LG 47LH9000. Απορίες ενός αδαούς...

alex75

New member
18 November 2009
54
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Θα παρακαλούσα για μια γνώμη - βοήθεια.
Τελείως άσχετος με το αντικείμενο από τεχνολογικής άποψης, διαβάζω τις τελευταίες εβδομάδες τα διάφορα posts και είναι αλήθεια ότι ανακαλύπτω πράγματα που δεν φανταζόμουν ότι θα με προβληματίσουν για την αγορά μιας τηλεόρασης. Βεβαίως μπερδεύομαι κιόλας αφού κάθε... επόμενο post ανατρέπει κάτι από το προηγούμενο συμπέρασμα.
Αναζητώντας λοιπόν μια tv για να αντικαταστήσει μια παρωχημένη 26άρα που έχω καμιά δεκαετία τώρα, τείνω στην LG 47LH9000. Τα κριτήρια μου είναι: 1. Σχετικά χαμηλό κόστος, αφού προκύπτει χοντρικά στα 1350 ευρώ. 2. Τεχνικά στοιχεία που, μου φαίνεται ότι, δεν συναντάς στα χρήματα αυτά στον ανταγωνισμό.
Εδώ θα ήθελα την άποψη σας. Η απόσταση θέασης θα είναι μεταξύ 2,5 - 3μ. Κατά βάση θα "παίζει" νόβα (ταινίες, αθλητικά), σπανιότερα dvd.
Βλέπω στη σωστή κατεύθυνση ή θα μπροούσα (έστω και με μια μικρή αύξηση του budget στα 1.500) να κάνω μια καλύτερη επιλογή;
Σημειωτέον ότι το σήμα της nova φτάνει στην "βασική" tv από διακλαδωτή καθώς ο αποκωδικοποιητής (λόγω καλωδιώσεων) εγκαταστάθηκε σε δεύτερη μικρή tv του σπιτιού.
Υ.Γ. Πιθανότατα έχετε απαντήσει πολλάκις σε αντίστοιχες απορίες πρωτάρηδων γι αυτό και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.

Γεια χαρα

Σε μια τηλεοραση δεν μετρανε τα τεχνικα χαρακτηριστικα αλλα η εικονα...οποτε σου προτεινω να δεις καποια απο τις Samsung 46B750 , Sony 46W5500 και Panasonic 46G10...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Προφανώς οι τρεις που αναφέρεις θεωρούνται καλύτερες για τη χρήση που περιέγραψα, σωστά; Αν ρωτήσω τώρα "ποια από τις τρεις;" είναι κάτι που μπορεί να έχει μία απάντηση για συγκεκριμένους λόγους;

Η συγκεκριμενη LG πραγματικα σε χαρακτηριστικα εντυπωσιαζει , αλλα σαν εικονα , χωρις να ειναι κακη , δεν εντυπωσιαζει ...
Εγω για τα λεφτα της την κρινω καλη αγορα , αλλα και οι 3 που προτεινε ο Υπεριωνας ειναι εξαιρετικες επιλογες .
Δυσκολα επιλεγεις αναμεσα τους , ισως ενα μικρο προβαδισμα να εχει η Β750 , λογω συνολικης αποδοσης , σε εικονα , επεξεργασια , κινηση , ανθεκτικοτητα σε στατικες εικονες ...
Η G10 , εχει επισης πολυ καλο συνολο στα προηγουμενα , αλλα λογω του οτι ειναι πλασμα , θελει την προσοχη της σε στατικες εικονες και δεν θα αποδωσει το ιδιο καλα αν ο χωρος σου ειναι ιδιαιτερα φωτεινος (καιει και λιγο ρευμα παραπανω)
Η W5500 ειναι κοντα τους και με την τιμη που βλεπω σημερα στην 52αρα (1540 ευρω) , σκεφτομαι να την παρω εγω....
-bye-

Μόλις επέστρεψα από media markt όπου και είχα την ευκαιρία να δω τα υπό συζήτηση μοντέλα. Στα δικά μου μάτια και η LH9000 και η B750 ήταν εξαιρετικές (με όποιες ρυθμίσεις από το κατάστημα) ίσως λόγω προδιάθεσης να "είδα" ελαφρώς καλύτερη την Β750 η οποία και θα αποκτηθεί, καθώς υπερτερεί και αισθητικά.
Η παραγγελία θα γίνει από ιντερνετικό κατάστημα, οι διαφορές είναι κοντά στο 30%. Δυστυχώς θα χρειαστεί διάστημα τριών εβδομάδων ως την παραλαβή.
Yperion και Isokratis, ευχαριστώ για τη βοήθεια.

