lg 42ls5600 vs samsung ue40eh5300

flame

New member
4 September 2011
11
Γεια σας παιδια,
οπως φαινεται και απο τον τιτλο ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο lg 42ls5600 και samsung ue40eh5300. Ποια απο τις δυο προτινετε? Με ταβανι τα 500ε... Θα ειναι για 40% τηλεοπτικο 40% ταινιες και 20% ps3. Οσο για το μεγεθος λογο περιορισμενου χωρου μονο 40-42 max..
Καποια αλλη προταση?
Ευχαριστω

Δεν ηξερα πως να κανω edit για αυτο και το νεο ποστ..

H διαφορα της eh5300 με την eh5000 ειναι μονο οι smart δυνατοτητες? αν ειναι ετσι τοτε εχουμε ls5600 vs eh5000.

Θα ηθελα και την αποψη σας για την eh6030. Δεν με ενδιαφερει καθολου το 3d αλλα ηθελα να μαθω πως τα παει με την ποιοτητα του 2d σε σχεση με τις αλλες δυο.

Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει η "smart" τηλεόραση θα έλεγα να περιορίσεις τις επιλογές σου στις 2: samsung eh5000 & eh6030.
Η EH6030 πέραν του 3d είναι και 100hz (καλύτερη κίνηση) οπότε και καλύτερη της eh5000. Κατα τα λοιπά σε ποιότητα εικόνας δεν νομίζω να αλλάζουν και πολλά. Ζύγισε αν θέλεις τα 100hz (πχ επειδή βλέπεις πολλά αθλητικά) & το 3d πληρώνοντας 110ευρώ εξτρά ή όχι και επέλεξε αυτό που σε ικανοποιεί μέσα στο budget σου.

Καλό θα ήταν βέβαια πριν διαλέξεις να πας να τις δεις απο κοντά, τουλάχιστον την EH5000 την έχουν αρκετά μαγαζιά σε βιτρίνες!

Άσχετο αλλά συμπληρώνω ότι κακώς ξέχασα την lg LS5600, σαν ισοδύναμη (σε χαρακτηριστικά) της EH5000. Είναι και αυτή στα 50hz (όπως και η ΕΗ5000) με όμως 42 ίντσες αντί 40 (και +50 ευρώ) έναντι της 40'' samsung EH5000.
Ξαναλέω, η καλύτερη λύση είναι τι αρέσει στα μάτια σου, πήγαινε στα καταστήματα και δες τες απο κοντά (η eh5000 και η ls5600 υπάρχουν στα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικών)!

Επειδη κατι αντιστοιχο κοιταω κι εγω, η UE40ES5500 ξερει κανεις σε τι επιπεδα κινειται απο αποψη εικονας?
Ειναι περιπου στην τιμη της ΕΗ6030, οποτε το ερωτημα ειναι εαν οντως αξιζει....
Εαν βγαλουμε το 3D στην ακρη, γνωριζει κανεις τι διαφορες εχουν οι UE40ES5500 & UE40EΗ6030 ???

50Hz η μία 100Ηz η άλλη
Smart TV η μία,3D η άλλη
Πιο λεπτή και με καλύτερη συνδεσιμότητα η μία,χοντρή και με λίγο καλύτερη εικόνα η άλλη
Υ.Γ Η ''άλλη'' είναι η 6030

Εχω δει την eh5000 απο κοντα, ωραια ηταν δεν λεω αλλα ηταν διπλα με κατι 42αρες που μου αρεσαν καλυτερα κυριως λογο μεγεθους. Για αυτο προσανατολιζομαι προς την lg. Η αληθεια ειναι πως ποιο συχνα θα παιζω στο ps3 παρα θα βλεπω αγωνες. Δηλαδη τα 100hz παιζουν ρολο μονο για τα αθλητικα? Πως επηρεαζει τις ταινιες? Επισης ακουσα πως αυτες με τα 100hz εχουν lag στα παιχνιδια και ghosting, ξερει κανεις αν η 6030 πασχει?

40" με 42" (για την ακρίβεια 41.5") πόση διαφορά στο μέγεθος νομίζεις ότι έχουν? 102 cm διαγώνιος είναι η μια και 106 ή άλλη.

40-inch-16x9-vs-41,5-inch-16x9.png

Λες και το ηξερε οτι ψαχνομαι... :)
Δεν εχω προβλημα να κατεβω σε ιντσες αρκει να κερδιζω σε ποιοτητα στο 2d. Μονο που εχω του ενδοιασμους σχετικα με το gaming. Γενικοτερα eh6030>ls5600?

Γενικότερα eh6030>ls5600?

Γενικότερα ναι.Αν και τα 50Hz της Lg θα είναι καλύτερα για Gaming...
Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα με τη Samsung όμως σε αυτόν τον τομέα.Έχει και ''Game Mode'' που λογικά θα βοηθάει αρκετά στην συγκεκριμένη περίπτωση

Οι ταινίες είναι λιγότερο απαιτητικές από έναν αγώνα ποδοσφαίρου για παράδειγμα,αλλά όπως κι αν έχει βοηθάνε κι εκεί τα 100Hz

Για ταινιες ειναι καλυτερα τα 100hz η δεν παιζει ρολο?

Για ταινίες, αν σε ενδιαφέρει η αυθεντική απόδοση της κίνησης, όπως σε μια κινηματογραφική αίθουσα, τα 100Hz θα τα απενεργοποιείς...

Είναι πολύ χρήσιμα όμως και κάνουν τη διαφορά, όταν μιλάμε για υλικό βίντεο, όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, λοιπές ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις, κτλ.

Λοιπον πηγα και τις ειδα απο κοντα και τις δυο. Ηταν σε αρκετα φωτεινο περιβαλλον και επαιζε ενα μετριου ποιοτητας βιντεο(δεν ξερω καν αν ηταν bluray) με κατι αγωνες μηχανων. Δεν μπορω να πω πως εντοπισα διαφορες μεταξυ τους στα χρωματα η στην ποιοτητα εικονας, ισως κατα ενα ελαχιστο ποσοστο να ηταν καλυτερη η samsung. Για μενα το πλεονεκτημα της lg σε μεγεθος υπερτερει αυτου της samsung σε ποιοτητα και οπως καταλαβαινω δεν θα μου χρησιμευσουν και πολυ τα 100hz.. Δεν ειμαι και ειδικος αλλα δεν βλεπω το λογο να παω στην eh6030.. με τις σωστες ρυθμισεις η διαφορα στην ποιοτητα θα ηταν ποιο εμφανης? οσο αναφορα της ταινιες κυριως. Τα 100hz χρησιμευουν για το τηλεοπτικο σημα εκτος απο αθλητικα?

λοιπόν , μιας και έχω την LG 42ls 5600 , και για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα , να προσθέσω την άποψή μου . Σχετικά με το τηλεοπτικό σήμα , μπόρω να πω , μέτριο ώς σχετικά καλό , περίμενα καλύτερο . Σχέτικά θολή εικόνα , χωρίς μεγάλη οξύτητα τα χρώματα και κάπως (πολύ ελαφρά) ξεπλυμένα . Δεν ξέρω , μπορεί να φταίει ότι την δουλεύω χωρίς κεραία , με ένα απλό "ματσούκι" καλώδιο , αφού έχω άμεση (και πολύ κοντινή επαφή με υμηττό ) . Πάντως απρόσμενα καλό το μαύρο της . Τα 50 hz δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα , τουλάχιστον όχι αντιληπτό (παρακάμπτω τις μαιμουδιές με τα 100 , που λέει η LG - τρίχες ) .
Οσαναφορά όμως blue ray (αλλά και απλά dvd) η τηλεόραση δείνει τελείως διαφορεική εικόνα προς το καλύτερο . Εκεί είναι πολύ καλή ως άριστη , τουλάχιστον για τα δικά μου στάνταρτ . Ο ενσωματωμένος media player πολύ καλός , αν και απλός , διαβάζει υπότιτλους εξωτερικούς χωρίς πρόβλημα . Γενικά η τηλεόραση είναι ο ορισμός του plug and play .
Τέλος , και ο ήχος από τα ηχεία της (αν και δεν υποστηρίζει dts) προσωπικά με ικανοποιεί πλήρως .

Last edited:
Xρόνια πολλά σε όλους.
Επαναφέρω το θέμα μετά από καιρό μιας και τρέχει μια προσφορά στην 42ls5600 από γνωστό κατάστημα pub..c.gr στα 358,20 ποια η γνώμη σας για την tv σε αυτά τα λεφτά ? υπάρχει ανταγωνισμός μέχρι τα 400 ( γενικά αν την έχει και κανένας άλλος ας πει την γνώμη του γιατί την βλέπω για δωράκι στον εαυτό μου. )

Κάτι τελευταίο ισχύει ακόμα το zero pixel στην lg για 42'' και πάνω ίντσες?

μέσα στο σιτε :
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-42LS5600-LED-TV-42-42LS5600.htm
δείχνει σαν εικονίδιο ότι έχει zero pixel , στο επίσημο της lg δεν το έγραφε κάπου θέλω να τους στείλω mail αλλά ζητάει κάτι κουλά ιμει και προιον αγοράς δηλαδή αν δεν αγοράσεις κάτι δεν μπορείς να τους στείλεις να σου διευκρινίσουν κάτι μεγάλη πατάτα τους.
Αυτή η εγγύηση υπάρχει και γραπτά μέσα στα αρχικά φυλλάδια που έχει η είναι μόνο από το site εδώ ( στο γενικό το έχω βρει να το γράφει στο site της στης εγγύησης, tv : ότι ισχύει για μοντέλα 42'' και πάνω εξτρά ) θα το ψάξω καλά, αν ξέρει πάντως κάποιος κάτι ας στείλει. )