LG 47LA620S vs Panasonic TXL47ET60 ή κάτι άλλο?

Να ρωτήσω κάτι.
Κατά την αναπαραγωγή 3D περιεχομένου υπάρχει στις ρυθμίσεις κάτι που να αλλάζει την εικόνα σε SBS, H-OU κτλ?
Aπό την αναζήτηση στο νετ οι περισσότεροι προτείνουν H-OU για passive 3D και όχι SBS.

Last edited:
Η τηλεόραση υποστηρίζει και τους δύο τύπους 3D, απλά είναι προτιμότερο το OU στις παθητικές, καθώς στα SBS μένεις πρακτικά με 960x540 ανάλυση για κάθε μάτι...

Ωραία. Αφού υποστηρίζει και τα δύο μια χαρά.
Δοκίμασα να δω και cross eye 3D σε ένα βιντεάκι στο youtube, επειδή τσέκαρα διάφορες μεθόδους 3D, και ήδη έκλεισα ραντεβού στον οφθαλμίατρο.:HTEHETH63:

Όσον αφορά τις AMOLED των κινητών, έχουν πλείστες όσες παρενέργειες κι αυτές Γιάννη. Για το αν και τί από αυτές θα μεταφερθεί στις τηλεοράσεις, θα σου πω όταν έχω την ευκαιρία να δω διεξοδικά κάποια... :p

Υπάρχουν και οι SPVA από LCD... -bye-

Καπια μοντελα με spva ???? κ μια μικρη επεξειγηση αν γυνετε...

thnnx

S-PVA -> Πάνελ τεχνολογίας VA (vertical alignment) που έχει αναπτυχθεί από την Samsung , τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί και μια παραλλαγή του το PSA που σταδιακά το αντικαθιστά. Συνήθως εκτός από την Samsung το βρίσκουμε σε κάποιες Sony , Toshiba και Philips. Τα πιο συνήθη μεγέθη πάνελ είναι 32" , 40" , 46" , 50" και 55".

[Digital Versus] Screen Technology and Sub-Pixels Up Close...http://www.digitalversus.com/tv-television/screen-technology-sub-pixels-up-close-a1547.html

Μετάφραση

Last edited:
Παιδιά παρέλαβα την 55W805 και θέλω τα φόντα σας για τις βέλτιστες ρυθμίσεις.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου Thread γι'αυτό, εξ ου και ο λόγος που το ρωτάω εδώ.

Η tv είναι τεράστια, πανέμορφη και υπέροχη!
Δεν θα γράψω ολοκληρωμένη άποψη ακόμα γιατί δεν την έλεγξα πλήρως.
Σίγουρα δεν έχει θέμα σε σκοτεινό χώρο (όπως το δικό μου). Τουλάχιστον εμένα δεν με πείραξε. Εξάλλου έχει ρύθμιση για "κατάστημα", όπου η φωτεινότητα εκτινάσσεται.

Έχω ένα παράπονο όμως, που είμαι 99.9% σίγουρος ότι δεν φταίει η tv.
Εδώ στην Καβάλα λοιπόν, δεν υπάρχει ακόμη υποστήριξη από την ελεεινή Digea, οπότε βλέπουμε μέσω της Nova.
Λοιπόν, η εικόνα, εκτός από τα HD κανάλια δεν είναι πλήρως καθαρή. Εννοώ, ότι το μάτι νιώθει ότι κάτι γίνεται.
Είπα ότι δεν νομίζω ότι φταίει η tv για τους παρακάτω λόγους. Παρακαλώ διορθώστε με σε περίπτωση που λέω κάτι που δεν ισχύει για να μην αποτρέψω ή προτρέψω λανθασμένα κάποιον να την αγοράσει.

1) Νομίζω ότι η Nova δεν προσφέρει βέλτιστη εικόνα γενικά. Έχω ακούσει παράπονα και αλλού και ότι ο ΟΤΕ ΤV είναι καλύτερος σε αυτό.
2) Ζω κοντά σε βουνό, οπότε το σήμα μου είναι συνήθως στο 70%. Ποτέ παραπάνω. Το πιάτο έχει ήδη δύο LNB και κάποτε ένας τεχνικός μού πρότεινε να βάλω και τρίτο για καλύτερο σήμα.
Κάτι μου λέει ότι αυτό φταίει.

