ΛΕΥΚΟ ...

είναι τραγελαφικό αν όχι τραγικό πάντως να ψηφίζεις κάποιον με τον οποίο δεν συμφωνείς, ως μόνη διέξοδο εκδήλωσης της διαφωνίας-διαμαρτυρίας σου ..

Υπάρχει και άλλη λύση αλλά πάει πολλλλλλύυυυυυ μακριά

:fahne90: έχεις ακούσει για.... "ταραξίες" ? :ernaehrung004:

Υπάρχει και άλλη λύση αλλά πάει πολλλλλλύυυυυυ μακριά

:fahne90: έχεις ακούσει για.... "ταραξίες" ? :ernaehrung004:

κάτι έχει πάρει το αυτί μου .... :hippy:

αλλά κι αυτή είναι πονεμένη ιστορία ...

Λευκά, άκυρα και αποχή είναι κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον αναποτελεσματικά.
Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να βολεύουν.
Αν το λευκό ήταν ψήφος διαμαρτυρίας, θα έπρεπε πάνω από τους μισους Έλληνες να ψηφίζουν λευκό....

Προσωπικά έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω,
όμως υπήρξαν φορές παλιότερα που είχα ρίξει λευκό, και ξέρω κάμποσους που προτίθενται να το επαναλάβουν ...
είναι τραγελαφικό αν όχι τραγικό πάντως να ψηφίζεις κάποιον με τον οποίο δεν συμφωνείς, ως μόνη διέξοδο εκδήλωσης της διαφωνίας-διαμαρτυρίας σου ..

Σ' αυτή την περίπτωση ψηφίζεις "με το γάντι".

Κοινώς φοράς γάντια για να πιάσεις το ψηφοδέλτιο, μην τυχόν και πάθεις τίποτα...:flipout:

Δηλαδη μονο εγω δεν εχω αποφασισει τι θα ψηφισω βρε παιδια??? Κανενας αλλος??? :gossip:

Η ίδια η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, για παράδειγμα, συνιστά κοροϊδία, αφού η αναγγελία τους έγινε εσπευσμένα αμέσως μετά τον δεκαπενταύγουστο, αλλά και παραβίαση του Συντάγματος, αφού αυτό προβλέπει αυστηρά την τήρηση της τετραετίας (άρθρο 53 §1: «Οι βουλευτές εκλέγονται για τέσσερα συνεχή έτη που αρχίζουν από τη μέρα των γενικών εκλογών»)• πρόωρες εκλογές δικαιολογούνται μόνο στην περίπτωση έκτακτης εθνικής ανάγκης (άρθρο 41 § 2: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Βουλή με πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Αποκλείεται η διάλυση της Βουλής για το ίδιο θέμα»). Οι εκλογές που προκηρύχθηκαν στις 16 Αυγούστου είχαν ως επίσημη αιτιολογία «την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων», κάτι που βεβαίως δε συνιστά λόγο εξαιρετικής εθνικής σημασίας και, ταυτόχρονα, αποτελεί το ίδιο θέμα για το οποίο συγκροτήθηκε η προηγούμενη Βουλή. Βλέπουμε λοιπόν πως η κυβέρνηση με απροκάλυπτο τρόπο παραβιάζει το Σύνταγμα (δεν τηρούνται καν πλέον τα προσχήματα), υπό τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ που ζητούσε πρόωρες εκλογές από…τότε που έγιναν οι προηγούμενες, και τα λοιπά κόμματα να μην ενημερώνουν τους πολίτες για την αντισυνταγματικότητα και τις παρατυπίες των ενεργειών αυτών. Κι αυτή η ενημέρωση, και καταγγελία, είναι χρέος όλων των κομμάτων, γιατί οι πολίτες, φυσικά, δεν μπορούν να γνωρίζουν ακριβώς τι προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι και θεωρούν νόμιμο τον τρόπο διεξαγωγής τους, καθώς εδώ και δυο δεκαετίες υφίστανται την προπαγάνδα των πρόωρων εκλογών.

Νέλλη Ψαρρού, Πολιτική Επιστήμονας
Διδάκτωρ Συγκριτικής Πολιτικής Ανάλυσης (LSE)

χωρίς να είμαι ο ίδιος πολιτικός επιστήμων, όπως έχει τουλάχιστον ο τίτλος της φερόμενης ως υπογράφουσας τα ανωτέρω, από το λίγο Συνταγματικό Δίκαιο που διδάχθηκα πριν 15 χρόνια, μου έμεινε η αρχής της Δεδηλωμένης (άρθρο 84 Σ) και η διαδικασία των διερευνητικών εντολών (α 37 Σ). Θα μπορούσε εννοείται να ακολουθηθεί και η διαδικασία αυτή, αλλά δεν θα ήταν τυπολατρεία? Στο πολιτικό μας σύστημα το κυβερνόν κόμμα προκυρήσσει τελικώς σύνομα όποτε του καπνίσει εκλογές, φέρον πολιτικό και μόνο (χα, χα) κόστος.

Τώρα επί του υπολοίπου άρθρου, συμφωνώ. Η δικαιολογία που προτάσσεται κατά της λύσης των κενών εδρών, είναι μάλλον αστεία: δεν θα έβγαιναν λέει οι πλειοψηφίες που προβλέπει το Σ. Να κόψετε το κεφάλι σας να μην υπάρχουν κενές έδρες τότε, καρεκλοκένταυροι.

Re: Απάντηση: ΛΕΥΚΟ ...

Ούτως ή άλλως στις προκείμενες εκλογές τα λευκά θα συνυπολογισθούν με τα άκυρα κατά ρητή , όπως είπαμε πιο πάνω , νομοθετική επιταγή .

ρητή μεν, κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της λαϊκής κυριαρχίας δε. Ή γράφει πουθενά στο Σ ο μη χείρων βέλτιστος και δεν το προσέξαμε?