Λευκό σύστημα ηχείων Home Cinema 5.1 με δυνατότητα 7.1 (600-700 )

koumartzis

New member
4 October 2013
18
Καλημέρα σε όλους,
Θέλω να προχωρήσω σε αγορά συστήματος ηχείων 5.1 για χώρο 35m[SUP]2 [/SUP]περίπου.
Οι θέσεις για τα surround ηχεία βρίσκονται στην οροφή του δωματίου.
Θα πρέπει οπωσδήποτε το σύνολο να είναι λευκό και διακριτικό.

Έχω -σχεδόν- καταλήξει στα Harman Kardon HKTS 30WQ:
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...4-39-36/harman-kardon-hkts-30-white-timi.html

Προσφάτως, έπεσε στην αντίληψή μου το Definitive Technology ProCinema 600:
http://www.directed.gr/product_det.asp?prid=175

Περιμένω μια απάντηση για το αν οι βραχίονες του Harman Kardon δίνουν κλίση προς τα κάτω.

Στη συνέχεια θα προβώ σε αγορά ενισχυτή για το σύνολο των ηχείων με προϋπολογισμό 600-700 .

Παρακαλώ για τυχόν προτάσεις-ενστάσεις κλπ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Σίγουρα πρόκειται για ΠΟΛΥ καλύτερα ηχεία, αλλά δεν καλύπτομαι εμφανισιακά.
Η τιμή τσιμπάει (1000-1000 ), μα παλεύεται.

Τα ηχεία και το sub που υπάρχουν στο λίγο καλύτερο HKTS 60 είναι άκρως εντυπωσιακά πάντως. Το sub πρέπει να είναι το ίδιο. Εγώ τα έχω ακούσει σε 2.1 μέσω του 477W της Harman και ανέβαζαν τον ήχο σε άλλα επίπεδα.

Οι προδιαγραφές που έχει στο link είναι λάθος. Το sub είναι κλειστής καμπίνας και όχι bass reflex. Τα ηχεία έχουν δύο drivers μεσαίων και όχι ένα που αναφέρει.

Δεν θυμάμαι αν οι βάσεις τοίχου της συσκευασίας ρυθμίζονται ως προς την κλίση κατακόρυφα. Νομίζω μόνο οριζόντια.

Το κακό με τα HKTS 60 είναι πως δε βγαίνουν σε λευκό. Δε νομίζω πως τα 60 έχουν πολύ καλύτερους δορυφόρους. Το link προσδίδει μια υπεραξία στο σύνολο. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Αυτό που πρέπει πρώτα να κοιτάξεις είναι τι είδους χρήση θα κάνεις. Αν σε ενδιαφέρει να ακούς μουσική ποιοτικά είναι σίγουρο πως θα χρειαστείς 2 μεγαλύτερα και καλύτερα μπροστινά ηχεία. Αν σε ενδιαφέρει κυρίως το home cinema, τότε οι δορυφόροι δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλοι για τα 35 τετραγωνικά σου αρκεί να είναι ποιοτικοί. Αυτό που θα κάνει την διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι το sub και όχι οι δορυφόροι, όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο (εξαρτάται βέβαια και τι ιδιαιτερότητες έχει ο χώρος σου).

Το σετάκι που σου προτείνω παραπάνω έχει 10ιντσο sub αντίθετα με τα αλλά που κοιτάς που έχουν 8αρια, είναι σε λευκό χρώμα όπως το θες και οι δορυφόροι του είναι πολύ διακριτικοί και ντιζαινάτοι και τοποθετούνται με βραχίονες με ότι κλήση θες. μπορείς να δεις τα χαρακτηριστικά τους και να κατεβάσεις τις μπροσούρες εδώ http://www.bostonacoustics.com/US/Product/Pages/ProductDetail.aspx?CatId=HomeAudio%28BostonAcoustics_US%29&CollId=SoundWare%28BostonAcoustics_US%29&Pid=SoundWareSHomeTheater%28BostonAcoustics%29

Αυτό που πρέπει πρώτα να κοιτάξεις είναι τι είδους χρήση θα κάνεις. Αν σε ενδιαφέρει να ακούς μουσική ποιοτικά είναι σίγουρο πως θα χρειαστείς 2 μεγαλύτερα και καλύτερα μπροστινά ηχεία. Αν σε ενδιαφέρει κυρίως το home cinema, τότε οι δορυφόροι δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλοι για τα 35 τετραγωνικά σου αρκεί να είναι ποιοτικοί. Αυτό που θα κάνει την διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι το sub και όχι οι δορυφόροι, όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο (εξαρτάται βέβαια και τι ιδιαιτερότητες έχει ο χώρος σου).

