LG 42PQ6000 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: LG 42PQ6000

Αυτο ειναι αληθεια, η δυνατοτητα αυτη με οδηγησε κ μενα στην αποφαση να παρω την συγκεκριμενη συσκευη

Η τηλεόραση ειναι κανονι για τηλεοπτικο σημα και DVD , επίσης η usb θυρα απιστευτα βολικη , ειδικα με εναν 500αρι δισκο που εχω ταινιες εδεσε τελεια.
Το μονο κακο ειναι οταν παιζεις ταινια απο usb δεν μπορεις να εξαφανισεις τις μαυρες μπαρες πανω και κατω. Να σημειώσω επίσης οτι δεν παιζει avi αρχεια με υψηλη αναλυση .
Με blue ray δεν την εχω δει ακομα αλλα πιστευω οτι θα ειναι ικανοποιητικο το αποτελεσμα .

Απάντηση: LG 42PQ6000

Όταν η ταινία είναι 2,35:1 δεν εξαφανίζονται οι μαύρες μπάρες σε καμία τηλεόραση 16:9, εξαιρείται η Philips με το 21:9 panel.

Re: Απάντηση: LG 42PQ6000

Όταν η ταινία είναι 2,35:1 δεν εξαφανίζονται οι μαύρες μπάρες σε καμία τηλεόραση 16:9, εξαιρείται η Philips με το 21:9 panel.

Aυτη εχει αλλα προβληματα ομως (πχ. απουσια 1:1 pixel mapping).

Re: LG 42PQ6000

Προχτες τηλεφωνικη παραγγελια το απογευμα, χτες το πρωι ηρθε, δεν το περιμενα,απιστευτο.. Η tv καλυτερη απ'οτι περιμενα για τα χρηματα που ζηταει.. Η συνδεση με στικακι η σκληρο δισκο ολα τα λεφτα.. τα avi τα δειχνει μια χαρα ειδικα οταν η ποιοτητα του αρχειου ειναι καλη ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αυτο που βλεπω... αν επαιζε κ mkv... Δοκιμασα να δω μεσω pc mkv κ εντυπωσιαστικα. Μια απορια ομως, μηπως γνωριζει καποιος πως βγαινουν τα ψηφιακα καναλια απο τα κουμπια 1,2,3,4 γιατι ειναι μαζι με τα αναλογικα στην ιδια αριθμιση. Οχι για μενα, για την φουκαριαρα την μανα μου που εχει μαθει στα κουμπια 1. ετ1, 2. νετ, 3. ετ3.... :flipout:

Απάντηση: Re: LG 42PQ6000

Μια απορια ομως, μηπως γνωριζει καποιος πως βγαινουν τα ψηφιακα καναλια απο τα κουμπια 1,2,3,4 γιατι ειναι μαζι με τα αναλογικα στην ιδια αριθμιση. Οχι για μενα, για την φουκαριαρα την μανα μου που εχει μαθει στα κουμπια 1. ετ1, 2. νετ, 3. ετ3.... :flipout:

Όντως αυτό είναι εκνευριστικό. Δεν έχω βρει τον τρόπο, αλλά δεν είμαι και ο τύπος και διαβάζει το manual :D
Αν το έχει διαβάσει κάποιος, αναφέρει τίποτα;

Ας ειναι καλα ο Γιωργος που επιτέλους είδα Blu-Ray στην 42PQ6000 μου.
Μπορω να πω οτι η εικονα ακομα και στο 1μετρο που παρακολουθουσα ηταν παραπανω απο ικανοποιητικη χωρις κανενα ιδιαιτερο προβλημα στην κινηση ή οπουδηποτε αλλου και μάλλον αρχιζω να ψαχνω για BluRay Player για να αρχισω να βλεπω επιτελους το φως το αληθινο :grandpa: .

Χαιρομαι που τελικα κατεληξα σε plasma και σιγουρα και η επομενη τηλεοραση μου κατα τον Σεπτεμβρη - Οκτωβρη παλι plasma θα ειναι ( σε 50αρα αυτη την φορα).

Υ.Γ. Γιωργο την διευθυνση απο το ζαχαροπλαστειο θελω, ηταν απιστευτα τα γλυκακια !!!

