Lets try bitstreaming out.....

σωστός....αλλά βγάλτο και δοκίμασε αν αλλάζει κάτι στο TrueHD..
Nα σας πω μόνο ότι δεν είναι δικές μου ρυθμίσεις αλλά απο το doom9.....

Το άλλαξα αλλά τίποτα...

To DXVA δεν θα έπρεπε να σε πειράζει, το αντίθετο μάλιστα, είναι αυτό που θες! Σημαίνει ότι παίζεις το video με hardware acceleration από την κάρτα γραφικών. Για ποιο λόγο να χρησιμοποιήσεις soft playback, η ποιότητα είναι η ίδια αλλά το PC ζορίζεται, με αποτέλεσμα ζέστη και θόρυβο.

Ένα πολύ καλό shader που έχει ο MPC-HC είναι το "Shapren Complex 2". Προσωπικά το έχω πάντα ΟΝ...

Δεν είπα οτι με πειράζει.
Το PC είναι αρκετά δυνατό,φαντάσου με Core και η CPU ηταν πάντα στο 20-30%
Έβαλα το Core πριν απο λίγο και ο ήχος μου έκανε πάλι διακοπές, οπότε το πέταξα μιά και καλή!

Το θέμα τώρα είναι να μου παίξει και το TrueHD!!

Last edited:
Το άλλαξα αλλά τίποτα...

Δεν είπα οτι με πειράζει.
Το PC είναι αρκετά δυνατό,φαντάσου με Core και η CPU ηταν πάντα στο 20-30%
Έβαλα το Core πριν απο λίγο και ο ήχος μου έκανε πάλι διακοπές, οπότε το πέταξα μιά και καλή!

Το θέμα τώρα είναι να μου παίξει και το TrueHD!!

Την ώρα που παίζει ένα βιντεακι με TrueHD πήγαινε το βελάκι πάνω απο το εικονίδιο του ffdshow audio στην taskbar και μόλις βγάλει το μπαλονακι με τις πληροφορίες για το τι παίζει εκεινη την στιγμή, κάνε ένα print screen και ανέβασε το να δούμε...

Την ώρα που παίζει ένα βιντεακι με TrueHD πήγαινε το βελάκι πάνω απο το εικονίδιο του ffdshow audio στην taskbar και μόλις βγάλει το μπαλονακι με τις πληροφορίες για το τι παίζει εκεινη την στιγμή, κάνε ένα print screen και ανέβασε το να δούμε...

Ορίστε παρακαλώ....
Έχω ήχο αλλά Dolby D και όχι TrueHD
Βάζω και screen με το FFD...

Attachments

• No true HD.jpg
    No true HD.jpg
    58 KB · Views: 57
  • FFD  no True HD.jpg
    FFD no True HD.jpg
    92.5 KB · Views: 71
Last edited:
είναι πολύ πιθανό το video να έχει δύο streams και να μπερδεύει το receiver: ξετσέκαρε στο passthrough τα δύο dolby digital (ac3 και Plus) και επίσης το ac3 (spdif encode mode ) και ξαναπροσπάθησε ή άλλαξε αρχείο.

εμενα μου κανει το εξης κουφο
ακομα και αν βαλω βαλω prefer ffdshow audio και κανω block το ac3 οταν ανοιγω ενα αρχειο με με truHD ηχο μου δειχνει στα φιλτρα το ac3
δοκιμασα και εκανα unistall το ac3 και οταν ξαναανοιξα το αρχειο παλι στα φιλτρα ειχε το ac3 να δουλευει!!!

@beavis
@nemesis
έπαιξα λίγο με το true hd και βρήκα το παρακάτω:ουσιαστικά έχουμε δυο διαφορετικά streams και άρα δύο διαφορετικά instances του ffdshow audio codec.Αν πάμε μέσα στο ffdshow υπάρχει επιλογή stream switcher, τσεκάρουμε το enable και μετά ξαναανοίγουμε το αρχείο επιλέγοντας το stream με το true hd.Έτσι ανοίγει ένα μόνο instance!

Attachments

• New Picture (2).jpg
    New Picture (2).jpg
    40.8 KB · Views: 57
Ορίστε παρακαλώ....
Έχω ήχο αλλά Dolby D και όχι TrueHD
Βάζω και screen με το FFD...

Σου παίζει το TrueHD αλλά επειδή έχεις τσεκάρει το Ac3 Encode Mode στο μετατρέπει σε DD.....

Ξετσέκαρε το Ac3 Encode Mode και ξαναδές το...και postαρε....

