LG 47LH3000 και SAMSUNG DVD-HD850 θέματα ποιότητας της εικόνας

hawkwind78

New member
29 December 2008
50
Καλημέρα σε όλους

Λόγω γάμου οι κουμπάροι, μου έκαναν δώρο μια τηλεόραση την LG 47LH3000. Εντυπωσιακό μέγεθος και καλή εικόνα για αρχή.Έχω όμως ένα θέμα. Έχω το DVD Player HD850 της Samsung το οποίο βγάζει 1080i. H LG ειναι FULLHD και υποστηρίζει μέχρι 1080p. Όταν ετρεχα στην μικρη 32αρα Samsung που είχα απο πρίν, DVD του HITECH της σειράς Ισημερινός που είναι υψηλής ποιότητας παραγωγής φαινόταν άψογο απο θέμα ανάλυσης και ας είναι μόνο HDReady η Samsung. Στην LG παρόλου που είναι FULLHD και υποστηρίζει και το 1080i του Player διακρίνω κάποια τετραγωνάκια. Φταίει το μέγεθος, φταιει το HDMI καλώδιο της Philips με το οποίο είναι συνδεδεμενο το DVD ή φταίει ότι η 32αρα Samsung συνεργάζεται καλήτερα με το player που είναι επίσης Samsung; Είμαι νέος στο FULLHD κόσμο και προσπαθώ να εγκλιματιστώ.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Απλά μεγαλώνοντας το μέγεθος της οθόνης φαίνονται περισσότερο τα τεχνουργήματα. Πάω στοίχημα ότι με ένα DVD player που βγάζει 1080p η εικόνα θα μεταμορφωθεί.

Πρεπει να γνωριζεις παντα οτι μια μικρη σε ιντσες τηλεοραση καταφερνει και κρυβει καλυτερα τα οποιαδηποτε προβληματα της εικονας,ειτε αυτα προερχονται απο την αδυναμια της τηλεορασης να επεξεργαστει σωστα το εισερχομενο σημα,ειτε ακομα και αυτα απο κακης ποιοτητας υλικο.Στην δικια σου περιπτωση μαλλον εχει συμβει αυτο που κατα καιρους εχουμε ολοι βιωσει εδω μεσα στο φορουμ.Η μεταβαση απο τις 32 στις 47 ιντσες ειναι αρκετα μεγαλη και οπως καταλαβαινεις το μικρο προβλημα μεταλλάχθηκε αυτοματα σε μεγαλο.
Καλες θεασεις λοιπον και σιγα σιγα ολα συνηθίζονται.
Αυτο που θα σου συνιστουσα, ειναι να προχωρουσες σε μια αγορα ενος Bluray Player, εκει η τηλεοραση θα σου φανερωνε μια διαφορετικη,πολυ πιο ικανοποιητικη προσωπικοτητα....-bye-

Έχω και το DVD-HD745 με το οποίο παίζω μουσική αλλά έχει έξοδο DVI, θα μπορούσε να συνδεθεί στο HDMI της LG; Είναι σαφώς ποιο ακριβό αλλα και ποιό παλιο δεν ξέρω αν εχει 1080p.

Καλημέρα σε όλους

Λόγω γάμου οι κουμπάροι, μου έκαναν δώρο μια τηλεόραση την LG 47LH3000. Εντυπωσιακό μέγεθος και καλή εικόνα για αρχή.Έχω όμως ένα θέμα. Έχω το DVD Player HD850 της Samsung το οποίο βγάζει 1080i. H LG ειναι FULLHD και υποστηρίζει μέχρι 1080p. Όταν ετρεχα στην μικρη 32αρα Samsung που είχα απο πρίν, DVD του HITECH της σειράς Ισημερινός που είναι υψηλής ποιότητας παραγωγής φαινόταν άψογο απο θέμα ανάλυσης και ας είναι μόνο HDReady η Samsung. Στην LG παρόλου που είναι FULLHD και υποστηρίζει και το 1080i του Player διακρίνω κάποια τετραγωνάκια. Φταίει το μέγεθος, φταιει το HDMI καλώδιο της Philips με το οποίο είναι συνδεδεμενο το DVD ή φταίει ότι η 32αρα Samsung συνεργάζεται καλήτερα με το player που είναι επίσης Samsung; Είμαι νέος στο FULLHD κόσμο και προσπαθώ να εγκλιματιστώ.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Αγαπητε Κωσταντινε ο φιλος εχει δικιο φταιει το μεγεθος της οθονης. Επειδη ειναι μεγαλυτερη απλα βλεπεις πιο πολυ πληροφορια και φυσικα ολα τα σφαλματα η τη συμπιεση που κουβαλαει η πληροφορια αυτη.
Καιρος για Bluray το οποιο αν κανει και καλο upscale θα δεις και τα απλα σου DVD σαφως καλυτερα.
Δες κατα Panasonic μερια η Samsung ειναι απλα θεμα προσωπικο. Αν εχεις μεγαλη βιβλιοθηκη DVD επαναλαμβανω να δωσεις μεγαλη σημασια σε καλο upscaling σε οποιο μηχανημα κι αν διαλεξεις.
Νικος