αν περιμενεις μονο 3 εβδοαμδες εισαι τυχερος. παντως η τηλεοραση αξιζει και με το παραπανω τα λεφτα της.

Η παραγγελία δόθηκε. Η αναμόνή... άγνωστη, ελλείψει άμεσης διαθεσιμότητας. Η εκτίμηση περί 3 εβδομάδων είναι μάλλον "εμπειρική". Ίδωμεν...

Ενημέρωση - εκτίμηση του καταστηματάρχη απ' όπου έγινε η παραγγελία, σήμερα το απόγευμα: "Όχι πριν τον Ιανουάριο". Του '10; Καλά θα είναι...

Ενημέρωση - εκτίμηση του καταστηματάρχη απ' όπου έγινε η παραγγελία, σήμερα το απόγευμα: "Όχι πριν τον Ιανουάριο". Του '10; Καλά θα είναι...
Στο μεταξύ μέχρι τότε ενδέχεται άλλο κατάστημα να έχει καλύτερη τιμή.
Ελπίζω να έκανες καλό deal γιατί σε 2 μήνες πολλά αλλάζουν.

Να την ακύρωνα, ε; Λοιπόν, ιδού τα δεδομένα. Η τιμή είναι 1360 ευρώ. Το κατάστημα κοντά στη δουλειά και η παραλαβή (όταν και αν) θα γίνει με τον ευκολότερο τρόπο από εμένα τον ίδιο.
Ο ίδιος μου είπε ότι θα μπορούσε συντομότερα να έχει την b650 αλλά δίχως να μου δώσει περισσότερα στοιχεία. Ίσως γιατί κι εγώ δεν τα ζήτησα. Να σκεφτώ λοιπόν την ακύρωση. Το budget το ξέρετε. Τι προτείνετε;

Θεωρω λαθος να κλεισεις με σημερινη τιμη για να παραλαβεις σε 2 μηνες...
Εναλλακτικες καλες εχουν προταθει σε πολλα νηματα , ασχετα αν η 750 προσωπικα ειναι απο τις αγαπημενες μου
Δες την δευτερη επιλογη στα δικα σου ματια....

Νέα εξέλιξη! Βρέθηκε άμεσα διαθέσιμο (κλειστό, όχι εκθεσιακό) ένα τμχ σε αλυσίδα που για το τριήμερο 24 - 26 /11 διαθέτει τα προϊόντα με έκπτωση ίση του ΦΠΑ. Τελική τιμή 1450 και παράδοση Παρασκευή μεσημέρι. Με διαφορά λοιπόν 90 ευρώ από την ιντερνετική τιμή 1360 και καρτέρει, επελέγη το 1450 και στο χέρι.
Αναμένω, λοιπόν, και βουρ για το νήμα κατόχων και τα περί ρυθμίσεων!

Τελικώς... Samsung LE46B750

Για να μην σας παρασύρω, μια διευκρίνιση. Τελικώς... Samsung LE46B750

Samsung LE46B750 σε λειτουργία...

Η τηλεόραση παρελήφθη, "στήθηκε" και λειτουργεί τος τελευταίες ώρες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, βλέπω πραγματικά άλλη εικόνα από την προηγούμενη.
Ευχαριστώ και πάλι τους φίλους που με βοήθησαν στην επιλογή.
Αν υπάρχουν κάποιες συμβουλές ή προτάσεις για ρυθμίσεις ή άλλα tips καλύτερη λειτουργία της (για την ώρα παίζει αποκλειστικά και μόνο με τη συνδρομή του αναμεταδότη εικόνας από την nova της κρεβατοκάμαρας) θα ήταν ασφαλώς ευπρόσδεκτα, εδώ ή με p.m.