@beavis
@nemesis
έπαιξα λίγο με το true hd και βρήκα το παρακάτω:ουσιαστικά έχουμε δυο διαφορετικά streams και άρα δύο διαφορετικά instances του ffdshow audio codec.Αν πάμε μέσα στο ffdshow υπάρχει επιλογή stream switcher, τσεκάρουμε το enable και μετά ξαναανοίγουμε το αρχείο επιλέγοντας το stream με το true hd.Έτσι ανοίγει ένα μόνο instance!

θενκς
θα το δοκιμασω το βραδυ

@avatar
@Emilot

Έκανα ότι είπατε και στν περίπτωση του Emilot έχω παράσιτα μόνο..

Στην περίπτωση του avatar έχω μόνιμα DD και στα δυο streams...

@beavis
@nemesis

δεν μου βγαζει κανενα stream να φορτωσω
μαλλον γιατι οπως ειπα δεν φορτωνει ο ffdshow αλλα ο ac3
και οταν ανοιγω απλα το ffdshow δεν βλεπει τιποτα

δεν μου βγαζει κανενα stream να φορτωσω
μαλλον γιατι οπως ειπα δεν φορτωνει ο ffdshow αλλα ο ac3
και οταν ανοιγω απλα το ffdshow δεν βλεπει τιποτα
έχεις κάνει clean installation mpc-hc και ffdshow tryout ή έχεις και άλλους codecs?έχεις δοκιμάσει άλλα αρχεία?

καθαρισα τα παντα και αφησα μονο τα εξης:
kmplayer-coreavc-ac3 για τα mkv

και mpc-hc- ffdshow για bitstream
το κουφο ειναι οπως ειπα οτι και να κανω unistall το ac3 το εμφανιζει οτι παιζει οταν ανοιγω ενα αρχειο!
ποια εκδοση ffdshow προτεινεις για windows 7 -64

εγώ έχω τώρα:MPC-HomeCinema.1.3.1503.0.(x64) και ffdshow_rev3250_20100131_dbt_x64 και λειτουργεί πολύ καλά.Επειδή ψιλιάζομαι ότι το πρώτο σύστημα κάνει τη δουλειά αν μπορείς απεγκατέστησε το όλο για να δούμε ότι είναι αυτό

Για όποιον ενδιαφέρεται...

Super οδηγός για Bitstreaming With Your Windows 7....

http://www.mediasmartserver.net/201...bitstreaming-with-your-windows-7-htpc-part-i/

Μια χαρά οδηγός ΑΛΛΑ δεν μας λέει αν κατά την εγκατάσταση του Catalyst θα πρέπει να ΞΕ-τσεκαρουμε και να ΜΗΝ εγκαταστήσουμε το HDMI audio που έχουν οι Catalyst...
Δεν το αποσαφηνίζει και μου δίνει την εντύπωση ότι απλά πάνω απο το HDMI του Catalyst "πατάς" και τον driver της Realtek...

ΥΓ: Έκανα την ερώτηση εκεί...

Last edited:
Great guide but there is one thing that i dont get…

If we are going to install the Realtek driver for the HDMI dont we have to NOT install the ATI one??

I mean that we need to UN-check the HDMI audio driver during the Catalyst instalation…

Am i wrong??

Απάντηση μετά απο λίγα λεπτά!!

@ nemesi54 – the Realtek HDMI driver will overide the ATI one. So if you install CCC first and then install Realtek the realtek driver will get used. If you install Realtek first then CCC should recognize this and not install the ATI HDMI driver

Επιτελους τα καταφερα!
δουλεψε τελικα με τον εξης συνδιασμο:

Catalyst 10.2 + MPC-HomeCinema.1.3.1249.0.(x64) + ffdshow_rev3274_20100219_clsid_x64

Απάντηση: Re: Lets try bitstreaming out.....

Επιτελους τα καταφερα!

Catalyst 10.2 + MPC-HomeCinema.1.3.1249.0.(x64) + ffdshow_rev3274_20100219_clsid_x64

Yeaaahhhh !!!:firstprize::firstprize:

Αντε και στα δικά μου.
(αφού αλλάξω κάρτα βέβαια..:grandpa:)

Επιτελους τα καταφερα!

:firstprize::a0210:μπράβο φίλε μου

την αλλη εβδομαδα παω να εξομολογηθω γιατι εχω ριξει κατι καντιλια τοσο καιρο χαχαχαχαχα
πρεπει να εχω δοκιμασει οτι συνδυασμο υπαρχει σε versions catalyst,mpc hc και ffdshow