Το σετάκι που σου προτείνω παραπάνω έχει 10ιντσο sub αντίθετα με τα αλλά που κοιτάς που έχουν 8αρια, είναι σε λευκό χρώμα όπως το θες και οι δορυφόροι του είναι πολύ διακριτικοί και ντιζαινάτοι και τοποθετούνται με βραχίονες με ότι κλήση θες. μπορείς να δεις τα χαρακτηριστικά τους και να κατεβάσεις τις μπροσούρες εδώ http://www.bostonacoustics.com/US/P...S)&Pid=SoundWareSHomeTheater(BostonAcoustics)

Το set που μου προτείνεις το έχω τσεκάρει. Ο λόγος απόρριψης ήταν το μικρό μέγεθος των surround και κατά πόσο θα αποδίδουν καλύτερα από τα HKTS 30SAT-2. Στα συν των Boston είναι η κλίση του βραχίονα.
Από εκεί και πέρα ενημερώνω πως η χρήση είναι περισσότερο για home cinema (ταινίες και αθλητικούς αγώνες).
Επισυνάπτω σχεδιάγραμμα του χώρου στο περίπου.
Αν τοποθετήσω στο μέλλον μπροστινά (δίπλα στην TV) προτείνετε δαπέδου; Dali λευκά με λευκό πλέγμα...

Τέλος, το σύνολο χρειάζεται απαιτητικό ενισχυτή; Ποιές οι απόψεις σας για τον DENON X-3000;
View attachment Drawing1-Model.pdf

Last edited:
Το set που μου προτείνεις το έχω τσεκάρει. Ο λόγος απόρριψης ήταν το μικρό μέγεθος των surround και κατά πόσο θα αποδίδουν καλύτερα από τα HKTS 30SAT-2. Στα συν των Boston είναι η κλίση του βραχίονα.
Από εκεί και πέρα ενημερώνω πως η χρήση είναι περισσότερο για home cinema (ταινίες και αθλητικούς αγώνες).
Επισυνάπτω σχεδιάγραμμα του χώρου στο περίπου.
Αν τοποθετήσω στο μέλλον μπροστινά (δίπλα στην TV) προτείνετε δαπέδου; Dali λευκά με λευκό πλέγμα...

Τέλος, το σύνολο χρειάζεται απαιτητικό ενισχυτή; Ποιές οι απόψεις σας για τον DENON X-3000;
View attachment 103730

Μια χαρά είναι ο χώρος σου, τετράγωνος. Θα σου έλεγα να μην τα απορρίψεις τα boston, σου λέω με βεβαιότητα πως θα αποδίδουν καλύτερα από τα HKTS 30SAT-2 κυρίως λόγω του sub. Οι δορυφόροι μην σε απασχολούν, είναι αρκετοί για αυτό που το θες και αν διαβάσεις reviews αποδίδουν πάρα πολύ καλά για το μέγεθός τους.

Εκτός βέβαια αν έχεις κανένα πολύ ψηλοτάβανο σπίτι με δύσκολα υλικά οπότε ούτε το 10αρι sub σου είναι αρκετό και θα πρέπει να κοιτάξεις κάτι άλλο με 12αρι.

Μια χαρά είναι ο χώρος σου, τετράγωνος. Θα σου έλεγα να μην τα απορρίψεις τα boston, σου λέω με βεβαιότητα πως θα αποδίδουν καλύτερα από τα HKTS 30SAT-2 κυρίως λόγω του sub. Οι δορυφόροι μην σε απασχολούν, είναι αρκετοί για αυτό που το θες και αν διαβάσεις reviews αποδίδουν πάρα πολύ καλά για το μέγεθός τους.

Εκτός βέβαια αν έχεις κανένα πολύ ψηλοτάβανο σπίτι με δύσκολα υλικά οπότε ούτε το 10αρι sub σου είναι αρκετό και θα πρέπει να κοιτάξεις κάτι άλλο με 12αρι.

Τελικώς, θα προχωρήσω σε αγορά των Boston! Είναι σχεδόν 14 εκατοστά (πίστευα πως είναι μικρότερα-μάλλον είχα δει τα XS των 11cm) και μπορείς να δώσεις την κλίση που θέλω.

Τί κεντρικά (2) ηχεία προτείνετε για αύριο μεθαύριο...;
Πρόταση σε ενισχυτή; Να υποστηρίζει τα Boston + 2 κεντρικά (7.1), και να έχει τουλάχιστον 5 HDMI.

o Denon X3000 που κοιτάς θεωρείται από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία τιμής του. Εγώ θα σου έλεγα να ρίξεις μία ματιά και στον Marantz SR6008, έχω το προηγούμενο μοντέλο και είμαι 100% ευχαριστημένος.

Για μουσικά ηχεία stereo υπάρχουν άπειρες επιλογές ανάλογα με το πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις, σε τι ακουστικό επίπεδο θες να φτάσεις και ανάλογα και με το φινίρισμα φυσικά.

Last edited:
o Denon X3000 που κοιτάς θεωρείται από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία τιμής του. Εγώ θα σου έλεγα να ρίξεις μία ματιά και στον Marantz SR6008, έχω το προηγούμενο μοντέλο και είμαι 100% ευχαριστημένος.