Ακούω τους ειδικούς.

Καλορίζικη. :builder: Τα περισσότερα κανάλια της Nova δεν είναι HD, οπότε λογικό να μην είσαι πλήρως ικανοποιημένος από την εικόνα και ειδικά σε τόσο μεγάλο panel. Ίσως με λίγο πείραγμα στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης (ή και του αποκωδικοποιητή) δεις καλύτερα αποτελέσματα.

Ευχαριστώ Μιχάλη!
Στον αποκωδικοποιητή τι να κάνω ακριβώς? Και πώς?
Φταίει το ασθενές σήμα στο πιάτο που ανέφερα?

Δε ξέρω τι αποκωδικοποιητή/δέκτη χρησιμοποιείς και συνεπώς τι ρυθμίσεις μπορείς να αλλάξεις. Μπορείς να δεις περισσότερα εδώ.

Της Nova είναι.
Θα τσεκάρω το αντίστοιχο νήμα. Ευχαριστώ.
Για calibration της tv ή βέλτιστες ρυθμίσεις υπάρχει κάτι?
Για το ασθενές σήμα που είπα´ παίζει ρόλο στην ποιότητα εικόνας?

Στα ψηφιακά κανάλια είτε πιάνεις είτε όχι , κανονικά βέβαια αν έχει γίνει σωστή τοποθέτηση του πιάτου και είναι και καινούργιο το lnb πρέπει να είναι 90% και πάνω το σήμα.

Με το χρόνο πέφτει λίγο η απόδοση του lnb γιατί ταλαιπωρείται η επιφάνεια του από τις καιρικές συνθήκες.

Μάλιστα. Κατάλαβα.
Πάντως, το σήμα ήταν εξ'αρχής στο 70%.
Όταν ήρθε ο τεχνικός μού πρότεινε να βάλω και τρίτο lnb.

Τι να το κάνεις το τρίτο ? :smile: Με μεγαλύτερο πιάτο ίσως είχες πιο δυνατό σήμα. Πάντως με 70 % είσαι εντάξει.

Αν έχεις το ταψί των 60 cm που έδινε η NOVA καλύτερα να το αλλάξεις με ένα 80-90" , το τρίτο lnb σε τι θα χρησιμεύσει ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

Όχι δεν έχω της NOVA.
Ένα άλλο αρκετά μεγαλύτερο έχω, αλλά δεν θυμάμαι πώς λέγεται.
Είναι σχετικά μεγάλο.
Τώρα θα βοηθούσε το lnb?
Γιατί όπως πρόσεξα το σήμα μου παίζει στα ~60% τελικά.

Αν έχεις το ταψί των 60 cm που έδινε η NOVA καλύτερα να το αλλάξεις με ένα 80-90" , το τρίτο lnb σε τι θα χρησιμεύσει ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

Δεν ξέρω φίλε μου. Ο τεχνικός αυτό μου είπε. Το ταψί δεν είναι της NOVA. Είναι μεγάλο.

Παιδιά SOS! Στην W805 μου πετάει "Αναπαραγωγή μη διαθέσιμη" σε ταινία 3D.
Διακόπτεται η αναπαραγωγή απότομα.
Κάτι σαν το "Cinavia error" στο PS3.
Η ταινία είναι mkv.
Σε άλλη παρόμοιας μορφής ταινία δεν κολλάει.
Τι παίζει?
Α, η αναπαραγωγή γίνεται από δίσκο NTFS.

Παιδιά SOS! Στην W805 μου πετάει "Αναπαραγωγή μη διαθέσιμη" σε ταινία 3D.
Διακόπτεται η αναπαραγωγή απότομα.
Κάτι σαν το "Cinavia error" στο PS3.
Η ταινία είναι mkv.
Σε άλλη παρόμοιας μορφής ταινία δεν κολλάει.
Τι παίζει?
Α, η αναπαραγωγή γίνεται από δίσκο NTFS.

Κατά πάσα πιθανότητα το συγκεκριμένο αρχείο είναι κωδικοποιημένο με προδιαγραφές που ξεφεύγουν από τις ικανότητες του ενσωματωμένου media player, μην ανησυχείς...

Το καλύτερο θα ήταν να δεις στο τμήμα των media player για κάποιον εξωτερικό ώστε να τον χρησιμοποιείς όταν ο ενσωματωμένος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.