LG 42LM640S vs LG 42LM615S (για gaming)

DJTaurus

Established Member
29 September 2010
150
Προφανώς ως και πιο νέο μοντέλο η 640 είναι καλύτερη επιλογή.

1) Το θέμα είναι οτι δεν με ενδιαφέρει το 3D αλλά θα την χρησιμοποιώ κυρίως για gaming. Οπότε το ερώτημα ειναι θα είμαι καλυμμένος με το φθηνότερο μοντελο δλδ την 615?.... έχουν βγει software update για βελτιωση του lag στην 615 γιατι νομίζω είχε θέμα παλιά...? Help guys μπας και γλιτώσω τα χρήματα και πάρω την φθηνή LG.

2) Η τωρινή μου tv είναι η Samsung C530 40 και δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος στο gaming.... φίλος μου με 37αρα (1 χρόνο όμως πριν μοντέλο απο την C530 αλλά σειράς 6 και με 100hrz) έχει πολύ καλύτερα χρώματα και γενικότερα το οπτικό αποτέλεσμα ικανοποιεί περισσότερο στο μάτι.... στην C530 δεν μου φαίνεται τόσο καθαρή η εικόνα οσο η σειρα 6 του φίλου μου (δεν θυμαμαι πως λεγεται το μοντελο ηταν απο αυτες που ειχαν το κόκκινο περιγραμα στο πλαισιο). Anyway φαντάζομαι και με τις 2 LG που αναφέρω θα έχω καλύτερη εικόνα από την "απαράδεκτη" C530....?

Last edited:
Προφανώς ως και πιο νέο μοντέλο η 640 είναι καλύτερη επιλογή.

1) Το θέμα είναι οτι δεν με ενδιαφέρει το 3D αλλά θα την χρησιμοποιώ κυρίως για gaming. Οπότε το ερώτημα ειναι θα είμαι καλυμμένος με το φθηνότερο μοντελο δλδ την 615?.... έχουν βγει software update για βελτιωση του lag στην 615 γιατι νομίζω είχε θέμα παλιά...? Help guys μπας και γλιτώσω τα χρήματα και πάρω την φθηνή LG.

2) Η τωρινή μου tv είναι η Samsung C530 40 και δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος στο gaming.... φίλος μου με 37αρα (1 χρόνο όμως πριν μοντέλο απο την C530 αλλά σειράς 6 και με 100hrz) έχει πολύ καλύτερα χρώματα και γενικότερα το οπτικό αποτέλεσμα ικανοποιεί περισσότερο στο μάτι.... στην C530 δεν μου φαίνεται τόσο καθαρή η εικόνα οσο η σειρα 6 του φίλου μου (δεν θυμαμαι πως λεγεται το μοντελο ηταν απο αυτες που ειχαν το κόκκινο περιγραμα στο πλαισιο). Anyway φαντάζομαι και με τις 2 LG που αναφέρω θα έχω καλύτερη εικόνα από την "απαράδεκτη" C530....?
O τομέας στον οποίο ξεχωρίζουν οι τηλεοράσεις της Lg είναι στο passive 3d (ξεκούραστο). Εφόσον το 3d δεν είναι προτεραιότητα σου θα πρότεινα να κοιτάξεις και άλλες εταιρίες tv καθότι η lg μπορεί μεν να παρέχει το καλύτερο (κατ'εμε σαν εμπειρία) 3d αλλά υστερούν γενικότερα στο 2d. Επίσης πρέπει να τονίσεις α)την απόσταση σου & β)όλες τις χρήσεις της tv όπως πχ πολλά αθλητικά (οπότε θέλεις 100hz).

Με τα εως τώρα δεδομένα θα έλεγα να κοιτάξεις και προς samsung eh5000 εκτός και θέλεις και 3d (που υπάρχει η samsung eh6030).

Επίσης -να τονίσω- οτι οι τηλεοράσεις με 50hz έχουν (συνήθως) μικρότερο lag απο τις υπόλοιπες οπότε ίσως θα σε βόλευαν περισσότερο αν τις χρησιμοποιείς κυρίως για gaming.

Μολις γύρισα απο κωτσοβολο.

Πραγματικά η 615LG είναι o ορισμός του οτι πληρωνεις παιρνεις. Ωραιο το παθητικό 3D αλλά μέχρι εκει. Η εικόνα της σε ταινίες ήταν πραγματικά πολύ μέτρια με εντονη θολούρα και σκοτεινά χρώματα.... και πολύ θόρυβο. Και η 640 μέτρια ήταν... οποιος θέλει δυνατή LG από 670 και πάνω!