Για μουσικά ηχεία stereo υπάρχουν άπειρες επιλογές ανάλογα με το πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις, σε τι ακουστικό επίπεδο θες να φτάσεις και ανάλογα και με το φινίρισμα φυσικά.

Φυλακή θα πάμε στο τέλος... Χιλιάρικο κάνει ο Marantz, αλλά είναι τούμπανο.
Ό, τι πληρώνεις παίρνεις θα μου πεις. Μόλις τακτοποιήσω τα 5.1 θα το κανονίσω κι αυτό.
Για κεντρικά, μετά τον ενισχυτή, σκέφτομαι τα Dali Zensor 5 ή 7 για να τιμήσω και τον Panoramix.

Διαφορετικές απόψεις και προτάσεις δεκτές!

Φυλακή θα πάμε στο τέλος... Χιλιάρικο κάνει ο Marantz, αλλά είναι τούμπανο.

Sorry έχεις δίκιο, δεν πρόσεξα τις ελληνικές τιμές. Στην Γερμάνια κοστίζει μόνο κανένα 100ρικο πιο πάνω από τον Denon για αυτό στον πρότεινα.

κι εγώ marantz έχω αλλά επειδή τον έφερα απέξω και μου βγήκε κοντά στο denon. Δεν θα έδινα τόσο μεγάλη διαφορά για να τον πάρω αλλιώς. Όταν λες δύο κεντρικά τι εννοείς? Το κεντρικό ένα ηχείο είναι και το να βάλεις δεύτερο είναι ολόκληρη περιπέτεια.

κι εγώ marantz έχω αλλά επειδή τον έφερα απέξω και μου βγήκε κοντά στο denon. Δεν θα έδινα τόσο μεγάλη διαφορά για να τον πάρω αλλιώς. Όταν λες δύο κεντρικά τι εννοείς? Το κεντρικό ένα ηχείο είναι και το να βάλεις δεύτερο είναι ολόκληρη περιπέτεια.

Από ότι κατάλαβα εννοεί 2 κύρια μπροστά ηχεία left/Right.

Από ότι κατάλαβα εννοεί 2 κύρια μπροστά ηχεία left/Right.

Αυτό ακριβώς εννοώ.
Για να δώσω ώθηση στο σύστημα, μετά την αγορά του μετασχηματιστή (παρακαλώ προτείνετε κάποιο site εξωτερικού)...
Γλυκοκοίταξα τα παρακάτω:
http://www.netsales.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=e7e466f2-e548-453f-bc2b-30eff9b8b020
http://www.netsales.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=6e943650-d5a6-40c4-9861-4aeb7e7d08d8

Στο τέλος θα έχουμε ένα 7.1 κομπλέ πιστεύω. Ικανοποιητικό. Άλλωστε η χρήση θα είναι απλή έως μέτρια.

Έχετε κάποιο ξένο site για τα Boston?

Τα Boston δεν νομίζω να αξίζει να τα πάρεις από εξωτερικό, το πολύ να τα βρεις κανένα 100ρικο φτηνότερα και με τα μεταφορικά θα σου πάει κοντά στην Ελληνική τιμή. Άσε που αν έχεις πρόβλημα θα τρέχεις με την εγγύηση. Η επίσημη τιμή τους ούτως η άλλως είναι στα 800 δολάρια, οπότε τα 600 ευρώ που έχουν στην Ελλάδα είναι καλή τιμή.

Τα Dali δαπέδου φαίνονται καλή επιλογή, ανάλογα και με τι ενισχυτή θα τα συνδυάσεις. Αλλά καλύτερα ξεκίνα με το 5.1 της Boston και βλέπεις μετά. Αν δεν ακούς πολύ μουσική όπως λες ίσως να μην νοιώσεις πως θες καλύτερα L-R και απλά σε κάποια φάση μετά να προσθέσεις δύο ακόμα SoundWare και να το κάνεις 7.1 αν θες απλά να βελτιώσεις τον κινηματογραφικό ήχο.

Με τα Dali θα δεις μεγάλη διαφορά κυρίως στην μουσική, αλλά θα έχουν και ανάλογες απαιτήσεις για ενίσχυση.

Φιλολογική ερώτηση. Ποιά η γνώμη σας για τα παρακάτω; 5 satellites & 1 subwoofer.

Regular:
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-hi-fi/ixeia-vasis-vivliothikis/boston-soundware-white-timi.html

Subwoofer:
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-home-cinema-subwoofers/subwoofers/dali-sub-e-12f-white-timi.html

Αυτοί οι δορυφόροι νομίζω πως είναι για εξωτερικό χώρο και πιστεύω θα παραείναι μεγάλοι σε μέγεθος. Αν είναι να βάλεις τόσο μεγάλα ηχεία μην πας σε δορυφόρους αλλά σε ηχεία βιβλιοθήκης.

Αν θες 12αρι sub, καλύτερα να το συνδυάσεις με τα ίδια ηχεία του πακέτου τα S.