LG 32" LCD LC41 Αξίζει....???

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Καλησπέρα,
σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω αυτή την τηλεόραση.. Εσείς τι λέτε αξίζει??

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169315

Φοιτητής είμαι και την θέλω για 720p ταινίες που θα κατεβάζω απ'το Pc, για Blu Ray playback (απ'το blu-ray drive του υπολογιστή) και για να παίζω Xbox 360...

Το κόστος, έπαιξε ρόλο στην επιλογή..
(και κάτι άσχετο... οι .mkv ταινίες στα 720p από ήχο πως τα πάνε? Θα το χαρώ το home theater ή είναι ημίμετρο?)

:Banane0:

Απο τη μια θες και " σπιτι θεατρου " απ την αλλη εχεις χαμηλο ταβανι .

Δυσκολα να δεις καλη παρασταση ..............σε χαμηλοταβανο παντος .

Το χαμηλωτερο LCDoταβανι στις 32 ειναι τα 699 που κανει η R86 στο πρακτικερ , απο κει και κατω ..........αμπε μπα μπλωμ , του κυθε μπλωμ ................μπλιμ μπλωμ .
Οποτε εξαρτατε απο που αρχισες να μετρας .

Βασικά μπήκε κ αυτή στο παιχνίδι....
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162234

Αν είναι πολύ καλύτερη της LG θα τα σκάσω τα 100 παραπάνω...

Γενικά τι άλλες επιλογές έχω με ταβάνι τα 550 ευρώ??

Στα χρηματα που θελεις πραγματικα "καλη" τηλεοραση δεν υπαρχει. Εαν δεν φτανεις εκει που σου λεει ο φιλος smoothbore, τοτε αγορασε οποια ναναι. Οποια σου αρεσει οπτικα καλυτερα.

Έχουν μεγάλη διαφορά λέτε εε???

Το "πραγματικά καλή" είναι σχετικό. Ξέρω ότι δεν μπορώ να πάρω κάτι πρώτοκλασσάτο σ'αυτά τα λεφτά. Το θέμα είναι να βρω το value for money....

Είναι πολλά τα λεφτά για την Samsung... Θα πεταχτω μία βόλτα μέχρι praktiker μπας και την πετύχω από κοντά.

Οταν θα βλέπω ταινίες και θα παίζω xbox πιστεύετε θα είναι μεγάλη η διαφορά στην εικόνα της Samsung σε σχέση με τις άλλες δύο?

Απο τη μια θες και " σπιτι θεατρου " απ την αλλη εχεις χαμηλο ταβανι .
Δυσκολα να δεις καλη παρασταση ..............σε χαμηλοταβανο παντος .

(και κάτι άσχετο... οι .mkv ταινίες στα 720p από ήχο πως τα πάνε? Θα το χαρώ το home theater ή είναι ημίμετρο?)

Το αν χαρώ το Home theater το είπα καθαρά για το θέμα του ήχου και τα mkv αρχεία... Και τωρα που βλέπω dvd στην crt μου και έχω τον ενισχυτάκο και τα ηχειάκια μου όχι μόνο το χαίρομαι... το ΥΠΕΡχαίρομαι...

Το ταβάνι είναι διαφορέτικο για τον καθένα. Πόσο μάλλον όταν είσαι φοιτητής.

Δεν χρειάζεται να έχεις τα πιο hi end ηχεία των 5.000ευρώ για να χαρείς την εμπειρία home theater.. και αν θες πίστεψε με εγώ χαίρομαι πολύ περισσότερο το ταπείνο μου h.t. των 800ευρώ απ'ότι χαίρονται πολύ από τους Hi end users τα τέρατα των δεκάδων χιλιάδων ευρώ...
Και αυτό για τον απλό λόγο ότι εγώ το πήρα για την απόλαυση και όχι από χόμπι... Οταν το χεις χόμπι κ ψώνιο αυτό το πράγμα ακόμα και στα πιο ακριβά συστήματα θα ψάχνεις να βρίσκεις ατέλειες με αποτέλεσμα στην τελική να αναλώνεσαι σ'αυτές αντι να κάνεις αυτό που πρέπει... Απλά να το χαίρεσαι και να απολαμβάνεις...

Την πατάω και γω συνέχεια ετσι με τα πράγματα που ασχολούμαι (αυτοκίνητα, pc, κ.α.) και αντί να μου δίνουν χαρά κάθομαι και βρίσκω συνέχεια κάτι που θα μπορούσα να βελτιώσω με αποτέλεσμα να μην το χαίρομαι στην τελικη...

