LG 47LM615S και HT Samsung F5550

GeorgePal

New member
7 May 2013
40
Έχω το Samsung F5550 και την LG 47LM615S.

Έχω προσπαθήσει άπειρες φορές να περάσω τον αναλογικό ήχο των καναλιών από τη τηλεόραση, αλλά άδικος κόπος.

Αρχικά δοκίμασα με οπτική ίνα. Τίποτα. Αφού πέρασε κανένας μήνας, είπα σήμερα να δοκιμάσω και με απλό RCA Adapter. Πάλι τα ίδια. Τι και αν βάζω στο Audio In της τηλεόρασης το RCA, δε συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Παίζοντας με τις ρυθμίσεις σε Home Theater και τηλεόραση, το μόνο που κατάφερα ήταν:

Μέσα από την εφαρμογή Simplink της LG τηλεόρασης μου, η τηλεόραση να βλέπει το HT και όταν αλλάζω τον ήχο από τη τηλεόραση, αυτή να γράφει "Home Theater" και ταυτόχρονα να δείχνει και το F5550 ότι άλλαξε ο ήχος (π.χ. από το 20 αν το πάω στο 25). Θέλω να πω, ότι αυτά τα δύο όντως συνδέονται, αλλά δεν ακούω τίποτα.

Έκανα και Firmware Update στη τηλεόραση, αλλά και πάλι τίποτα.

Τι κάνω λάθος; Μήπως έχω ελαττωματικό μοντέλο;

Ευχαριστώ πολύ!

Attachments

• 22222.jpg
    22222.jpg
    56.5 KB · Views: 71
Last edited:
H τηλεόραση έχει μια θύρα HDMI που γράφει ARC (Audio Return Channel) , θα συνδέσεις εκεί το καλώδιο HDMI και στην είσοδο του Home cinema. Στην συνέχεια πρέπει να ψάξεις τις ρυθμίσεις στην TV και να ενεργοποιήσεις το ARC.

Ακόμη δεν έχω καταλάβει αν η τηλεόραση μου έχει ARC. Διαβάζω ότι εμένα, παρόλο που αναφέρει ότι έχει ARC, αυτό αναφέρεται σε κάτι που έχει να κάνει με το τρόπο προβολής της εικόνας. Δηλαδή τα αρχικά του δε σημαίνουν Audio Return Channel.
Πάντως, το HDMI το έχω στη θέση 1 που υποτίθεται, απόσο διαβάζω σε διάφορα forums είναι το ARC, αλλά και πάλι δεν γίνεται τίποτα.

Εναλλακτικά μπορεί να γράφει HDMI 1.4 η είσοδος που υποστηρίζει ARC.

440x330-lg-42lw650t-ports-4.jpg

Για το ARC μπορείς να διαβάσεις εδώ...

http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/arc.aspx

Δες και το video αυτό , πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το μενου της τηλεόρασης μου δεν έχει κάποια επιλογή για ARC ή οτιδήποτε παρεμφερές. Είναι πιο απλό από αυτό του βίντεο.

Πήρα τώρα και στην LG, αλλά μάταια. Εκεί που του έλεγα το πρόβλημα μου και μου έλεγε απλά να επιλέξω από τις ψηφιακές εξόδους που θέλω να βγει ο ήχος και του λέω "Μήπως το μοντέλο μου είναι ελλατωματικό;" μου απαντάει με ένα "όχι, όχι" και αυτό ήταν. Σα να κόπηκε η γραμμή. Περίμενα κανένα τετράλεπτο στο ακουστικό χωρίς να ακούω τίποτα, αφού πίστεψα ότι απλά έψαχνε για το θέμα μου, αλλά τίποτα.

Βασικά, εντύπωση μου κάνει που με κανέναν τρόπο δε περνάει ο ήχος. Ούτε με οπτική, ούτε με RCA.

Last edited:
Τελικά μάλλον φαίνεται ότι ο μόνος τρόπος για να περάσω ήχο είναι με RCA.

Τέλος πάντων. Από το ολότελα...!

Και πάλι όμως, ωραία, δεν υποστηρίζει ARC, δε θα έπρεπε να περνάει τον ήχο από την οπτική;