Λευκή απεργία στην Πολεμική Αεροπορία;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λευκή απεργία στην Πολεμική Αεροπορία;

Δεν είναι μόνο οι πιλότοι... για ποιό λόγο να παίρνουν το επίδομα μαχιμότητας οι πιλότοι και να μην το παίρνουν όσοι υπηρετούν στα υποβρύχια και στις φρεγάτες που είναι εκεί έξω όλη την ώρα κι όλες τις μέρες. και γιατί να μην το παίρνουν και οι λιμενικοί, που περιπολούν πάνω στο σκάφος στο Αιγαίο με κάθε καιρό και ζουν μια ζωή με καθημερινό κίνδυνο, και κίνδυνο που οι περισσότεροι στρατιωτικοί δεν θα δουν καθόλου στη ζωή τους. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για την αεροπορία στρατού με τις πολλές πτώσεις με αλεξίπτωτα, με τους βατραχάνθρωπους, κλπ.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο μιλώ είναι ότι αν θέλουμε να γίνει πραγματικά μείωση μέσω της φορολόγησης των επιδομάτων είναι η πλήρης εφαρμογή του μέτρου για όλους όσους μισθοδοτούνται από το δημόσιο, πάνω από ένα ποσό. Για όλους.... από τον βουλευτή και το προσωπικό της προεδρίας της δημοκρατίας μέχρι τον καθηγητή, τον δικαστικό, τον στρατιωτικό, τον υπάλληλο του ΥΠΕΞ.

Αυτό θα πει ισονομία την οποία επικαλούμαι.

Συμφωνώ..αλλά την ισονομία να μην την θυμόμαστε μόνο σε καιρούς κρίσης,αλλά και καιρούς "ευημερίας"..
Γιατί δεν το λάμβαναν αυτό το επίδομα,οι παραπάνω κλάδοι που αναφέρεις?
Ποιός φταίει γι αυτό?
Ποιός είχε κρίνει,οτι αυτοί δε το δικαιούνται?
Τώρα εκ των υστέρων δηλ,αφου δε το παίρνουν εκείνοι πρέπει να κοπεί και απο τους πιλότους?
Για μένα όλοι αυτοί που ανέφερες πρέπει να το παίρνουν,και να μη πειράξουν τίποτα απο αυτούς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λευκή απεργία στην Πολεμική Αεροπορία;

Για μένα όλοι αυτοί που ανέφερες πρέπει να το παίρνουν,και να μη πειράξουν τίποτα απο αυτούς.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα παρακαλούσα στα μηνύματα που αναφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις να αποφεύγεται η χρήση ως τελευταίων των φράσεων που λήγουν σε "από αυτούς":Banane0:

Σχετικά με το θέμα, καταννοώ την ένσταση του Βλάση, αλλά δέχομαι ότι ήδη είναι πιεσμένοι οι πιλότοι, όπως και οι άλλες ομάδες των ΕΔ που ανέφερε και πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνουν γνωστό ότι οι κυβέρνηση τους είπε ψέματα και να διεκδικήσουν αμοιβή ανάλογη με το επάγγελμά τους. Βέβαια θεωρώ ότι θα έπρεπε να δηλώσουν και οι ίδιοι οι πιλότοι την συμπαράσταση τους σε όλους όσους διεκδικούν "δεδουλευμένα" αυτές τις ημέρες εκτός ΕΔ. Το να συγκρίνουμε τους πιλότους με τους εκπαιδευτικούς με σκοπό να δείξουμε ότι οι πιλότοι κάνουν κάτι αξιόλογο ενώ οι εκπαιδευτικοί όχι τότε μάλλον δεν θέλουμε παιδεία και μήπως θα ήταν καλύτερο να έχουμε στρατιωτικά σχολεία όπου τα παιδιά από 7 χρονών θα μυούνται στην στρατιωτική ζωή, κατά τα αμερικανικά ή ρωσικά πρότυπα;

Τώρα εσυ..αυτό κατάλαβες οτι εννοώ;
Δές πιο πάνω στο πόστ 17,απο ποιους εννοούσα οτι μπορούν άνετα να κάνουν περικοπές.
Δεν ανέφερα τίποτα για την Παιδεία..

Τώρα εσυ..αυτό κατάλαβες οτι εννοώ;
Δές πιο πάνω στο πόστ 17,απο ποιους εννοούσα οτι μπορούν άνετα να κάνουν περικοπές.
Δεν ανέφερα τίποτα για την Παιδεία..

Ωραία και μπράβο σου.
Έγραψα εγώ ότι ανέφερες την Παιδεία;

...... Το να συγκρίνουμε τους πιλότους με τους εκπαιδευτικούς με σκοπό να δείξουμε ότι οι πιλότοι κάνουν κάτι αξιόλογο ενώ οι εκπαιδευτικοί όχι τότε μάλλον δεν θέλουμε παιδεία και μήπως θα ήταν καλύτερο να έχουμε στρατιωτικά σχολεία όπου τα παιδιά από 7 χρονών θα μυούνται στην στρατιωτική ζωή, κατά τα αμερικανικά ή ρωσικά πρότυπα;

Μα... έκανα τέτοια σύγκριση εγώ;

Ωραία και μπράβο σου.
Έγραψα εγώ ότι ανέφερες την Παιδεία;

Οχι..αλλά απαντησες σε μένα νομίζω,μέσω της σύγκρισης που κάνεις..

Last edited:
sakisxas
ξαναδιάβασα τα μηνύματα σου και δεν είδα πουθενά να αναφέρεσαι στους εκπαιδευτικούς. Γιατί λοιπόν συνδέεις αυτό που έγραψα για τους εκπαιδευτικούς με δικά σου γραπτά.
Η μόνη αναφορά μου σε δικό σου γραπτό αφορούσε μόνο ό,τι παράθεσα που κατέληγε σε "από αυτούς" για να αστειευτώ. Αστειεύτηκα και μετά, σε άλλη παράγραφο, σχολίασα ξανά το θέμα.

sakisxas
ξαναδιάβασα τα μηνύματα σου και δεν είδα πουθενά να αναφέρεσαι στους εκπαιδευτικούς. Γιατί λοιπόν συνδέεις αυτό που έγραψα για τους εκπαιδευτικούς με δικά σου γραπτά.
Η μόνη αναφορά μου σε δικό σου γραπτό αφορούσε μόνο ό,τι παράθεσα που κατέληγε σε "από αυτούς" για να αστειευτώ. Αστειεύτηκα και μετά, σε άλλη παράγραφο, σχολίασα ξανά το θέμα.

Σόρρυ τότε..δεν το έλαβα εγώ ετσι..-bye-

Οι πιλότοι κάνουν όντως μια επικίνδυνη δουλειά, ρισκάρουν τη ζωή τους.
Το ίδιο κι ένας εργάτης σε εργολάβο της Μότορ Όιλ (τυχαίο παράδειγμα)
Μόνο που ο εργάτης δεν θεωρείται ήρωας.
Οι ήρωες δεν πληρώνονται, δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν για τα ιδανικά τους.
Αυτά περί ηρωισμών.
Τώρα, για του πιλότους, η λευκή απεργία (μιας και δεν επιτρέπεται να κάνουν κανονική) είναι κι αυτό ένα μέσο για διεκδίκηση.
Αν βγουν και στον δρόμο να διαδηλώσουν, είμαι μαζί τους

Re: Απάντηση: Λευκή απεργία στην Πολεμική Αεροπορία;

Οι πιλότοι κάνουν όντως μια επικίνδυνη δουλειά, ρισκάρουν τη ζωή τους.
Το ίδιο κι ένας εργάτης σε εργολάβο της Μότορ Όιλ (τυχαίο παράδειγμα)
Μόνο που ο εργάτης δεν θεωρείται ήρωας.
Οι ήρωες δεν πληρώνονται, δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν για τα ιδανικά τους.
Αυτά περί ηρωισμών.
Τώρα, για του πιλότους, η λευκή απεργία (μιας και δεν επιτρέπεται να κάνουν κανονική) είναι κι αυτό ένα μέσο για διεκδίκηση.
Αν βγουν και στον δρόμο να διαδηλώσουν, είμαι μαζί τους

Φυσικά και υπάρχουν βιοπαλαιστές που όχι μόνο ρισκάρουν τη ζωή τους, αλλά όλο και συχνότερα καταλήγουν να πληρώνουν με αυτή, την ανάγκη τους για τον επιούσιο.

