LG 42LM760S - Γιατι τόσο δυσεύρετη;

gavz

New member
13 October 2008
10
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω την LG 42LM760S.

Παρόλο όμως που τα χαρακτηρίστηκα της είναι κάπως καλύτερα σε σχέση με άλλες τηλεοράσεις της κατηγορίας της, αυτό που με ανησυχεί είναι ότι μόνο ένας στην φέρνει στην Ελλάδα, και παρόμια στο εξωτερικό την πωλούν σε πολύ λίγα sites, σε σχέση φυσικά με άλλα μοντέλα τα οποία τα βρίσκεις παντού. Το γεγονός αυτός με βάζει σε σκέψεις για το αν αξίζει τα λεφτά της.

Για το λόγο αυτό θέλω να ρωτήσω αν την έχει αγοράσει κάποιος ή έχει ακούσει κτητικές γι αυτή από κάποιον που την έχει. Αξίζει;

Στα 1000 ευρω που την βλέπω στο πλαίσιο υπάρχουν και καλυτερες τηλεοράσεις σαν εικόνα και μεγαλύτερο μέγεθος.

Πχ. Sony 46HX750 με 200 Hz πραγματικά έναντι 100 Hz της 760 , καλύτερο μαύρο και αντίθεση και πολύ καλύτερη κίνηση.

Στα 1000 ευρω που την βλέπω στο πλαίσιο υπάρχουν και καλυτερες τηλεοράσεις σαν εικόνα και μεγαλύτερο μέγεθος.

Πχ. Sony 46HX750 με 200 Hz πραγματικά έναντι 100 Hz της 760 , καλύτερο μαύρο και αντίθεση και πολύ καλύτερη κίνηση.

H 760 είναι στα 800 Hz δηλαδή στα 200Hz πραγματικά....Σωστά ή κάνω λάθος;

Επιπλέων πρότιμω LG γιατί έχει καλύτερες smart tv δυνατότητες, και καταλήγω (προς το παρόν) στην 760 για τα επιπλέων Hz. (Γι αυτό και ζητάω μία γνώμη από κάποιον που την έχει είδη):ears:

Χωρίς να έχω προσωπική άποψη, σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι θεωρουν καλύτερες τις LG από τις Sony γιαυτό το λόγο δεν είχα δει τηλεοράσεις Sony μέχρι τώρα.

Επίσης πιστεύω ότι για 3D θέαση τα 2,50 - 3 m που έχω στο σαλόνι μου η 46αρα είναι πολύ μεγάλη για το χώρο, καθώς θα δημιουργούσε γραμμές και διπλά είδωλα βλέποντας μέσα από τα γυαλιά. Στις εκθέσεις, που τις έχω δεί, πρέπει να απομακρυνθείς πέρα των 3 m για να δεις καθαρό 3D.

Σε ευχαριστώ για την πρότασή σου :2thumb22sup:.....

Last edited:
γι αυτο θεωρω οτι το παθητικο 3d δεν κανει για θεαση 3d!!! γιατι απομακρυνεσαι απο την tv

H 760 είναι στα 800 Hz δηλαδή στα 200Hz πραγματικά....Σωστά ή κάνω λάθος;

Επιπλέων πρότιμω LG γιατί έχει καλύτερες smart tv δυνατότητες, και καταλήγω (προς το παρόν) στην 760 για τα επιπλέων Hz. (Γι αυτό και ζητάω μία γνώμη από κάποιον που την έχει είδη):ears:

Χωρίς να έχω προσωπική άποψη, σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι θεωρουν καλύτερες τις LG από τις Sony γιαυτό το λόγο δεν είχα δει τηλεοράσεις Sony μέχρι τώρα.

Επίσης πιστεύω ότι για 3D θέαση τα 2,50 - 3 m που έχω στο σαλόνι μου η 46αρα είναι πολύ μεγάλη για το χώρο, καθώς θα δημιουργούσε γραμμές και διπλά είδωλα βλέποντας μέσα από τα γυαλιά. Στις εκθέσεις, που τις έχω δεί, πρέπει να απομακρυνθείς πέρα των 3 m για να δεις καθαρό 3D.

Σε ευχαριστώ για την πρότασή σου :2thumb22sup:.....

επειδή τις έχω δει να παίζουν πολύ κοντά η μία με την άλλη, η sony έχει (αρκετά) καλύτερη κίνηση...
βέβαια σε design η lg είναι πολύ πιο εντυπωσιακή και γιαυτό πολλοί νομίζουν ότι οι lg είναι (γενικώς) καλύτερες!
καλύτερα να τις δεις με τα μάτια σου και να κρίνεις

όσον αφορά το 3d, στις περισσότερες αλυσίδες ηλεκτρικών βάζουν την 55αρα σε τέτοια απόσταση (περίπου 3-4 βήματα από την τηλεόραση) και όχι τη 46αρα..
στις 55 ίντσες λοιπόν και σε αυτή την απόσταση το 3d των κορυφαίων lg που χρησιμοποιούν για βιτρίνα είναι super! όσο απομακρύνεσαι, τόσο το effect μικραίνει και μετά από κάποιο σημείο παύει να εντυπωσιάζει.

γι αυτο θεωρω οτι το παθητικο 3d δεν κανει για θεαση 3d!!! γιατι απομακρυνεσαι απο την tv

συμφωνώ, όμως το παθητικό είναι φθηνότερο αν λάβεις υπόψην σου το κόστος των γυαλιών.

