lg 42" la691s εκανα καλα?

kastoras

New member
1 April 2014
7
καλησπερα σας περιμενω την νεα tv μου και δε ξερω τελικα αν εκανα σωστη επιλογη πηρα την lg 42 la691s 580 euro τι λετε. βασικα για τους μικρους για το πσ3 και καμια ταινια 3d , τις smart tv δεν τις ξερω περιμενω σχολια σας ευχαριστω

Φίλε λυπάμαι που στο λέω, αλλά δεν είναι καλή επιλογή. Πρώτον παρουσιάζει έντονα clouding-banding συν ότι είναι στα 50 hz. Είμαι παθών και το ξέρω καλά το θέμα περί των προβλημάτων που έχουν τα συγκεκριμένα panel. Σου εύχομαι να σου βγει καλή για να μην ξενερώσεις με αυτά που θα δεις.

το ips panel δηλ ειναι πατατα?

Δεν είπα κάτι τέτοιο, απλά ότι παρουσιάζουν πολύ έντονα τα προβλήματα που σου προανέφερα. Καλό θα ήταν πριν την πάρεις να την τσεκάρεις πρώτα. Οσο για τα ips panel νά ξέρεις ότι δεν έχουν έντονο μαύρο περισσότερο σαν βαθύ γκρί αλλά καλύτερες γωνίες θέασης.

Δεν είναι πατατα.Απλα θεωρούνται καλυτερα τα va. Μην βιαζομαστε.Εχω δει 26αρα Lg που τα digea τα εκανε HD στεγνά.. και δεν ειχε ουτε clouding ουτε τίποτα.Μην τον απογοητεύουμε τον ανθρωπο.. Τα ips για πολλούς εχουν καλυτερη χρωματικη αποδοση. καλοριζικη και καλες θεασεις από μενα.

τα 400hz ips

Απλά μαρκετίστικο, όχι πραγματικός ρυθμός ανανέωσης του panel. O πραγματικός ρυθμός ανανέωσης του panel είναι τα 50hz

Το σημαντικότερο είναι το clouding και το banding, επιμένω σε αυτο που σου λέω

Last edited by a moderator:
ta 400hz που αναφερει δηλαδη πως τα αποδιδει και αν τα αποδιδει φυσικα, παντως στο καταστημα που την ειδα ειχε καλη εικονα αλλα ηταν η 660 νομιζω, θα τη δω την δευτερα που θα την παραλαβω και θα μου φυγει η αγωνια

ειμε καινουργειος εδω φαινετε εεεεεεεε? μακαρι να σας εβρισκα πριν ισως να ειχα ενημερωθει περισοτερο αλλα ουτε 100hz?

Last edited by a moderator:
Αν δε βλέπεις αθλητικά δεν υφίσταται πρόβλημα. Το μέγιστο από το panel είναι τα 200 Hz, στις ακριβότερες σειρές...

H 660 είναι ακριβώς η ίδια τηλεόραση με μόνη διαφορά στην βάση και στο πλαίσιο που είναι μεταλλικό. Ουσιαστικά σαν συσκευές έχουν τα ίδια σπλάχνα. Οσο για το πως αποδίδει τα 400hz είναι με αλγόριθμο και με την ρύθμιση true motion

Last edited:
Από 75 Hz και πανω το ανθρωπινο ματι δεν καταλαβαινει τεράστιες διαφορες..Μην τρελενομαστε με τα τεχνικα στοιχεια τοσο πολύ.

Από 75 Hz και πανω το ανθρωπινο ματι δεν καταλαβαινει τεράστιες διαφορες..Μην τρελενομαστε με τα τεχνικα στοιχεια τοσο πολύ.

Μην το λες αναλογα με τις απαιτήσεις του καθενός και το τι μπορεί να δει. Διαθέτει το true motion για την κίνηση που στην ουσία βοηθά στην ομαλότητα της κίνησης αλλά χωρίς να λείπουν τα τεχνουργήματα. Αν το ψάξεις θα την φέρεις στα μέτρα σου.

Για να μη μπερδευόμαστε, περισσότερα Hz σημαίνει δυνατότητα προβολής περισσότερων fps, με τη μέθοδο frame interpolation που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία. Δηλαδή λιγότερη "θολούρα" στις LCD...

Αυτό στηρίζεται σε κάποια επιστημονική έρευνα ή το λέει ο Χ, Υ τυχάρπαστος σε κάποια ιστοσελίδα? Ή κάτι άλλο έλεγε και δεν το κατάλαβες σωστά.

Εχω δει 26αρα Lg που τα digea τα εκανε HD στεγνά..

Αν ήταν και 19" και βλέπεις απο τα 3 μέτρα μπορεί να τα κάνει και 4k.

Όσο αφορά την τηλεόραση του τίτλου για θέαση ημέρα και γενικά εφόσον υπάρχει φως στο δωμάτιο δεν είναι άσχημη , για θέαση σε σκοτεινό περιβάλλον όμως είναι μέτρια και κάτω.

Last edited:
Αυτό στηρίζεται σε κάποια επιστημονική έρευνα ή το λέει ο Χ, Υ τυχάρπαστος σε κάποια ιστοσελίδα? Ή κάτι άλλο έλεγε και δεν το κατάλαβες σωστά.

Αν ήταν και 19" και βλέπεις απο τα 3 μέτρα μπορεί να τα κάνει και 4k.

Όσο αφορά την τηλεόραση του τίτλου για θέαση ημέρα και γενικά εφόσον υπάρχει φως στο δωμάτιο δεν είναι άσχημη , για θέαση σε σκοτεινό περιβάλλον όμως είναι μέτρια και κάτω.
+1

Τουλάχιστον θα ευχαριστηθεί gadgetιες , μια και έχει από τα πιο απροβλημάτιστα smart sytems . Μην ξεχνάμε ότι την πήρε για ps3 (άρα πολύ καλό input lag σε game mode) και για 3d (που πάλι με το passive που έχει, αποτελεί πολύ καλή επιλογή).
Κερασάκι και το άψογο service (που υστερούν άλλες π.χ. Sony) ....
Το θέμα είναι στα ίδια λεφτά (589 ευρώ) αν υπήρχε ανταγωνιστής με βάση τις υφιστάμενες απαιτήσεις του (ps3, 3d...)

Σε κάθε περίπτωση καλοθέατες και απροβλημάτιστες θεάσεις.

Γιαννη μπερδεψανε τα hz συχνοτητα με τα frames σε lcd.
Τα ιps και την μερα αν το δωματιο εχει φως εχουν μια μουντη εικονα.

ta 400hz που αναφερει δηλαδη πως τα αποδιδει και αν τα αποδιδει φυσικα, παντως στο καταστημα που την ειδα ειχε καλη εικονα αλλα ηταν η 660 νομιζω, θα τη δω την δευτερα που θα την παραλαβω και θα μου φυγει η αγωνια

ειμε καινουργειος εδω φαινετε εεεεεεεε? μακαρι να σας εβρισκα πριν ισως να ειχα ενημερωθει περισοτερο αλλα ουτε 100hz?

αγαπητε μου μονο μην εχει θεμα απο clouding/banding.... μετα μια χαρα θα σε βολεψει ιδιαιτερα εαν δεν εχεις μετρο συγκρισης με αλλες τηλεορασεις ..

Αυτό που σου γράφει ο φίλος hxostil να προσεξεις ! Την Παρασκευή έστειλε ο αδερφός μία 47αρα 660 στον Μανωλόπουλο (σερβις) με έντονο πρόβλημα clouding και bleeding. Πρόσεξέ το!