Αλλά στο Δημόσιο είναι εντελώς άδικο αυτός που πραγματικά κινδυνεύει, με εκείνον που κάθεται σε γραφείο και πατούν τα ποδαράκια του σταθερά στο έδαφος, να μην αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά. Εργαζόμενοι είναι και οι πρώτοι, όχι εθελοντές ή πατριώτες, ώστε να λαμβάνουν ηθικές μόνο ανταμοιβές (γιατί, τις είδαν έστω αυτές; ).

ισονομία: η ισότητα υποχρεώσεων και δικαιωμάτων όλων των πολιτών απέναντι στο νόμο, η αντιμετώπιση όλων των πολιτών εκ μέρους του κράτους ως ίσων.

ισοπολιτεία: η νομική ισότητα όλων των πολιτών απέναντι στο κράτος.

Γ. Μπαμπινιώτη, Λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας, σ.792.

Επομένως κύριε Κυρίτση έχετε απόλυτο δίκαιο, καθώς οι καθηγητές σας δεν σας δίδαξαν τη σημασία των παραπάνω εννοιών.

Καλημέρα σας!!!

Το ότι βολεύει εσάς να λαμβάνεται υπόψιν μόνο η ισονομία και η ισοπολιτεία δεν σημαίνει ότι ένας χειριστής λεξικού Μπαμπινιώτη πρέπει να αμοίβεται ίδια με ένα χειριστή αεροσκάφους, ελικοπτέρου, έναν που υπηρετεί στα υποβρύχια. Αυτά δεν ξέρω πως τα λέει ο Μπαμπινιώτης αλλά ξέρω ότι το επιτάσσει το περί δικαίου αίσθημα. Βέβαια απο χειριστές κοντυλοφόρου και λεξικού Μπαμπινιώτη (αυτά δεν αποτελούν μομφή προς εσάς) έχουμε υπερπροσφορά ενώ χειριστών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, καταδρομείς, ναυτικοί στα υποβρύχια έχουμε έλλειψη (διότι αυτοί πέρα απο την γνώση πρέπει να διαθέτουν και άλλα προσόντα όπως θάρρος, τόλμη, αυταπάρνηση) και όπως ορίζει και ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης οι λίγοι αμείβονται περισσότερο.
Και δεν μου λείπει η γνώση της μετάφρασης των λέξεων, αλλά επειδή δεν το αντιληφθήκατε, προσπάθησα να σας δώσω να καταλάβετε ότι η αγορά εργασίας δεν είναι μόνο ισονομία και ισοπολιτεία άλλα απαιτεί και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το ότι βολεύει εσάς να λαμβάνεται υπόψιν μόνο η ισονομία και η ισοπολιτεία δεν σημαίνει ότι ένας χειριστής λεξικού Μπαμπινιώτη πρέπει να αμοίβεται ίδια με ένα χειριστή αεροσκάφους, ελικοπτέρου, έναν που υπηρετεί στα υποβρύχια. Αυτά δεν ξέρω πως τα λέει ο Μπαμπινιώτης αλλά ξέρω ότι το επιτάσσει το περί δικαίου αίσθημα. Βέβαια απο χειριστές κοντυλοφόρου και λεξικού Μπαμπινιώτη (αυτά δεν αποτελούν μομφή προς εσάς) έχουμε υπερπροσφορά ενώ χειριστών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, καταδρομείς, ναυτικοί στα υποβρύχια έχουμε έλλειψη (διότι αυτοί πέρα απο την γνώση πρέπει να διαθέτουν και άλλα προσόντα όπως θάρρος, τόλμη, αυταπάρνηση) και όπως ορίζει και ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης οι λίγοι αμείβονται περισσότερο.
Και δεν μου λείπει η γνώση της μετάφρασης των λέξεων, αλλά επειδή δεν το αντιληφθήκατε, προσπάθησα να σας δώσω να καταλάβετε ότι η αγορά εργασίας δεν είναι μόνο ισονομία και ισοπολιτεία άλλα απαιτεί και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Γιατί είδατε κανέναν να μιλήσει σε αυτό το θέμα για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή άλλων κλάδων; Κανένας δεν ανέφερε κάτι τέτοιο και προσωπικά πιστεύω ότι επιδόματα επικινδυνότητας να πρέπει να υπάρχουν και σε άλλους κλάδους κι όχι μόνο στους ιπτάμενους. Και ανέφερα μερικούς.

