Les Miserables [2012]

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Re: Les Miserables (2012)

Εμένα η ταινία μου άρεσε πολύ. Και τα τραγούδια μου έμειναν, και ο Jackman πάρα πολύ καλός και η Hathaway έκπληξη..και όλοι οι υπόλοιποι το ίδιο, μόνο ο Crowe δεν το έχει σε αυτό το είδος (μου ερχόταν να γελάσω όταν τον άκουγα να τραγουδάει).

Σημ. Κάθισα να τη δώ, ενώ δε μου αρέσουν καθόλου τα μιούζικαλ, στην ουσία τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι...

Απάντηση: Les Miserables (2012)

Εχει δίκιο ο Μάριος τελικά.

Κάθησα και την ξαναείδα σε τελείως διαφορετικές συνθήκες ,μαζί με την αδελφή μου και το καταευχαρηστήθικα.

Ωραιότατη και πιασιάρικη η μουσική.

Και στην αρχή που δεν το πρωτο πρ'όσεξα ανησύχησα.

Γιατί εγώ μεγάλωσα με μιούζικαλς και τα βλέπω πάντα με ευχαρίστηση.Εχω μια γλυκιά εξοικίωση μαζί τους.

Οπότε αναθεωρώ και ανακαλώ περί "αδιάφορης μουσικ'ης" και πιπέρι (ή σκ@τ@) στο στόμα αν δεν "εξερευνήσω" κάτι.

Και πιστέψτε με :Μια ταινία και μια μουσική θέλω δύο φορές μίνιμουμ για να αποφασίσω και να τις κατατάξω.

Αλλά με πιάνει η βιασύνη καμμιά φορά και χάνω στο τερμα..

Απάντηση: Les Miserables (2012)

Μου αρεσουν τα musical αλλα αυτο πιο πολυ όπερα μου θύμιζε καθότι ηταν ελαχιστες οι στιγμες που οι ηθοποιοι δεν τραγουδούσαν. Γενικά με κούρασε λογω μεγαλης διαρκειας. Η μουσικη πολυ καλη και οι ερμηνειες αξιοπρεπεστατες. Μου φανηκε υπερβολη το όσκαρ στην Χαθαγουει η οποια έπαιξε καλα μεν, αλλα ελάχιστα.

Εν γένει η αυθεντική μορφή του musical είναι σαν όπερα, οι στιγμές πρόζας είναι ελάχιστες. Άλλο αν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου αυτό δεν τηρείται, και musical έφτασαν να λέγονται και ταινίες με 5-6 τραγουδάκια ανάμεσα στην πλοκή. Γενικότερα πάντως οι παραγωγές που ανεβαίνουν σε σκηνές του Brodway κλπ έχουν από ελάχιστη έως και καθόλου πρόζα.

Το αν αυτό μπορεί να μεταφερθεί σωστά στο πανί είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση βέβαια... Ωστόσο κάποιοι το κατάφεραν (λέγε με Jesus Christ Superstar)

Είχα δει πριν λίγο καιρό την επετειακή παράσταση των 25 χρόνων (το 2010), και μου είχε αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για το μακροβιότερο μιούζικαλ (παίζεται 27 χρόνια συνεχόμενα), αλλά είναι και λιγάκι "δύσκολο". Η υπόθεση είναι μεγάλη, όχι και πολύ πιστευτή, και τα τραγούδια του κάπως πυκνά (έχουν πολλά λόγια - μάλλον λόγω του ότι προέρχεται από μυθιστόρημα). Η μουσική δεν σου μένει με το πρώτο άκουσμα. Γενικά, δεν ενθουσιάστηκα, αλλά δεν το έχω δει ποτέ και ζωντανά σε θέατρο.

Η ταινία τώρα, ήταν ακριβώς το ίδιο πράγμα, με χειρότερους (κατά πολύ) τραγουδιστές. Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω, ένα ήδη μεγάλο μιούζικαλ έγινε ταινία 3 ωρών. Με κούρασε, και στις 2 ώρες το σταμάτησα. Εντάξει, καλά τα πλάνα, το μακιγιάζ και τα κουστούμια, αλλά δεν είναι εκεί το κύριο βάρος ενός μιούζικαλ. Θες καλές φωνές, οι οποίες υπήρχαν, αλλά σε δευτερεύοντες ρόλους. Οι ερμηνείες των γνωστών ηθοποιών δυστυχώς δεν είναι του επιπέδου που θα έπρεπε (π.χ. το ζεύγος των πανδοχέων - η Κάρτερ και ο Κοχέν δεν πλησιάζουν καν την ερμηνεία του ζεύγους της επετειακής).

Γενικά δεν μου άρεσε, άλλο ένα μιούζικαλ που ατύχησε στην (2η) κινηματογραφική μεταφορά.
Ίσως τελικά αυτά να βγαίνουν καλύτερα όταν μαγνητοσκοπούνται ζωντανά...

Με το σούπερ-σταρ, σε ποια μεταφορά αναφέρεστε; Του 1973; Ούτε αυτή μου άρεσε... :smile:

Με το σούπερ-σταρ, σε ποια μεταφορά αναφέρεστε; Του 1973; Ούτε αυτή μου άρεσε... :smile:

Ναι, σ'αυτή αναφέρομαι. Μουσικά ήταν ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ, ενώ σκηνοθετικά ήταν ιδιαίτερα τολμηρή για την εποχή της... και μετέφερε σε πραγματικά περιβάλλοντα την σκηνική αυστηρά δράση. Ήταν σίγουρα δύσκολη ταινία, αλλά για μένα θα είναι πάντα η κορυφή του είδους της. Ακριβώς επειδή παρόλο που ήταν μουσικά τέλεια, προσπάθησε να δώσει καινοτομίες και στο κινηματογραφικό κομμάτι της (ενώ η επιτυχία της θα ήταν έτσι κι αλλιώς εξασφαλισμένη).

Last edited:

:flipout: Βγήκε τον Νοέμβριο, και το είδα τα Χριστούγεννα... Είναι ζωντανή μαγνητοσκόπηση από το O2 arena.

Δεν την πάλεψα με τίποτα.

Δεν ήξερα οτι ήταν μιούζικαλ και περίμενα πότε θα ξεκινήσουν οι πρόζες. :):):)

Μετά από είκοσι λεπτά μαρτυρίου το κλεισα :)

Γενικότερα δεν έχω θέμα με τα μιούζικαλ, το είδα όλο με ευχαρίστηση, αλλά προς το τέλος να πω την αλήθεια με ψιλοκούρασε.

Τζάκμαν και Χαθαγουεϊ, απίστευτοι! Στον αντίποδα ο Κρόου που δεν το πήγαινε καθόλου ο ρόλος...

Αυτό που διάβασα σε ποιο πάνω post ότι οι ίδιοι οι ηθοποιοί τραγουδούσαν και μάλιστα live, πραγματικά με εντυπωσιάζει.