληματα παραμενουν, δεν αφαιρει κατι απο την αξια του μετρου.