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Θα κοιτάξω για BlueRay αλλά δεν ξέρω τι να πάρω και δεν θέλω να ξεπεράσω τα 200 ευρώ λόγω τρελών εξόδων με το γάμο. Είναι δύσκολο να αρχίζεις σε ένα χώρο όπως το FULLHD και η πληροφορία ειναι απίστευτα μεγάλη. Καλη αρχή μου χιχιχιχι.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Θα κοιτάξω για BlueRay αλλά δεν ξέρω τι να πάρω και δεν θέλω να ξεπεράσω τα 200 ευρώ λόγω τρελών εξόδων με το γάμο. Είναι δύσκολο να αρχίζεις σε ένα χώρο όπως το FULLHD και η πληροφορία ειναι απίστευτα μεγάλη. Καλη αρχή μου χιχιχιχι.

Οι τιμες εχουν πεσει πολυ μα παρα πολυ. Σκεψου οτι ξεκινουν απο σχεδον 180ευρα και μιλαμε για sharp το 21 αλλα και οι αλλες μαρκες εχουν πολυ καλες τιμες στα entry level μηχανηματα τους.
Μην παρεις τωρα DVD player. Για μενα ειναι ιεροσυλια ειδικα αν προκειται να συνδεθει σε HD τηλεοραση!
Καλως ορισες!

DVD PLAYER δεν πέρνω δεν νομιζω στα λεφτα που μπορώ να βρώ κάτι καλητερο απο αυτο που έχω ήδη. Θα πάω για blue ray.

DVD PLAYER δεν πέρνω δεν νομιζω στα λεφτα που μπορώ να βρώ κάτι καλητερο απο αυτο που έχω ήδη. Θα πάω για blue ray.

Τότε καλή πρόταση σε αυτά τα χρήματα είναι το LG BD370 που εκτός του ότι παίζει mkv από τη USB, θα σου δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλευτείς το Simplink μεταξύ των δύο LG συσκευών.

το θέμα μου είναι όμως ρο εξής: ο ενισχυτής μου είναι παλιός ο VSA-E06 της Pioneer. Και έχει οπτική για 5.1 ήχο. Το Blue Ray θα συνδεσθει απευθείας για εικόνα στην TV αλλά για ήχο θα πρέπει να συνδεθει στον ενισχυτή. Πως θα γινει αυτή η συνδεση και τι πρέπει να προσέξω στο Blue Ray που θα πάρω;

το θέμα μου είναι όμως ρο εξής: ο ενισχυτής μου είναι παλιός ο VSA-E06 της Pioneer. Και έχει οπτική για 5.1 ήχο. Το Blue Ray θα συνδεσθει απευθείας για εικόνα στην TV αλλά για ήχο θα πρέπει να συνδεθει στον ενισχυτή. Πως θα γινει αυτή η συνδεση και τι πρέπει να προσέξω στο Blue Ray που θα πάρω;

Θα συνδέσεις την οπτική, ο ήχος όμως θα είναι απλό DD ή DTS. Εάν ο ενισχυτής έχει αναλογική είσοδο 5.1 και το player έχει τέτοιες, τότε μπορείς να το συνδέσεις κι έτσι λέγοντας στο player να κάνει την αποκωδικοποίηση. Θα έχεις έτσι ήχο από τα νέα format με περιορισμούς στο bass management όμως και αν μιλάμε για φτηνό player και στα δυναμικά.

Με βλέπω σιγα σιγα να αλλάζω και ενισχυτή μετά το :hanged:χιχιχιχιχι. Αρά παραμένω με το DVD που έχω μέχρι τον Σεπτέμβρη και βλέπουμε.

Σας ευχαριστώ όλους.

Φιλικά Κωνσταντινος