Το συμπέρασμα είναι ενα... Η ΜΕΡΙΚΗ άγνοια και η ΜΕΡΙΚΗ αδιαφορία είναι ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!! :2thumb22sup:

Οπως το θετεις καλε μας φιλε δεν εχεις αδικο, ομως εσυ ζητησες την γνωμη μας. Σαν φοιτητης που εισαι νομιζω οτι καλυτερα να παρεις την φτηνοτερη που θα βρεις (την LG δηλαδη). Ετσι και αλλιως η φοιτητικη ζωη φημιζεται για για αλλα πραγματα και οχι για τις "καλες" τηλεορασεις της.

Προφανώς ζήτησα τη γνώμη σας και 1000 ευχαριστώ που με βοηθάτε κι'όλας...

Απλά αυτό που κυνηγάω αυτή τη στιγμή είναι το value for money... Δεν θέλω ούτε να κάνει απλά 400 εύρω και να δείχνει σκ@τ@ ούτε να σκάσω 700 και να έχει ανεπαίσθητη διαφορά απ την φτηνή...

Το θέμα είναι ποιά απ'αυτές θα μου προσφέρει καλύτερη απόδοση/τιμή...

Αν είναι η Samsung να είναι απλά λίγο καλύτερη απ'την LG τότε thx αλλά 300 ευρώ διαφορά είναι πολλά... Αν όντως όμως τα αξίζει αυτά τα λέφτα και η απόδοση της φαίνεται ότι είναι καλύτερη (ακόμα και με απαίδευτο μάτι μου) τότε θα την τιμήσω...

Γι αυτό ρωτάω και για την πολύτιμη γνώμη του forum! :)

Αν το ματι σου ειναι απαιδευτο, οταν θα βλεπεις την τηλεοραση μονη της στο σπιτι σου χωρις το ανταγωνισμο διπλα της, τοτε θα εισαι ΟΚ και με την φτηνοτερη. Αυτο που θα σε ενοχλει στις "φτηνες" ειναι η μικρη γωνια θεασης και ισως καμια φορα και η μικρη "θολουρα" στα πολυ σκοτεινα πλανα. Στα φωτεινα θα εισαι ΟΚ και με τις φτηνες.

Πωπω.. όσο τα ψάχνω τόσο μπερδεύομαι :P

Έπειτα από μία βόλτα στα καταστήματα είδα κάποια μοντέλα και φαίνεται να καταλήγω εδώ τελικά

Samsung 32" S81B στα 540ευρώ
http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=7666&catid=392

Είδα ότι η εικόνα των Samsung είναι γενικά ανώτερη απ'αυτή των LG.. Η lg ήταν σαν να είχε "θόρυβο"...

Μου άρεσε πολύ καλύτερα η Samsung... Εσείς τι λέτε?
Πήγα και Praktiker και είδα την R86.. To σκέφτομαι.. αν και θα ζορίστω πολύ μετα.. είναι 150 παραπάνω...

Λέτε να τα αξίζει και με το παραπάνω τα extra euro? (σε σχέση με την S81B?)

Mαλλον δεν ειδες καλα , το site που εβαλες την εχει 642 Ευρωπουλα την S81 ..........τουτεστιν 540 + ΦΠΑ + μεταφορικα βεβαιως βεβαιως .
Φιλε μου η δανειζεσε μια CRT σε αποσυρση απο κανα φιλο να κανεις τη δουλεια σου η δινεις τωρα λεφτα για ενα so so κοματι και εχεις so so και τα υπολοιπα .
Αλλη λυση δεν υπαρχει και δεν χρειαζετε να το παιδευεις ουτε να κανεις το σκατο παξιμαδι για να παρεις μια κωλοτηλεοραση σαν φοιτητης .

Εννοειτε δε , οτι δεν εισαι τυπος που εχεις λογαριασμο στο κινητο καμμια 50ρια ευρω το μηνα και μας κλαιγεσε για τα 150 ? :ears:

Ξέρω πόσο έχει στο site. Το link το βάλα για να δείξω ποια tv εννοώ.
Η τιμή που σας είπα είναι από το Public Βόλου. 540 ευρώ Τελική!
Μάλλον για αυτή θα πάω...

