---LG 2009 series---

Re: LG 2009 series

Διάβασα στο http://www.fullhd.gr/lcd-tv/2008-03-05-01-46-47/2179-lg-sl9000.html ότι "...η σειρά τηλεοράσεων της LG με οπίσθιο φωτισμό από φωτοδιόδους LED σε διάταξη Edge-LED, δεν θα είναι η LH9000 αλλά είναι η... SL9000..." Τελικά η LH9000 έχει οπίσθιο φωτισμό LED; Ποια η διαφορά ανάμεσα στις LH9000 & SL9000 πέρα από τα 100Ηz παραπάνω;

Διάβασα στο http://www.fullhd.gr/lcd-tv/2008-03-05-01-46-47/2179-lg-sl9000.html ότι "...η σειρά τηλεοράσεων της LG με οπίσθιο φωτισμό από φωτοδιόδους LED σε διάταξη Edge-LED, δεν θα είναι η LH9000 αλλά είναι η... SL9000..." Τελικά η LH9000 έχει οπίσθιο φωτισμό LED; Ποια η διαφορά ανάμεσα στις LH9000 & SL9000 πέρα από τα 100Ηz παραπάνω;
Η LH 9000 έχει Direct LED με local dimming και όχι Edge-Led όπως η SL 9000...Πράγμα που λογικά την κάνει καλύτερη από την SL...Από κει και πέρα τα 200hz της LH δεν είναι πραγματικά όπως θα έχεις ίσως διαβάσει...

Θεωρητικα ειναι καλυτερη η LH9000 λογω προδιαγραφων αλλα βαση τιμων βλεπουμε οτι η SL9000 ειναι η κορυφαια σειρα της LG...

Το slim design ειναι κατι που φαινεται και ο καταναλωτης ειναι διατεθειμενος να το πληρωσει παραπανω ενω το Local dimming ειναι για τους λιγους "ψαγμενους" (με η χωρις "..")...

Re: Απάντηση: LG 2009 series

Conclusion

LG got many things right with the 47LH90, including deep blacks, gorgeous color, superb detail, and great frame interpolation. The feature set includes some welcome items, such as the Picture Wizard, Blue-only mode, and 10-point calibration. The remote is easy to use, and the menu is well organized, even if it takes an extra unnecessary step to enter.

On the downside, shadow detail isn’t all that good. Black letterbox bars can appear dark gray and uneven depending on the image brightness in different areas. Also, the THX Cinema mode isn’t as close to correct as it should be, so this set will need a professional calibration to look its best. Finally, it failed some important video processing tests, and SD content didn’t look quite as sharp as I’ve seen on other sets.

At $2,400, the 47LH90 costs far less than last year’s LCDs with LED local dimming, which is certainly a move in the right direction. Can I recommend this TV? Yes, but not without a few reservations. If you think you can live with its shortcomings, its strengths are well worth a closer look.

TEST: LG 47LH90 LCD

Πάντως αυτοί δεν αναφέρουν καμένα λευκά σε local dimming που προσπαθεί να μας πείσει το digital versus...

Επίσης τα 10 σημεία ρύθμισης του grayscale είναι εντυπωσιακά...
(Αν και φαντάζομαι θα είναι δυσκολότερη η ρύθμιση...)
Παίζει οι LG να έχουν τα πιο πλήρη μενού από άποψη ρυθμίσεων;

Αν κρίνω από την περσινή δική μου PG6000, kαι όλα τα ρηβιου που εχω διαβασει για LG, είναι οι πιο πλήρεις σε ρυθμίσεις. Ο παράδεισος του καλιμπρέιτορ! -bye-

Πάντως αυτοί δεν αναφέρουν καμένα λευκά σε local dimming που προσπαθεί να μας πείσει το digital versus...

3/5 Αστερια εδωσαν στην τηλεοραση , δηλαδη ποσο να παρει μηδεν?-bye-

Στο ιδιο site η (θεωρητικα χειροτερη λογω side LED) Β7000 εχει παρει 4/5...

http://hometheatermag.com/flat-panels/samsung_un55b7000_lcd_hdtv/

3/5 Αστερια εδωσαν στην τηλεοραση , δηλαδη ποσο να παρει μηδεν?-bye-

Στο ιδιο site η (θεωρητικα χειροτερη λογω side LED) Β7000 εχει παρει 4/5...

http://hometheatermag.com/flat-panels/samsung_un55b7000_lcd_hdtv/

Όταν γράφεις ότι τα καμμένα λευκά είναι πρόβλημα του led local dimming και εμφανίζεται σε όλες τις τηλεοράσεις με local dimming, αλλά το αναφέρεις μόνο σε 1 μοντέλο, τότε υπάρχει σημαντικό παρασκήνιο...
Το ότι έβαλε και χαμηλή συνολική βαθμολογία δεν με αφορά από την στιγμή που δεν έχω πειστεί για το αληθές των επιμέρους αξιολογήσεων...

