LG 47LA620S ή 50LA620S ή 47LA740S ;

krisak

Established Member
Η 740 έχει Magic remote που πρέπει να το αγοράσεις extra στις 620 και είναι πραγματικά 100hertz ενώ οι 620 50hertz
Και κάποιες άλλες διαφορές στα έχτρα.
H 620 είναι μεν edge led αλλά από ότι κατάλαβα λοιψό αλλά της 740 direct led.

Θα ήθελα την γνώμη σας για το ποια είναι καλύτερη περίπτωση.
Δεν ενδιαφέρουν άλλες μάρκες ή άλλες ίντσες.

47LA620S χωρίς magic control και 50hertz στα 705 ευρώ ;
50LA620S >> στα 800 ευρώ αλλά χωρίς διαθεσιμότητα και να μην ξέρουμε τι τιμή θα έχει αργότερα ;
47LA740S με magic control, 100hertz πραγματικά, direct led στα 999 μαζί με δωροεπιταγή 180 ευρώ ;

Η απόσταση θα είναι λιγότερο από 3 μέτρα αλλά δεν είμαστε και φανατικοί του 3d.
Μας ενδιαφέρει η ποιότητα εικόνας, συνδεσιμότητα με PC, μκω αρχεία με ελληνικούς υπότιτλους και
έλλειψη σοβαρών προβλημάτων στο μοντέλο.

Αν ξέρεται επίσης να μου πείτε εάν το πάνελ της 47LA620 είναι ίδιο με της 50LA620 και εάν όχι ποιο είναι καλύτερο.
Και το εάν ότι το LA740 έχει direct led είναι αρνητικό και μπορεί να συμβάλει ώστε να έχει πιο εύκολα κάποιο πρόβλημα η τηλεόραση
από αυτά που παρουσιάζονται στις led tv σε σχέση με τις LA620
Ευχαριστώ.

Last edited:
IPS panel και στις δύο, direct led η LA620S και edge led η LA740S. Πάρε καλύτερα κάποια 50" με VA panel αν βλέπεις ταινίες/σειρές.

Τα έχεις μπερδέψει ολίγων τι...
Η LA620 είναι Direct LED ενώ οι ανώτερες σειρές (και η LA740) είναι Edge LED. Direct Led=φωτισμός απο LED πίσω απο το panel (περισσότερα LED) ενώ Edge LED=LED στις γωνίες για φωτισμό (4 led αλλά μικρότερο πάχος τηλεόρασης). Θεωρητικά ανώτερο είναι το direct LED που λόγω περισσότερων led πετυχαίνει καλύτερη ομοιομορφία αλλά στην LA620 έχει γίνει πολύ κακή υλοποίηση με αποτέλεσμα να είναι αντίστοιχη/χειρότερη των Edgle led...

Παρακάτω:
για την απόσταση σου θα έλεγα 50 ίντσες τουλάχιστον (και μεγαλύτερη αν επιτρέπει το budget σου).
Αν δεν επιμένεις σε LG (και δεν βρίσκω λόγω πέραν του magic control) κοίτα τις Panasonic 50ET60 (LG panel, 100 hz, smart TV) και SAMSUNG 50F6500. Θα απέκλεια τις μιρότερες.
Η LG LA740s έχει πολύ καλό Smart TV+magic remote+άριστο media player+100hz (οι LG LA6xx είναι όλες 50hz) αλλά καλύτερα 50'' παρά 47''.
Σαν ποιότητα εικόνας οι LG (και όσες χρησιμοποιούν panel της LG, όπως panasonic & η sony W802) έχουν IPS panel που σημαίνει χειρότερο μαύρο (μικρότερη αντίθεση) αλλά ευρύτερες γωνίες θέασης (συν παθητικό 3D που προτιμούν όσοι βλέπουν λόγω του ότι είναι ξεκούραστο/εύκολο/βολικότερο παρά την μισή ανάλυση). Τα αντίπαλά στρατόπεδα έχουν VA/PSA panel που πετυχάινουν μεγαλύτερη αντίθεση.

Ναι ίσως έχεις δίκιο με τα led που λες.
Έχουμε κάνει όμως υπέρβαση φθάνοντας στο χιλιάρικο που κάνει η 47LA740 που είναι 100 hertz.
Αλλά με ενδιαφέρει ότι έχουν καλό παθητικό 3d με φθηνά γυαλιά αλλά και ο player που έχουν οι lg έχει μεγάλους υπότιτλους στις ταινίες που βάζουμε με usb δίσκο.
Και στα δυο παραπάνω υστερούν οι αντίπαλες μάρκες.
Για αυτό ρώτησα μεταξύ των παραπάνω μοντέλων.
Επειδή οι γνώσεις σου είναι σίγουρα πολύ μεγάλες στις τηλεοράσεις και εγώ τώρα καταπιάστηκα με αυτές για να διαλέξω για τους γονείς μου που δεν ξέρουν η περίπτωση να με ενδιέφερε κάτι άλλο είναι μια τηλεόραση 50ντάρα μέχρι το χιλιάρικο χωρίς 3d και smart αλλά με καλύτερο panel άρα και ποιότητα εικόνας.
Αν δεν υπάρχει τότε το δίλλημα είναι ... 50 ίντσες με 50hertz ή 47 με 100hertz ; στα μοντέλα που ανέφερε εξαρχής.