Εκείνο το οποίο ανέφερα προσωπικά είναι η ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο σε όλους.

Και προσωπικά δεν έχω θίξει το επάγγελμά σας. Κάνω λάθος;;;

θα επιθυμούσα μια επανόρθωση σε αυτό το θέμα, αλλιώς μπορώ να εκφραστώ με παρόμοιες υποτιμητικές εκφράσεις και για το δικό σας επάγγελμα.

Με τιμή

Η ισότητα υπαγορεύει την ίση αντιμετώπιση σε όμοιες περιπτώσεις, και τη διαφορετική σε διαφορετικές. Η ισότητα δεν είναι ισοπέδωση, στην πραγματικότητα πρόκειται για ισότητα κριτηρίων.

Γιατί είδατε κανέναν να μιλήσει σε αυτό το θέμα για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή άλλων κλάδων; Κανένας δεν ανέφερε κάτι τέτοιο και προσωπικά πιστεύω ότι επιδόματα επικινδυνότητας να πρέπει να υπάρχουν και σε άλλους κλάδους κι όχι μόνο στους ιπτάμενους. Και ανέφερα μερικούς.

Εκείνο το οποίο ανέφερα προσωπικά είναι η ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο σε όλους.

Και προσωπικά δεν έχω θίξει το επάγγελμά σας. Κάνω λάθος;;;

θα επιθυμούσα μια επανόρθωση σε αυτό το θέμα, αλλιώς μπορώ να εκφραστώ με παρόμοιες υποτιμητικές εκφράσεις και για το δικό σας επάγγελμα.

Με τιμή

Καταρχήν δεν με αφορά ουδόλως το πως θα εκφραστείται για το επάγγελμά μου, είναι ένα ελεύθερο επάγγελμα με τα καλά του κα τα κακά και δεν περιμένω εσάς να μου πέιτε για το επάγγελμά του (άλλωστε απο ένα παλιό pm, ξέρετε την άποψή μου). Δεύτερον δεν είναι δημόσιο και τρίτον δεν ξέρω επακριβώς το δικό σας. Και τέλος όπως θα είδατε στο πρώτο μου ποστ αναφέρθηκα σε όλα τα υπεριτμημένα επαγγέλματα του δημοσίου ή αυτά που έχουν κάποια περισσότερα προνόμια απο τα υπόλοιπα. Δηλαδή τώρα τι πρέπει να γίνει στο όνομα της ισονομίας και της ισοπολιτείας να πρέπει να αμοίβεται ο τελωνειακός με 6.000,00€ τον μήνα, τον εφοριακό τα ίδια, ή τον πολεοδόμο όπως και τον εκπαιδευτικό, ΔΕΗτζή, ΟΤΕτζή, δηλαδη όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί τομείς των δημόσιων υπηρεσιών καταβάλλουν τον ίδιο κόπο με τους πιλότους, καταδρομείς, υποβρύχια κλπ; Και ποιοί είναι οι άλλοι κλάδοι που πρέπει να πάρουν επιδόματα επικιμδυνότητας;