Aν καποιος μιλησει για "halo" η "blooming" σε LCD με local dimming δεν ανακαλυπτει την Αμερικη ...αυτα τα προβληματα ειναι γνωστα εδω και καιρο...

Μου αρέσει που συνενοούμαστε πάντως... Τι μέρα είναι σήμερα; Βρέχει... :flipout:

Κριμα που δεν κυκλοφορει η Samsung B8500 στην Ευρωπη , πανακριβη μεν αλλα θα μπορουσε να ειναι η επομενη σου τηλεοραση...-bye-

Re: Απάντηση: LG 2009 series

Conclusion

LG got many things right with the 47LH90, including deep blacks, gorgeous color, superb detail, and great frame interpolation. The feature set includes some welcome items, such as the Picture Wizard, Blue-only mode, and 10-point calibration. The remote is easy to use, and the menu is well organized, even if it takes an extra unnecessary step to enter.

On the downside, shadow detail isn’t all that good. Black letterbox bars can appear dark gray and uneven depending on the image brightness in different areas. Also, the THX Cinema mode isn’t as close to correct as it should be, so this set will need a professional calibration to look its best. Finally, it failed some important video processing tests, and SD content didn’t look quite as sharp as I’ve seen on other sets.

At $2,400, the 47LH90 costs far less than last year’s LCDs with LED local dimming, which is certainly a move in the right direction. Can I recommend this TV? Yes, but not without a few reservations. If you think you can live with its shortcomings, its strengths are well worth a closer look.

TEST: LG 47LH90 LCD

Ωραία το διάβασα το τεστ, κατάλαβα ας πούμε τι κερδίζεις και τι χάνεις αλλά...

Μπορεί να μου πει κάποιος αν όλα αυτά τα θετικά και αρνητικά περνάνε σε σημαντικό βαθμό στη θέαση και συνεπώς στην απόλαυση μιας ταινίας; καμιά φορά οι μετρήσεις δείχνουν διαφορές που ο μέσος χρήστης δεν καταλαβαίνει. Με λίγα λόγια αν και το μοντέλο είναι καινούργιο και δεν υπάρχει καταγεγραμμένη εμπειρία, αν βάλω μία ταινία HD 1080p από το internet κατεβασμένη με απλά-φθηνά 5.1 ηχεία περιμετρικά θα την απολαύσω και θα πω άξιζε η αγορά της ή θα αρχίσω την επομένη μέρα τα ποσταρίσματα για clouding,blur,τεχνουργήματα κ.λ.π.

Χμμμμ....
55SL8000 με κάτω από 2000 ευρώ......

Λες;

edit : Πάλι στο μαύρο μου τα χαλάνε, και είναι και LED....

Last edited:

Χμμμμ....
55SL8000 με κάτω από 2000 ευρώ......

Λες;

edit : Πάλι στο μαύρο μου τα χαλάνε, και είναι και LED....

Η 8000 ειναι 200hz και δεν ειναι led.H 9000 ειναι led και 100hz

Μαλιστα , ουτε λιγο ουτε πολυ η SL8000 πηρε καλυτερη βαθμολογια απο W5500 , G15 , B550 και αλλες...τωρα παλι εγω γιατι νομιζω οτι το αποτελεσμα ειναι λιγο κουφο?:flipout:-bye-

Παντως ειχαν προειδοποιησει απο την προηγουμενη εβδομαδα οταν εβαλαν στην 32PFL7404 βαθμολογια 8,7...:BDGBGDB55:

Χαιρετω ολους τους συμφορουμιτες..
Την SL8000 και την SL9000 τις ειδα διπλα διπλα σε Saturn και σε Media Markt στην Αργυρουπολη. Η SL8000 ειναι απλη LCD με 200hz και η SL9000 ειναι LED με 100hz. Υποκειμενικα μου αρεσε η εικονα πιο πολυ της SL8000, τοσο σε HD οσο και σε SD σημα. Ομως η οθονη της SL8000 ειναι τοσο γυαλιστερη που πραγματικα σε συνθηκες σαλονιου σιγουρα θα προβληματισει.. πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εφτιαξαν τοσο γυαλιστερο πανελ..