Φιλε μου η δανειζεσε μια CRT σε αποσυρση απο κανα φιλο να κανεις τη δουλεια σου η δινεις τωρα λεφτα για ενα so so κοματι και εχεις so so και τα υπολοιπα .
Αλλη λυση δεν υπαρχει και δεν χρειαζετε να το παιδευεις ουτε να κανεις το σκατο παξιμαδι για να παρεις μια κωλοτηλεοραση σαν φοιτητης .

CRT έχω.. 29άρα 100hz. Αλλά όπως είπα και πριν θα πάρω Xbox και θέλω και ταινίες 720p.

Εννοειτε δε , οτι δεν εισαι τυπος που εχεις λογαριασμο στο κινητο καμμια 50ρια ευρω το μηνα και μας κλαιγεσε για τα 150 ? :ears:

Τέτοιος φοιτητής είμαι. Αν δεν ήμουνα τέτοιος θα πρεπε να 'μουνα βλαμμένος αν ήθελα και 32άρα LCD...
Αλλά το κινητό το πληρώνει ο πατέρας μου. Για την Tv τα λεφτά τα βάζω εγώ απ'τη δουλεία μου. Και ακριβώς επειδή έχω κοντά στο 500άρικο δεν θέλω να βάλω δόσεις και να κάνω το σκάτο μου παξιμάδι για μία κολωτηλεόραση :crown:

Back to the issue... Θα με βγάλει ασπροπρόσωπο η S81B? Θα κάνει καλά την δουλεία της για budget lcd???

Last edited:
Mode on λοιπον .
Για να εφτακοσιοεικοσοπιξελιαζεσε ........... καλα θα ειναι .
Και με 540 ευρα .......θα ναι και για τα υπολοιπα .

Καλησπέρα,
Αν και δεν ειμαι ειδικός αλλά "νέος" και εγω στο χώρο να σου πω τις εντυπώσεις μου απο την 32LC41 που προανέφερες και γενικά για τις εντυπώσεις μου για τις LCD...

α)Οτι πληρώσεις παίρνεις
β)Μην περιμένεις να δείς εικόνα απο T.V. όπως απο την παλιά σου CRT (εξαίρεση ελάχιστες LCD ή πλάσμα top κατηγορίας π.χ. D3000)
γ)Μην περιμένεις να δεις καλά DVD αν δεν έχεις DVD με upscale και σύνδεση είτε με component είτε με HDMI
δ)Εκεί που καταλαβαίνεις την αξία τους είναι με ψηφιακές συνδέσεις..Pc,xbox,Ps/3,Blu ray κτλ

Οσο αφορά την LG την αγόρασα και εγώ την ίδια μετα τα Χριστούγεννα για να βλέπω τηλεόραση (φυσικά),δορυφορική,DVD, να την συνδέσω με ενα pc που τρέχει Media Center και ενα Xbox1 με καλώδιο component sta 720p.Λίγο απο όλα δηλαδή!
Στα μοναδικά που ενθουσιάστηκα ήταν τα τελευταία 2...Σε όλα τα άλλα 1000 φορές CRT.
Ειδα και την Samsung S86 και δεν τρελλάθηκα για τα αρκετα παραπανω λεφτά που κάνει...Απο την R86 και πάνω μου άρεσε αλλα εννοείται σε πολύ περισσότερα...
Αν την θες ΜΟΝΟ για αυτά που είπες αξίζει κατά την γνώμη μου λαμβάνωντας υπόψιν βέβαια το πόσο κάνει!

Πλέον είμαι ευτυχισμένος κάτοχος μιας 40'' Samsung M86 που δεν έχει καμιά σχέση φυσικά με την LG που ακόμα έχω, και θα κρατήσω στο ή υπνοδωμάτιο ή θα την δώσω (Δεν είναι διαφήμιση για να στην πουλήσω μιας και είσαι επαρχία)

Ακόμα κάτι άλλο που βασανιζόμαστε όλοι και δυστυχώς δεν υπάρχει λύση είναι οτι αλλιώς είναι να δεις κάτι σε μαγαζί και αλλιώς στο χώρο σου..με τις συσκευές σου..με την κεραία σου...χωρίς να την έχουν φτιάξει ή χαλάσει άλλοι...

Φιλικά προς όλους "νέους" και "παλιούς"
Νάσος

Προφανώς και ξέρω ότι με το αναλογικό σήμα της ΤV θα είναι σκ@τ@...
Για το Xbox και της ταινίες την παίρνω.

Ούτως η άλλως tv μόνο κάναν αγώνα θα κάτσω να δω και κάναν Λάκη :p