Καταρχήν δεν με αφορά ουδόλως το πως θα εκφραστείται για το επάγγελμά μου, είναι ένα ελεύθερο επάγγελμα με τα καλά του κα τα κακά και δεν περιμένω εσάς να μου πέιτε για το επάγγελμά του (άλλωστε απο ένα παλιό pm, ξέρετε την άποψή μου). Δεύτερον δεν είναι δημόσιο και τρίτον δεν ξέρω επακριβώς το δικό σας. Και τέλος όπως θα είδατε στο πρώτο μου ποστ αναφέρθηκα σε όλα τα υπεριτμημένα επαγγέλματα του δημοσίου ή αυτά που έχουν κάποια περισσότερα προνόμια απο τα υπόλοιπα. Δηλαδή τώρα τι πρέπει να γίνει στο όνομα της ισονομίας και της ισοπολιτείας να πρέπει να αμοίβεται ο τελωνειακός με 6.000,00 τον μήνα, τον εφοριακό τα ίδια, ή τον πολεοδόμο όπως και τον εκπαιδευτικό, ΔΕΗτζή, ΟΤΕτζή, δηλαδη όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί τομείς των δημόσιων υπηρεσιών καταβάλλουν τον ίδιο κόπο με τους πιλότους, καταδρομείς, υποβρύχια κλπ; Και ποιοί είναι οι άλλοι κλάδοι που πρέπει να πάρουν επιδόματα επικιμδυνότητας;

Οι εργάτες στα ορυχεία και στα υπόγεια γεωτρύπανα, οι λιμενικοί που υπηρετούν στα σκάφη επιφανείας κι όχι στην ξηρά, οι συντηρητές στα δίκτυα αποχετεύσεων είναι οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό.

και ας μην ανοίξουμε τη συζήτηση για τα ελεύθερα επαγγέλματα, γιατί θα δούμε ότι αρκετά είναι άμεσα συνυφασμένα με το δημόσιο, άρα μόνο ελεύθερα δεν είναι.

Τ

και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να τα αναζητείτε και στους άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου. Εσείς όμως βλέπω ότι για κάποιους υπαλλήλους ζητάτε μόνο ποσοτικά χαρακτηριστικά.

Κάνω λάθος;

Οι εργάτες στα ορυχεία και στα υπόγεια γεωτρύπανα, οι λιμενικοί που υπηρετούν στα σκάφη επιφανείας κι όχι στην ξηρά, οι συντηρητές στα δίκτυα αποχετεύσεων είναι οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό.

και ας μην ανοίξουμε τη συζήτηση για τα ελεύθερα επαγγέλματα, γιατί θα δούμε ότι αρκετά είναι άμεσα συνυφασμένα με το δημόσιο, άρα μόνο ελεύθερα δεν είναι.

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω.

Απάντηση: Re: Λευκή απεργία στην Πολεμική Αεροπορία;

Η ισότητα υπαγορεύει την ίση αντιμετώπιση σε όμοιες περιπτώσεις, και τη διαφορετική σε διαφορετικές. Η ισότητα δεν είναι ισοπέδωση, στην πραγματικότητα πρόκειται για ισότητα κριτηρίων.

+ 10000000000.

Πολλές φορές οι ορισμοί των λεξικών είναι ανεπαρκείς να φανερώσουν την πρακτική εφαρμογή ή να καλύψουν κάθε περίπτωση. Τα λεξικά περιορίζονται στην γραμματική ερμηνεία των όρων και όχι στην τελολογική. Εκτός αν θεωρούμε ότι, π.χ. με τη διασταλτική ή συσταλτική ερμηνεία και εφαρμογή των ορισμών και των διατάξεων, καταστρατηγούνται a priori αξίες όπως η ισονομία και η ισοπολιτεία, επειδή πιθανώς παρεκκλίνουν από τη στενή γραμματική τους εκφορά.

Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον όλες τις απόψεις που αναπτύχθηκαν εδώ. Δεν διαφωνώ με καμμία. Όλες έχουν βάση και, άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο, περιέχουν ένα μέρος της αλήθειας.
Ωστόσο, νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνω μια διευκρίνηση: οι πιλότοι, μαζί με όλους τους υπολοίπους των ενόπλων δυνάμεων (ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνουν επίδομα επικινδυνότητας ή όχι) έχουν λάβει ήδη μειώσεις στους μισθούς τους σύμφωνα με τα όσα είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Σας θυμίζω, είχα γράψει αναλυτικά στο post μου για ένα ποσό γύρω στα 100 ευρώ στο οποίο (κατά περίπτωση) υπολογίζεται η μείωση επί των διαφόρων επιδομάτων.
Εκείνο το οποίο εξοργίζει τους πιλότους αλλά και όλους τους υπόλοιπους των ειδικών δυνάμεων είναι ότι το επίδομα επικινδυνότητας (πτητικό για εκείνους, καταδυτικό για εμάς κοκ) παρά τις ισχυρές διαβαβεβαιώσεις των κυβερνόντων για το αντίθετο εξαιρέθηκε από τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν παρακρατείται ο φόρος που του αναλογεί κατα τη στιγμή που το εισπράτεις όπως συμβαίνει σήμερα, αντιθέτως μπαίνει αυτούσιο στα ετήσια εισοδήματα του στρατιωτικού ανεβάζοντας έτσι σημαντικά το δηλωθέν του εισόδημα και συνεπώς αλλάζει δραστικά τη φορολογική κλίμακα με την οποία φορολογείται.
Τελικό αποτέλεσμα είναι ότι το επίδομα το οποίο του δίνεται ως ανταμοιβή για τις ειδικές υπηρεσίες που προσφέρει στην ουσία πλέον τον κατατάσσει στους "έχοντες" και πληρώνει πολύ περισσότερο φόρο από εκείνον που μέχρι σήμερα πλήρωνε.

Ποιος ο (ουσιαστικός) λόγος να συμβεί αυτό; Πόσο σημαντικό ποσό μπορεί να εξοικονομεί το κράτος αν σε αυτούς τους λίγους των ειδικών αυτών υπηρεσιών αφαιρέσει ένα σημαντικό ποσό από εκείνο που θεωρείται η ανταμοιβή τους για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν; Αφού ήδη πληρώσαμε σύμφωνα με το πνεύμα των μειώσεων των μισθών στο δημόσιο τομέα, ποιος ο λόγος να υποστούμε αυτό το επιπλέον "χαράτσι";

Στην τελική: ποιος ο λόγος να συμμετέχει κανείς εθελοντικά σε αυτές τις ειδικές υπηρεσίες όταν γίνεται εύκολα στόχος, κατά περιόδους συκοφαντείται ως "προνομιούχος ένστολος", δεν έχει κανένα απολύτως μέσω πίεσης για να αναδείξει τα προβλήματά του και όταν σπανίως αντιδρά με ελάχιστο (έως μηδαμινό) κόστος για το κράτος να διασύρεται στα κανάλια και στις εφημερίδες ότι "πούλησε τον πατριωτισμό του και τα ιδανικά του για ένα επίδομα";
Δεν ζήτησε κανείς να κοπεί ο μισθός κανενός έλληνα. Ο εργαζόμενος αξίζει να αμοίβεται για την εργασία του. Ποτέ κανείς στρατιωτικός δεν είπε το αντίθετο. Στην προκειμένη περίπτωση πληρώσαμε τα βάρη που μας αναλογούν. Γιατί πρέπει να υποστούμε και επιπλέον επιβάρυνση;

Πάνω σε αυτό είναι η ένσταση των συναδέλφων της ΠΑ και η αντίδρασή τους είναι το μοναδικό μέσω που έχουν τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων γενικότερα για να αναδείξουν το πρόβλημά τους. Η "λευκή απεργία" όπως χαρακτηρίσθηκε δεν έχει κανένα απολύτως κόστος για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα: κανένα κακό δεν πρόκειται να γίνει αν για κάποιες ώρες δεν εκτελεσθούν εκπαιδευτικές πτήσεις...

Συγνώμη για το μακρσκελές (ξανά) post αλλά νομίζω ότι κάποια πράγματα πρέπει να γράφονται...

Τιμή και δόξα στους ιπτάμενους.

Αλλά, οι πολιτικοί μας έχουν δώσει φρούδες ελπίδες και ψεύτικες υποσχέσεις σε όλους μας.

Ότι και να πεις στους πολιτικούς μας … για την αξιοπιστία τους…

Φοβάμαι ότι οι πολιτικοί μας δεν έχουν αλλάξει και δεν αλλάζουν.

Πάντοτε θα … θα … θα …

Και όχι μόνο για τους πιλότους.