LG 47LA6608 από Γερμανία

Ionlab

New member
11 June 2013
77
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να προχωρήσω στην αγορά της εν λόγω τηλεόρασης από Γερμανία, από amazon.de
Πρέπει από την έρευνα που έχω κάνει να είναι το αντίστοιχο μοντέλο της 47LA660S που πωλείται στην Ελλάδα, αλλά έχει και δορυφορικό δέκτη ενσωματωμένο.

Η απορία μου είναι κατα πόσον ο δέκτης θα είναι συμβατός με τα κανάλια της DIGEA. Η μέχρι τώρα έρευνά μου δείχνει οτι μάλλον θα είναι, καθότι υποστηρίζει MPEG-4.
Έχει φέρει κανένας τηλεόραση από Γερμανία για να γνωρίζει;

Ευχαριστώ πολύ

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
2 τηλεοράσεις έχω αγοράσει από amazon de μια περσινή Samsung και μια φετινή LG και όλα παίζουν άψογα.
Το θέμα είναι να τσεκάρεις αν στέλνουν 47 ιντσες στην Ελλάδα.
Σε 32ρα δεν έχεις κανένα θέμα όπως διαπίστωσα με τις δικές μου παραγγελίες.

Παιδια ειναι αξιοπιστη η αγορα μεσω amazon? ποσες μερες περιπου κανουν να την στειλουν? (sorry για το off-topic)

Το amazon είναι από τα πλέον αξιόπιστα ηλεκτρονικό πολυκατάστημα σε διεθνές επίπεδο.
Έχω κάνει αγορές από θήκες κινητών εώς τηλεοράσεις.
Άψογη εξυπηρέτηση και after sales support και καλές τιμές εννοείται σε σχέση με εδώ.
Συνήθως κάνουν μια εβδομάδα με 10 ημέρες,αν και μου έχει τύχει και σε 2 ημέρες να μου έρθει παραγγελία.

Δορυφορικός δέκτης
Παρακολουθήστε δορυφορικά τηλεοπτικά προγράμματα! Με τον ενσωματωμένο δέκτη και τον δορυφορικό εξοπλισμό του σπιτιού σας, θα μπορείτε να βλέπετε τα κανάλια που προβλέπει η συνδρομή σας χωρίς επιπρόσθετε συσκευές!

http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/LG-3D-LED-47-47LA660S.htm

Έχει δορυφορικό δέκτη η 660S.

Μάλλον στην Ελλάδα είναι επίτηδες παραφουσκωμένες οι τιμές στην σειρά LA για να αδειάσουν οι αποθήκες από την περυσινή σειρά LM.

Η τηλεόραση θα είναι εδώ (Πάτρα) την Δευτέρα. Αν δεν μεσολαβούσε ΣΚ ίσως να ήταν εδώ από το Σάββατο καθώς´αύριο αναμένεται Αθήνα. Η πολιτική και οι after sales υπηρεσίες του Amazon είναι μακράν οι καλύτερες που έχω συναντήσει ποτέ. ΔΕΝ ξέρω όμως τι γίνεται με τόσο μεγάλα αντικείμενα όπως οι τηλεοράσεις. Δυστυχώς όσον αφορά τις αποστολές δεν είναι συγκεκριμένη η πολιτική...πχ την 47LA6608 την στέλναν Ελλάδα αλλά όχι και την 47lM760s που ήταν και η πρώτη μου επιλογή. Επίσης ούτε την Samsung UE46F6500 στέλνανε, αλλά στέλναν την 47LA6136 που την δίνανε 550 (αν και συμφέρει περισσότερο η προσφορά της NOVA με την 47LA620s στα 659) και την Toshiba 938/968.

Πάντως για την ιστορία να σημειώσω πως αν ο δέκτης είναι DVB-T2 όπως συμβαίνει με τις Αγγλικές τηλεοράσεις που υποστηρίζουν Freeview HD λένε ότι δουλεύουν και εδώ. Για τον Γερμανικό δέκτη επίσης θα ενημερώσω.

Πάντως χαοτική δεν είναι μια διαφορά 115Ε (αν βγάλουμε τα μεταφορικά) αλλά δεν πάυει να είναι σεβαστή.

Καλοριζικη οταν με το καλο παραλαβεις.
Παντως στις 32ρες τα μεταφορικα ηταν 30 ευρω και περσι και φετος και τα στελνουμε με απλο ταχυδρομιο,αλλα τη παραλαμβανεις στο σπιτι σου με ταχυμεταφορικη Ελτα.
Και τις 2 φορες 8-10 ημερες μου εκανε να παραλαβω.
Εσυ μαλλον για να παραλαμβανεις αυριο στην Αθηνα και Δευτερα στην Πατρα αρα με κουριερ θα τη στειλουν για αυτο και τα μεταφορικα πιο ακριβα.

Last edited:
Η μεταφορική είναι η UPS. Η παραγγελία έκανε 24ώρες από τη στιγμή που έγινε να επεξεργαστεί και να οργανώσει το amazon την αποστολή, 12 ώρες από την στιγμή που ειδοποιήθηκε μέχρι να πάει να παραλάβει η UPS και 12 ώρες να έρθει (αεροπορικώς από Γερμανία). Απλώς τώρα επειδή η UPS δεν έχει δίκτυο στην Ελλάδα, θα παραδωθεί το μεσημέρι στην Speedex και αύριο θα είναι στην Πάτρα, όπου όμως δεν γίνεται παραδοση το ΣΚ.
Αν η εταιρία ήταν η DHL-Deutsche Post κάνεις 8-10 μέρες γιατί έρχεται οδικώς από Γερμανία (αλλά είναι πιο φτηνά). Αυτά όλα με standard shipping.