Εχθες παρατηρησα οτι μένει ειδωλο απο τα λογοτυπα των καναλιών για αρκετη ωρα , το οποιο ειναι εμφανες με ανοιχτες αποχρωσεις....στο φόντο.Οι ωρες λειτουργίας της TV ειναι 140 με φωτεινοτητα στο 40....εχει παρατηρησει κανείς κατι αναλογο?

Στην δική μου για την ώρα δεν μου έχει εμφανιστεί ούτε μια φορά, την έχω 5 μέρες. Μου κάνει όμως ένα ξύσιμο στον ήχο σε μερικά περιφεριακά κανάλια όταν κάνω ζάπινγκ (λόγω ασθενούς σήματος μήπως; ), λίγο πριν κλειδώσει το σήμα κ μετά φεύγει.

Last edited:

Ας ειναι καλα ο Γιωργος που επιτέλους είδα Blu-Ray στην 42PQ6000 μου.
Μπορω να πω οτι η εικονα ακομα και στο 1μετρο που παρακολουθουσα ηταν παραπανω απο ικανοποιητικη χωρις κανενα ιδιαιτερο προβλημα στην κινηση ή οπουδηποτε αλλου και μάλλον αρχιζω να ψαχνω για BluRay Player για να αρχισω να βλεπω επιτελους το φως το αληθινο :grandpa: .

Χαιρομαι που τελικα κατεληξα σε plasma και σιγουρα και η επομενη τηλεοραση μου κατα τον Σεπτεμβρη - Οκτωβρη παλι plasma θα ειναι ( σε 50αρα αυτη την φορα).

Υ.Γ. Γιωργο την διευθυνση απο το ζαχαροπλαστειο θελω, ηταν απιστευτα τα γλυκακια !!!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία Δημήτρη -bye- Από την πλευρά μου επαλήθευσα πως η PQ είναι πολύ τίμια επιλογή και αξίζει τα χρήματα της με το παραπάνω :a0210:

Γιώργο καμια προταση για ρυθμίσεις που αφορούν εικονα θα ηταν ευπροσδεκτες για εναν ασχετο σαν και μενα...

Άλλος ένας ευτυχής κάτοχος της εν λόγω τηλεόρασης εδώ και λίγες μέρες!
Σχεδίαση ά-ψο-γη , εικόνα παρόλο που δεν την έχω στρώσει-ρυθμίσει , πολύ καλή , με καλές χρωματικές αποδόσεις και πολύ καλή κίνηση
Πληθώρα συνδέσεων , ο αυτόματος ισοσταθμιστής χρώματος βάση περιβαλλοντικού φωτός τον βρήκα χρήσιμή προσθήκη παρόλο που πολλοί τον απενεργοποιούν , και γενικά με έχει ενθουσιάσει τα μέγιστα

Αν αναλογιστεί κανείς και τι χρήματα ζητάει για αυτά που προσφέρει , τότε μιλάμε ίσως για το απόλυτο λόγο απόδοσης προς τιμή

Και για να μην ξεχνάμε και τον παράγοντα WAF , όλη της η πρόσοψη είναι από γυαλί , και καταφέρνει να "μονώσει" κάθε μορφή γκρίνιας ως προς το μέγεθος!

Ποτέ δεν ήμουν ένθερμος οπαδός της εν λόγω εταιρίας , αλλά με το συγκεκριμένο μοντέλο με έχει κερδίσει :SFGSFGSF:

Γιώργο καμια προταση για ρυθμίσεις που αφορούν εικονα θα ηταν ευπροσδεκτες για εναν ασχετο σαν και μενα...

Οι κάτοχοι που την έχουν "ψάξει" ίσως να μπορούσαν να βοηθήσουν. Εμείς μια απλή ρύθμιση brightness, contrast κάναμε και μετά είδαμε BR :D

Βρήκα κάποιες έτοιμες ρυθμίσεις που έχει κάνει ένας εδώ http://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/973376-official-lg-pq6000-plasma-thread-4.html. Δεν το έχω ψάξει άλλα καλές μου φάνηκαν στα άπειρα μάτια μου βλέποντάς τες με ένα dvd

Re: The official LG PQ6000 Plasma thread
hi guys...

as promised earlier

here's my settings...