επειδή τις έχω δει να παίζουν πολύ κοντά η μία με την άλλη, η sony έχει (αρκετά) καλύτερη κίνηση...
βέβαια σε design η lg είναι πολύ πιο εντυπωσιακή και γιαυτό πολλοί νομίζουν ότι οι lg είναι (γενικώς) καλύτερες!
καλύτερα να τις δεις με τα μάτια σου και να κρίνεις

όσον αφορά το 3d, στις περισσότερες αλυσίδες ηλεκτρικών βάζουν την 55αρα σε τέτοια απόσταση (περίπου 3-4 βήματα από την τηλεόραση) και όχι τη 46αρα..
στις 55 ίντσες λοιπόν και σε αυτή την απόσταση το 3d των κορυφαίων lg που χρησιμοποιούν για βιτρίνα είναι super! όσο απομακρύνεσαι, τόσο το effect μικραίνει και μετά από κάποιο σημείο παύει να εντυπωσιάζει.

δηλαδή προτήνεις μεγαλύτερη 3d από 42''

Last edited by a moderator:
Για να δεις 3D σωστά πρέπει να όσο το δυνατόν πιο κοντά και να έχει μέγεθος η οθόνη και όχι να αγοράσεις μια μικρή τηλεόραση 42" και να κάθεσαι στα 3 μέτρα.

Βέβαια στο παθητικό 3D επειδή η ανάλυση είναι η μισή αν το προσέξεις θα δεις ότι υπάρχουν οριζόντιες γραμμές.

Όσοι λένε ότι η 760 συγκρίνεται σαν εικόνα με την ΗΧ750 μάλλον παίρνουν "φακελάκι" από την LG.

Ειδικά στην κίνηση η διαφορά είναι εξόφθαλμη. Τρέιλερ των καναλιών που στην Sony είναι ομαλά σε όλες τις LG κάνουν τεχνουργήματα και ακμές.

Βέβαια σε γκατζετάκια τύπου smart remote η LG όντως είναι καλύτερη. Αν και εγώ τα βρίσκω άχρηστα και προτιμώ να κάνω συγκρίσεις εικόνας.

συμφωνώ, όμως το παθητικό είναι φθηνότερο αν λάβεις υπόψην σου το κόστος των γυαλιών.

Όταν μία τηλεόραση με παθητικό 3D πραγματικών 50Hz πωλείται ακριβότερα από μία ίδιου μεγέθους τηλεόραση με ενεργό 3D πραγματικών 200Hz, θα έλεγα ότι το εν λόγω επιχείρημα υπέρ του παθητικού 3D έχει σταματήσει να ισχύει.

Παιδια ρωτάω για την 760 και όχι για την 670...

Η 760 έχει ονομαστικά 800 Hz ενώ η 670 400 Hz

Last edited:
Παιδια ρωτάω για την 760 και όχι για την 670...

Η 760 έχει ονομαστικά 800 Hz ενώ η 670 400 Hz

Η 760 είναι πραγματικά 100Hz και με τη διαφορά τιμής που έχει από μοντέλα ενεργού 3D πραγματικών 100Hz, ακόμα και 200Hz, από άλλους κατασκευαστές, μπορεί κανείς να αγοράσει αρκετά ζευγάρια γυαλιά και να του μείνουν και ρέστα...

Από εκεί και πέρα, αν κανείς θέλει σώνει και καλά παθητικό 3D, με 'γειά του με χάρα του, απλώς το επιχείρημα της "οικονομίας", δεν στέκει πλέον...

ok, τα χρήματα είναι πάνω-κάτω τα ίδια. Ομως δεν μπορώ να διακυνδυνεύσω να βάλω στα παιδιά μου ενεργητικά γυαλιά τα οποία πρωτα θα πρέπει να τα φορτίσω, γιατι δε γνωρίζω πόση ακτινοβολία εκπέμπουν, και αν μετά από χρόνια χρήσης τι παρενέργειες μπορεί να έχουν. Ακόμη και αν η πιθανότητα είναι ασήμαντη (που έτσι πρέπει να είναι) δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα μπορεί να εγκυηθεί το αντίθετο. Αυτός ειναι ο κυριότερος λόγος, τον οποίο κακώς δεν ανέφερα από την αρχή, για να προτιμήσω passive 3D, έχοντας και σαν δεδομένο όλα του τα μειονεκτηματα.

Οπότε επανέρχομαι ουσιαστικά στο αρχικό ερώτημα: Η LG 42LM760S αξίζει τα λεφτά της(1000 ) για αυτά που δίνει; Μου φαίνεται περίεργο που την πουλά μόνο ένας.

Και ποιος σου είπε ότι τα παιδιά μπορούν να βλέπουν 3D χωρίς να έχει αυτό επιπτώσεις στην υγεία τους?

Και στους μεγάλους υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις βέβαια σε μικρότερο βαθμό....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/94813-Τηλεοράσεις-3D-και-κίνδυνοι-για-την-υγεία

Αν πάντως επιμένεις σε παθητικό 3D υπάρχει τηλεόραση με 100 Hz ΚΑΙ 47" KAI με χαμηλότερη τιμή από την υπερτιμημένη LM760...

http://www.skroutz.gr/s/441065/Panasonic-TX-L47ET5E.html?keyphrase=47ET5

Είτε το 3d είναι ενεργητικό ή παθητικό, τις ίδιες επιπτώσεις έχει?