Αν και έχει καταργηθεί πλεόν (ίσχυε μόνο στο Αγγλικό Amazon μέχρι 11/06) το free shipping μπορούσε να πάρει μέχρι και μήνα (γιατί μάλλον περιμέναν να γεμίσει κανα κοντείνερ πριν τα στείλουν). Πάντως εν γένει ανεξαρτήτως από ποια σελίδα (αγγλική, γαλλική, γερμανική, κτλ) θα ψωνίσεις οι κεντρικές αποθήκες του Amazon είναι Γερμανία.

Να κάνω μια διόρθωση...η UPS πλέον συνεργάζεται με την Γενική Ταχυδρομική (ευτυχώς)

85E...Η τηλεόραση είναι εγκατεστημένη και ο δέκτης δουλεύει κανονικά...
Συνεπώς όποιος αναρωτιέται αν οι τηλεοράσεις από Γερμανία έχουν συμβατό ψηφιακό δέκτη με την Ελλάδα η απάντηση είναι καταφατική.
Επιγραμματικα ας επισημάνω τα εξής...
Από προβλήματα που εντόπισα...ελάχιστο backlight bleed από την αριστερή πλευρά...(περίπου 1cm πλάτος επί 10cm ύψος). Γίνεται αντιληπτό μόνο σε απολυτο μαύρο.
Ήχος ενώ είναι πολύ γεμάτος (ελέω ενσωματωμένου subwoofer) έχω δυσκολία στους διαλόγους αν επιλέξω cinema sound. Είμαι λίγο κουφός αλλά η 50PK550 που έχω δεν παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα (αλλά ούτε και έχει τόσο γεμάτο ήχο).
3d είναι φανταστικό και πολύ ξεκούραστο....σε ταινίες που "έγιναν" 3D (Top Gun) σε μερικές σκηνές αντικείμενα στο βάθος φαίνονται ελαφρώως διπλα (crosstalk) αλλά είναι ελάχιστο και πρέπει να το ψάχνεις.
Σε ταινίες που γυρίστηκαν μαμα 3d (Pi, IMAX) είναι απίστευτο. Αργότερα θα δοκιμάσω το Top Gun σε projector με γυαλία DLP Link που δεν έχουν πρόβλημα crosstalk για να δω αν τελικά φταίει το υλικό ή η τηλεόραση.
Magic Remote = ωραίο αλλά θα ήθελα να είχε το μέγεθος και τα εξτρα κουμπιά του κανονικού τηλεκοντρόλ (ευτυχώς δουλεύει και το τηλεκοντρόλ της PK). Σε ipad απλά χάζεψα όταν είδα ότι κάνει mirror την τηλεόραση!!! (αλλά είναι η μοναδική smart TV που έχω δει).
Αυτά σαν μια πρώτη ματιά....

Last edited:
http://youtu.be/yoHFaVpnOck

Αυτό είναι ένα βιντεο που δείχνει το backlight bleeding....ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω αν πρέπει να την επιστρέψω και να περιμένω να μου στείλουν άλλη ρισκάροντας χειρότερο πανελ ή να το αγνοήσω καθώς είναι σχεδόν αδιόρατο υπό κανονικές συνθήκες καθώς εμφανίζεται μόνο σε απόλυτο σκοτάδι.

Απλώς να ενημερώσω πως έστειλα ένα email στο Amazon που τους ενημέρωνα για την ύπαρξη του προβλήματος και τους ρωτούσα τι θα με συμβούλευαν να κάνω. Η απάντηση που έλαβα ήταν η εξής.
Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία σας. Εξαιτίας του περιγραφόμενου σφάλματος (δεν είχα στείλει καν φωτο η βίντεο) έχουμε ήδη αποστείλει νέα τηλεόραση, χωρίς χρέωση. ΑΦΟΥ παραλάβετε παρακαλούμε επιστρέψτε μας την ελαττωματική συσκευή εντός 30 ημερών (εννοείται χωρίς χρεώση)!!!!!!!

Απλώς να ενημερώσω πως έστειλα ένα email στο Amazon που τους ενημέρωνα για την ύπαρξη του προβλήματος και τους ρωτούσα τι θα με συμβούλευαν να κάνω. Η απάντηση που έλαβα ήταν η εξής.
Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία σας. Εξαιτίας του περιγραφόμενου σφάλματος (δεν είχα στείλει καν φωτο η βίντεο) έχουμε ήδη αποστείλει νέα τηλεόραση, χωρίς χρέωση. ΑΦΟΥ παραλάβετε παρακαλούμε επιστρέψτε μας την ελαττωματική συσκευή εντός 30 ημερών (εννοείται χωρίς χρεώση)!!!!!!!

Δεν γίνονται αυτά, έχω μείνει άφωνος..! Απίστευτοι.

Απάντηση: Re: LG 47LA6608 από Γερμανία

Απιστευτο για τα Ελληνικα δεδομενα αλλα ετσι λειτουργει τ Αmazon
Οποτε σου δινεται η δυνατοτητα να διαλεξεις ποια ειναι η καλυτερη και να στειλεις την αλλη πισω!!!

Re: Απάντηση: Re: LG 47LA6608 από Γερμανία

Καλημέρα σας επειδή είμαι και εγώ ένα βήμα πριν αγοράσω την LA476608 από Amazon τελικά όλα καλά με την τηλεόραση ή έχει κανένα θέμα λόγο ότι είναι για την Γερμανία. Με το Amazon τι έγινε σου έστειλε άλλη ?