i use these for freeview (built in) /xbox 360 (on hdmi)

go to menu

then to picture

then set up as follows

aspect ratio - 16:9
eco energy saving - OFF
picture mode - Expert 1
contrast - 82
brightness - 58
h sharpness - 50
v sharpness - 50
colour - 52
tint 0

then go to EXPERT CONTROL.... (SET AS FOLLOWS)

dynamic contrast - low
noise reduction - low
gamma - high
black level - NOT AVAILIBLE
film mode - on
colour standard - SD
colour gamut - NOT AVAILIBLE
edge enhancer - on

white balance - medium
pattern - outer
red gain - -8 (minus eight)
green gain - -12 (minus 12)
blue gain - -15 (minus 15)
red offset - 0
green offset - 0
blue offset - 0

red colur - 0
red tint - 0
green colour - 0
green tint - 0
blue colour - 0
blue tint - 0
yellow colour - 0
yellow tint - 0
cyan colour - 0
cyan tint - 0
magenta colour - 0
magenta tint - 0

αυτες εχω και γω μονο που το contrast το εχω στο 75 μετα απο αυτα που διαβασα στο ιδιο forum...

Τα αγγλικά μου είναι κινέζικα για να διαβάσω τι λένε εκεί άλλα φαντάζομαι ότι όπως λες η ρύθμιση στο 75 θα πρέπει να είναι καλύτερη. Λένε μήπως κ κάτι άλλο που πρέπει να ακούσουμε κ μεις; Κάτι που έχω παρατηρήσει με χρήση USB, όταν βλέπω ένα έργο με ξεχωριστούς υπότιτλους το μέγεθος της γραμματοσειράς είναι πάρα πολύ μικρό, μήπως έχει ανακαλύψει κάποιος κανέναν τρόπο για μεγέθυνση; Επίσης βγάζει κ background χρώμα πάνω τους

Βρίσκομαι κι εγώ στη φάση "στρωσίματος" (είμαι τώρα στις 80 ώρες περίπου). Ήθελα να ρωτήσω τους φίλους που έχουν την TV, αν έχουν προσέξει με χαμηλωμένη ένταση φωνής και ιδιαίτερα στα φωτεινά κάδρα έναν υψίσυχνο θόρυβο, αρκετά ενοχλητικό όταν κάθομαι μέχρι αργά, κοιμούνται στο σπίτι και δεν θέλω να ενοχλώ.

Οι ρυθμίσεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω μοιάζουν λίγο "μπακαλίστικες". Το brightness είναι αρκετά ψηλά και για να μην δείχνει ξεθωριασμένη η εικόνα ανεβάζει και το gamma στην μέγιστη τιμή. Η θερμοκρασία του λευκού είναι επίσης ψηλά και για να έρθει κάποια ισορροπία κατεβάζει αναλόγως τα rgb gain. Επίσης προσωπικά με ενοχλούσε η ύπαρξη του dynamic contrast, αφού ακόμα και στο Low οι μεταβολές στην φωτεινότητα είναι αρκετά αισθητές.

Προσωπικά θα ξεκινούσα στο Expert 1, με θερμοκρασία λευκού στο Θερμό, όλα τα rgb gains στο 0 και το gamma στο medium. Αν θυμάμαι καλά στην τηλεόραση του Δημήτρη το brightness το είχαμε κάπου μεταξύ 48 και 52 ανάλογα με την φωτεινότητα του δωματίου.

Βρίσκομαι κι εγώ στη φάση "στρωσίματος" (είμαι τώρα στις 80 ώρες περίπου). Ήθελα να ρωτήσω τους φίλους που έχουν την TV, αν έχουν προσέξει με χαμηλωμένη ένταση φωνής και ιδιαίτερα στα φωτεινά κάδρα έναν υψίσυχνο θόρυβο, αρκετά ενοχλητικό όταν κάθομαι μέχρι αργά, κοιμούνται στο σπίτι και δεν θέλω να ενοχλώ.

Είναι το γνωστό buzzing των πλάσμα. Συνήθως ο ήχος είναι αρκετά κατευθυντικός και δεν ακούγεται αν μετακινήθεις λίγο σε σχέση με την τηλεόραση. Δοκίμασε το.