Αντιθέτως μου άρεσε μια bargain Toshiba....δεν θα την ξέρετε αρκετοί: Toshiba 40TL933

Mετά απο πολύ ψάξιμο στο internet η καλύτερη επιλογη για gaming χωρις να χρειάζεται να δωσεις ενα σωρο σκασμό ειναι η tv που αναφέρει ο coolbreak. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη κάνει τρελες πωλήσεις. Οπότε καταλήγω σε αυτήν... μια ερώτηση όμως επειδή είναι στα ίδια λεφτά με μια άλλη Sammy.

UE40EH5000 ή UE40EH5300?

Η Toshiba είναι bargain με την τιμή που έχει εδώ και 3 μήνες , πριν 7-8 μήνες είχε αρκετά πάνω.

Γενικά δηλαδή είναι άτοπο να την συγκρίνουμε με entry level μοντέλα καθώς είναι κατηγορίας Sony HX750 , Samsung 40D6100.

Δεν είναι καθόλου άγνωστη στο avclub σαν μοντέλο. Εγώ τουλάχιστον την προτείνω συνέχεια.

Η Toshiba είναι bargain με την τιμή που έχει εδώ και 3 μήνες , πριν 7-8 μήνες είχε αρκετά πάνω.

Γενικά δηλαδή είναι άτοπο να την συγκρίνουμε με entry level μοντέλα καθώς είναι κατηγορίας Sony HX750 , Samsung 40D6100.

Δεν είναι καθόλου άγνωστη στο avclub σαν μοντέλο. Εγώ τουλάχιστον την προτείνω συνέχεια.

Σε θέμα όμως gaming θα δω διαφορά σε σχέση με την απλή/σκέτο led UE40EH5000?

Μολις γύρισα απο κωτσοβολο.

Πραγματικά η 615LG είναι o ορισμός του οτι πληρωνεις παιρνεις. Ωραιο το παθητικό 3D αλλά μέχρι εκει. Η εικόνα της σε ταινίες ήταν πραγματικά πολύ μέτρια με εντονη θολούρα και σκοτεινά χρώματα.... και πολύ θόρυβο. Και η 640 μέτρια ήταν... οποιος θέλει δυνατή LG από 670 και πάνω!
Σε ποιο κατάστημα Κωτσόβολου πήγες και είδες την 640? Σε ρωτώ μιας και δεν υπάρχει πουθενά όπως μου είχαν πει...

Μετά απο πολύ ψάξιμο και μιας και ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ το 3D καταλήγω στην Panasonic TX-L42E5. Φοβερή εικόνα για τα χρηματά της.
http://www.testfreaks.co.uk/tvs/panasonic-tx-l42e5/

Αν είχα λίγα παραπάνω χρήματα προφανώς και θα πήγαινα στην 42αρα active Panasonic την ET5. Για πολλά φράγκα θα έπαιρνα την αντιστοιχη ενεργητική στις 47 ιντσες. Πραγματικά αυτή η σειρά ξεχωρίζει απο τον σωρό με το IPS πανελ (ειδικά στην ρεαλιστική απόδοση των χρωμάτων και στην ομαλότητα της κίνησης) . Και οι ακριβές Sony εχουν φοβερά πανελ/design (750/850) αλλά είναι ακριβές..... το ίδιο και το αυτό με τις Samsung... πρέπει να σκάσεις περί το 1000ρικο για να δεις σοβαρό πάνελ.

Σήμερα ξαναείδα τις LG. Εκείνη η 615 πραγματικά δεν βλέπεται, πολύ φθήνια.... από 670 για LG και πάνω. Απορώ τι σας έχει πιάσει όλους με την 640. Δεν μου άρεσε σε εικόνα μιας και σε σχέση με τα αντίστοιχα ακριβά της Sony/Panasonic είδα περισσότερη θολούρα και θόρυβο.

Last edited:
Απάντηση: Re: LG 42LM640S vs LG 42LM615S (για gaming)

Σε ποιο κατάστημα Κωτσόβολου πήγες και είδες την 640? Σε ρωτώ μιας και δεν υπάρχει πουθενά όπως μου είχαν πει...

Και στο Πλαίσιο γλυφαδας μέχρι και την περασμένη εβδομάδα που είχα παει για βόλτα στο κατάστημα την είχα δει .

Re: Απάντηση: Re: LG 42LM640S vs LG 42LM615S (για gaming)

Και στο Πλαίσιο γλυφαδας μέχρι και την περασμένη εβδομάδα που είχα παει για βόλτα στο κατάστημα την είχα δει .

Το Σάββατο στο Πλαίσιο της Γλυφάδας δεν υπήρχε. Της Πάτρας πέφτει λίγο μακρυά... Βλέπω ότι δεν θα την πετύχουμε πουθενά...