Όαο για το μέγεθος θα αντικαταστήσει μια 46άρα philips και δεν σκοτώνονται για 3d αλλά εφόσον υπάρχει να μην έχει να κάνει με ενεργό και ακριβά γυαλιά που εάν χαλάσουν ή συμβεί κάτι θα τα ακούσω εγώ που διάλεξα μοντέλο με ενεργό 3d.

Ευχαριστώ.

Last edited:
Ναι ίσως έχεις δίκιο με τα led που λες.
Έχουμε κάνει όμως υπέρβαση φθάνοντας στο χιλιάρικο που κάνει η 47LA740 που είναι 100 hertz.
Αλλά με ενδιαφέρει ότι έχουν καλό παθητικό 3d με φθηνά γυαλιά αλλά και ο player που έχουν οι ld έχει μεγάλους υπότιτλους στις ταινίες που βάζουμε με usb δίσκο.
Και στα δυο παραπάνω υστερούν οι αντίπαλες μάρκες.
Για αυτό ρώτησα μεταξύ των παραπάνω μοντέλων.
Επειδή οι γνώσεις σου είναι σίγουρα πολύ μεγάλες στις τηλεοράσεις και εγώ τώρα καταπιάστηκα με αυτές για να διαλέξω για τους γονείς μου που δεν ξέρουν η περίπτωση να με ενδιέφερε κάτι άλλο είναι μια τηλεόραση 50ντάρα μέχρι το χιλιάρικο χωρίς 3d και smart αλλά με καλύτερο panel άρα και ποιότητα εικόνας.
Αν δεν υπάρχει τότε το δίλλημα είναι ... 50 ίντσες με 50hertz ή 47 με 100hertz ; στα μοντέλα που ανέφερε εξαρχής.

Ευχαριστώ.

Αν δεν κάνω λάθος και οι Samsung έχουν δυνατότητα αλλαγής μεγέθους υπότιτλων. Και μάλιστα θεωρούνται ως οι έχουσες τον καλύτερο media player για τα δεδομένα των τηλεοράσεων (με δεύτερη την LG). Οι panasonic (ξέρω επειδή έχω) δεν έχουν τέτοια δυνατότητα.
Πάντως με budget εως 1000 eyro παίρνεις άνετα 50άρα και αν η Panasonic δεν σου κάνει κοίτα και την Samsung 50F6400 (100hz,ενεργό 3d, μεγαλύτερη αντίθεση απο την LG LA740).

Αν πιστεύεις οτι και 47'' σας κάνει, μια χαρά τηλεόραση είναι και η LG LA740s (απλά υστερεί στον ανταγωνισμό με τηλεοράσεις παρόμοιας τιμής).
50hz vs 100hz: Σίγουρα θα έλεγα 100hz, είναι λίγο κουλό εν έτει 2013 να παίρνεις TV με όλα τα καλούδια (SMART,3D) και να μην έχει frame interpolation. Παρόλα αυτά αν δεν βλέπεις αθλητικά θα σε βολέψουν και τα 50hz αλλά σε ταινίες μάλλον είναι προτιμότερα τα 100hz αφού οι ενσωματωμένοι media player των τηλεοράσεων αναπαραγουν τα πάντα στα 60hz με πολλά hick-ups στις ταινίες -που απαλείνονται με παρεμβολή καρέ, εξού και είναι προτιμότερες οι τηλεοράσεις των 100+hz.

To κακό είναι ότι έχεις εγκλωβιστεί με τις LG , αλλιώς θα μπορούσες να κοιτάξεις πχ. αυτήν...

http://www.skroutz.gr/s/3005505/Samsung-UE46F6400.html

Smart tv ανάλογο ή καλύτερο της LA740 και σημαντικά καλύτερο μαύρο/αντίθεση σε σκοτάδι. Υστερεί μόνο σε γωνία θέασης και έχει ενεργητικό 3D που προσφέρει πλήρη ανάλυση σε σχέση με το παθητικό αλλά είναι πιο κουραστικό λόγω τρεμοπαίγματος (flicker).

Και επίσης αυτή...

http://www.skroutz.gr/s/3838398/Sony-KDL-50W685.html

Παθητικό 3D χωρίς την χρήση πάνελ IPS άρα καλό μαύρο και αντίθεση σε σχέση με τις LG , σαν smart tv και media player υστερεί όμως και είναι 50 Hz όπως η LA620.

Last edited: